icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

zuzka71291
5. máj 2016

@zuzhe aj mne povedali pri dr, ze mam vela, vela pit...

tintin79
5. máj 2016

ahojte tehuľky..... nakoĺko som sa zľakla pozitívneh výsledku triple testu chcela som sa objednať na 3D alebo 4D ultrazvuk ešte pred morfologickým ultrazvukom - oslovila som dve ambulancie - z jednej mi volali, že ja najlepšie spraviť morfologický ale až v 19tt .... nakoľko som už objednaná na 12. 05. tak som to ďalej nerieišla... ale dnes mi napísal doktor ktorého som tiež oslovila, ktorý mi robil ultrazvukové vyšetrenia počas prvého tehotenstva a bola som s ním veľmi spokojná.... toho času je na dôchodku ale pekne mi všetko vysvetlil.... podľa jeho skúseností je 40% výsledkov triple testov falošne pozitívnych a že ak som podstúpila v 12tt tehotenstva kombinovaný test /ktorý som podstúpila/ tak tento výsledok je na 98% správny... tak som sa trošku ukľudnila.... a chcela som sa podeliť o túto informáciu aj s Vami .... 🙂

mojmisinko
5. máj 2016

mamulky moje, robia sa niektorej z vas krcove zily? teda nie som obezna a ani som zatial vela nepribrala (2kg), ale zacinaju sa mi na stehnach z vonkajsej strany robit dost vyrazne zilky a dost ma aj bolievaju nohy...hybem sa dost aj dost vody pijem.... neviem, co s tym? mate skusenosti, a spomenut to aj gynekologovi? dakujem Vam 🙂

nikolajka2
5. máj 2016

@zuzhe - ahoj, ja mam stale nizky tlak ked zacne prsat. Pomaha mi trocha kava,ale niekedy mam riadne bolesti hlavy. Dokonca mi zacali puchnut nohy - a to som pribrala tiez len nejake 2 kg.

primadona
5. máj 2016

@ewitta123 ahoj ja idem ale na morfologické sono 24.5

primadona
5. máj 2016

@krekacsmarika no to ma porazí ak to tak spravia

primadona
5. máj 2016

@patris11 ahoj ja som mala preeklampsiu

lukamka
5. máj 2016

@tintin79 aky kombinovany test si podsupila?

patris11
5. máj 2016

@primadona ahoj a beries teraz nejake lieky?

annannas
5. máj 2016

@tintin79 ja som prvy den prerevala, ale uz som ok, tiez sa spolieham na kombinovany, hadam bude vsetko fajn, potom napis ako si dopadlA po morfologickom, ja idem az koncom mesiaca

zuzhe
5. máj 2016

@zuzka71291
@laura851
@janifer
@chrumka
@nikolajka2
Ja mavam nizky tlak prakticky uz od rana, po jedle alebo pri zmenach pocasia sa este viac znizi a to som uz na odpadnutie. V poslednych tyzdnoch som opat zacala pravidelnejsie pit kavu (1 na den), hlavne preto, aby som v praci dokazala fungovat. Vodu pijem asi tie 2 litre na den, co uz je u mna velky vykon, kedze som vodu nikdy velmi nepila (pred tehotenstvom som vypila 1-2 pohare denne). Ale ano, je pravda, ze ked mi najhorsie, doslova sa nalejem a trochu to povoli. Len je to otrava, ta malatnost, unava, bolesti hlavy a zavraty, ktore mavam casto v spojeni s nizkym tlakom. No co, vravim si stale, ze lepsie, ako mat problemy pre vysoky 🙂 Niekde som to aj citala (budem to len parafrazovat), ze ludia s nizkym tlakom ziju dlhsi, no mrzutejsi zivot :D

evkano
6. máj 2016

@zuzhe ja som tiež mala koncom tretieho mesiaca hrozné bolesti hlavy, ked začali niekedy v noci trvali aj 1,5 dňa.. lekárka mi dala nejaké lieky ale moc som ich neužívala, a musím priznať že od kedy pijem kávu, (klasickú prekvapkávanú s mliekom 2 x za deň) sa mi veľmi uľavilo.. doktorka mi hovorila, že ak mne nie je zle z kávy môžem bez problémov piť..

tintin79
6. máj 2016

@lukamka v 12tt som absolvovala kombinovaný test - ultrazvukové vyšetrenie kde lekár pekne pozrel a pomeral bábätko spojené s odberom krvi - výsledky boli o týždeň - výsledok - mininálne riziko vrodených vývojových vád....

primadona
6. máj 2016

@patris11 no zatiaľ nie,ale bojím sa vždy ked idem na poradnu že či ma nepošlú do nemocnice.Pretože pri prvej som ležala 2x koli tlaku a bielkovinám v moči+opuchy v nemocke.

