Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
vitam anjelika 2509 a krivku5......
inak matamisi fakt tebe hadam stale nieco nove najdu, ale neboj sa zato ti to urcite panboh na detoch vynahradi....budu zdrave,
krasne..... 😉 😉 😉
ja som si na jarne upratovanie a umyvanie okien objednala moju mamu...mangel mi pomaha, ale zase zo mna nerobi nemohucu a nelutuje ma...
no bez jogurtov, to musí byť hrôza, tiež som na nich "závislá". ja som teraz taká unavená, ale bojím sa ľahnúť si, lebo hneď mi ostane zle a v noci potom nemôžem vôbec zaspať minule do tretej v noci, aj večer idem neskoro nech sa aspoň trochu vyspím aj keď už od siedmej večer padám od únavy, v noci furt keď sa zobudím je mi zle, a je to pár krát a ráno som hore ešte pred malou a to je čo povedať ☹ O chvíľu idem pre malú do škôlky, dnes bačujeme samé, bude veselo
jogurty ani nespominajte ja som na nich zavislacka 😀 My sa chytame na ihrisko a prechadzku
ahojte,
baby aj vám vyhúklo tak brucho...ja doteraz nič, ešte pred týždňom som bola plochá a v piatok mi vykuklo brucho a teraz to už nezakryjem....
DNP - ja som si to začala platiť z maxima, keď som druhý krát otehotnela, akurát mi to vyšlo tých 270 dní no a teraz mi to hodí nejakých 20 eur na deň, čo je v celku slušné, keďže ešte dostávam aj rodičovský....
no ja som pribrala zatiaľ asi 1,5 až 2 kg...
babuľky... a vy ste si to zvyšovali až v tomto roku? lebo materská sa aj tak vyrátava z kalendárneho roka predchádzajúceho kalendárnemu roku, v ktorom nám vzniká nárok na materskú... takže polopatisticky... nám októbrovkám sa bude brať do úvahy minulý rok... 😖
ja som začala platiť minulý rok a platila som hneď maximum...teraz ak všetko dobre dopadne budem pobarať PN maximálnu až do nástupu na materskú a potom ešte pol roka maximálnu materskú...no a zato, že som si toto DNP platila mám nárok aj na vyšší rodičovský príspevok (to až budúci rok) - teda ja som momentálne na rodičovskej a prejdem z jednej rodičovskej rovno na materskú...
jooj, to ani mna manzel zbytocne nelutuje, teraz akurat nosi maleho do vane a z vane, ked kupeme..a ked potrebujeme rychlo zist schody, tak ho znesie dole, nech ho ja nevlacim, inak uz vie maly ist aj sam, len mu to trva...🙂ale okna sme aj pred tehotenstvom umyvali obaja, tak naco to menit k horsiemu?..😀 len nech pekne pomoze..on toho vela nerobi doma, tak ked nieco robi, treba to vyuzit.. 😉
pri prvom tehotenstve som bola tiez na pnke, ale z coho to vyratavali, to vam nepoviem..DNP som si neplatila a neplatim, budem mat teraz nieco, co sa vola retazova materska, mam narok na nejaku matersku, neviem v akej vyske a potom na ten zvyseny rodicovsky do 2 rokov veku, potom budem zase na tej smiesnej sume..nejako to neprezivam, verim, ze sa to financne zvladne.. 😉
my s manzelom tiez upratujeme spolu, i ked posledne skoro dva mesiace si makol viac on, ale je sikovny 🙂 Teraz v sobotu sme upratovali tak fifty-fifty uz, ale aj tak, ked ho vidim, ako sa pri vysavani spotil, tak mi ho bolo az luto. Ale su veci, ktore mi nedovoli - hocico dvihat, ci prenasat a tiez zotierat podlahu na kolenach. V sobotu nam ma prist stolar montovat nabytok na mieru do detskych izieb, tak ja cosi navarim a pomaly zacnem s oknami, ale len tak pianko. A tie povery, ze lestenie a snura.... vsak dnes sa nelesti novinami, ze by som tam hodinu na jednom okne kruzila 😀 Jedno okno mam za pat minut na kompletku. Dnes su take handry a cistice... No a manzel chce poriadku kolo domu zacat robit, lebo len v septembri sme dostavali, tak je tam co robit. Len nech je pekne.
pusinqa o tej pomoci s domácimi prácami akoby si mi z duše hovorila, pomoc od môjho drahého sa dostaví po viacnásobnom pripomínaní a prosení a keď už stratím nervy tak si to aj tak urobím sama. Ale keď sú také dni ako napr. včera že som z postele ledva vstala a fakt som nemohla nič robiť a on neurobil ani to čo som mu kázala, tak to som bola dosť nervózna.
