Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@bodka70 hej niektorí to vedia takto podat, navyše pozitívny tripple test neznamená že má dieta nejaku vyvojovu vadu je to len vypočet, a teda statistický predpoklad.
nastastie poznám aj lekárov ktorí uprednostnia najprv aj ine metody na vyvrátenie zleho predpokladu ako dokladne sono zamerane na vyvojove chyby.
pri amnio je síce male riziko poškodenia ale predsa je, a to zavedenie infekcie do maternice a prinajhoršom príde k potratu, od mojho lekára som počula aj o tom ked sa priamo pri zakroku dieta prudko pohlo práve smerom k odbernej ihle,napriek tomu ze ho vykonávaju len kvalifikovaný odborníci je tam riziko
je to na zvážení samotnej zeny nikoho ineho.
Jeeeee tak triple testy negativne...padol kamen zo srdca. 🙂
@lonelyfrog Nie nemali sme doteraz ziadne problemy. nastastie. 🙂
ahojte, ak dovolite, tak by som sa rada pripojila k Vam.. My cakame nas prvy prirastok 27.augusta a uz sa nevieme dockat.. bohuzial som skoro od zaciatku tretieho mesiaca na PN hlavne kvoli cestovaniu do prace, ktore mi nerobilo moc dobre a taktiez kvoli pristupu mojich nadriadenych a kolegyn k mojmu tehotenstvu sa doktorka rozhodla ze bude pre mna lepsie radsej ostat doma aby sme predisli nejakym komplikaciam...
uf zavidim vam uz vase vysledky z tripple testov, mna este caka o 2 tyzne posledny odber krvi a snad aj mi budeme v poriadku 🙂
chcela som sa vas spytat ci aj vy ako ste zostali tehotne mate problem s vysusenou pokozkou. mne sa totizto na pravej ruke a nohe porobili take vacsie suche skvrny, bola som s tym aj u koznej ta mi povedala ze je to len sucha koza dala mi na to nejake mlieko ze to prejde a stale nic.. uz som z toho dost nervozna bo to hlavne v noci dost svrbi ....
@zuzanapd
@lonelyfrog gratulujem babule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja volam buduci tyzden... 😒
@xtinakc vitaj , prajem beproblemove tehotenstvo a vela zdravíčka, testy prídu a budu OK 😉
ja som mala take vysušene miesta a pomohla mi Cicaderma je to homeopatická mast, je to na všetky mozne druhy drobneho poranenia alebo zapalenia koze, je to na prírodnej báze takze bez problemov si to kup, je to volne predajne v lekárnach. je to krem na všetko a dávam ho aj detom ked treba od narodenia. 🙂
@mercymay no tak fajne ja som mala vysoke Nt vypocitali obrovske riziko na vyvoj. vadu ale vysledky su ok takze ani na amnio nepojdem ja ked ma tam dost tahali...nech si manio nechaju j aby som sa aj tak dietatka nevzdala.....taka som stastna
dakujem za info 🙂 myslim ze modru indulonu este niekde doma najdem a asi zajdem aj do lekarne nech mi nieco daju bo tamten tekuty puder co mam od doktorky je k nicomu...
@lonelyfrog no jo, to je tazko takto laikom povedat, a navyse ked hovori aze je to statisticky udaj a nemusi to byt realne poskodenie babatka...treba verit tak drzim palceky a urcite to zvladnete. 🙂
@mercymay ano bola som... ale nerobil mi sono, iba pozeral, ci sa neotvaram.. to je v poriadku. brali mi odbery na kompletizaciu vysletkov na gen. choroby. v 20 tyzdni mam ist na sono...snad bude i vidiet, co to bude 🙂 ty uz vies? inak som si kupila test na urcenie pohlavia v lekarni, tak si to skusim potvrdit 2x :D
@lonelyfrog to je dobrá správa 🙂 žene môjho kolegu povedali, že podľa výsledkov krvi je vysoký predpoklad, že dieťatko bude niečo choré, odporúčali amnio, no ona nakoniec nešla a malý má už tri roky a je zdravý ako buk 🙂
@bbubinkaa a koľko ten test stál? funguje to ako klasický tehotenský test? aká je tam pravdpodobnosť, že ukáže správne? 😕 lebo už som o ňom rozmýšľala chvíľu aj ja 😅
@bobi3 aj ja poznam dost takych ,,100%,, vypoctov ze bude dietatko s vyvojovou chybou a vsetky sa narodili zdravucke...
baby, velmi sa s vami tesim, ze ste mali dobre vysledky, super 🙂
asi blba otazka, no ale som prvorodicka, tak ma ospravedlnte prosim 🙂)
aj vy mate na dotyk tvrde brucho? ja ho mam ako tvrdu loptu
ahojte baby, takže tiež už mám po poradni, UTZ mi robil, ale nebolo vidno ešte, čo to bude, či chlapček alebo dievčatko, zatiaľ to vyzerá, že to môže byť aj aj 😉. moč, tlak, bábo v poriadku, PAPP-A tiež vyšli dobré, na tripple mi brali krv až dnes, takže uvidíme. 😉, skorigoval vek o jeden deň, ale to je v poriadku, nechávam si v profile pôvodné čísla, ved to sa môže pri každej poradni trošku zmeniť 😉

@bobi3 , vôbec to nie je povinné, pretože je to dosť rizikové (invazívne) vyšetrenie, vo svete sa od neho v súčasnosti upúšťa, lekár ho môže len odporučiť, bez súhlasu ženy ti ho však nesmú urobiť, ani ti ho nanucovať či strašiť ťa. 😉