icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

alenkam.
1. mar 2010

my sa chystame s celou family len tu na slovensku posledny julovy tyzden, tak hadam budem este normalne pojazdna... 🙂 na zahranicie si uz netrufam... tak ci tak by som chcela, aby uz bolo letooooo.... 😎

miroslava2207
1. mar 2010

ahojte baby, tak som musela dnes nečakane vyraziť za doktorom ☹ ráno som mala ružovkastý výtok. na ultrazvuku mi našiel malý hematóm, vravel, že je maličký, že sa bud vstrebe alebo vyplatí. Baby mám strach, musím ležať 2 týždne doma... máte s tým nejaké skúsenosti?

inak malé má už 1,3 cm a bije mu srdiečko. Na kontrolu ideme za 2 týždne, snád bude všetko ok 🙂

alenkam.
1. mar 2010

mirka, ja skusenost nemam osobne, ale svagrina ano... naozaj len odpocivaj a uvidis, vsetko bude fajn.. drzim palec... 🙂

lenok
1. mar 2010

babeny, normalne mi luto prislo, ako lahko ste sa dostali k babatku...
prve tehu som sice necakala, ale ako skoro prislo, tak skoro aj odislo ☹ medzitym sme sa urputne snazili 3 roky! nekonecny pribeh u mojho gynekologa, hormonalne profily, odbery, vytery, plodne a neplodne dni, uprava cyklu hormonmi, ktore ma zrazali k zemi, ovulacne testy, urologia - spermiogram plemenneho byka, kopa prachov za homeopata a vselijake bylinky, caje, modlitby a stavy zufalstva, more slz, kriku, placu, snazenia sa a premahania sa.... a tak sme si tento rok povedali, ze zacneme zhanat info ohladom ISCARE a nejako sa teda dostaneme aj k vytuzenemu... chvalapanu bohu... je to tu, tak som ako na ihlach...

kazda zena je ina, kazde tehotenstvo je ine, kazdy porod je iny a aj kazde babatko je ine...

bola som sa prejst v meste, krasne je, aj ked fuka ako debilne...

nakupila som si susene ovocie a oriesky, takze chrumkam ako zajko 😉

miroslava2207
1. mar 2010

a švagrina ako dopadla?je ok?

alenkam.
1. mar 2010

vsetko preslo, PN skoncila po dvoch tyzdnoch a funguje dalej bez problemov... 😉

lenok
1. mar 2010

miroslava, ja som mala vedla fazulky hematom... ono sa to vstrebe, len kludne lezkaj a setri sa... kvoli tomu som bola aj v nemocke a davali mi ascorutin a kanavit... inak nic... bud pokojna...

amadora
1. mar 2010

Mirka písala som to tu už že moja nevlastná svokra mala hematóm skoro celé tehu, musela síce ležať a bola na rizikovom ale narodilo sa jej zdravé bábo, neboj sa 🙂

čo sa dovolenky týka, ja som si ešte pred tehu vyhliadla jeden penziónik v Tatrách a veľmi by som tam chcela ísť, tak uvidíme 🙂

Lenok viem že sú to zlé spomienky, ale kvôli bábätku to zahoď za hlavu, čo bolo bolo a teraz je tu malá fazuľka, krásna, zdravá a už je všetko za tebou 😉

kočky mne je dnes konečne lepšie 😵 ATB zabrali, nádcha jej momentálne preč, dúfam že sa už nevráti, hrdlo bolí minimálne, aj kašel je skoro preč, teším sa 🙂

nsoci
1. mar 2010

Aj pri prvom som mala take. 😉 Gebetiak alebo co...

Lenok tak drzim palceky nech si cele tehu uzijes.

Blavacky v Peacocks v auparku davam do pozornosti vypredaj trojstvrtovych tehu rifli do 10 EUR a vedla maju tehu leginy 😎

svet1
1. mar 2010

Ahojte.
Ja som vcerajsok takmer cely prespala, ani len to slniecko ma nevytiahlo von! Po sobotnajsej zabijacke (a celom dni na nohach) som mala veru dost. Ale tie vone... no, nerobilo mi to dobre. Pecene masko, pecienka, jaternicky - to vsetko moooc lubim, ale tento vikend ee a najblizsi tyzden nic masove ani vidiet nechcem.

