Novembrovčiatka 2015
Ahojte, je tu niekto kto čaká babatko v novembri 2015?
Komu Ste to uz povedali? 🙂
@ellabella22 já dost vela Ludom,vsetkim,ktorí to Maju vediet 🙂
@ellabella22 u nas to vie zatial iba mamina a svokra. Pri prvom sme to od stastia povedali hned kazdemu a skoncilo to MA. Takze teraz sme opatrnejsi a cakame este. Buduci tyzden idem na akciu srdiecka, tak uvidime 😉
@ellabella22 u mna to viem len ja a partner a vy 😄 zatial nikto z rodiny,nechcem im to vraviet do telefonu tak asi najblizsie ked pojdeme na SK to poviem,na Velku Noc 😊
ahojte babulky, tak ja zacinam 8tt, zle mi byva, sice nevraciam, ale zaludok ako na vode stale:(( Len pozriem do chladnicky a uz ma napina, fuj strasny pocit:( Uz nech to prejde najhorsie je to vecer, to uz mi je tak zle, ze musim ist spat. Inak som bola u dr, srdiecko nam uz bije, a aj na krv som dnes bola. Tak uvidime. Inak neviete nejaky recept proti tym nevolnostiam?? Vsetkym tehulkam zelam krasne tehulkovanie a tym, ktorym babo odislo, prajem vela sil, mrzi ma to:( Nech sa cim skor podari druhe
@baska29 já som tie, tak chcela,no já nikdy nevydrzim 🙂 kedy letité?
@lauri Tak o srdiecku sa este neda ani hovorit. Mne prvy krat ani nic nevidela a druhy krat este len GS. Tak snad toho 30.3. uz nieco uvidi. Inak ja mam doma tiez 4-rocnu princeznu, ktora vie byt dost velky zaberak hlavne teraz.
@rosannar Tie priznaky aj mne kolisu ako sa im chce. Jeden den ma neuveritelne bolia krize, prsia a rano mi je zle a na druhy den nic tak stresujem ci sa nieco nestalo a dalsi den sa mi to vrati v nasobku. Mala by som sa prestat tak sledovat a zacat robit nieco uzitocne.
@sajmonkaf Ja sa takisto do nicoho nezmestim. Vcera sa ma dokonca mam pytala ci som nepribrala. Super som zvedava ako budem vyzerat v 5. mesiaci 😀
@ellabella22 u mna to zatial vedia kamosky z konika, suseda a najkolegyna...rodicom to chceme povedat az ked budem po kontrole u dr, ktora potvrdi ze je vsetko v poriadku, cize 28.3. na oslave muzovych menin a narodenim 🙂
@ellabella22 u nas to zatial viem ja, manzel a vy. Aj ked by som to najradsej vykricala do celeho sveta. Ale kedze mam ist k dr. az 13.4. nema vyznam to hovorit dalej, kedze vobec neviem ako na tom babo je a ako sa mu dari. A potom uz asi pockame do konca 1. trimestra. Inac akurat som rozmyslala nad tym, ako moj manzel zareagoval na to, ked som mu povedala, ze som asi tehu. Ked sa nam to podarilo prvy krat, tak som vyrabala velke blahoprianie k 30. narodeninam, kreslila a tvorila a podobne ... a jeho reakcia bola: "ale hovno." Ked babo po 8 tyzdnoch odislo nepovedal nic a teraz ked som mu oznamila, ze sa nam to asi zase podarilo, tak mi len povedal: "Viem". U nich v rodine nie su velmi na emocie, ale niekedy by som chcela aspon trosku viac (myslim tym usmev, objatie a tak), hlavne ked to babo je naozaj oddrete :D Na druhej strane si myslim, ze mu to zacne dochadzat, ked uvidi krpca na sone, lebo zatial su to "len" 2 palicky.
@mkado ahoj ako sa ti dari? Krce este mavas? Ja obcas, ale to tiez take, ze sa v noci zobudim a letim na wc ci je vsetko OK.
@sajmonkaf no ja leginy moc nemusim, lebo v tom vyzeram ako hurka, ale asi vytiahnem veci, ktore mam z cias, ked som bola trosku pribrata.... a od dnes nosim sukne :D Kolko volnosti zrazu 🙂
@31lejla inac baby aj ja som zvedava, ako budem vyzerat v takom 5 mesiaci. Manzel mi totiz pred par dnami povedal, ze budem ako gula, ked ma videl ako sa napchavam a to som bola v takom 4 tt :D Ale ak to pojde ako minule, tak som za tych 8 tyzdnov, co som stihla byt tehotna pribrala 3 kila a to sa vravi, ze v 1. trimestri sa nepribera :D
@janedoe "ale hovno" 😀 😀 😀 nahodou, tam bol kus emocie! viem si to zivo inak predstavit 😝
ale ina ano, chlapi inak prezivaju emocie. moj frajer pri prvom vela mi vypisoval aky je stastny a rad, kazdy den z prace mi pisal ze sa tesi, vecer hladkal brusko. a potom spontanny potrat.
teraz je taky este netesivy, vobec nereaguje ako vtedy, podla mna je opatrny, boji sa ze to nedopadne dobre, nechce sa moc upnut na to. to sa zlepsi.
@janedoe No tak to sa ludia co robia statistiky nestretli so mnou. Ja uz len leginy obliekam aj tie ma tlacia 😀
@ellabella22 U nas to vie manzel, moja sestra, ktora je mimochodom v 7tt (sranda aj keby sme to tak chceli tak by sme to nenaplanovali) a mama. Ostatnym povieme az po tom 30.marci ked bude vsetko v poriadku na sone.