Inak ja som to dnes v práci vzdala a zobrala 1/2 dňa voľno. A som štastná že môžem domka oddychovať, lebo mi je stále na prd od žalúdka.
A závidím všetkým čo idete tento týždeň k doktorovi pozerať malé a tak. Ja až po veľkej noci 😖
no ja by som bez mliečnych výrobkov asi zdochla 😕 hlavne mlieko ja zbožňujem! a teda celkom nechápem prečo to doktor zakázal, veď podľa mňa sú mliečne výrobky pre tehotnú tak dôležité veľmi 😲
aj podla mňa sú dôležité mliečne výrobky, veď to malé odoberá vápnik a ten je hlavne v mliečnych...
Ja mám zase výčitky z pitia Coly, lebo hlavne ked ma furt bolí ten žalúdok, mám pocit že mi robí dobre ked ju pijem, včera som vypila pol litra a dnes už skoro tiež a inak tak raz týždenne si vždy tú pollitrovku kúpim
Peťa pomáha ti? Ja mám zase pocit že mi bublinky nerobia veľmi dobre, mám takú perlivú minerálku - ochutenú Magneziu a neviem, mám pocit že mi tie bublinky vadia. Juj ale takú Colu by som si dala, mňam 😅
ahojte kocky 🙂
lienocka mne vravela kamoska ze by som mala mat matersku tak ako pri prvom dietati, ze sa to vyratava z predpokladaneho prijmu ked si na rodicovskej 😉
petra aj ja si davam colu ked mi je fakt blbe, aj pri ninke som si davala, tak ale snazim sa nepit aspon kavu, cierny caj
ahojte 😉
no ja mam prve tehotenstvo,ale vobec sa necitim zle ,este som ani nezvracala ,co mi je az cudne len brusko mam uz dost nafuknute,neviem ci to neni priskoro.len colu ani nemozem ochutnat vadi mi to slatke v ustach ,pijem len vodu a kavu sa snazim tiez obmedzit.
Prosím vás, poraďte, čo zaberá proti celodenným nevoľnostiam. Kolu piť v litroch nemôžem a coculine mi vôbec nezaberajú. Som už zúfalá.
monique pokiaľ ja viem, tak ak si za posledné dva roky nepracovala ani si nebola pripoistená, tak nemáš nárok na materskú dovolenku, resp. ti vyjde nižšia ako rodičovský príspevok....opýtaj sa na www.porada.sk ja som tam bežne s každým takýmto problémom a do hodiny mám odpoved od erudovaných... 😉
ikon no prave tuto info mam od erudovanej kamosky 🙂 specialne som sa jej na to pytala, ale dakujem skusim sa tam popytat, ale az ked mi bude trosku lepsie, momentalne mi je 😝
kmirkav: niektore tu spominali zazvor, bud ako lizatko alebo zazvorove kolaciky, ze vraj to pomaha
inak, ja som dnes zistila, ze tu kusok na druzstve je automat na cetstve mieko nie take riedene vodou ako v obchode, tak som hned vyslala expediciu, aby sme kostovali, ja som si totiz zvykla kazdy vecer aspon jeden pohar mlieka vypit, tak sa tesim, ze budem mat take pramo od kravicky 🙂
a musim sa pochvalit, som si bola zaplavat, zeny tak to bolo super! cely cas som bola v bazene sama!!!! uz sa tesim na buduci tyzden, ked zase pojdem 😀
andys, som na tom rovnako ako ty 😉 a mne dr povedal ze az v 14 tt by som mala aspon pol kg pribrat...
a tusim vedelka, ja tiez iba na jablkach som ked mi je zle a to mi je teraz furt 😝
Ahojte, tiež sa veľmi tešíme na oktober a keby sa dalo, vykričím to do celého sveta 🙂
Moni to ma mrzí že ti je špatne 😒 A inak ja som tiež počula tak ako ty, pokiaľ viem mali by sme mať rovnakú materskú ako sme mali, cca.
