Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
mobilo daj pokoj ze do oktobra 😀 😀 😀
Ako pre koho je to zachvilu my zatial pojdeme na svadbu,Sofinkine 4 narodeniny,Philipkove 1. narodeniny a moje 29. narodeniny. 😉
Mobilo, no ja na rizikovom v 30 tt.... som sa dozvedela na vizite ze tam lezim s podozrenim na zamlknutý potrat 😕 😅 (to hrozi do 14tt ) a v karte sm mala napisane, ze ma prijali pre tvrdnutie brucha a to bolo jedine co som nemala 😀 ale tak ma vytacalo, ze sa ma kazdy doktor a sestricka 10 x denne na to pytali, ze este vam tvrdne? 😠 😀 a potom jedneho dna, dali moje infuzky kolegyni na vedlajsej posteli 😕 ,ale tvarili sa ze to nie je pravda
ahojte baby akurat som si as precitala zo vcera hned mam lepsiu naladu.
a ja zasadne netriafam do tej uzkej skumavky, este to by mi chybalo aby som mala ocikanu ruku ale pekne do poharika a potom to prelejem 🙂
Magdalenocka, tesime sa ze sme ta pobavili 😀
ved aj my to máme dosť daleko...ešte nás čakajú krásne jarné výlety, potom syn 2 narodky, potom krásne leto a veľa krásneho...lenže keď ti je tak biedne niekedy sa tažko uvažuje pozitívne i ked sa o to snažím....no a syn ma tak dokáže rozosmiat, teraz najnovšie si už aj on zvykol , že zvraciam a hovorí mi: mami grsi zlatý je
inak ked som mala synovi brať moč to bol zážitok on nie a nie v klude a tie sáčky sa mi vždy nejak odlepili...a aj doktorka, že držte mi skúmavku pri pindurovi a to každé dieta sa hned vyciká no náš bol zase výnimka 😉
zeny moje, ja som dnes stavala na rannu rozpravku. Ze Doba ladova aaaaaaaaaa, to bola lahoda a vcera sme s mm pozerali moj naj film 50x a stále poprvé, tak sme sa narehotali....
u nas bude dnes na obed gulas s knedlickou, mnam
a inak, ja sa moc netesim na to leto a teplo, ako sa velka ako sud budem parit v horucosti a jedine co si budem moct obliect bude postelna obliecka....aaaaaaaaa to uz nebude taka lahoda, to budem silno spominat na dobu ladovu 😅
to poznáme, malej sme chytali po umytí vo vani stredný prúd moču a pri malom decku čo má plienky vedieť kedy bude a mať to už aj umyté a nachystané a moč sa nesmie dotknúť pokožky, svokor ju držal a ja som chytala a dúfala že nachytám dosť 😀 a to my sme to mali v pohode, švagrinej po tejto procedúre 2 krát stratili ten moč a 3 krát jej povedali, že aj tak to mala "kontaminované" a má to zopakovať, tá bola z toho na mraky 😠
inak tie pukance, to zabíja aj mňa, manžel to má zakázané. ja len dúfam že tieto nevoľnosti prejdú ako pri prvej okolo 4 mesiaca a potom už budeme riešiť zas iné veci, máme na pláne aj dovolenku, zhruba tak ako pri Julke a vtedy bola pohoda, len do toho super bazéna som sa radšej nechodila kúpať, bála som sa v cudzine, ale bol úžasný bolo mi trošku ľúto
toho leta za bojím aj ja, to bude, neznášam horúčavy a tehotná, no zbohom a inak tiež varíme segedín a knedľu 😉
ja sa tiež bojím leta, ak budú nejaké 35°C horúčavy a potiť sa s bruškom keď sa budem sama ledva vliecť 😝 a pusinqa môj muž má ešte doma jedno vrecko pukancov tak čakám že dnes večer sa to bude opakovať, lebo aj syn ich zbožňuje a stále navláča to vrecko že ho máme spraviť, takže si zase vytrpím 😢 😀 ja dnes robím pečené kuracie stehná a ryžu, drahý to zbožňuje 😝 ja asi ostanem pri polievke 😀
my sa chystame tiez na dovcu a to teplo ma teda tiez netesi, ale no vyberes si? 😀
my tiež máme segedín sranda 😀 😀 😀
a poobede chceme íst do zoo..