jankamato156
6. máj 2016

ahojte maminky kolke viete už pohlavie ? 🙂

lukamka
6. máj 2016

@tintin79 aj ja som na tom bola, uzv super, ale z krvi uz to nebolo "tabulkove" no nic, pojdem na ten organovy a tam bude urcite vsetko ok 🙂

janifer
6. máj 2016

@zuzhe neboj bude horsie s tym tlakom, aj dojcenie vycerpava, nech si Mamila pise co chce. Ja som dakedy ani salky do policky nemohla ulozit (ze dvihnut hlavu hore, hned som sa tocila).
Aj nizka hladina cukru v krvi moze sposobit zavrate ( pri dojceni). Ja som parkrat tak skoro z vychadzky nedosla, cize vzdy so sebou von vodu a daco sladke, aspon jablko. Inak moj internista este povedal, ze ludia s nizkym tlakom ziju dlhsie, lebo na starobu sa im zvysi do normalu, ale tym co maju vysoky, tak maju vacsi problem

zuzhe
6. máj 2016

@janifer ze neboj, bude horsie, dakujem 😀 😀 😀

patris11
6. máj 2016

@primadona ahoj tak ja som o malinku prisla,u mna sa preeklampsia zhorsila z vecera do rana a bolo uz neskoro,absolvovala som kopec vysetreni a vsetko bolo ok,teraz beriem preventivne anopyrin od 12tt.zatial sa drzime,a ake lieky si brala v nemocnici?Ja mam strach stale,tlakovo sa zatial drzime mam skor nizsi.A v ktorom tt si?Neboj sa nemocnice hlavne to treba sledovat a zaklad ze budeme v poriadku.

guizui
6. máj 2016

@patris11 ahoj, prepac, ze sa takto pytam, v ktorom tyzdni si prisla o babo kvoli preeklampsii? a aky si mavala tlak? Ja som z mojho tlaku nestastna trosku, lebo mi na internom povedali ze som divny pripad, lebo mam horny relativne nizky a len spodny zvyseny, ale gynekologicka je z toho spodneho stale zhrozena (cca 6x v mesiaci ho mam okolo 90 - inak ukazkovy 70-80, meriam 2x denne), dost ma strasi, ake je to nebezpecne, ako sa to bude pocas tehotenstva zhorsovat - snazim sa byt co najviac v klude a v pohode, ale mam pocit, ze to neviem ovplyvnit... Pocas tohto tehotenstva mas tlak dobry? anopyrin beries na tlak? mne predpisaly Dopegyt 2x denne.

patris11
6. máj 2016

@guizui ahoj ja som pred tehu nemala problem z tlakom,26tt bol ok a potom isiel hore v 27tt.vecer 130/90 rano 140/90 tak som sla k dr.no bolo uz neskoro potom stupal max bol 250/140 do mesiaca sa upravil a lieky neberiem,preeklampsia nie je len o tlaku,su tam aj zvysene bielkoviny,opuch,len u mna to malo rychly priebeh,anopyrin beriem preventivne na riedenie krvi,ano na tlak sa dava dopegyt,treba sledovat tlak krvi,moc,preeklampsia sa zacina vacsinou po 20 tt.je to zakerne ochorenie,postihuje len tehotne,babo nedostva potrebnu vyzivu,prestava rast,cievy sa zuzuju,tlak stupa.Tak ja tiez netusim co nas caka,treba ten tlak sledovat,bielkovinu v moci,opuchy a prietoky na usg,vacsinou postihuje zeny kt.maju uz pred tehu problem s tlakom al.poruchu zrazania krvi,no ja som nemala nic z toho a predsa.Drzim vsetkym palce nech to zvladneme.

guizui
6. máj 2016

@patris11 ja som tiez pred tehu nemala problem s tlakom, preto ma to trochu zaskocilo.. vcera som mala rano tlak 112/95.. az mi do placu bolo, lebo som nebola v strese, citim sa fajn... Internistka ten moj tlak berie celkom v pohode, ale gynekologicka ma fakt vystrasila, ale teda asi vie preco... Drzim palce nech je vsetko v najlepsom poriadku..

patris11
6. máj 2016

@guizui Aj vam vsetko dobre,urcite to treba sledovat,brat lieky a s dopegytom ide tlak dole?No treba vysetrit aj moc,sledovat opuchy a vahu.

guizui
6. máj 2016

@patris11 vacsinou mam tlak dost fajn, teraz napr 90/60.. tazko povedat ci dopegytom - beriem ho tyzden zatial, ale vcera som mala zvyseny spodny tlak 110/90.. opuchy niesu, bielkovina zatial tiez nie, ale ako ste napisali, vacsinou sa tieto problemy vyskytuju po 20t, takze lekarka ma asi opravneny strach.. pojdem pravdepodobne na PN aspon tyzden-dva byt naozaj v klude a budem verit, ze sa tlak zhorsovat nebude..

primadona
6. máj 2016

@patris11 no ja som brala dopegyt a magnezium zatial som mala tlak taký hraničný ale akonahle mi stupne budem musieť isť do nemocnice

seki11
7. máj 2016

@mojmisinko Ahoj, určite to povedz svojmu dr, mne sa kŕčové žily nerobia ale mám kŕče niekedy v nohách, povedal mi ze to býva v tehotenstve, že mám piť šumivé magnézium.... A pomohlo 🙂

lukamka
9. máj 2016

caute baby, tak moje mimco uz začalo cez vikend citelne šteklit 🙂 uz sa tesim na kopančeky. Ale vratila sa mi nevolnost... vcera som zase vracala :/

patris11
9. máj 2016

@guizui ahoj tak ako sa mate?Tlak sa upravil?Ja som pn,zatial sa drzime.

vik_i
9. máj 2016

Ahojte tehulky 😊už ste boli na tripl testy?

kochanka
9. máj 2016

@vik_i mna cakaju odbery zajtra