Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
Stojdulka - tak aj mne dr. povedal, ze mam prist az za mesiac, tiez to bude dlhe cakanie...
sue33 - hod potom ten recept na tie zazvorove susienky, pridavam sa totiz k tym, co je zle, nechapem, prve tehotenstvo som nic take nezazila a teraz od vcera mi to stale nechce prejst. najhorsie, ze mi bolo zle aj v noci, nemohla som spat a stale som behala vracat-a to som v podstate nic nejedla, stacilo ked som sa napila troska vody...dufam, ze tato noc bude lepsia, no teraz je mi stale o nicom, sice nevraciam, ale zaludok mam riadne na vode.
Niektora ste pisali, ze este nikto nevie o tehotenstve len manzel-u mna je to podobne, len neviem ako dlho to pred mojou maminou zatajim-hlavne teraz, ked som nepouzitelna.
..to i mne, idem az o mesiac, ze bude lepsie vidiet na ultrazvuku🙂...a k tomu, ze je cloveku zle sa mozem pridat, ked sa najem nie je dobre a ked sa nenajem tiez to iste..ale dnes som si kupila magnezium a tak trochu na chvilu mi bolo lepsie🙂))asi siahnem tiez po nejakej zazvorovej dobrote🙂))
no ja som bola na sone pred 10 dňami, to som bola asi v polovici 4 tt, ešte nič nebolo vidno a lekar vravel, že za 10-14 dni už musi biť srdiečko....tak neviem....hadam vie čo vravi....a nie je rozdiel v akcii srdca na ultrazvuku a fonendoskopom...možno ho chce len počuvať....či to je to iste?
ikon fonendoskopom by nic nepocul malinke je hlboko vryte do meternice velmi hlboko cez brucho by pocul akurat tvoje crevne pochody 😉 a ja som bola niekedy v 4tt a tiez nic nevidel ani vacok ani nic..potom som bola o tyzden a videl to co mam v albume..a teraz idem o tyzden vo stvrtok pre knizku a na potvrdenie srdiecka teda dufam ze je vsetko ok..lebo dnes v noci ma pichlo vo vajecniku ale tak strasne ...pri otacani z boku na bok..odvtedy uz nie ale zlakla som sa poriadne 😔
srdiecko sa da v castnom stadiu tehotenstva vidiet len ultrazvukom od nejakeho cca 16-18tt aj fonendoskopom.. 😉 teda nie vidiet ale pocut..a pouziva sa aj doplerovo zariadenie 😉
jaj kočky ja sa tak teším už k doktorovi o týždeň, teda by som nepovedala že sa nejakej návštevy u lekára tak nebudem môcť dočkať 😀 😀 😀
ahojte, tak som spat 🙂 Tak ako mi na zaciatku nic nebolo, tak teraz je to hrozne. Mam zaludok cely den na vode, pali ma zaha a som neskutocne unavena ☹ Zatial som nezvracala, ale vela krat som uz mala na male. Dufam,ze to po 3 mesiacoch prejde. Ozaj beriete aj nejake tehu vitaminky alebo iba kyselinu listovu?
Co sa tyka bijuceho srdiecka, tak to sa da pocut uz v 10tt. Aspon moj GP mi to tak povedal,ze vacsinou sa mu podari uz v tomto tyzdni najst srdiecko. Prvy UTZ som este nemala a neviem sa ho dockat, ale kedze v Irsku robia prvy UTZ az v 14tt, tak dufam,ze sa mi podari to vybavit do konca prveho trimestra.
Ozaj uz ste uvazovali nad NT screeningom, ci si ho date urobit?
ahojte...dnes som si kupila ten podlhovasty vankus,aby som si pomaly cvicila na boku spat... 😀 😵
ja uzivam femibion 800 😉
ja som cele dni len unavena a trochu horsie sa mi v robote ked mame stres dycha.. 😠
ale inac sa mam zatial dobre... 🙂
matamisi, tak to mas dobre 😉 ja uz inak ako na boku ani spat neviem a este na chrbte, co mi je neprirodzene ale co by som preto aby som sa dobre vyspala neurobila? 😀 Tak daj vediet, ci je ten vankus ok 😉
ja sa vyspim len na bruchu... 😠 som zvedava ci ten vankus mi pomoze a budem moct na boku sa vyspat... 😀
inac od kedy som tehotna spim velmi dobre v noci... 😀 predtym som nikdy celu noc neprespala... 😒 jasne ze par krat idem na zachod,ale to mi vobec nevadi hned spim dalej... 😉 to sa pred tym nikdy nestalo... 😕
matamisi, s tym spanim, to mam aj ja tak. Lahnem a som tuha 😀 A predtym trvalo aj hodiny kym som zaspala. Tak som rada, lebo si neviem predstavit pri mojej unave este sa v noci dobre nevyspat. Tak to by ma asi uplne polozilo.
Dobré ránko!
