icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

maxara
13. sep 2011

@takitak uff tak my mame dvoch jazvecikov momentalne, Lara mala steniatka, ale nies Baskom, lebo ten je vytoto.. ale teda myslel si, ze je ocino, prikladne sa staral.. a ze su prepnuti, to ani nejdem pisat.. 😒 nastastie sa mi podarilo ich pred porodom vyhodit na dvor natrvalo, takze nase vztahy sa vyrazne zlepsili 😀 ale teda tiez je Lara loptickova a ked jej ju hodim, tak autobavic sa bavi aj tri dni, kym ju nezozerie.. a Bas ju pritom nahana.. 😒

ivanka.7
13. sep 2011

Tak sa pridavam, hoci s terminom 4.4. to moze byt pokojne v marci🙂 sama som sla von o 2 tyzdne skor🙂

janka273
13. sep 2011

@maxara Ninuška je najkrajšia princeznička 🙂 na spapanie 🙂 🙂 🙂 🙂 nádhernééééééééé dievčatko 😵 😵 😵

takitak
13. sep 2011

dnes tu chcípol pes 😀 a to som tu od zajtra neni, tak tu budete všetky 🙂

vítam Ivanka 🙂 a ak by to bolo tak aká matka taká katka, tak moja mamička išla ráno do nemocnice (lebo otec musel do práce a mal požičané auto tak to využila) a to nemala ani bolesti, ale mala v tehu knižke termín a povedala sestričkám že ona dnes bude rodiť, tie sa strašne smiali, že to najprv musí mať bolesti a vraj prišla zbytočne a do 5 hodín som bola na svete 😀

urma
13. sep 2011

@takitak a kamze od zajtra, ako to nie je tajne ? 😉

Ten pribeh tvojho prichodu na svet je trochu podobny s prichodom mojej najmladsej sestri. Ale to mama ani nemala termin, len uz nevladala zit s tym brusiskom a tiez si povedala, ze dnes ide rodit, sadli do auta s otcom, ze ju vezme do porodnica a v aute jej praskla plodova voda 😀

kukucka1982
13. sep 2011

ja som podrazdena a nervozna kazdy den. vcera mi dokonca polovicka povedala, ze keby vedel, aka budem nervozna, ziadne dieta sme radsej nemuseli splodit. ze som sa strasne zmenila. a on ma chce taku ako predtym. vcera som bola u gyn. na krv a potom som 2 hodiny cakala na sono prsnikov, nasli m 3 cysty, mam zvyseny tlak ( vzdy som mala praveze nizky) a este daku bakteriu vnutri, cize nic pozitivne, navyse ma strasne boli hlava posledne 3 dni a ked som vcera prespala pol dna, lebo mi sla hlava prasknut, este bolo zle, ze som nemakala...ja si neviem predstavit s tou vecnou unavou ako sa da chodit do prace a na matersku odist az 6 tyzdnov pred terminom....a to si musim zaklopat, ze netrpim nevolnostami...

kukucka1982
13. sep 2011

Ešte sa vás chcem opýtať, kedy by sme mali dostať tehotenskú knižku. Bola som už 2.krát v poradni a zabudla som sa na to opýtať doktora...Aj na dáke špeciálne sono ohľadom Downovho syndromu mám ísť o týždeň a neviem, či to nebudú odomňa pýtať...Vy ju už máte?

lypka
13. sep 2011

@ivanka.7 naša veronka sa narodila 4.4.2011 🙂

maxara
13. sep 2011

@janka273 dakujem 🙂 za pochvalu, robili sme ju z lasky 😀 ale teda je krasna, to sa jej musi nechat.. ved ono kazde babo je krasne, aj tie skarede 😉

zlatulienka
13. sep 2011

Ahojte maminky 🙂
nesmelo sa pridávaj k Vám aj ja, ak môžem...tehu mi lekár potvrdil ešte v auguste, to som bola presne 6tt, veľkosť sedela presne s termínom PM. A objednal ma až na 19.9., to by som mala byť 10tt+4, bude mi robiť UTZ aj odbery. Preventívne som na PN, v marci tohto roku som mala MA v 11tt, tak sa veľmi o bábänko bojíííím ☹ tak ako mnohé z Vás. Preto som Vás doteraz len čítala a bála oznámiť, že som tehu. To minulé sme s MM oznámili celej rodine a potom som za dva dni podstúpila kyret...