na lete ja najviac milujem večery ešte svetlo už nieje také teplo a také prechádzky to je niečo super..minuly rok sme so synom aj do 21 boli vonku keď bolo pekne, kedže jemu spánok nechýbal...uvidíme ako bude teraz
no náš drobec minulé leto celé dni na dvore behal, takže sa "teším" na toto leto, si neoddýchnem veľmi v chládku 😒 len zaliezť pod altánok a tatka poprosiť nech nám postaví bazén nech to nejako zvládneme 🙂
no a pokracujeme dalej dneska....pekna nedela vsetkym najprv....neham vas zapate asi cely den...lebo sa to tu dobre rozbieha zase dneska.... 😉 😉 😉
tak jednej povedia, ze sa len tak krvne skupiny v priebehu zivota menia a druhej(mobilo) vysvetluju, ze maly grca lebo ho ma na rukach... 😀 😀 😀
amadora ved ja to neberem vazne len niektore veci co doktori a sestricky(premudrele )robia je uz nad moje sily.... 🙄
ale bavim sa dobre..... 🙂 🙂 🙂 aby ste si nemysleli mne tiez doki u nas v nitre povedal este , ked som si pre tabletky chodila, ze mam malu maternicu????a ostanem len tazko tehotna...iba z jeho pomocou???.sme sa natom smiali z babami, ze asi ma chce nabuchat on.... 🙂
a aj v nemecku mame take mudre sestricky....minule som mala spodny tlak trosku vyssi a som sa jej opytala, ze to je ako mozne...ona mi vravi, no vies to bude tym ,ze si taka vzrusena.... 😀 😀 😀 no jasne , ze som bola vzrusena, ved ten doktor ma len odrodil,operoval a pozna ma tam dole lepsie jak ja samu seba....tak som asi nadrzana, ze sa zase raz kukne na mna... 😀 😀 😀 😀 taketo sestricky by som do pekarne postavila nech rozky predavaju....herecky tam mozu aj hovädiny trepat.... 🙂
pusinqa tebe co povedali, ze moc sa nemoze dostat na pokozku...???? 😀 😀 😀
ahojte baby, dlhšie som tu nebola, u nás ani nič nové, do poradne idem 30. 03. tak sa už nemôžem dočkať. Dostanem aj knižku. 😀
Matamisi to je mi ľúto, že je tam ďalší hematóm, ale bude dobre, neboj 😉 a berieš aj nejaké lieky? 😉
miroslava...mam 3x1 tabletku magnezium.... 😔 a jasne aj femibion 800
matamisi to ja mám duphaston (to mi dal ešte na začiatku tehu kvôli bolestiam v podbrušku) a ascorutin.... obe 2x1
Kathi ja keby sa mám vzrušovať nad všetkým čo mi kedy povedali doktori alebo sestričky, môžem knihu napísať 😀 Napríklad čo ma teraz napadlo, občas mávam už roky taký "problém" so srdiečkom, že keď som predhnutá a prudko sa vystriem tak mi začne srdce biť ako v kŕči, veľmi silno a veľmi rýchlo, prejde to tak do minúty samé. Bola som na kardiológii s tým a že EKG v poriadku a pani "doktorka" mi to zdôvodnila s tým že som nezamestnaná a mám málo pohybu tak to za to 🙄 no odvtedy som prešla viacerými zamestnaniami a teraz som na MD a stále sa to občas objaví, takže asi by som mala každý deň odbehnúť maratón lebo sa asi stále málo hýbem 😀
amadora vidis treba behat maraton okolo panelaku a neboj jaka budes zdrava...jak rybicka.... 😉
a je dobre ze sa nevzrusujes...to ja som vzrusena uz ked len dokimu dojdem....teda aspom podla sestricky.. 😀
nechcem to zakriknut , ale uz mi je treti den lepsie...bodaj by som patrila do tej skupiny co pise ze po 12.tyzdni bude lepsie... 😉
zacala som schüssel salze jest to je jak u nas homeopatika a rano si len colu davam....inac nic moc, ale pocit je to svetovy zase fungovat jak predtym..... 😵 zelam to kazdej krorej je este zle,alebo byva zle....
Ja ked som rodila tak mi do rozkroku cumel vzdy iny doktor ☹ som rodila Sofinku u Apolinara.No mala som silne kontrakcie a zlozity komlikovany porod.Kedze som mala rizikove tehotenstvo.A ked som mala tlacit ani nehovorim.Manzel hovoril ze na prvorodicku som az moc kricala. No a potom sa nieco v 2 porodnom boxe pokazilo a tez ten kde som ja rodila zrovna musel ist riaditel a nejaky opravari.A najhorsie na tom je ze som nala koselu vyhrnutu az po prsia a vydeli mi do rozkroku.
