November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
kočky ja už tiež dáko zaspávam 😔 ,,uz nemam ani čo pozerat na nete,,asi sa aj ja poberiem,,,tak dobrú...majte sa tu,,dačo popíšte nech mám čo zajtra čítať 😀
aj ja budem musiet ist do postele aj ked sa mi nechce, lebo rano pridu robit skrine a musim vstavat 7.15, co nezvyknem poslednu dobu. a hnevam sa na vas a modreho konika, lebo ked som tu tak zabudam na vsetko okolo a vykypela mi presnidavka ktoru som postavila na sporak...juuuuj ale uz som to ocistila vsetko
no babule, aj ja vas opustam, tak zasa zajtra 😉 dobruuuu
@moncika15 - fiiiha on ma uz ake smeny ved sa orobi chudak 😒 @bamarama82 Uf tak skoro vstavat.... 😒 ale budu nove skrine 😀 ja sa tiez rozlucim idem natiahnut bolavy chbratik na postel....tak teda dobru nocku.....
@peha81 ster mi robili v 34tom tyzdni a mali by to robit kazdemu, aspon co viem 😖 a je to presne ako hovoris, sa musia podat antibiotika aby potom male nedostalo zapal pluc, ale chvala Bohu vysledky mame dobre 🙂
@bamarama82 no tak najskor bol psik, potom ja, ale lubim ho ako svoje dieta 😉 takze to je jasne, ja som ta prisnejsia na neho, teraz ho oducame od toho, ze nebude spat s nami v spalni, ani nebude knucat za dverami. ja sa skor tesim, ako sa on bude tesit, ze mame noveho clena domacnosti, boji sa cela ostatna rodina 😀 . on je stale take stenatko, aj ked ma 5 rokov. no neviem si predstavit dat ho prec. mame stastie, ze byvame v rodinn. dome, akurat ze on je zvyknuty, ze ho bravame so sebou skoro vsade....tak to bude tazsie.
inak ja by som ti asi v tomto pripade odporucila urcite babysatku, ci babyvak, alebo nosic ci neviem co by ti vyhovovalo - ked budes len takto vybehuvat von, tusim baby sa moze nosit v satke od narodenia - ale toto neber ako 100% pravdu.
zvladneme to urcite. myslis, ze ten vas bude ziarlit? nas ma strasne rad ludi, malych psikov, stenatka, ja sa skor trosku bojim, ze sa bude o malu zaujimat az moc a bude ju chciet opatrovat. ked sme boli pozriet kamoskyne stenatka, tak si myslel ze su jeho, a ich skutocneho otca, kt. prisiel neskor od nich odhanal.
@sofhia ahoj, no ja si to veru neviem ani predstaviť, že by sme mali v byte psíka, alebo mačičku 😅 , síce dcére som musela sľúbiť že keď bude mať 6 rokov tak jej kúpime nejaké zvieratko, morča, či škrečka .... ale ja k tomu nemám vôbec vzťah .... ja pochádzam síce z dediny aj majú naši psíka, ale len von, dnu určite nie ... takže som na to neni zvyknutá, ale mám kamarátky, ktoré majú takých malých psíkov v byte aj malé bábätko, a že je to v pohode, no ja si to veru neviem predstaviť .... 😀
ja mám doma takzvanú klokanku, ale chrbátik má taký pevnejší, no neviem od koľkých mesiacov sa môže bábätko v tom nosiť ...
@bamarama82 aj s vami spava v posteli? inak chudatko, cim si musela prejst, nechapem, ako moze byt niekto taky kruty ku psikom, ci aj k inym zvieratam. ak sa jej teraz stale venujes, tak potom mozes mat problem. ja sa teraz snazim trosku menej sa venovat tomu nasmu. nechape to, ked sa rozpravam s bruskom, tak vzdy dobehne, mysli si, ze to je pre neho. ale manzel mu to nahradza - psikovi. ale pre istotu takisto asi nebudem malu spustat na zaciatku z oci, ked prideme domov.
@kraviatko dnes som posledny den v praci, asi keby som bola doma, tak tu este nesedim...aj ked...som skor ranne vtaca, tak mozno sa budem budievat skor, a zostane mi ten rezim ako teraz, ze odpadnem o 22,00 alebo skor.
ty si na materskej, ze? pozerala si tu servitk. dekupaz? to ty si vcera pisala, ze si umyvala okna, vsak, a ze sa nudis na materskej? 🙂
@mikailla setri sa 🙂 preco je v UK zakazane magnezium tehotnym? ja som naschval pytala mojho gyn-porodn. kvoli tomu posuvaniu porodu, co sa tu riesilo, a on mi povedal, ze to sa davaju fest vysoke davky, ked sa oddialuje porod, ze z toho Magne B co beriem ja, a 2 tabletky denne, to je v pohode. inak ja som sa aj vcera rano, aj dnes rano zobudila na krce v nohach, teda presnejsie dnes v noci, este som bola aj nervozna v noci, lebo mala bola kludnejsia, zvykla kopavat viac, a vcera v noci len tak jemne....nastastie od rana od 6,30 uz je super aktivna, tak sa tesim, aj teraz sa tu hlasi.
je ti dnes uz lepsie?
