icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

mima595
7. mar 2011

@strapco13 - dik

fide
14. mar 2011

Ahojte , nedavno sme tu riesili temu ci sa nase deticky nepýtaju na nocnik... Moja Eliška mi už 2 tyždne sama od seba príde hned besprostredne po pocikani alebo po pokakani niekedy aj pred, povedat kaka. Dovtedy za mnou chodi kym ju neprebalim ... myslite ze by sa dalo nejako pomoct aby si sadla na nocnicek nepoznate nejaku fintu??? nechcem ju nutit lebo ona ma panicky strach z nocnika...Dakujem za rady...

mima595
14. mar 2011

@fide - to si na dobrej ceste... mudre knihy pisu... najprv si dieta uvedomi, že už je pokakane/pocikane... potom si uvedomi, že kaka/cika a potom je už krocik od toho, aby si uvedomilo, že potrebuje cikat/kakat....

fide
14. mar 2011

@mima595 och ..to si ma potešila... takže sa môžem tešiť a trpezlivo sa snažiť...aj ked sa mi zda že rok a 3 mesiace je dost skoro ....predsa si mi dodala odvahu aspon to skusat....ved silit ju nebudem a napokon moze to trvat aj niekolko mesiacov....

didiana333
17. mar 2011

@fide ja som dávala sedieť Erika od 7mesiacov...a na nom hned vidno,že chce kakať,takže on mi do plienky nekakal odvtedy... 😉 neskor mi začal pozerať do očí a vykrikovať eee---eee...takže tak sa pýtal na šerbel...a odvtedy stále len na nočníku kaká...minule som mu aj sedátko kupila,lebo sa mi zdá,že na nočníku mu je nepohodlne,aj to má velký uspech u nás...a v lete chcem začať s odplienkovaním,tak dufam,že to vyjde,ked si tak pekne zvykol na nočník ,aj na záchod.

margotka1
29. mar 2011

tak my nešrblíkujeme vobec, ked sa pokaka, tak mi zahlasi ze kako a hotovo. Myslim ze mame este cas

saxana123
1. apr 2011

No my sme predvčerom prvý krát sedeli na nočníku - síce "naplano" ale sedeli, so strašným revom prerušovaným sústredeným pozorovaním autíčok v rukách ale sedeli. O pár minút si doniesol nočník sám a pýtal si sadnúť, no len čo som ho vyzliekla a snažila sa posadiť, zasa hurónsky rev. Dnes som to skúsila znova a zasa iba plač. Tak som ho obliekla a len čo som ho obliekla, sa pokakal. Tak neviem... mám to skúšať znova? oplatí sa mi byť vytrvalá? nechcem u neho spôsobiť nejakú antipatiu k nočníku...

fide
1. apr 2011

Ja sama neviem ...Moja mladsia sesternica studovala psychologiu ,,má dievcatko dvojrocne..a vravelá že deticky si do dvoch rokov neuvedomuju ze kakaju a ze ked si to potom neviem v kolkych mesiacoch uvedomuju ze nie su schopné ovládat to do troch rokov ....neviem ci tomu mam verit, len za to ze ona svoje 26 mesacne dieta neuci na nocnik. Ja som sa rozprávala s nasim lekárom tak nam kazal priniest moc na rozbor aby sme vylucili ze ma nejaké problemy ...ale ak sa nic nepotvrdi tak si to urcite uz uvedomuje pretoze viac krat sme ju rozbalili suchu po tom co nam povedala kaka...samozrejme ze do nocnika sa to boji urobit lebo jej to je cudzie....moj manzel sa ako dieta naucil pytat este zdaleka nemal 2 roky... tak hadam to nase dieta bude po nom 😎

Aj ja som opatrna voci tomu do akej miery nutit dieta na nocnik....ak mi velmi place tak ju nenutim...ale ak sa mi podari ju nejako zabavit tak si posediaj ked tam neurobi nic....

margotka1
2. apr 2011

pri synovi sme zacali s nocnikom ked mal 17mes., bolo teplo, behal po byte od pol pasa holy a serblik bol nachystany, tak sa tam chodil vycikat. Vzdy som ho velmi pochvalila - ziadne odmeny, a fungovalo to. 19mes., uz chodil von bez plienky a pytal sa. Myslim, ze idealny cas je teraz na jar, ked maju deticky rok a pol a teplo.