Co sa tyka mojho bruska... trci, ale to su, myslim, len speky a prdiky. Tie ma teraz riadne trapia... Som teraz asi v 8tt a od zaciatku som dokonca schudla 2 kg - ziadne ranne nevolnosti, skor celodenne :( velmi nejem, lebo mam vzdy pocit, ze toho jedla bude skoda. Dnesna omeletka mi dobre dlho lezala v zaludku a pchala sa spat do krku, ale mam stastie, so zachodom som si este pokecat nemusela...
A ked uz ste tu spominali tie hormony 🙂 Mne ide do beku uz len pri nejakej pesnicke v radiu a ked sme u doktorky, neviem sa jej nic opytat, lebo mam jednu velku gucu v krku a nemozem s takym placlivym hlasom ani rozpravat...
...ale velmi sa tesime, ze sa nam drobatko podarilo, po 3 mesiacoch snazenia. Chceli sme si dat babo k 2. vyrociu, ze sa v den vyrocia zacneme snazit, ale ono si to vypocitalo tak, ze k nam pride az k 3. roku, ale vo vacsom 😉
Juchuuu

matamisi
1. mar 2010

miroslava...
aj mne pred tyzdnom doktor nasiel na sone hematom...tiez musim len lezat v stredu idem na kontrolu tak som zvedava ci sa uz zmensil...ja som sice nemala ziadny vytok,alé sme na tom ronako....neboj vsetko bude v poriadku... 😉

manee
1. mar 2010

baby nesalte, este nekocikujte, ved si este aspon chvilocku uzime to tehu. Mne uz konecne nebyva zle, takze mozem vsetko jest. Brusko mi sice vidno, ale to je take povianocne, babatkovske brusko este nemam, co som zatial aj rada, nechcem sa hned zacat gulkat....

amadora
1. mar 2010

mne sa dnes priplietla pod nohy naša sprostá mačka, skoro som sa strepala a odvtedy ma bolí bruško, aj výtok mi nejako zosilnel, dúfam že je všetko ok ☹

andrejkaa23
1. mar 2010

Ahojte 🙂
manee Tebe sa povie 🙂 Ja mam doma 2 sibalov a ked sa k nim prida otecko hotovy blazninec.Aspon vonku sa nadycham cerstveho vzduchu.A to v stredu ked vyde pocasie ideme na Dobru Vodu.A zajtra ma manzel volno tak balime veci a ideme do trnavi na vylet a manzel tam ma pracovne zalezitosti.A co spominate brusko ja mam take prejedene manee sa trafila. 🙂

alenkam.
1. mar 2010

dievcata, trosku sa odklonim od temy.. v aprili sa vydavam a radi by sme s drahym vypadli na nejaky predlzeny vikend akoze "svadobna cesta"... ale neviem kam v takom stave... kupele a procedury neprichadzaju okolo toho 20. tyzdna do uvahy... tury v maji asi tiez nie... viete nieco poradit...? rozmyslame niekde slovensko-cechy... dakujem... 🤐

mobilo
1. mar 2010

ja som dnes bola so synom vonku na trojkolke bolo super, akurát potom začalo fúkať tak sme pomaly išli--ale fakt super 😉 dlho na nej nebol tak konečne chvilku niekde obsedel..lebo on je taký neposed 😀
a mená ked sme čakali syna chceli sme dievčatko Karin chlapca sme vybratého nemali narodil sa chlapec..
teraz zase máme pre dievčatko vybraté Šarlota aj syn stále hladká malú šarli ju volá je zlatý, ked papá dá aj je..
a chlapec nevieme uvidíme ale cítim sa úplne inak ako pri synovi takže to bude asi baba 😉

mobilo
1. mar 2010

prečo v máji sa dá íst na super túry ...my chodíme apríl, máj nieje ešte tak teplo

andrejkaa23
1. mar 2010

alenkam
No ja by som isla niekam k moru a somozrejme by som to diskutovala s gynekologom.Ja som bola este v 6tt a boli sme v Anglicku.Gynekolog povolil.