@kukucka1982 ahoj, pozerám, že bývaš blízko 😉 ..nejdeš náhodou na šijové prejasnenie či ako sa tomu vraví? Ja na to asi pôjdem tiež asi týždeň po Tebe, lebo termín mi vychádza na 12.4., sa mi zdá, že sa chodí do Medcentra (želez.klinika) a robia to len 1x do týždňa. Určite však radšej toto ako amnio, aj keď je veľký predpoklad, že mi to Dr. odporučí nakoľko mám čoskoro 36.

ivanka.7
13. sep 2011

@kukucka1982 Ja som dnes dostala, lebo idem na 4 dni do Prahy, tak keby nahodou nieco, aby doktori tam vedeli.

maxara
13. sep 2011

@takitak @urma babyyyy tak toto chcem zazit.. ja si to tentokrat predstavujem tak, ze budem uplne v poriadku, ziadne opuchy, vysoky tlak, nic.. a potom zrazu doma dostanem kontrakcie, pekne doma si odkrutim to vsetko a potom ma mm vezme do porodnice, alebo pride sanitka a ja tam pridem len porodit, len lahnut a vytlacit 🙂

@kukucka1982 nuz to bolo od tm skarede 😠 ako ti moze tehotnej take nieco hovorit.. 😔 je normalne, ze sme nervozne a naladove..
Ja mam knizku od minulej poradne, tj od zaciatku 11tt ale dr vacsinou davaju az po 12tt

certica22
13. sep 2011

@kukucka1982 ahooj ja som sa minule pytala mojho že kedy dostanem tak že može mi dať aj hned ale bude prazna že po odberoch ju dostanem tak asi 30 ak tam pojdem lebo ked mi brala krv tak tam značila sestrička datum že čo mi brala a ako 🙂)

strihalka
13. sep 2011

@kukucka1982 me delaly odbery v 6tt a na potvrzeni akcie srdicka v 8tt jsem jiz mea vysledky a aj jsem dostala tehu knizku

ancovicka30
13. sep 2011

@kukucka1982 ja som dostala knizku teraz v 12tt, tiez to bolo po prvych odberoch, ktore mi robili ked som tam bola naposledy. To prejasnenie sije a nosovu kosticku mne pozerala teraz v tom 12tt, len moja dr ma utz priamo v ordinacii, takze neviem ci by pytali knizku keby som sla dakde mimo...ale podla mna sa z toho nestriela, myslim ci mas alebo nemas knizku, ak nemas knizku vysledky utz ti napisu na extra papierik a hotovo...

kukucka1982
13. sep 2011

@ancovicka30
@strihalka
@certica22
@maxara
@ivanka.7
dakujem baby za odpovede ohľadom tej knižky...

kukucka1982
13. sep 2011

@ancovicka30
ahoj, dik aj tebe za odpoveď, vidím, že už máš 1 dieťa, ja čakám ešte len prvé, tak vieš ako to chodí. do tej poradne sa chodí ako často? a robia len odbery krvi? ako často? a na sono sa ako často chodieva? škoda, že môj gynekológ nemá v ordinácii sono, lebo je veľmi dobrý, milý a nebojím sa keď mám k nemu ísť, nie ako k predošlej gynekologičke. a to chodenie po nemocnici a vlastne aj po žiline hore-dole, keď sa mi nechce ani vstať z postele, nieto ešte vyjsť z domu, to je ako za trest...ale robíme to pre to malé, čo čakáme, tak sa dá hocčo prekusnúť. papa

kukucka1982
13. sep 2011

@zlatulienka
ahoj, hej, presne tam do toho Medcentra idem, akurát zajtra sa idem objednať na ďalšiu stredu. a robievajú to len v stredu a štvrtok poobede. a odkiaľ si? priamo zo ZA? a ku komu chodíš? pekný večer...

carrie84
13. sep 2011

@kukucka1982 - no to od tm fakt nebolo velmi pekne 😒 Ale neboj, takyto kriticky je len 1.trim, v 2.trim je to ovela lepsie a v 3.trim si uz zvyknes - a hups, babo je tu 😀 😉 Hlavne vela spi, ak sa da - to pomaha 🙂

kukucka1982
13. sep 2011

@carrie84
cakala som kedy vyjde s niecim takym von, ale ze akurat vcera v noci o 2, ked sme prisli domov z krcmy (prace) a vedel ako mi bolo cely den a aj napriek tomu som si odrobila aspon 4 hodiny. neskutocne ma vytaca kazdy jeden zakaznik, ale robime na svojom , tak treba drzat hubu a usmievat sa ...a potom si to odniesol on mojou blbou poznamkou a ja som to v noci plnou davkou, do 4 som nemohla zaspat a plakala som ako blba. uz aj ja som zacala premyslat, naco s nim som...ale dnes je dobre zase...

