November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
no tak som si este na chvilku schrupla a mama ma zobudila telefonátom 🙄 ale co ju dorazím???
@pepinka79 no ved aj ja si myslim, ze to s tymi poslickami nebude az také hrozné, ved mi povie doktor v pondelok. Akeho mas gyn.?
@sofhia inak aj ja som tu na MK kupila jednu ciapocku - tiez taku bielu chlpatku pre najmensie mimi za 3 eur aj s postovným, presne taku som chcela, len ju nikde nemali, ale predtym ju mala moja neterka a bola v nej neskutočne kráááásna 😀
@ponyxx to je škoda, že nemate v meste tu pripravu, je to určite velmi dobré - my sme mali včera e.l.i.e.n.k.u ako učebný materiá 😀, pekne tam fučala, sestrička jej zdvihla hlavu, elenka si drzala nohy a dýchala a dýchala a fučala 😀 😀 praráda 😀 aspon vieme, ako to v reali bude vyzerat 😀
🙂 Ahoj baby...no tak dnes sme boli na poradni....druhy krat v nemocke, ale teda dnes nas aspon pozrela zdola, rano sme vstavali o 6 tej aby sme tam boli prvi s muzom no a doktorka mala sekciu, tak sme tam pozerali na dvere hodinu a pol 🙄 ale boli sme prvi 😀 inak ziaden ultrazvuk uz nerobila...len s takym lievikom nieco pocuvala, ja pozeram, ze aha to este existuje 😅
@weverka11 jáj ved našu dobrú doktorku v senici,sestričku mám susedku z činžiaku 😀 ale tak keby sa niečo vážne dialo tak letím rovno do nemocky 😉 výsledky som mala zatial všetky ok tak už to tam nejako dokopem 🙂 vieš čo ja som mala bolesti prvé 4 mesiace presne ako pri menzese a teraz to mávam zasa aj vaječníky bolia aj všetko,ale tak telo tak jednoducho reaguje na zmeny v tele a už to beriem ako normál 😖 ale už to máme za pár a teším sa do porodky ako si oddýchnem od domácich prác a budem sa venovat len bábatku 😉
@weverka11 tak z Elienky je nám herečka 😀 , no je to na hanbu s tou prípravou, ale je tomu asi preto, že v Pezinku nie je pôrodnica a tak asi na to nemajú veľký dôvod. A raz do mesiaca je to naozaj trápne. Skúsim ešte niečo pohľadať, ale v posilkách majú väčšinou iba pilates a to ma dýchať nenaučí ☹
ahojte, no po tej hroznej noci som sa pokúšala troška si pospať, ale som si len tak podriemkala na gauči .... ☹ aspoň niečo ....
kočky máte kúpené aj tie klobúčiky na bradavky ?
@weverka11 tak to je super že vám tam držia hlavu,mne ju v porodke nikto nedržal a ani mi nepovedali že si možem nohy chytit,bo tam si ich nemáš kde zapriet len sú položené a ležíš hlavou na rovno což mi nepripadalo vobec prirodzené na porod...ale tak už budem múdrejšia 🙂 muž hlavu ja nohy 😀
@pepinka79 no môjmu ocovi sa to tiež nepáči 🙂 , ale v tejto rodine varia chlapi 😀 . Svokra varí väčšinou iba v nedeľu aj to iba mäso, to ona vie parádne. Inak je furt v záhrade, alebo upratuje, tak varí svokor. A manžel je labužník, tak on si zase pohľadá nejaké fajnové recepty na internete a už kuchtí. Ja som len taká záloha a žeby sa nepovedalo, že nič nenavarím, tak sa niekedy hecnem, ale to len keď som mala voľno. Lebo inak môj pobyt v práci s cestou tam aj spať trval 12 -13 hodín, nebola šanca ešte niečo spraviť doma 😖
@ponyxx no ani u nas nieje porodnica, to organizuje červený kríž. Aj suma je velmi super 1,5 eur za hodinu... A my uz teraz velmi necvicíme, kedze sa nám čas kráti, iba nam sestrička ukazuje cviky na opuchajuce nohy, na spevnenie panvového dna, na krčnú chrbticu, ale hlavne sa venujeme tej technike dychania, lebo inak sa dycha pri tlačení a inak pri kontrakciach, inak pri tom, ked ti lekár povie ze mas prestať tlačit..... No veru este ze to je kazdy tyzden, lebo by som to zabudla 😀 Ono to mimi vyrodis aj bez toho, ale toto urcite velmi pomoze... A Elienka uz moze ist rodit, jak jej to vcera islo 😀
@pepinka79 no od nej som odisla ked som mala 18 pretoze kamarátke, ktorá bola tehotná povedala najprv ze to nieje bábo, ale nádor a potom, ze to dieta bude urcite poškodené... A teraz má 5 ročnu krasnu zdravu dcerku!!!!