Lenok, už si dlho nehodila link na to čo sa deje teraz s našimi drobčekmi 😉
renatka mne povedali, že sa ráta na tu zvýšenú materskú čo si platia dobrovoľne 270 dní pred narodením bábatka ..takže nie minuly rok..
no a ja som na materskej so synom a tiež sa mi bude materská- tých 6 mesiacov vyrátavat z platu- aký by som mala teraz, keby nie som na materskej 😉 takže pokiaľ má mamina zmluvu na dobu neurčitú vyrátava sa to z platu...to som ja nevedela
petra269 aj ja som dosla nato , ze mne cola teraz dobre robi....inac sa jej za cely rok ani nedotknem...iba kofolu zo slovenska sem-tam, ale teraz si rano tak po glgoch pripravujem zaludok doobeda...a potom cely den mam pokoj.
a podla mna na tom nie je nic zle a ani nemam vycitky nejake....ved ju nepijem na litre...doteraz mi bolo viac ako 6 tyzdnov , tak zle , ze som len lezala a motkala sa...mi je par dni lepsie.....a vytesujem sa..... 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
Inak ja mliecne vyrobky teraz ani vidiet, ale na mrkvovom salate by som bola cely den 😝 ale teraz ma straasne hlava boli ☹
kocky, tusim skusim aj ja tu kolu, mne je strasne zle, ja ju tiez normalne vooobec nemusim,ale teraz by som siu aj dala 🙂
dokedy som ranajkovala mlieko,kakao a mliecne vyrobky som aj grcavala.... 🙄
vynechala som ich z jedalnicka ako aj jogurt poobede a hned mi je lepsie.... 😉
niekomu to nerobi dobre, ina zase moze na litre mlieko....aj ja milujem mlieko..... 😝
tonicka ja som len na vodu....a teraz som len skusila pomalicky den zacat po glgoch s colou a fakt tfuj,tfuj mi to pomohlo....by
som si nikdy nebola myslela....potom dam pochvilke kusok pecivka....a rozbieham den, ale zato poobede
fungujem uz normalne... 🙂 🙂 🙂
ale jak pisem niekomu pomoze niekomu nie....skus a uvidis...drzim ti palce... 😵 😵 😵

Ahojte 🙂 Ufff,konečne som vás dočítala 😉 Mne je stále rovnako,vôbec sa tie nevoľnosti nezlepšujú ☹ a včera večer to teda bola hrôza ☹ Inak k tej plynatosti,aj mňa tak strašne nafukuje,ako za troch 😀 nerozumiem tomu,hlavne poobede sa to stále zhoršuje...A asi aj my pôjdeme na svadbu 1.5.,sesterka by sa mala vydávať tak sa aj teším,lebo to ešte bruško nebude veľmi veľké 😉
Matamisi,vydrž to nejako určite bude dobre.Tie mliečne výrobky,nič som tu o tom nepočula, 😒 ale keď doky vraví nejesť,tak asi radšej nejesť a počkať,kým budú výsledky krvi a potom určite dovolí 😉 A ešte k tej nízkej placente.Ja som mala v prvom tehu placentu veľmi nízko (placenta praevia totalis) a zistili mi to asi v 11TT a hneď ma dal doky na PN a zakázal mi čokoľvek robiť,lebo je tam veľké riziko potratu.Tak som podstivo oddychovala a ono sa to pekne samo upravilo,,po mesiaci na kontrole to už bolo oveľa lepšie...Neboj,vraj to má až 80% prvorodičiek.Určite to bude dobré 😉
Mne napr.veľmi pomáhajú jablká,keď mi je zle,nechápem 😲
Pekný dník 🙂 🙂 🙂