Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
nsoci ja som pri synovi užívala a tiež mi hovorili, že to netreba pokiaľ žena papá vyváženú stravu, lenže ja som pre istotu brala a beriem aj teraz..apon kvoli tej kyseline listovej ked som čítala čo sposobuje nedostatok rozne raštepy a takk---ublížit neublíži a mám lepší pocit, že má bábo všetko čo potrebuje...
mobilo presne, keď pre nič iné tak pre ten pocit že robím pre to bábo čo môžem aby malo všetko čo treba 🙂
mňa tak bolí bruško zase 😝 už nech ide môj bubáčik búvať nech si môžem sadnúť a nohy trochu vyložiť
Cafte 🙂 Mam uz zbalene dufam ze som nic nezabudla zajtra rano vyrazame. 😉 Drzte palceky a dufam ze na vyde pocasie. 😵
Andrejka užite si to 🙂
ja som tiež určite za tie vitamínky. kyselinu listovú som užívala už keď sme bábo len plánovali a keď som bola prvý krát u dokyho, tak ma za to veľmi pochválil, že to som urobila pre bábo to najlepšie, čo som mohla. vraj do trinásteho týždňa to bábo najviac potrebuje. a tiež mi odporučil kúpiť si vitamíny pretehotné, tak som si kúpila tie od elastiq, obsahujú všetko, čo treba, je to tam krásne rozpísané, že ktorý vitamínik je na čo potrebný pre drobčeka, no a samozrejme, ak niektoré z týchto vitamínikov telíčko nepotrebuje, tak ich proste vylúči. a na týchto vitamínikoch je výhodou to, že majú predĺžené uvoľňovanie do tela, takže si telíčko príjma vitamíny postupne počas celého dňa a nie len návalovo po požítí... takže vrelo odporúčam.
a ešte ma napadlo... kamoška tieto vitamíniky užívala celé tehotenstvo a nebola ani raz chorá. užíva ich aj počas dojčenia, raz jej došli a vtedy sa hneď na ňu nejaký ten bacilík pokúšal nalepiť 🙂
takže niečo na tom bude. tak si to zjednodušme, keď už máme tú imunitku teraz takú náchylnú... veď ide predsa o naše pokladíky 😀
amodora Dakujeme len co cesta.Teraz v tehotenstve moc nemam rada cestovanie.Uvidime co Sofinka a Philipko. 😉 Ale urcite sa nadycham zdravsieho vzduchu ako tu v Bratislave 😀 Uvidime len co nevolnosti? 😒
nsoci: nie si sama ... okrem kyseliny listovej mi tiez gynekolog neodporucil tie bum multivitaminy pre mamicky tehulky, vraj su po nich zbytocne velke babatka, takze som ich ani pri Terezke nepapala a nic jej nechybalo a ani mne .... az po porode teda cca v septembri pol roka mi zacali strasne padat vlasy, takze som nabehla na klasicky panthenol, ale to som mala z dojcenia ten ubytok vlasov 😉
okrem kyseliny listovej v prvom trimestri a zeleza od polovice druheho trimestra som ziadne tabletkove nepapala ... len prirodzena forma 😉 a Terezke nic nechybalo, bola to baba s mierami 3550g a 51 cm 😉
Renatka krásne si to napísala 🙂
Andrejka verím ti, ale neboj, voľné nohavice na sedenie a časté prestávky na cikanie a bude to ok 😀 My ideme v sobotu k našim tak tiež už teraz rátam koľko cik prestávok budeme robiť 😀
Hihi a k tomu prirataj sofinku.Tusim jej dam Philipkovu plienku. 😀 😀 😀 Ale my ideme vlakom lebo auto tusim zosalelo z tych cik prestavok a jasenia sa v nom 😵
BAby, ja mám stresy ☹ Ja totiž tiež patrím k tým, ktorým v tehotenstve strašne chutí papať. No a to ja som nikdy tolko vela nejedla. Ved som vážila donedávna 47 kíl, vždy tenka ako prutik a po pár týždňoch to vyzerá tak že som pribrala tri kilá a prejavilo sa to hlavne na brušku, zadku a bokoch.