@ladyblcha ako bola to fakt komicka situacia... ja slzy na krajicku od dojatia a on mi povie hento :D No sanka mi veru padla. Hlavne ked viem ako sa rozplyva nad vrtackami, pilami a inymi vecami. A ako som musela o tretej rano stat v pyzame v pivnici, lebo konecne dokoncil stiepacku a on mi ju musel ukazat a ako som o stvrej rano s nim letela na pohotovost, lebo ho ta stiepacka skoro prizabila. Ale tak mame spolu uz nieco odzite, tak viem do coho som isla 🙂 Inac nase tehu tiez nedopadlo dobre, len ja som mala MA. No a teraz sme opatrni obaja. Ked pojdem v aprili na prve sono, tak asi umriem od stresu.
@mkado fuha.... tak davaj na seba pozor. Ja som celkom OK. Stale sa u mna strieda nechutenstvo so zravymi naladami. Teda zle mi je hlavne rano, ale potom si dam suchy chleba, vsetko sa da do poriadku a zahajujem akciu "chladnicka tras sa." 🙂 No a poctivo cakam, kedy bude 13. aprila 🙂
@timinka1984 ja uz mam tiez na jazyku povedat ked volame na skype ale uz ked som vydrzala tak vydrzim 😄letime 2.aprila do Lisabonu k priatelovym rodicom 6.naspat do UK a 7.na slovensko,teraz som zistivala ako to je s lietanim lebo niekto vravi tak ,druhy zas inak.Ked som teraz letela naposledy do UK pomahala som jednej slovenke s detimi lebo bola sama a ako sme cakali tak ona ze najhorsie je lietat v 1.trimestri ze je to nebezpecne.Ja sa citim v pohode,ziadne problemy.
@janedoe no krasa ten tvoj drahy 😀 dobre zazitky s nim mas 😀
ja sa hrozne bojim tiez, uplne ta chapem ☹ bola som v 6tt na ultrazvuku a nebol vidno este plod, iba gestacny vak a zltkovy vak. idem v piatok a snazim sa nestresovat. ale v piatok budem urcite vyklepana. drzme si palce 😵
baby vy ste tu riadne aktivne :DD idem si to studovat :DD inak my sme to tiez este nikomu nepovedali,az ked to budem mat potvrdene od doktorky (23.3.) tak potom mozno to povieme svokrovcom a nasim...alebo mozno az ked bude srdiecko...ale tiez by som to najradsej vykricala vsetkym, len mi to pride take neuveritelne, a stale si to opakujem - aj manzelovi - ze budeme rodiciaaaaa :DD
@ladyblcha nestresuj sa vsetko bude v poho. Ja som bola na sone a tiez bolo vidno len gestacny vak, objednala ma o tyzden kde mi povedala ze tiez este nevidno plod ale gestacny vak narastol a tak povedala ze by to malo byt v pohode. Inak mohlo sa stat ze si mala posunutu ovulku a skutocne si kratsie tehotna. Ja som si tiez myslela ze uz som aspon 5tt+2 a v skutocnosti podla GS som bola len 4tt+6 a to je este skoro na to aby bolo vidno plod.
Ahojte,
tak ja sa k Vam tiez tak opatrne pridavam, dnes zacinam 8tt, po 2 pozitivnych testoch a akoro 2 tyzdnovom meskani som sla k dr.Ten videl zatial iba gestacny vak,bez embrya a podla sona to bol 5tt+2. Mam prist znovu az po Velkej noci,tak som ako na trnoch a neviem sa uz dockat,aby sme si boli isty ci je vsetko OK. Priznaky mam - bolestive prsia, nevolnosti cele dni - zaludok ako na vode,ale nezvraciam....Tak snad uz bude aj knizka potom 🙂
Vsetkym ostatnym blahozelam a verim,ze nam to vsetkym dobre dopadne... 😉
@janedoe tak chvalabohu nemam ziadne problemy a verim, ze ani nepridu. Na PN som iba kvoli mojej praci, dviham totiz tazke veci. Tak som sa s lekarom dohodla, ze pojdem na PN aspon do dalsej kontroly. O tehu nevie este ani rodina, tak som to nechcela vyzvonit hned v praci. Som doma este len treti den, ale uz som z toho chora. Dufam, ze vsetko pojde hladko a budem moct pracovat co najdlhsie. 😉
U MNA Len rodicia a moji surodenci a manzel 😉
A co farbenie vlasov? Chodite dalej?
Ahoj kocky buduce mamicky, tiez sa prodavam k vam s mojim buducim druhym babatkom.... Lekarku mam az 15.aprila, kedze dovtedy aj tak nie je nic vidiet, inak hned som vedela ze budem tehu, pretoze este ani menzes nemeskal a ja som spala o 7 vecer s malou az do rana kazdy den viac ako tyzden... To iste pri prvom tehu... Medvede sa zobudzaju ale ja naopak 🙂 drzim vsetkym palce nech to dotiahneme do uspesneho konca!
@maru1453 To mi je luto, ze to takto dopadlo ☹
@baska29 já som letěla v prvom trimestri so synom a v pohodě,já sa tiež cítím super,len zivam asi 2000 x za den.. 😀 :D

@ninan2 bolo to tiež v novembri ale 2013....myslím, že to bolo v 6tt a mala som akútny zákrok...prišla som už v hodine 12-tej, bo my praskol vajcovod a som už bola takmer vykrvácaná do dutiny brušnej...o ďalšie sme sa začali pokúšať hneď ako to bolo možné, ale prišlo to až po roku....doktorka už teraz nechcela nič riskovať, tak ma poslala hneď na sono aby sa potvrdilo správne umiestnenie..a je tam kde má byť 🙂