@weverka11 urobila si zo mna modelku, asi ze tam najviac funim 🙂 ale nechapem, preco mi zelala, aby mi to dobre dopadlo, ked mam este mesiac cas!!! Cvicenim a dychanim predchadzame tomu, aby sme po porode vyzerali, ako draculove sestry, vraj ked nespravne dychas, mozu ti popraskat cievky v ociach..
@e.l.i.e.n.k.a no to nám doktorka prizvukovala na príprave, že máme počúvať personál... Nádych, zadržať, zavrieť oči a tlačiť do riťky 😀 a zákaz kontrolovania situácie počas tlačenia 😎
@weverka11 no ved viem ona toho vraj stihla vela pokyksovat...ale tak teraz idem na tú rizikovku a tam ma snád prezrú úplne a na všetko sa popýtam...a pre manžela hned odbavíme aj predporodnú prípravu a aj vraj ked chceš tú epiduralku tak aj nejaké posedenie treba skorej tak aj to chcem stihnút 🙂
povieme nech nás dajú oproti sebe a zapreme sa nohami navzájom a doktor nech vlezie do stredu a nech to chytá 😀
@kraviatko mam ich od kamaratky, co ich nevyuzila, ale dopredu by som ich nekupovala, uvidis, ako sa malinke prisaje v nemocnici a lahko dokupis 🙂
dala by som si langoše 😵
@ponyxx presne, nadych zadrzat v plucat a tlacit, ked nevladzes rychlo vydych s otvorenou pusou a znovu nadych, aby sa kontrakcia nerozkuskovala..na kuzre este netlacim, ale do ritky budem 😀
@ponyxx s cesnakom? 😀
@e.l.i.e.n.k.a ale iba s troškou cesnaku, primerane 🙂
@e.l.i.e.n.k.a vraj možu ale ja som celý čas pozorovala čo sa okolo mna deje 🙂 doktor furt zatvorte tie oči a ja stále čučala,bo sa tam na mna chodili pozerat ako na opicu v zoo 🙂 naštastie som po porode vyzerala jak zhulená a nie drákula 😀
@e.l.i.e.n.k.a no vidíš ako ti to ide veru už možeš íst nato,teoriu máš na jednotku 😀
@e.l.i.e.n.k.a tak mozno má teta nejake veštecké schopnosti a povedala si, ze túto tu uz nabudúce neuvidím 😀 co vies 😀 Tak ale ty máš ukážkové to dýchanie 😉 mne sa pri tom točí hlava...
@pepinka79 no chudák doktor 😀
jezis, rozmyslam, co dnes urobím doma... Este stale nemam skompletizovanú tu postielku, tak asi to a volaco tusim poperiem, von dnes nepojdem, lebo teraz som bola s havinom vonku a je tam zima a hnusno dušičkovo 😖
ja som si dnes dala ako cieľ dňa, že sa konečne zbalim do porodky 😀
jak som sa ja teraz porezala do prstu!!!!!!!!!!! 😢 au au
@pepinka79 si o krok vpredu 🙂 ja teoriu, ty prax 🙂 to si musela vyzerat bozsky, zhulena a tlacis 😀

a musím ešte dokukať panelák, lebo včera som nevidela...