saxana123
4. apr 2011

No my teda veľmi zľahka trénujeme, zatiaľ bezúspešne, ale už aspoň nereve tak príšerne jak na začiatku, síce huláka, ale už miernejšie, no a dnešné trénovanie dopadlo asi takto 😀

margotka1
6. apr 2011

@saxana123 jeeej, aky zlaty chlapec, ale si to tusim riadne uvedomuje, len trenujte dalej nedajte sa odradit 🙂

margotka1
6. apr 2011

Baby, mna uz dlho a strasne bolia krize, myslela som pred este par mesiacmi, ze z malej ako ju stale vlacim, lenze uz davno sama pochoduje a ani ju nejako moc nenosim..... tak ja neviem... ☹

jamajka31
6. apr 2011

@margotka1 no s tymi križami mam aj ja problemy...a tiez ho az tak nevlacim...no ak dakto ma radu, budem rada aj ja🙂

saxana123
6. apr 2011

@margotka1 potrebujem tvoje zlaté pevné nervy a trpezlivosť....a ďakujeme za pochvalu 😝

mima595
6. apr 2011

@margotka1 - a nemala si spinal??
lebo mna boleli krize po oboch porodoch, v oblasti spinalu velmi, ale postupne, okolo roka,ako som zacala cvicit brusaky a chodit na spinning, sa to upravilo....

margotka1
6. apr 2011

spinal som nemala ani pri jednom... Mna tie krize bolia hlavne v noci ked lezim, cez den to rozchodim.. uz vlastne rano ked vstanem do 5minut je to ok. Rozmyslala som aj nad madracom, ale neni to v tom, bolia aj inde. Zacala som cvicit trocha pilates a brusaky, tak uvidim ci pomoce .

saxana123
7. apr 2011

Babýýýý, my sme dnes ráno urobili minibobek do šerbla! 😀 😀 😀 teším sa jak malá, síce najprv nechcel, ale potom sedkal pekne, obložený hračkami a vozili sme autíčka a za chvílu sa ťahal taký smráááádek 😀 tak som ho vychválila do nebies,no hádam sa nám to postupne ešte zlepší ...

margotka1
7. apr 2011

@saxana123 gratulujeme k minibobku 🙂 🙂 🙂 , trpezlivost šerblikove uspechy prinasa 😎 , treba chvalit chvalit chvalit a ritka je v suchu

saxana123
8. apr 2011

@margotka1 ďakujeme, tak musím povedať že už to samotné sedenie na nočníku nie je také dramatické, síce protestuje ale obsedí tam pár minúť no myslím si že ten včerajší bobek bol viac náhoda ako zámer 😀 lebo odvtedy zasa vôbec nič,iba "nasucho" sedíme a hráme sa, a kukáme telku a to je asi tak všetko 😀 á šak možno časom....

fide
11. apr 2011

@saxana123 Jaj tak to si šťastná žena... ja asi aj vzdám učenie sedieť. Naša Eliz ma panicky strach sadnúť...nie to ešte niečo tam urobiť.....🙂 asi by som mala byť pravidelna a neoblomna v davani na nočník, že?

Čo sa týka bolesti krížov baby ja mam s tým tiež problém no mne to vyráža do krčnej chrbtice až tak, že aj grcám 😖 . Rodila som sc spinalom a potom o 10 t znova spinal pri operacii takže to bude asi suvisieť s tym...Už sa snažim vyhľadať ortopéda.....lebo čo ine keď cvičenie nepomáha?!

margotka1
11. apr 2011

@fide moja dcerka tiez nechce sediet na serbli, ja si skor myslim ze deti netreba do toho nutit aby sa zbytocne "nezasekli" . Zacali sme davat na nocnik maca a babiky tak uvidim ci zabere taktika, pak dam vediet.
Asi by bolo dobre kvoli tym tvojim krizom navstivit dokiho, ked to boli az tak moc. Ja to mam velmi premenlive, bolia ma hlavne v noci, rano to rozchodim. Aj tak mam podozrenie ze je to z deti - dvihanie a nejake to nosenie...

fide
12. apr 2011

@margotka1 Ja malu tiez nenutim ale uz mi mamina a aj svokra povedali ze keby som ju zacala skorej davat ze uz by si zvykla....ale zas ja nemam co robit len myslet na to aby som dietatu robila nervy....ved keby chcela sediet tak nepoviem ale tiez ju nutit nebudem....Každy mi to vravi mozno preto ze mala je velmi bystra a uz aj rozpráva krasne .. pusa sa jej nezavrie...tak si myslia ze uz by sa aj vedela pytat keby som ju ja ucila.....