Ja som vždy ľúbila spať na bruchu, ale pri prvom tehu som si normálne povedala že nesmiem a ani som sa v noci na brucho neotočila a bolo to v pohode 🙂
Ja beriem vitamíny Calibrum babyplan asi dva mesiace 🙂
Inak ráno som sa zobudila s takými bolestivými prsníkmi 😝
Ahojte, koceny, ja som vzdy taka unavena, ze zaspim este v obyvacke pri telke a do postele sa neviema ko dostanem 😀
a prsia mam od zaciatku take bolave, ze ani dotknut, ani pozreť!!!! mm len od seba odhanam, taka som na neho zla 🙂
veronika, to ja som pisala ze nikto o tom este nevie ale naozaj je to hrozne tazke, mam taku chut to povedat mame, svokre kamaratkam... podelit sa o radost jednoducho. tak uvidime ci to este aspon par tyzdnov vydrzime. inak co sa tyka tej navstevy u lekara, mam taky pocit ze vsetky pisete ze vam to len potvrdil a povedal aby ste prisli o mesiac, cize cca v tom 10. tydni, kedy sa robi prvy uzv. tak myslim ze o nic nepridem.
jej vejinka...krásne sono máš v albume...ty si bola na umelom oplodneni, že budeš mať asi dvojičky? alebo je to náhoda?
ja užívam už asi rok calibrum babyplan (keďže sme bábo plánovali už pred rokom) a lekár mi teraz predpísal ešte kyselinu listovú - tú obyčjanú, tak to striedam...
vejinka, aj ja som kukla tvoje foto, mas nadherne brusko. moj mm stale kontroluje, ze ci rastieme, ale zatial je sklamany 😀
ja sa tiez dopujem calibrum babyplan nech mam dobry pocit, ze som nic nezanedbala!
ahote dievcata, pridavam sa do skupiny... 🙂
ja som na prvom sono bola 3.2., ale bolo vidno len vak, tak idem znova 17.2., to cakanie je strasne... ☹
trosku mam naliate prsia, sem tam ma natiahne, ale zatial som nevracala... snazim sa nebyt hladna, lebo vtedy mi zvykne prist zle..
poctivo papam calibrum babyplan... zacala som asi v 5tt, vymenila som ho za kyselinu listovu, kedze v tom babyplane to uz je obsiahnute...
vitaj, tvoje prve babo?
vitaj alenkam 🙂
no ja som pri prvom veľmi rýchlo musela vytiahnuť tehu nohavice a teraz to vyzerá na to isté, keď sedím musím rozopínať rifle, ja to nechápem 😀
Ahojte, pridávam sa k vám 😉
Mirka vitaj 🙂
ahojte ikon nie nie ziadne umele oplodnenie a je tam jedno...to len tak tvari ze su tam dve...inak zle mi je cele dni uz neviem co by mi pomohlo nic nejem nemozem do seba dostat takmer ziadne tekutiny 😔
ahojte... 🙂
vitajte medzi nami sofia 27, alenkam a aj miroslava 2207 gratulujem... 😉 😉 😉
ja papam uz od septembra 2009 calibrum babyplan a nosi mi ho mamina od nas az sem ,potom chcem pokracovat tiez s calibrum...tusim po 12.tyzdni je to dalsie...uz som vyslala aj maminu nech sa popyta a kupi to dalsie...
doktor mi dal recept na take bandaze na ruky je to akupresura a tlaci mi to na obidvoch zapästiach take body ,aby mi nebolo zle...este som sa nedopracovala do lekarne...aj ked ju mam vedla domu... 😒
baby ozaj taka otazka na telo....niektore tu pisu ,ze to este nikomu nepovedali.dokonca ani mame! 😕 😕 😕
preco to nechcete povedat?ja viem, ze este to netreba moc vytrubovat, ale mama to vedela prva kedze moj manzel pracoval a ja som utrpela sok, ked som nasla na teste dve //.
mate take prisne maminy?ved nase slovenske maminy su take dobre... 😉 😉 😉
Kathi možno to len nechcú zakríknuť 😉 Inak môj manžel to ešte tiež nikomu nepovedal, že až keď potvrdí doktor 😀 A ja som mame a najlepšej kamoške 🙂
Aj ja beriem Calibrum, asi 4tyzdne, cize presne od kedy som asi tehotna. Ja som to mamine este nepovedala, lebo jej to chceme povedat spolu s manzelom-no a nemu som to povedala, lebo som to citila uz od zaciatku a stale som mu to hovorila a vsetky testy som si robila s nim(no a pri tom poslednom, ked uz to bolo jasne, tak manzel musel odist pracovne prec, tak som teraz u nasich a cakam az sa vrati, aby sme to rodine oznamili. Zatial sice iba najblizsej-zakial to nemam potvrdene od dr.)
no mi sme po zlej skusenosti chceli utajovat co najdlhsie. Ale kedze som na ucitelka na PN a ucila som dost vela deti nasich známych, tak sa to rozkriklo okamzite, no teda uz sme to povedali rodine radsej sami, akoby sa to mali dozvediet z klebiet
no amadora, ved tak myslim potvdi doki a mozem povedat blizkym myslim velmi blizkym...chapem aj ked uz niekdo mal mm tehu , alebo samovolne potratil...tak to bola len taka otazka...akoze som zvedava zase... 😉
ja som to tiež chcela zo zlej skúsenosti držať za zubami čo najdlhšie, ale moji najbližší to už vedia, kedže som potrebovala pomoc pri straženi maleho , keď som šla k lekarovi a takisto keď sa oslavovalo a ja som si ani nechlipla šampus... 😕

Manee keď už som mala veľké bruško a zle sa mi robila kožná riasa tak mi kázali pichať do stehien takže v pohode 🙂
Sranda, keď som si tu vypísala dátum poslednej mršky tak mi skočil 6tt 😕 Som z toho jeleň 😀