@bamarama82 prestan, za co sa hambis? za tie vetry sa nehambi 😉 ..aj ja mam, a pravidelne chodim na wc, ale to je vraj dobre, lebo ze vraj podla toho ta pustia skor z nemocky.
@sofhia áno pozerala som to ale akosi som z tej stránky mimo, myslela som že tam nájdem hneď nejaký postup, že čo všetko treba nakúpiť a ako postupovať ale bola tam len nejaká diskusná stránka ... no neviem musím to ešte raz prejsť ...
no takže dnes sa lúčiš v práci ... ja som sa cítila tak super keď som odchádzala, že si oddýchnem a tak .... ale ako som písala stačil mi týždeň a začala mi práca chýbať 😀 , no na druhej strane, akosi už toľko nevládzem, stačí mi kratučká prechádzka po vonku a začnú ma bolieť kríže a nohy a musím si oddýchnuť 😉 , joj mám také ťažké telo až hôrza .... do dnes som pribrala 13 kg, ale na mojom objeme to ani tak nevidno, mám také menšie bruško oproti iným mamičkám čo stretávam, ale cítim sa ako keby som mala jednu tonu 😀 😀 😀
@luckaar mne bude merat babo o 2 tyzdne = v 36. T., a doteraz mi nemeral, este uplne na zaciatku, dokonca pri posl. poradni ani nepozeral, ci som otvorena, akurat mi robili monitor, ci nemam kontrakcie, a moc a tlak bol ok, opuchy nie su...a ostatne budeme riesit o 2 tyzdne,aj porod.
@kraviatko na tej web stranke na pravej strane su postupy, + su tam aj foto postupy.
ved ajja to citim na sebe, ze akoze OK, ale ked umyvam riad, tak stylom ze 20 min stojim, 30 min lezim...a pokracujem. predvcerom som chcela este stiahnut vecer manzela nakupovat vecer, ale boli sme na 45 min. prechadzke, tak ked som dosla domov, tak som si len lahla...a lezala. no ja mam +11, z toho asi +9 len brusko, a je riadne, cudzie zeny krutia hlavou, ze bud to bude velke dieta, alebo to bude skor.
@sofhia no ja som akurát včera zvládla byť dlhšie von na prechádzke ... teda akože na prechádzke, lebo u nás v žiari je teraz jarmok, tak som absolovala s dcérou kolotoče a podobne .... teda ona sa krútila 😀 , ja som len pozerala 😀 , a tak sme sa tam prechádzali hore dole hore dole ....uff, no keď som došla domov tak som si musela veru ľahnúť, lebo ma akosi začalo pobolievať bruško ....
no mne každý vraví, že nie som veľmi pribratá, ani mne sa to nezdá, ale kilá nepustia, tak neviem asi mi "zhustlo mäso" 😀 😀 😀
moja kamoška pribrala 20 kg, a mala obrovské bruško, no bábatko malo len 3500g, takže nebolo veľké, ono to vraj tak býva, že vo veľkom brušku je malé a v malom veľké .... 😎 ale to je asi len taká povera od starých mám ako aj to že keď máš špicaté bruško tak to je chlapec, keď okrúhle tak dievča ..... 🙂
@luckaar mne bábatko naposledy meral v 30 týždni, tam odhadol váhu 1700g, a budúci týždeň idem na sono t.j. 37 týždeň, kde mi ho majú predbežne zmerať .... tak som zvedavá a idem aj na tie prietoky ... dúfam, že bude dostatočne veľké na svoj vek 😀 že vek také smiešne teda na svoj týždeň, v ktorom sa nachádzame 😀
@sofhia nasa psica s nami nespava, pred par rokmi spavala v posteli s mamou, potom sa mame prestahovala, a potom spavala v spalni na zemi pri mne, obcas som jej dovolila na postel, ale nemala moc zaujem, kedze spavala v kozenom kresle, ktore patrilo vyhradne jej 🙂 potom ju brat zacal na stare kolena oducat od gauca, nakolko ma blede chlpy a vsetko cierne oblecenie je katastrofalne po sedeni na gauci. tak som ju zacala strihat. nemala dlhu strst, nie je to taky strihaci typ ale co ine nam ostavalo. a ked som zacala byvat s frajerom, spala na zemi v spalni, neskor jej uz nedovolil ani do spalne ist, lebo ona chuda chrape z toho zapalu pluc co mala ako stena. je strasne dobra, verna, poslusna, len uz je dost hlucha tak nie ze neposlucha, ale nepocuje. takze chuda presla postelou a nakoniec ostala na stare kolienka na zemi spavat. moj mm sa nezlutuje, u neho je pes=pes.
na male bude isto ziarlit, len dufam, ze po nej stary nebude hukat, aby dieta neznenavidela. ona mu isto neublizi, skor z ponozky bude potahovat. uvidime
@kraviatko a o tych infuzkach ti povedali ked ti hovorili vysledky , alebo len ti ich potom dali? no ja nemam asi presne streptokoka, ale ineho koka...jezis to meno som uz zabudla...ale lekar sa tym nestresoval, tak sa nestresujem ani ja. citala som o tom na nete, vraj je to normalne...

@peha81 mne to robili v 35 tyzdni..