icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

nika147
22. okt 2010

ahojte žienky 🙂 musím sa s vami potešiť, dnes nám dorazil kočiarik pre našu princeznú, hoci skôr mi príde, že je pre chlapčeka, ale bude už aj pre druhé bábo 🙂 ..idem dať foto do albumčeku...
...včera večer som tu už nestihla prísť, lebo mm mi vzal notebook a potom sme kukali panelák 🙂 a šli spinkať a ráno ma zobudil ujo kuriér a doteraz som sa hrala skladaním kočiara 🙂 ..
...a to som si dnes chcela ísť do obchodu raňajky, že čerstvé rožky aj tresku ajn jogurtík a skončila som už u obeda 🙂 🙂 ...večer som mala taký tlak na moju buchtu, že som myslela, že ma asi roztrhne dole ☹ ..hnusná bolesť ale prešlo to po chvíli...

ponyxx
22. okt 2010

@peha81 no ja som to uz spominala, u nas v dome varia chlapi, ja so svokrou sme na tom narovnako 🙂 varime ked musime. Ja nie som napriklad na maso, takze u mna je najjednoduchsie uvarit nieco bezmasite a to sa mm nie vzdy rata, lebo ten len maso by jedol 😀 , tak ak ho chce musi si ho navarit 😀 😀 . Sem tam sa do niecoho dokopem, ale vynimka potvrdzuje pravidlo 🙂

ponyxx
22. okt 2010

@nika147 asi sa velmi tesis kociariku, ked sa ti pri foteni rucenky traasli 😀 , dievcina, ci mlady muz, detom je jedno ako ja farba, hlavne nech sa im v tych kococh dobre cestuje 😉 😎 . Mne sa paci 😉

nika147
22. okt 2010

@ponyxx ďakujem, to som fotila bez blesku a za to nejaké foto vidno ako keby sa mi triasli ruky...no možno sa aj triasli, lebo som ten kočiar vyniesla sama hore po schodoch, ešte že ja taký ľahunký 🙂 ..a je jedno v akej farbe sa budú voziť, no nie? 🙂

weverka11
22. okt 2010

@cistko ja nepeciem, lebo mám sprooostu trubu a ja chcem za porod novy sporak sklokeramicky, lebo uz odmietam aj varit. My mame taky ten starý s plotnami a ja na tom neviem varit, kedze u nasich sme mali plyn... Ale mam ho slubeny, takze dufam, ze bude, ale asi az po vianociach...

Ja som teraz pozerala basnikov v tv a narodilo sa tam mimi a ja som revaláááá, mne uz sibe, ja uz ani neviem tie slzy zastavit....

sofhia
22. okt 2010

@pepinka79 jeej pingpong, super, aj ho hravate spolu?

ponyxx
22. okt 2010

@nika147 my mame modry lebo sa nam taky pacil a hotovo 😀 a ja nie som velky zastanca rozlisovania pohlavia babatka podla farieb aj ked ma to casom neminie 😅

nika147
22. okt 2010

@ponyxx aj moja švagriná mala modrý kočiar a mala dievčatko 🙂

nika147
22. okt 2010

nooo žienky, včera ste tu spomínali tie sny, že chlebíky so šunkou sa narodili 🙂 a mne sa snívalo, že som porodila, neviem aké pohlavie, že bolo zdravučké a vážilo 3633g a viac si nepamätám 😒 až ma pot oblial ..

weverka11
22. okt 2010

@nika147 super ten kočík, ja jediné čo banujem na našom je to, že šporťák nemá nánožník, to sa mi zdá uuuplne sprosté, ale dá sa kupit original fusak ale stojí okolo 80 eur, co je dost... Ale nasla som jednu pani v čechách, čo na ne tie nanozniky sije a vyzerajú úúúúplne super, tak uvidíme, ako to poriešime, ved sportáku nebudem vyberať určite skorej ako v juni/juli....

nika147
22. okt 2010

@vlastusss ja by som chcela odobrať tú pupočníkovú krv, len neviem či to stačí povedať tesne pred pôrodom, alebo našla som na nete ich oficiálnu stranku tej ceptry a tam je, že treba poslať nejakú žiadosť, tak v utorok mám poradňu, opýtam sa dokiho, že ako to je...

ponyxx
22. okt 2010

no zienky ako prvy chod hraskova mixovana s rozkom, kuracina bude na veceru, lebo ja si nemooozem vybrat den vopred maso z mrazaku, ze?! 😀
Inak ja som si tejto noci uvedomila, ze ked lezim a mam tvrde brusko je cas na cikpauzu 😅

cistko
22. okt 2010

@weverka11 a ja som mala vysnivany novy kociar ale nestihli sme predat stary a ked sa tak predcasne pritrafilo druhe tak sme novy kociar ani neriesili aj keby to malo byt dietvcatko tiez je modry 😉 a ani pri nasom nieje na sportovu cast nanoznik je len taky fusak a ten isty fusak sa pouziva ako fusak do hlbokeho....ale s topankami do fusaka - to nebola ziadna slava🙂

ponyxx
22. okt 2010

@weverka11 fuu to mas taku velku vanicku ku kociariku?

