November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@sofhia tak to mas stastie ze je srandista,ja myslim,ze moj od strachu bude ako muska tisko stat...chudaci maju to tazke chlapi pri porode,ja keby som mala jeho vidiet ako mu trha najintimnejsie miesto a kolko krvi z neho ide a on krici a place,asi by som nemohla byt pri nom 😔 😔 😔
@bamarama82 - zajtra urcite zbehni a daj nam vediet ako sa mate s malou,ci hopkala celu noc....
@weverka11 dobruuu nocku a daj vediet ci sa muz otocil zadkom v posteli 😝
idem aj ja baby dobru nocku Vam,paradny vecer som sa nasmiala 😵 😵
@weverka11
@mikailla dobru noc kocky, aj ja uz idem, aj ked neviem ako zaspim, ked mala je najakcnejsia teraz, a tak sa mrvi, ze ma akoby zacinala palit zaha ☹
uvidime ako to bude cele prebiehat. este by som si chcela pustat, ak sa bude dat v 1. faze IMT Smile, na rozptylenie. moj muz mi uz teraz tvrdi, ked sme preberali EPI ci ano alebo nie - u nas v nemocke vraj nie...a moj argument, ze sa bojim, ze nebudem vladat vytlacit...ze ved kolko krat som mu uz tvrdila, ze nevladzem a vydrzala som - myslel nase bicyklove tury, tak uz ho vidim ako bude zartovat o vsetkom moznom. teda spolieham na to. este rozmyslam, ci ma zmysel tahat tam daky casopis ci knihu na rozptylenie....
@mikailla @weverka11 dobrú nocku 🙂
@sofhia neboj na nete určite toho nájdeš neúrekom 🙂 Nám dnes ukazovala ako dýchať, lebo nás tam bolo 5 a z toho 4 máme máme termín relatívne coby dup 😉 Tá piata bola ešte len v siedmom mesiaci, tak jej povedala, že to má ešte čas 🙂
Bože, tomu nášmu drobcovi sa zasa čká 😀 Už asi 15 minút mi tu brucho nadskakuje. Ešte chvílu a dostanem pri ňom morskú nemoc 😀 Idem si asi aj ja ľahnúť, možno mu to prejde v postielke. Tak dobrú nocku všetkým prajem 🙂
ona potvorka v noci nekopka ked tato nie je doma, lebo vtedy celkom dobre spim az na to caste chodenie na wc, ale ked je muz doma tak sa mi zle spi, lebo sa aj prehodi, aj paplon nemam cely pre seba, tak ju obcas pozorujem, no uvidim.
babule spite? tak aj ja sa odporucam, ale neviem ci zaspim lebo som oddychovala poobede tak asi nic
Dobré ránko kočky 🙂 Aká bola noc??? Ja som mala o jeden stupeň lepšiu ako tú predchádzajúcu 😀 Mm prišiel o pol siedmej domov a mne sa už nedalo zaspať, tak som si urobila rannú hygienu a raňajky a idem si asi v kľude pozrieť nejaký film. Dúfam, že uvidím aspoň polovicu, kým zaspím 😀
@jenta dobre ranko, no za to ja som mala noc úúúúzasnúúú 😖 neviem ci sa inspirovalo nase krpate tou bamaraminou a chcelo mi dat najavo, teda ze ono je v brusku v poriadku, ale do druhej do noci velmi aktívne kopkalo, nemohla som ani oci zavriet a stráááásne ma boleli kríze a podvozok az do rána, ale nemala so kontrakcie, iba bolest, v podbrusku ako pred MS....vobec som nespala, akurat mozno tak o piatej som trosku zdriemla a o siedmej ma zobudila poštarka 🙄 akoze som rada, lebo mi priniesla krasne capačky pre mimi a uplne superné pančušky, tymi som fakt nadšená, lebo sú strasne príjemne a krááásnučké 🙂 🙂 🙂 🙂
@weverka11 dobré ránjko babulky 🙂 no teda pekne ste sa včera rozjeli 😀 moja ak sa ti teraz tvoja žaba nepáči tak po porode to bude ešte horšie,ja som plakala že totok už v živote nikomu neukážem 😀 😀 😀 ale prešlo pár týždnov a už sa na nu dalo letmo pozriet 😀 babulky sex po porode u mna nehrozil a bojím sa že nehrozí bo som aj po prvom porode mala v kuse 6 týždnov silný menzes a to som kojila...takže aby ste vedeli mojmu mužovi som už prízvukovala že pomali ideme teraz nato aby mi troška rozcvičil tú žabku 😀 a aby sme si to užili teraz bo po porode to nebude tak skoro 😉