co sa tyka tych krížov ja to mam urcite tiez z nosenia malej ved ma skoro 12 kg buchticka..ale prvotná pricina budu tie spinály, asi tam mam nejaky nerv stlaceny alebo posunuty stavec...a to nosenie k tomu len dopomáha... 😢 oki idem doumyvat okná....pa

fide
12. apr 2011

@margotka1 a este ...urcite daj vediet ake mas uspechy .... nech viem ci mozem aj ja nieco take skusat .....

mamiedi
21. apr 2011

A viete co sa nam na ten zadocek osvedcilo? Neuverite!!! Modra indulona - klasika, co sa vlastne dava na ruky 😅

kalifa28
9. máj 2011

maminky a čo sa deje??? pokladiky nemaju nič nové? 🙂 no tak sup sup pochvalit sa 🙂
my kecame o sto šest 🙂 vy ste ako na tom? zuby už mame všetky, oznamujeme vykonavanie biologockých potrieb 🙂, pýtame papat, kočíky, babiky, papuče, čapice a všetky tie momentalne stredobody Saškinho vesmiru 🙂

bude tu od septembre aj nejaky jasličkár? booože, ako to letí, že jasličkár? 🙂 teraz sa to narodilo 🙂

mima595
9. máj 2011

@kalifa28 - leto, leto, v lete je tu stale mrtvo 😉 😉
a vy sa chystate do jasliciek?? nam idu akurat stolicky, tak je Vladko mrzutejsi a hlavne si to odnasa zadocek, chudacik, vieme už povedat auuu, a boliiiiii.....a zvieratka napodobnuje....ale suvisle prejavy ma hlavne vecer, chvalabohu mu nerozumieme 😀 , ale z tonu hlasu vzdy pochopime, že hreší dvojičky 😀

ale hlavne sa odstavil od kojenia, kvoli kiahniam, co sme mali strasny priebeh, že sme skoro na infekcnom skoncili, a teraz ma problem zaspat...zaspavala pri prsniku a teraz aj hodinu sa vala po posteli, co sa nevie ukludnit 😠 😠
a ja mam vyron clenka, už 10. den mam ortezu a barly a strasne nervy, lebo nic neviem urobit..proste katastrofa

kalifa28
9. máj 2011

@mima595 my sa do jasličiek nechystáme ani nahodou 🙂 to by som mojej šušu neurobila 🙂
fuuuha, tu ortezu ti nezávidím ☹ neviem si samu seba predstavit s barlami, to by som nezvladla a ešte aj detičky k tomu

zvieratka idu aj u nas, veškeré druhy, hlavne exotické 🙂

mima595
9. máj 2011

@kalifa28 - tak exoticke 😉 ..ja som najprv precitala, že eroticke zvieratka 😀 😀 😀 , ale už som pochopila 😀 😀

ta orteza a barly je strasna, nic nemožem odniest, zobrat Vladka na ruky a odniest, kde potrebujem...este dnes bol so mnou starsi syn, tak mi vela veci podal, ale od zajtra som už sama, tak to bude zahul 😒

kalifa28
9. máj 2011

@mima595 🙂 🙂 🙂

Saša sa nechce pestovat, ani nosit, ona len sama, sama, sama všetko 🙂
máme svoje rituály, teda ona ich má, otvára vchodové dvere vylučne sama,vonku na nasu suku: Sašííí, Sašííí... (Sany, Sany) 🙂 so svojim kočikom naraba celý den, posadit babu, vybrat babu, vyhrešit bábu, nakrmit, dat dudlik, jeežiš tolko roboty s nou ma, velmi su v tomto veku ti deturence zlatučke, ked sa začínaju pomaly menit na samostatných človiečikov...

mima595
9. máj 2011

@kalifa28 - 😉
ja milujem, ako pocuvne, /ked ma naladu/, ked nieco od neho chcem, odnesie, prinesie, hlavne do kosa chodi vyhadzovat, co mu povie..len mu tak nohy odskakuju, ako sa ponahla...
a ked sa dvojky zacnu nahanat, tak uteka za nimi o dusu 😀 😀