Novembrovčiatka 2015
Ahojte, je tu niekto kto čaká babatko v novembri 2015?
@peha85 ja som tiez druhorodicka, amme doma sibala vyse 5 rocneho, ma cez 19 kg, ale nejak casto mho nedviham teda....
Inak baby, ja mam stale zaludok ako na vode - cele dni az kokedy nezaspim a hned rano ako sa zobudim,zasa...Cele dni grgam (hned od rana aj ked som este nic nejedla) a najhorsie je,ze aj mi je zle,aj som normalne hladna....Mate to aj vy tak?A ked som v obchode - ide mi na chut vsetko - vykupila by som cely obchod 😀 😀 😀
A o unave ani nehovorim - chodim spavat so sliepkami 😀
Baby ja som fakt rura.... vcera som si povedala cica nezer, lebo budes ako sud ku koncu tehotenstva, tak pre istotu som bola dnes v all you can eat restike a veru som toho dokazala fajne vela zjest 😀 No ako hovorim... fakt som rura.
@mkado ja uvidim, ci budem robit vyzdobu, lebo moc sa mi do toho nechce. Asi by som mala, ale..... aj vianocnu sme mali 2 mesiace 😀 Takze mozno kupim len narcisy a hyacinty a vyzdoba hotova. Ale mozes nieco poslat do IP, kuknem 😉 Okna asi umyjem len zvnutra a zvonku vyzeniem manzela, lebo tam si netrufam. Staci, ze som sa pred Vianocami asi 3x zrubala z rebrika, lebo na tom nasom tankodrome bol riadne nestabilny. Keby k nam nemala prist po sviatkoch navsteva, tak sa na to vyprdnem, ale ma prist moja starka a „krstna“ na kolaudaciu a ta je dost kriticka. Tak sa asi prekonam... ale samozrejme s mierou. Inaaaaaaaac uz mam aspon tehotenstvo potvrdene z krvi 🙂 Hematologia dopadla dobre a Hcg mam 6000 co je vraj super. Tak snad je to super 🙂
@tinulikk a hej.... myslim, ze je to OK. Iba ak by si vraj mala naozaj velmi silne bolesti treba to ist skontrolovat. Ja som bola kvoli tomu minule tehotenstvo 2x u dr. Lebo som im neverila, ze je to OK a bolo. Je sice pravda, ze babo odislo, ale to bolo kvoli nieco uplne inemu ako kvoli bolestiam.
@klauduska jooooj na taku chatu by som aj ja sla.... hlavne k bude pekne 🙂 Ale nas je ako hadov a rodina drzi pokope, takze to by muselo ist 30 ludi niekam a to chcem vidiet :D
@rosannar a ty nemysli na nic zle, lebo si tym zle len privolas. Bud v pohode a zbytocne sa nestresuj. Viem, ze sa to lahko hovori a stale je tam to ale. Ale treba si naozaj tehu uzivat. Ja som minule stresovala a mozno preto to nedopadlo dobre, lebo podla lekarov som bola v poriadku aj ked som stresovala a skoro kazdy tyzden som bola u nic nastupena. Teraz sa snazim byt naladena pozitvne. To je niečo ak Schrödingerov paradox s mačkou. Takze kym mi nepovedia inak, tak som tehu a tehu si budem uzivat a pevne verit, ze tento krat to dotiahnem do uspesneho konca 🙂 Aj ked sa musim priznat, ze ja som potratila v 8tt, lebo babo bolo stale trosku pozadu a napokon sa prestalo celkom vyvijata teraz idem na prvu kontrolu az v 9 tt, takze asi budem kolabovat. Ale kedze vtedy som mala v ten isty den ako mi brali teraz krv 580 a teraz mam skoro 6000, tak verim, ze to bude OK.