a s tým kojením,s tým vám pomožu sestričky v nemocke,ukážu vám všetko ako správne držat prsník a hlavne neucpat mu sním nosík,nemyslím teraz mužovi ale bábatku 😀 stačilo raz dva krát ukázat a hotovo už to išlo samo,hlavne aby bolo mliečko,mne prišlo až na druhý den 😉
@pepinka79 ahoj, no ja som mojemu tiez povedala, ze pomalicky zacneme trenovat, lebo potom to bude des - ani chut a vonkoncom nie pekný pohlad.... kurnik hlava ma bolí jak kona a spat nič.... ustata som z tej noci, jak keby som odrobila dvanástku a najlepsie, ked som teraz volala stanovi, mi povedal, ze ZAS som ho v noci zobudila cmukaním... chudáčik... 😠 😠 😠 to ze ja som celu noc oko nezravrela to je v pohode 😠 😠 😠 jaká podpora
dobré ráno pisateľky 😀 , no moja noc bola o ničom ☹ , bola som asi 6 krát hore pri dcére, lebo má hrozný kašel až mi z toho bolo do plaču ☹ , že to môže takto mať ... , no popísali ste toho hroooozne veľa ... 🙂
čo sa týka kojenia ja som mala s dcérou problém, nechcela sa prisať, ledva cez tie klobúčiky a aj keď si niečo cicla tak to vyvracala --- mala totiť ten reflux ... a s tým sme bojovali 6 mesiacov, potom sa to upravilo, no kojila som ju krátko len prvé 3 mesiace ☹ , tak uvidíme čo bude s touto mojou druhou "sojkou" 😀
dobre ranko kocky, moja noc bola fajn, ak vydrzim a idem spat az okolo polnoci, tak zvacsa spim dobre az do 8, s dakymi 2 cikpauzami, a v noci este musim pit, byvam smadna. akurat sa mi v noci snivalo o porode - uz sa to pomaly zacina. vcera v noci sa mi snivalo o odtoku plod. vody, aj som sa zobudila a skontrolovala, ci sa nieco deje, a dnes tiez nieco, ale co si uz presne nepamatam.
@pepinka79 no ved ja som sa mu snazila toto presne povedat, ze ten sex tak skoro nebude....ale on ze nechce ani malu vystrasit, a ked vidi ze ani mne sa do toho dvakrat nechce. mozno ho potom dokopem, ked malej bude v brusku az prilis dobre , a neucinkoval by horuci kupel.
@weverka11 on si to cmukanie pamata? no ja sa mojmu vyhrazam, ked zacne chrapat, co robi naststie obcas ze ho nahram, a pustim mu to, lebo on odmieta priznat, ze chrape. tvoj chrape kazdu noc?
@weverka11 tak si zdriemni vždy cez den bo keby si mala íst teraz taká unavená rodit tak ti to na sile nepridá...inak ja chcem s manželom tutu mutu a neviem ako bo som sa odstahovala do izby spat a on spí s malým,lebo ten chrapot,tiež už ma nohy a ruky boleli a to cmukanie už to robím aj cez den 😀 no musím to vyriešit nejako 😀 čo ty toho tvojho nevyhodíš niekam do vane,tam ho budit nebudeš 😀
@kraviatko no pekne tohto sa bojím,aby malý neochorel niekedy teraz abo zrovna ked dojdem z porodky a nebudem vediet koho ratovat 😖 budeme mat toho dost sami so sebou ...dúfam,že sa čoskoro uzdraví 😉
jáj možno si jej mala prsko namočit do pivka 😀 ale nie ,snád to druhé bude mat viac štastia a nebude mat reflux..moj malý s tým prisatím nemal problém jak ucítil cecik hotovo a už bumbal,šak chlap 😀
@sofhia mne sa tiež nechce ale tak lepšie premasírovat ako nehat zarást a potom malé neprejde von cez tú malú dierku 😀 kamarátke vravel doktor,že je lepšie ak je sex aby sa to stále pružilo ,že porod je potom lepší😀 tak chceš nechceš chlope ide sa nato ale ja len polohu zozadu iná mi nevyhovuje a bolí 😉
nechce sa mi ale musím íst do obchodu kúpit zeleninku na fazulovú polievku,si dnes urobím 😉 omáčku mi včera skoro celú zjedli potvore 🙂
@pepinka79 haha, tak ked mu poviem tento argument, tak hadam to zaberie, pre to, aby mi ulahsil porod spravi vsetko 😀 , a spustit to hadam nespustime.
