Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Ahojte baby uz nemozem chodit na konik zrusia.mi ucet, lucim sa s vami a zelam vela stastia
@seki11 tu je o tom vyborny članok https://zenskekruhy.sk/temy/druha-doba-porodna/...
študiami, ktoré prebehli, sa nepotrvrdila učinnosť použivania balonika, niektore pa su striktne proti (infekcia) ale niekedy to môže pomôcť aspoň z psychickej stranky...
@stevvvka fakt ti zrusia ucet? :(
Viem, ze sa to da obist, dakujem za radu 🙂'ide ale aj o princip, o vsetky oblubene albumy...nemam dvakrat chut stahovat vsetky oblubene fotky z albumov...do zajtra to aj tak nestihnem 🙂'
Ale dakujem 🙂
Kocky,ja som bola na workshope o cviceni po porode,diastaze a pod..( v ramci rozsireni vedomosti o cviceni)a riesili sme aj to,ze vsetky cvicitelky,co sme uz rodili sme mali velky problem babo "vytlacit",neotvarali sme sa a nakoniec to aj skoncilo veeelkym nastrihom. Bolo to prave kvoli tomu,ze tym,ze cely zivot cvicime,tak mame prilis pevne svalstvo. Noo a balonik sme tiez preberali..vysledok,je to komercna zalezitost,nic co ma ozaj vyznam kupovat a pouzivat pred porodom. Jedna kocka to tu uz presne vystihla..myslim zuzhe..🙂
Ahojte tehuľky 🙂 prosím Vás, viete mi poradiť, aké oblečenie nakupovať? aké veľkosti? koľko z čoho 😀
@lienka182 netreba vela kupovat 🙂 Vela dostanes ked sa male narodi ked pridu na navstevu. A ja som pri prvom kupovala velkost 56, a potom tu o cislo vacsiu, tusim to je 62. A co konkretne? Tak odporucam body, ktore sa da cele roztvorit ako kosielka, je na take cvoky, ze to nemusi ist cez hlavicku, to sa takemu novorodencovi najlepsie oblieka. Potom uz neskor normalne body, ktore sa natahuje cez hlavu a zapina sa medzi nohami. Tie kosielky na viazanie su otras, lebo sa to vkuse vytahuje. No a potom este dupacky (ruky-nohy) alebo polodupacky (akoze teplaky s nohami) 🙂 a pancusky kedze sa nase deti narodia uz do jesene. Ked ma este nieco napadne, tak dopisem 🙂 Pre mna je toto uz druhe dieta, takze ja uz len vytriedim oblecenie, nemusim nejak extra nove nakupovat 🙂
K tym velkostiam:
@lienka182
Pozor niektore oblecenie sa lubi zrazit. Takze neodporucam ani 56 kupovat. ja ich mam vela a nosil to max 2 tyzdne. Cize od 62 a 68, tu 68 sme dost dlho nosili. Za prvych 6tyzdnov narastol 5cm a potom do dalsej poradne takisto o 5 cm. A vyborne su take pyzamka - overaly, v strede na cvoky a pokracujuntie cvoky az k nozickam. To sa mi viac pacilo ako dupacky. Mozno aj praktickejsie su polodupacky, akoby teplaky. Len tu zas pozor na gumu v pase, aby nebola moc tuha a netlacila babatko na brusku. Lepsie je ak je v pase patent a pozor aby bol zosivany na boku a nie na chrbatiku, tam potom omina. My sme ficali na znacke Japitex tusim, tie polodupacky a tie pyzamka som objednavala z Anglickeho Asda.com , ale fakt bacha lebo sa to zraza, ale material inak vyborny, nezmolkuje sa tolko. Napriklad toto, ale velkost 0-3 mesiace nekupovat. Najlepsie bolo 6-9 mesiacov, to sme aj dobre vynosili
http://direct.asda.com/george/baby/sleepsuits-p...
@lienka182 z velkosti 56 staci zopar kusov (ak sa narodi babatko mensie). My sme hlavne nosili 62 (maly mal pri narodeni 4400 g) a ako pisu dievcata, bavlnene oblecko sa este zrazi. Co sa tyka druhu oblecenia, nasim oblubenym kuskom bol overal (pyzamko na cvoky cez cele telicko, dlhy rukav, dlhe nohy) a potom body na cvoky a k tomu sme obliekali teplacky s ponozkami (polodupacky).
Ďakujem Vám veľmi pekne 🙂 pár kúskov som už aj dostala 😀 dokonca aj veľkosť 50, čo možno párkrát oblečieme... nejaký ten základ potom už aj mám 🙂 mám aj veľkosť 56, 62, 68
@chrumka 🙂 no super také body som kúpila v HM, aj nejaké polodupačky 🙂
@janifer 😀 akurát dnes som kúpila pár vecí v Tescu 😀 ale veď nevadí, ďakujem za tip CA a Asda.
@lovely_choice dobre vedieť s tými veľkosťami... Ja keď vidím tie malé bábätká 😀 tak mi tie body prišli veľké 😀
@lienka182 vcera mi prave poradila kamoska tuto stranku nextdirect chodi zehlit jednej panicke a ze jej nedalo sa spytat ze ake maju jej deti kvalitne veci ze urcite drahe a ona jej povedala tuto stranku a to by si panicka mohla dovolit kupovat stale nove ale ze nosia jeden po druhom mas tam trebarz 4ks body za 22eur coz je dobra cena podla mna musis pokukat rozne veci su tam aj pre chlapcov aj dievcata a niektore kusky fakt pekne abi v obchode nekupis pekny dnik
@tina1512 Next je najlepší ja tam objednávka roky chlanom poštovné zadarmo objednas a do 3 dni to máš doma
@tina1512 nextdirect vyuzivam aj ja roky. nie je to drahe ked si spocitas kolko co stoji. a fakt kvalitne veci. tricka sa ti nezozmolia ani po par praniach, nohavice/rifle/teplaky drzia tvar aj farbu a hlavne gate kupujem vacsie a vyhrniem. maju gombiky vnutorne a teda fakt sa mi to oplaca. vrele odporucam. skuste pozriet aj lindex, ten je tiez uplne uzasny, taky farebnejsi. pre miminka maju tiez krasne veci, take ako nikde inde, originalne, fakt. viete ja som za to kupit vacsie a kvalitnejsie. pri miminkach je to zase o tom co im chcete dat na telo, spodne vrstvy radsej menej farieb alebo biele.
Veru dobre pise @tanikbb, tie spodne vratvy alebo pre male mimco je fakt najlepsie biele alebo bleducke farby, treba aj rozmyslat, s cim sa to pradlo bude prat, ak bude mat z kazdej farby jeden kus, tak sa bude dlho cakat na naplnenie pracky. Ja kupujem Next na bazari pre 2r syna, asi od 3/4 roka to robim, kym bol maly tak mal vsetko nove. A fakt ze obnosene veci Next a H&M su kolko razy krajsie ako tie, co som kupila nove od slovenskych vyrobcov, bez zmolkov a jasne farby.
baby chystate sa niektora na psychofyzicku prípravu na pôrod u Dr. Hrabcakovej v ruzovej doline?

@seki11
@ewitta123
pytala som sa na to svojho gynekologa, aky ma na to nazor... povedal, ze je to len biznis a rovnaky efekt dosiahnem, ked si tu hradzu budem masirovat a roztahovat pred porodom sama prstami, a nebude ma to tolko stat... zaruku, ze to bude bez nastrihovania aj tak nemas, pocula som o pripadoch, ktore sa dotrhali aj napriek tomu, ze cvicili s balonikom