@klauduska ja obchod moc nemoze.... hlavne ked tam maju cerstve pecivo. Inac zeriem ako kyselina, ale neviem preco z vone cerstveho peciva ma nenormalne napina
Ja som to mojmu 4-rocnemu este nepovedala, ako ho poznam, ten by to okamzite vytrubil vsade naokolo. 😀
on mi uz dlho pilil usi,ze chce surodenca, tak este pockam,aj z toho dovodu aby nebol sklamany ak to tehu nedopadne dobre, uz som opatrna.... ☹
Pazrava a hladna som aj ja!!!a furt ma boli hlava...
@lauri
@klauduska u nas to celkovo nevie vela ludi a nebyt mojej ukecane mamky , ktora to vytrubila priatelovi a babke, tak to vedia iba moji rodicia... Tak dufam,ze sa maly neprekecne ale aj tak mu nikto neuveri 🙂
Este som dost opatrna, lebo naposledy ked som bola u lekara, bolo to dost malicke, nejake 4 mm. Ja som tam videla nieco kmitat (ale lekar vravel ze v tomto stadiu tazko povedat ci ide o aktivitu srdiecka), takze cakam s malou dusickou co mi povie v utorok...chcela by som pockat aspon do sviatkov a ked bude vsetko ok, potom to povieme celej rodine...
Ahojte, ak sa zmestim, tak sa pridavam aj ja, ale s opatrnou dusickou. Dufam ze mi to uz tentokrat vyjde. Dlho sme sa snazili a mame cosi tosi uz zasebou a az teraz prvykrat dve //. Mala by som byt v 5tt + nieco.
Vidim, ze je tu uz pekna zbierka bab, tak dufam ze november bude silny mesiac ! 🙂
@meaningful Vitaj medzi nami 🙂
@trikrat_mama dakujem za privitanie. ako to zvladas? toto cakanie. Ja sa neviem na nic sustredit. stale na to musim mysliet. Tusim sme tak narovnako na tom. Kedy mas predpokladany termin?
Tak dievčatá už mame potvrdené tehotenstvo ultrazvukom, podľa má 7tt no podľa ultrazvuku 5 tt a už aj s akciou srdiečka 😉ale na ľavom vaječníku mi našla 6cm cystu, tak uvidíme čo s ňou...a ešte na potvoru som dostala nejakú alergiu na potraviny, od pondelka som flakata, vyrazkova a napuchnuta😢už dnes sa to trosku zlepšilo ale zemiaky a ryžu už nemôžem 😢(
@vlasta80 gratulujem 🙂 asi prva s potvrdenym srdieckom 🙂
Ja casto dviham syna, ma teraz take obdobie a cca 13 kg...dufam, ze je to ok 😕 😕
@janedoe no ja si zatial tehotenstvo uzivam, kedze vieme co chceme, tak fazulu volame Vikinka a uz sa s nou rozpravame ako keby tu bola s nami, no len clevek musi mysliet na vsetko, ked som bola prvykrat tehu so synom, tak som to zle tak nevnimala, nebola som na koniku dlho takze som anio potratoch tolko nepocula ako teraz, ale viac si uzivam tehotenstvo ako myslim na zle...🙂
@leleh
@karkulka2014 dakujem nech len vydržime takto až do konca🙂
A tak isto všetci čo sme tu🙂
@vlasta80 juj dufam ze vydrzime, nech je len vsetko v poriadku a o chvilku debatime o kocikoch ;)
@vlasta80 gratulujem @meaningful vitaj medzi nami 🙂
@alusiatko Dakujem za privitanie, Dufam ze aj u mna bude buduci stvrtok uz vidiet srdiecko
@retriver123 ahoj, aj ja som mala najskôr pár dní pred očakávanou mrchou špinenie...aj test som si urobila, bo to bolo pre mňa nezvyčajné, ale bol negatívny....avšak, keď som sa lepšie prizrela, zdalo sa mi, že trošku vidím aj druhu čiaročku....na druhy deň ráno, potom ako mala prísť mrcha som si znovu urobila test a už tam boli dve čiaročky.