My sme varili kuracie masko s ryzou.
ahojte..
pridavam sa k segedinovym tehulkam..🙂 ale fakt sranda, kolko ludi tu malo na obed segedin.. 😀
mne vcera prvyraz vobec nebolo zle, boli sme v meste, nieco som pokupila, hlavne pre maleho, sebe len topanky..🙂ale ked sme sa vratili, zdalo sa mi, ze co ma brucho boli a to nie brucho bolelo, ale rifle tlacili pupok..nooo ked to takto pojde dalej, tak zbohom moje predstavy, ze do 16tt sa obleciem do normalnych rifli.. 😅 a ani dnes mi zatial nie je nijako zle, klop, klop.. 😉
ja nemam nejake zle skusenosti s doktormi, gynekologa mam len jedneho odjakziva, k tomu chodim, aj pri nom rodim, iny ma nikto nevidel, teda okrem vizit po porode, tam chodili viaceri naraz...dufam, ze aj pri mojom druhom porode bude ten isty doktor, len nech je zdravy a nic vazne do toho nepride..🙂
a sestricky..no..ja si ich rady nejako neberiem k srdcu, lebo to su obcas bludy do neba volajuce..😀 ale zase su sestricky, ze klobuk dole pred nimi, fakt..a viem co hovorim.. 😉
aby sa rozumelo, pre maleho, toho co je na svete, som kupovala, nie pre babo..🙂
baby chcem sa vas nieco opytat...dneska som zacala 13.tyzden a presla som z calibrum babyplan na calibrum mami....pise
sa tam, ze mam denne si dat 2 tabletky....to prosim vas vazne?az to niektora mate a uzivate odpiste mi.....dakujem...zda si to totiz nejako vela , ze 2!
kathi, ja si pamatam z prveho tehotenstva, ze som si davala aj dve tabletky, ale len do nejakeho 24tt, vtedy sme boli na 4D a dr. nam tam povedal, ze maly je o 2tt vacsi, pricom dovtedy zodpovedal pekne terminovo..tak som to zredukovala len na 1 tbl a tak som to brala az do konca tehu, nechcela som mat velke babo, nemam na to proporcie a chcela som normalne porodit, nie cisarom..maly mal nakoniec len 3050g, takze pohoda..s 1 tbl calibrum mami..
ahojte baby, dlhšie som tu nebola, trochu veľa roboty sa nazbieralo. Ja idem do poradne v stredu, čaká ma odber krvi tak sa trochu bojím. Inak asi už pomaly bude treba pomýšľať na jarné upratovanie, aj sviatky sú už za dverami... 🙂
stojdulka veru ja asi najprv poupratujem a potom budem chodit kupavat sibacom 🙂 Keby si snes rano videla nasu kuchynu aasi by si si povedala ze tu ziju prasata 😀
Ahojte bambulky, pekný nedeľný dník vám želám.
Pozerám, že tu všetky píšete o nejakých vitaminoch, čo beriete. Mne zatial doktor nepredpísal nič, tak neviem, či si mám niečo kupiť sama, ani mi nič nepovedal, neodporučil. Ešte som nebola ani na krvných testoch, mám ísť až 8.apríla a potom o týžden do poradne a že až potom mi dá aj tehu knižku a to už budem končiť tretí mesiac. Ja teda neviem, ale mám trochu obavy, aby bábo bolo v poriadku, lebo zatial mi nerobil takmer žiadne vyšetrenia, ani nejem žiadne vitamíny, teda okrem ovocia a zeleninky.
My sme dnes na obed mali rybičku a urobila som paradajkový šalát s jarnou cibulkou, kvapkou citronu a trošku posoliť...mňaaaam, dobre to bolo.
Od rána som sa chystala, že pojdeme poobede na prechádzku s manželíkom a havinom, tak bolo vonku krásne a teraz sa neskutočne zamračilo, no nechce sa mi ísť nikam, veru.
ja to v nedeľu nemám veľmi ťažké, na raňajky zvyčajne mávame párky a obed jeme u svokry, takže mi už iba večera zostala, dnes bude vianočka a kakao... 😀
a čo sa týka toho upratovania....najväčší mám stres z okien... 🙂

a ešte so sestričkami zase keď bol syn malý mal reflux, lenže bol uplakaný a jedine na rukách bol kľudný tak som ho nosila lebo ja nie som z tých nechat ho plakať. No a veľmi milá sestrička v nemocnici mi povedala, že chudáčik on grcka z toho, že ho stále nosím ..skoro ma odviezli som na nu pozrela, reku on grcka aj keď leží ..hned som sa aj pýtala domov lebo tie ich ksychty horor ..
a na sone pri zistovaní refluxu mi nenormálne milý doktor veľmi vulgarne vysvetlil , ked syn plakal, že na čo ma tam poslali, že to má každé druhé decko a aj tak zjape a on nič nevidí..po chvilke dodal možete byt spokojná , niečo som našiel ma zvačšenú panvičku na obličke..ked som to hovorila mužovi ako sa správa chcel íst za ním..ale nechali sme to tak samozrejme odvtedy chodím radšej do iného mesta