cistko
22. okt 2010

@nika147 ja uz mam odber vybaveny papiere podpisane, nahlasila som to svojmu lekarovi, on si poznacil moje udaje a povedal ze do tyzdna by ma mali konntaktovat ak nie mam mu pripomenut aj sa ozvali poslali info letaky zmluvy kazdu dvakrat, to vypises, podpises a posles s5 oni ti opslu od nich podpisane. tiez ti pride nalepka co si lepis do knizky aby pri porode vedeli ale upozornoval ma lekar ze treba aj pripomenut aby sa nezabudlo. peniazky platis az po odbere ked pridu vysledky a ty sa rozhodnes ci staci ci nestaci....a tu som uz z toho jelen co ma stacit nestacit? v akom pripade sa rozhodnut ano a nie?

nika147
22. okt 2010

@weverka11 aj ja som hľadala kočiar, ku ktorému je všetko, hlavne tie nánožníky, chcela som aj na tú športovú časť hlavne, aj keď je pravda, že to budem vyberať až v júli, ale radšej nech mám 🙂
..žienky, veľmi ma začalo pichať na pravej strane bruška, ale veeeeeľmi, neviem čo to je....ale veľmi to bolí ☹ ☹ ☹ ale malú cítim ako sa hýbe...

weverka11
22. okt 2010

@ponyxx hm, to som asi prehnala, no je tam písané ze do 6 mesiacov, vanicka meria vo vnutry nejakych 78-80 cm a pocitam, ze uz ked bude teplejsie, tak bude prikrité iba dekou a nebude tam fusak, takze aj viac miesta, no ved uvidime... Ale uz som videla aj uplne malické babatka v tomto mojom sporťáku, tak uvidím...
@cistko no ved to, tiez si neviem predstavit do fusaku botičky, asi si dám ušiť ten nánožník, stojí cca 25 eur a zda sa mi to fakt praktickejsie....

ponyxx
22. okt 2010

@nika147 juj nestras s bolestami ☹
ja nemam na vajicko nanoznik aj ked na nete pisali, ze aj na jajko je, potom sa ospravedlnovali, ze to chybicka krasy, lebo ze k tomu vaju sa nanozniky ani nevyrabaju 😠

nika147
22. okt 2010

@cistko aha, takže asi aj tak radšej im napíšem email, aby mi stihli do pôrodu poslať zmluvu....a čo by sa stalo, keby mi nestihli poslať zmluvu a ja by som už rodila, to by mi nevzali tú krv? hm?

ponyxx
22. okt 2010

@weverka11 ja som bola zmerať našu vaničku a tá ma len 74 cm ☹

nika147
22. okt 2010

@ponyxx to je škoda, mne poslali aj nánožník a ešte aj tú striešku, kebyže svietilo slniečko, len tú jednú vec neviem ako sa montuje, tá strieška na to vajko, musím počkať na mm, na všetko som prišla, len na toto nie 😅

kraviatko
22. okt 2010

@nika147 no skús si troška poležať, mňa moja prvá dcéra tiež veľmi tlačíla na pravom - a lekoška mi vravela, že mi tlačí na pečeň, čo môže pobolievať ... 😅 ale či to tak naozaj bolo neviem, ale dosť ma to bolievalo 😒

cistko
22. okt 2010

@weverka11 pockaj uvidis aka bude realita, my sme sportiak vytiahli a Jakubko este nechodil....len na velku noc zacal sediet a to sme ho vozili este v hlbokom a ja som ho v kociari sediet nedavala len vo vynimocnych situaciach aby nahodou nevypadol a ked as oteplilo tak sme niekedy v maji prehodili sportovu verziu a kedze do leta len sedel topanocky boli ciste a ked sa zacal stavat tak uz fusak ani nanoznik nebolo treba...leto sme prezili bez a na jesen uz v kociari nechcel byt velmi takze som to nemusela riesit tak uvidis ako sa vam postasti.

ponyxx
22. okt 2010

@nika147 nemá suchý zip a cvočky?

kraviatko
22. okt 2010

@ponyxx a čo meráte vnútro vaničky ?

cistko
22. okt 2010

@nika147 to netusim, ale na ich stranke je aj telefonne cislo ... tam ti odpovedia na vsetky otazky tak skus zavolat, inak su velmi rychly 😉

nika147
22. okt 2010

@ponyxx práveže má cvočky, ale neviem kde sa pripínajú, aj je to v papieroch napísané, ale na moju hlávku tak zložito, lebo len, že treba stlačiť taký mechanizmus a takú sivú hmotu a ty to hľadaj ako blbec po tom kočiari 😝

cistko
22. okt 2010

@nika147 ja som mala vajko pri jakubkovi pozicane teraz sme uz kupovali a na to som si davala pozor aby bol nanoznik aj strieska su to prakticke veci hlavne ked babatka malinke budeme mat teraz v zime u nas vacsinou fuka ako na konci sveta a staci ze auto mam zaparkovane na zaciatku bytovky tak to bez nanoznika a striesky v pripade mozneho aj snezenia si rpedstavit neviem.....

ale aj tak na zaciatku ja som zastancom periniek aj jakubka som do vajka davala asi az ked mal dva mesiace?

cistko
22. okt 2010

@nika147 nic si z toho nerob na moju je zlozite aj hracku z kindervajka poskladat 😀

ponyxx
22. okt 2010

@kraviatko hej 😀 meriame
@nika147 skus na látke vajička kukuk...