rozmyslam aj nad tou masazou hradze, ale neviemci sa spytat svojho lekara, ci nie. dnes tam idem... asi by som si opat mala pripravit zoznam otazok. 😉
@weverka11 ty bodujes s tymi vetrami asi 5 min. som sa nemohla zastavit smiat az mi brusko podskakovalo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@bamarama82 tesim sa s tebou ze uz sa pohla, ja som to mala asi pred 4 dnami, a viem ze ten strach je obrovsky, ale musim priznat ze pokrievky som neskusala 😀 😀 😀
brutalne ste sa rozpisali, aj by som sa nasmiala, ale dnes budem mat blby den, v noci sa mi spalo na hovno, len som si hovorila, ze este nechcem do nemocnice a rano som sa normalne rozrevala..asi cvokhouse!!! ☹
ránečko babule... ja som toho svojho cakala vcera asi do polnoci ☹ , potom som zalomila, dosiel asi o jednej....ten chudak bol 16 hodin v robote......a lepsie to teraz nebude, zajtra otvaraju restiku a to bude takto z roboty chodit domov asi furt, a k tomu svokrovci idu varovat manzelove netere, tak som od zajtra do nedele sama doma....tu asi osediviem...
sa budem tak akurat o zverstvo starat ... ☹ uz teraz mi je z toho otupno..
Aspon, ze som sa do pohodky vyspala, jedna cikpauzen a rano som sa nasla krizom cez postel 😎
@weverka11 ja ked sa s mojim pohadam, tak sa riadim pravidlom, ze do postele by sme mali ist uz udobreni...ked viem, ze aj ked ma na hadke podiel viny, ale ja sprosto zareagujem because hormony, tak dojdem za nim so psim pohladom (ked to kus rozdycham), dam objatie kolem pasa - vyssie nedotiahnem 🙂 - a niekedy aj so slzami v ociach sa ospravedlnim, ze mi z hormonov spliecha na majacik 🙂 a on je z toho potom tak na makko, ze sa ospravedlni aj on ze mohol inak reagovat, potulkame sa a je vsetko ok. Ja strasne nemam rada, ked okolo seba chodime jak psy.
Neviem ktora spominala kojenie, ale moje bradavky sa podla mna nechystaju velmi spolupracovat. Dufam, ze si to v porodnici rozmyslia...
Dnes nerobim nic, nieco si na rychlo ukuchytim, asi cestoviny, ked ste ich tu tak minule ospevovali a nezdvihnem zadok z kresla ani keby neviem co. Dnes budem hrat unudenu panicku pri telke 🙂
ano ano ano, konecne mam funkcny kociar, trvalo to iba 3 a pol tyzdna 😝
Ahojte babenky,vidim ze zatial ziadna este nerodi,tak to je super,nech sa nam este trosku drobatka ohrievaju v brusku🙂
Chcem sa opytat,ako to je u vas,babo uz mate otocene?To nase sa nechce dat hlavickou dole,stale je jej dobre na zadocku,neviete je mozne ze este nas prekvapi?Strasne by som chcela ist rodit prirodzenou cestou,cisarak veru nemusim.
kocky aj u vas je take nadherne pocasie ? taaak strasne by som chcela ist niekam na prechadzku, dufam,ze to vydrzi, vytiahnem draheho aj psa, dnes by mal MM pracovat doma.... tak dufam,ze to vydrzi.
nastastie moj muz sa nad mojimi hormonami smeje - dufam,ze mu to vydrzi, totiz vcera zasa si vymyslel novu zalubu, pricom este nemame dokoncene co treba, a sice vymalovat izbu pre malu...a on ze chce cez vikend rozbehnut neviem co...tak som sa ozvala, ze to teda nie, a buchla som rukou po stole...no k tomu slzy v ociach, on sa skoro od smiechu postal, ze takato smiesna som este nikdy nebola, este tou packou po stole...no nelubili by ste ho, musela som sa smiat cez slzy s nim. 😀
@matkoj ved to, nech si este vylyhuju a kopkaju 🙂 ked som bola v 36 tt na poradni, drobcek uz bol otoceny hlavickou dole, ale nechapem, ako sa tam stale tak vrti, raz ritulka na jednej strane, nozicky vypulene 🙂 dnes idem zase na poradnu, myslim, ze uz sa nepretocilo a bude hlavickou dole..vraj aj lekari vedia babetko otocit a ked cakate dievcatko nepristupuju pri polohe zadockom hned k sekcii..drzim palce 🙂
@e.l.i.e.n.k.a OOOj neviem si predstavit to trapenie bambulky keby ze ma ist zadockom,to uz by som asi radsej slapod narkozu len aby bolo vsetko ok.

@jenta jeeej, vy sa vsetky ucite uz dychat na tych cviceniach, a mam taky pocit, ze vsetko cvicenia okrem toho kam chodim ja su uplne super.
no nic, zacnem si pozerat o dojceni, aj o dychani co najdem na nete. teda dufam, ze mam este cas....ale chcem byt radsej trosku pripravena.