Dnes som si kupila biele leginy, lebo rifle ma už dosť tlačia, no a ked som ich doma natiahla, na to predlžený svetrík a uvidela sa v zrkadle, hrôza, už ich nikdy neoblečiem. Vpredu vytrča už bruško,čo mi nevadí, ale vzadu narástol kufrík 😀 a boky pretekaju cez leginy, no strašne. Asi mám depku 😖
Už aj v práci sa mi smeju, lebo večne niečo prežuvam 🙂 tak ale malinkemu doprajem, ked sme hladní, čo narobíme?
julinkaz: držím palčeky, ale podla príznakov to vyzerá veeeelmi presvedčivo 😉
Maťka 😀 Čo si robíš stresy, hm? Ja som v tehu pribrala 21,5kg a tu som 😀 Je to normálne že sa v tehu zväčšuješ, všade 😉 A telo sa prispôsobuje aj na pôrod takže boky sa ti ešte rozširovať budú. Počkaj čo ešte po pôrode, prsia na páse a pupok 😀
nsoci: ja ked som povedala dokimu, ze okrem kyseliny listovej papam aj Centrum materna, povedal, ze to je vhodne aj od cca 13 tt, tak som teda ostala pri listovke a beriem to Magne B6 - aj ked som sa nedocitala presne, na co to... 😲
renatka, som zvedava, co povie tebe, sak mi jedneho dokiho mame... uz som aj skoro celu precitala "Happy baby book" - poradca pre tehotne zeny... fajne veci su tam... ked budem mat viac casu, hodim vam sem nejake dobroty...
dnes sa u mna nesie v znameni navstev. len co som prisla od dokiho, volala mi kolegyna, ktora sa bude v juni vydavat, ze ide prave od doktora, a ze ma milu spravu 😉 caka babatko a je asi v 4tt, tak sme sa vykecavali a davala som jej rady 😉 😀
hned na to sa dovalila dalsia nasa kolegynka so 14 mesacnym drobcom, takze som mala o zabavku postarane a ta zase poucala nas, zaciatocnicky... 😀 takze bolo u mna kriku, blaku ako na trhu... 😀
vajickovy chlebik mi prisiel na chut, taka som bola hladna, ze mi ani spaleny olej nevadil... 😀
a idem cil ordinovat... 😀 😀 😀
😀 tak to si ma potešila, ale je fakt že by som to asi mala brať športovo a tešiť sa z toho že je všetko ok a že nám chutí 😉
mata, ja som pri karolinke strasne vela jedla, ale nebolo to az tak vidiet prve týzdne lebo do 3 mesiaca som blilaaaa ale to co ja som pojedla...
Kyselinu listovu beriem aj ja. 😉
Hm... ale vyvazena strava u man teda nehrozi toto tehu 😀
nsocu ani u mna nehrozi. 😀
tak ja som bola dnes na sone a este bola vidiet len bodka bez toho,aby bilo srdiecko ☹ vraj som podla velkosti fazulky 5tt plus2dni,tak mam v tom chaos.mam prist za dva tyzdne na sono a dohodneme co dalej 😒 snad to bude oki a uz bude vidiet aj tlkot srdiecka 😅 😅 😅 nerada by som opustila skupinu s takymi super babami 😀
vlasa drzim palceky. 😀
Maťka rada som potešila 😀
Vlasa neboj, všetko bude ok 🙂
krasne slnieckove piatkove ranko prajem 😉
sa tak tesim ze je piatok, ze som dokonca aj z postele rychlo vstala 😅 (alebo ma to mechur vyhnal??)