@meaningful Termin mam 19.11. Zatial to zvladam v pohode. Cas mi uteka v praci a pri detoch, takze tyzden utecie ako voda. Zdolava ma vsak unava, o pol siedmej vecer uz odpadavam. Len uz sa to neda tak, ako pri prvom (alebo pri druhom), ze si vecer lahnem o siedmej a spim az do rana. Tak uz sa tesim, kedy to prejde (aj ked podla skusenosti tak v polovici stvrteho mesiaca). Nevolnosti ma zatial netrapia, tak snad to tak aj zostane.
Najhorsie je pre mna udrzanie tajomnstva 🙂 Ja by som to uz najradsej povedala, ale este chcem pockat, kym bude aspon prva poradna. A toto je este horsie, ako ta unava 🙂 A som velmi zvedava na reakcie okolia. To si fakt vychutnam. Lebo toto je necakane, take big surprise 🙂 🙂 🙂 Ale ocakavam aj priblble pohlady a poznamky, tak uz sa pripravujem....
@trikrat_mama mne to ide akosi pomalicky. to asi preto, ze este deti nemam. Akurat dnes by som mala byt v 6tt+0, cize satrtujem 7tt. Stale ma taha sa natahovat a uz sa aj bojim, ci to babatku neublizi, neviem si pomoct. Nemas s tym skusenost? Inak nic necitim, ze by sa dialo, len som tiez trocha dost unavena. vecer chodim okolo deviatej uz spat, co inokedy okolo jedenastej.
Aj pre mna je to tazke nikomu nepovedat, ale musim vydrzat. Rodicom to povieme neskor, lebo ich nechcem zbytocne stresovat. My sa uz dlho snazime a preto tych sklamani bolo uz vela. Takto to bude lepsie pre nich. Nebojsa, okolie bude urcite nadsene, ked to das do eteru. Ved to je ta najkrajsia sprava.
@meaningful Ja sa nejako rano alebo pocas dna nenatahujem, ale pocas tehu ma telo k tomu uplne nuti 🙂 Neviem, preco je to tak. Aj pocas prvych dvoch tehu som mala neprekonatelnu tuzbu sa poriadne ponatahovat. Teraz je to este v pohode, ale s velkym bruchom som sa uz bala, tak som sa natahovala len tak mierne. Ale tuzba bola neskutocnaaaa 🙂
Aj mne to pri prvom tehu ubiehalo pomalicky a pri druhom este pomalsie, lebo som bola na pn-ke a to sa cas vliekol. Vyhoda tretieho tehu je, ze nestacis vnimat cas. Ja by som potrebovala 48-hodinovy den, aby som vsetko stihla.
Kedy sa to chystas oznamit? Pockas az do ukoncenia prveho trimestra? Ja uvidim po poradni (o tyzden) a potom sa rozhodnem. Este neviem, kedy to oznamit v praci. Asi ich tu prekoti, ze dalsia materska (aj ked ja som pracovala z domu, pocas druhej md a teraz chystam nejaky podobny model, ak mi to umoznia).
@meaningful ja som tiež skoro každý den o deviatej už v posteli, neviem vydržať dlhšie...a predtým som chodievala spávať okolo desiatej alebo jedenástej.. a aj teraz v práci by som najradšej spala...
@trikrat_mama Doteraz ma to natahovanie nenutkalo az tak ale je to cim dalej horsie. Citim sa nejak strnula alebo co.
Neviem este, asi s tym pockame do 12tt , teda ak sa to bude dat. Uvidime. Horsie to mam na sporte co robim. Vyhovorky preco zas nejdem na trening mi uz dochadzaju.
To mas dobre,ked mozes s domu pracovat, to ti zavidim, u mna take nehrozi.
@rosannar juuuj aj ja by som si pospala, a ako... mala by som makat, ale nechce sa mi do nicoho pustit.

@peha85 áno povedali sme mu to, no dúfam, že "nedá hubu na špacír" kedže on to tak vie, všetko vyzradiť, no tiež často na mne skákal tak sme ho museli upozorniť a hlavne aj tieto dvíhačky že nemôžu byť...on pochopil že mám bábätko v brušku len každodenné otázky sú že kedy mi narastie bruško 😀