andrejka1974
13. sep 2011

@zlatulienka mne tiez povedali ze robia nejake tie meranie ale vzhladom veku budem mat buduci rok 38 tak amnio ma neminie

andrejka1974
13. sep 2011

tak dnes som bola na odberoch som 11 tyzden brali mi krv aj na protilatky aj na vyvojove vady aj na ostatne asi 8 skumavok a moc tiez dali do labaku do poradne idem 4.10 a tiez este nemam tehotensku knizku snad ju uz budem mat nabuduce mne zle nebyva iba rano mi je tazko ale nezvraciam som rada uzila som si to v poslednom tehotenstve az az tri prve mesiace my bolo zle od rana az do vecera

kukucg
13. sep 2011

Ahoj kocky, ako sa mavate.. ? Ja vas nestiham ani citat, mam maleho choreho a dnes mal brutalnu hnacku az vodu kakal, ale dostala som do neho 4 smecty a asi liter rehydratacneho roztoku... no aj tak sa bojim uz ho hnacka raz zlozila tak ze sme skoncili v nemocnici a bolo to moc zle ☹
Ja inak vsetko po starom.....

kukucg
13. sep 2011

@sunday1 nie neuzivam zatial nic a uvidim ze co dalej az po kontrole....

zlatulienka
14. sep 2011

@kukucka1982 ahoj, bývam teraz v Tepličke a robím priamo v ZA, gyn mám v Pov. Bystrici, pred dvoma rokmi sme sa odtiaľ presťahovali a nechcelo sa mi ho zmeniť tak dochádzam zatiaľ k nemu, uvažujem, že by som sa prihlásila k Paučinovi. A Ty patríš ku komu, poraď niekoho dobrého...ja som s tým mojim spokojná, má dobrý prístup k pacientkám, sestrička je fajn, má v ambulanicii UTZ, len to dochádzanie. Normálne mi to nevadilo nikdy, ale teraz keď si pomyslím, že mám prísť na odbery na ôsmu nalačno, neviem , neviem, sa dogrcám cestou autom 😝
žalúdok mám posledné týždne stále ako na vode aj keď len ležím na gauči

zlatulienka
14. sep 2011

@andrejka1974 ale amnio môžeme odmietnuť, že? Kolegyňa má 41, všetky tie klasické testy mala OK, tak na amnio nešla a bábätko má zdravé. A mám susedku, čo je rovnako stará ako ja (1975), termín má o pár týždňov a tiež nešla. Ja sa týchto invazívnych zákrokov obávam...ale času na rozmýšľanie máme ešte dosť a uvidím čo povie Dr.

miselita
14. sep 2011

Uf baby vcera strasny den zamnou :/ dostala som nejake hnede-krvave vytoky utekala som rychlo do nemocnice...tam ma doktor asi pol hodinu celu prehliadal a kontroloval...Vsetko je super len ked som bola v piatok v poradni mi doktor robil vnutorne sono a praskla mi nejaka cievka takze ta krv bola z cievky :D skoro som odpadla ako som sa strasne bala :(

natalia
14. sep 2011

Ahojte..kočky...ja mam termin na 19.4.2012 a rada by som s niekym popisala o tehotenstve..teraz som v 8týždni zatial sa citim celkom fajn,na začiatku som mala strašne nevolnosti a unavu ktore našťastie pominuli... 🙂 .

urma
14. sep 2011

@natalia jeeej aj ja mam vtedy presne termin...ale neverim moc tomu, ze tak presne budeme rodit 😉

urma
14. sep 2011

Dievcata, tak dnes som bola na kontrole a mam aj fotecku svišťa /tak ho nazval Dr./ Zajtra nam je 9 tt 😀 a velkost zodpovedala. 2,3 cm cvalik a pustil nam aj zvuk srdiecka, strasne krasne to bolo ako tlklo. A videla som tiez pohyby srandovne, ako sa hemlesilo z lava do prava. Som cela happy z toho.
No a pre tie babenky, co sledovali v poslednych dnoch moje mykozove problemy: napisal mi Dafnegin krem, ten sa moze vraj bezpecne pocas celeho tehu a nema vplyv na Utrogestan, takze pri pribudol dalsi sajrajt na vkladanie 😀 Tiez mi doporucil kupit taky gelik aj ako prevenciu, vola sa to Actigel. Som si to teraz davala a kokso ono to palilo ako besne, ale nastastie prestalo...ale vraj je to prirodne 😅 a blokuje posobenie skodlivych bakterii.