ja by som sa tiez pridala, ze uzivame calubrum babyplan a ked nezabudneme tak nejaku tu kyselinu listovu aj navyse ... myslim ze v prvom trimestri to skutocne nemoze byt na skodu... isteze si zoberie zo mna, ale co ked nahodou nemam dost 😕 ..a potom neskor uz asi nebudem nejak moc vitaminovat... vraj sa potom rodia obrikovia a to asi nie je dobre
radsej si nejake tie ziviny doplnim, lebo neda sa povedat ze mam nejake tehotenske chute, to skor nechute... normalne si pripadam strasne prieberciva, ale ked nejde tak nejde, no co spravim... takze v praxi to vyzera tak, ze ja som strasne hlaadne a behame po meste a zhaname nieco co som v danom okamihu schopna zjest.. vcera to bola slepacia polievka, ktora ale nebola vobec dobra a po nej mi bolo tiez trochu zle.. ale potom moj muz do mna natlacil trosku chlebika s tuniakom a to mi neuveritelne pomohlo 😅
bamb27, plne súhlasím s tebou. ja tiež kladiem dôraz na prvý trimester, čo sa vitamínikov týka. dosť vecí totižto kvôli nevoľnostiam a nechuti do seba nedostanem a často sú to práve tie veci, ktoré sú pre dieťatko najdôležitejšie. preto si myslím, že vitamíniky a minerálny mu môže len pomôcť a v posledných týždňoch alebo mesiacoch to tiež asi nebudem riešiť kvôli tým obríkovským bábätkám. každopádne teraz je to zrejme dôležité 😉
inak aj ja pramej krásne piatkové ránko. už teraz sa vytešujem, že zajtra je víkendík 😎
ja som čítala že bežná potreba kys. listovej pre človeka je 200 mikrogramov (či čoho) a že v tehotenstve treba brať dvojnásobok, čiže 400. Calibrum babyplan obsahuje presne toto množstvo. ja som sa pýtala lekárničky či mám brať aj navyše kys. listovú a vravela že je to zbytočné, pokiaľ vyslovene nenakáže lekár ak mala žena v rodine nejaké genetické ochorenia. takže ja užívam len ten Calibrum. a pravdaže veľa vitamínkov v podobe ovocia 🙂
Ja som sa pred chvilkou vratila od doktora. Som horzne rada pretoze som bola u noveho 1. krat a je fakt super. Zobral krv zase na nejake vysetrenia tusim na chudokrvnost, ale hlavne urobil fotky babatka. Je naaaaaadherneeeeeeeeeeeeeee.
A nakazal mi tiez brat vitaminy, lebo ja som si doteraz nedavala nic, on odporucil Calibrum mami.
halooo... tu sa spinka ci co?
Peti... gratulujeme, aj ja by som uz chcela vidiet tu nadheru 😵 ...v pondelok sa idem dat len odkrvit a dohodnut sono, tak snad sa dockam
peti, gratulujem, nezabudni nám sem hodiť foto, nech sa pokocháme trošku aj my, tí čo idú až neskoro na kontrolu 😒
Ahojte.
Ja by som si aj pospinkala, keby sa dalo... 😔
Ale musim si to odsediet v praci 🙄
svet1.. nápodobne ☹
a to musím ešte robiť uzávierku... tak sa mi nechce. prečo musí byť akurát marec??? 😒
marec... a take krasne slniecko 😎 , spoza okna vyzera byt teplucko. Vyvalit sa tak do postielky, otvorit okno a zatvorit oci. Uz aby som bola domka!
ahojte, krasne rano... 🙂 sa mi provokuje, ked som dnes ostala doma.. stresy v robote su na nevydrzanie, tak som si zobrala volno... a hned mi je lepsie... aj bolesti bruska ustupili... ak to pojde takymto tempom, neviem ci v tej praci vydrzim...
co sa tyka vitaminova, tiez som po vysadeni brala kyselinu listovu a potom, ked som zistila, ze som v tom, tak som to vymenila na odporucanie lekara za calibrum babyplan... na rozdiel od mojej svagrinej, ktorej doktor povedal, ze sa nema napchavat umelina a jest ovocie a zeleninu... 😒 to asi fakt zavisi od jednotliveho doktora... ja si tie vitaminy radsej dam, lebo moc nedavam jedeniu... nejako mi nejde nic na chut... 😖 snad sa to zlepsi...

nsoci, to pocujem prvy krat,vacsinou daju aspon kiselinu listovu 😕 🙂