amadora
1. mar 2010

ja tiež neviem prečo kúpele ani túry neprichádzajú do úvahy? 😅 😕

mobilo
1. mar 2010

kúpele nie z hygienického hľadiska nie? tehotná žena by sa nemala kúpat ale túry úplne pohoda..pri synovi som ešte tesne pred porodom chodila kade tade..

alenkam.
1. mar 2010

som nachylna pozbierat vsetky mozne bakterie vo vode, preto wellness zamietam... radsej by som brala tie tury, len neviem nakolko budem pojazdna... 😀 ... neviete teda poradit nieco v tatrach... romanticke...? 😝

mobilo
1. mar 2010

pre mna sú Tatry samé o sebe romantické a ked nebudeš vládať sú tam aj lanovky (-:
my tiež chceme íst cez leto dúfam to vyde..pojazdá budeš neboj..to je super obdobie 20 týžden už nebýva zle a človek sa cíti plný energie..

mobilo
1. mar 2010

inak často chodíme na Šutovský vodopád to je lahká turistika a krásna 😉 a v Tatrách sme boli so synom keď mal dva mesiace boli sme pozriet Skanzen a potom na Štrbskom plese a dodnes na to spomíname niečo krásne sa tam len prejsť

mobilo
1. mar 2010

no idem ja niečo porobiť a do postele, lebo zajtra o 6 zase bude Mami hoje...dúfam aspon v noci budelepšie buvať ako dnes..posledné dve stoličky idú, keď výdu bude pokoj 😉

veronica1
1. mar 2010

Par dni som tu nebola a nemam cas citat co bolo, len chcem informovat, ze som bola dnes u lekara a konecne potvrdene. Vsetko je OK, akurat sme vraj trosku vatsi - 1,9cm, vy ostatne co ste boli teraz niekedy u lekara, kolko mate cm?

sofia27
1. mar 2010

alenka, my sme boli uz viackrat na rohacoch v hoteli osobita na zverovke, raz z toho som bola v siestom mesiaci a zvladla som vyjst rohacske plesa v pohode, bolo to sice v auguste ale myslim ze uz aj v maji je tam pekne, ba nadherne. v okoli je skanzen, oravice - termalne kupko... hotel ma dve * ale je uplne novy zrekonstruovany priamo v lese. cena za izbu na noc cca 65€.

amadora
1. mar 2010

tehotné ženy sa môžu kľudne kúpať a dokonca sa to aj odporúča 🙂 a je najmenej sa doktora opýtať na to a odporučiť niečo aby sa žiadna mykóza nechytila 😉 ja si plávanie v lete určite doprajem 🙂

kathi76
1. mar 2010

ahojte.... 😉

no mobilo kupat sa mozes a dokonca je to tak jak pise amadora je to velmi dobre...mam jeden tip pre teba chod do lekarne a kup si tampony pre tehotne...volaju sa SENTA PROTECKT su tam po 4 balene a stoja 2,60.-€.to su klasike tampony len su napustene nejakym prirodnym ojelom, aby sa ti nic nedostalo tam kde nema...ja som si ich kupila u nas na slovensku som poprosila tetu v lekarni a objednala mi ich lebo su to nemecke tampony...a kedze som dost nachylna a vzdy hned nieco dostanem, tak som si ich kupila a uz som ich aj pouzila a su fakt dobre.to mozu pouzivat zeny co su neni tehotne...

vitaj medzi nami mirininu 😵 😵 😵

amadora dodatocne vsetko najlepsie k tvojim narodeninam ti prajem 😉 😉 😉

miroslava2207
2. mar 2010

ďakujem baby, ukľudnili ste ma. Matamisi, bude všetko ok 😉

predpísal mi ascorutin aj duphaston. obe som mala užiť na obed naraz po 4! a potom trikrát denne jednu, po 4 dnoch iba 2x denne jednu.... niesú naraz 4 tabletky ascorutinu veľa?? matamisi ty čo užívaš?

silvika
2. mar 2010

no ja som dnes tiez za "stastlivca" sa mi za noc spravil herpes, ja ze uz mam s nimi pokoj a vida, neni ....