icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

bodka70
28. feb 2012

@bobi3 , vôbec to nie je povinné, pretože je to dosť rizikové (invazívne) vyšetrenie, vo svete sa od neho v súčasnosti upúšťa, lekár ho môže len odporučiť, bez súhlasu ženy ti ho však nesmú urobiť, ani ti ho nanucovať či strašiť ťa. 😉

saranata
28. feb 2012

@bobi3 jasne ze nie,amnio ti mozu odporucit na zaklade pozitivnych tripple testov ale povinne to nie je,ani po 35ke
Len vtedy to odporucaju automaticky

bodka70
28. feb 2012

@saranata, len ide o to, že lekári to žene občas podajú tým spôsobom, že ak o tom nevie, tak si myslí, že ho MUSÍ absolvovať. 😒

saranata
28. feb 2012

@bodka70 hej niektorí to vedia takto podat, navyše pozitívny tripple test neznamená že má dieta nejaku vyvojovu vadu je to len vypočet, a teda statistický predpoklad.
nastastie poznám aj lekárov ktorí uprednostnia najprv aj ine metody na vyvrátenie zleho predpokladu ako dokladne sono zamerane na vyvojove chyby.
pri amnio je síce male riziko poškodenia ale predsa je, a to zavedenie infekcie do maternice a prinajhoršom príde k potratu, od mojho lekára som počula aj o tom ked sa priamo pri zakroku dieta prudko pohlo práve smerom k odbernej ihle,napriek tomu ze ho vykonávaju len kvalifikovaný odborníci je tam riziko
je to na zvážení samotnej zeny nikoho ineho.

mercymay
28. feb 2012

Jeeeee tak triple testy negativne...padol kamen zo srdca. 🙂

bobi3
28. feb 2012

@bodka70 @saranata tak to som rada, lebo ja som sa rozhodla už dávno, že na amnio nepôjdem, aj keby mi v krvi niečo zistili... neviem si predstaviť tú dilemu, že čo potom, ak by mi povedali, že malé je nedajbože choré 😢

mercymay
28. feb 2012

@lonelyfrog Nie nemali sme doteraz ziadne problemy. nastastie. 🙂

saranata
28. feb 2012

@bobi3 🙂
inak ked si prvorodička tak pohyby tak okolo 20 tt, na začiatku si to kazdá lahko pomýli s pohybom čriev potom tie bublinky rozoznáš už a neskor prídu ak kopance prvé, viacrodičky to cítia všetko skor 🙂

xtinakc
28. feb 2012

ahojte, ak dovolite, tak by som sa rada pripojila k Vam.. My cakame nas prvy prirastok 27.augusta a uz sa nevieme dockat.. bohuzial som skoro od zaciatku tretieho mesiaca na PN hlavne kvoli cestovaniu do prace, ktore mi nerobilo moc dobre a taktiez kvoli pristupu mojich nadriadenych a kolegyn k mojmu tehotenstvu sa doktorka rozhodla ze bude pre mna lepsie radsej ostat doma aby sme predisli nejakym komplikaciam...
uf zavidim vam uz vase vysledky z tripple testov, mna este caka o 2 tyzne posledny odber krvi a snad aj mi budeme v poriadku 🙂
chcela som sa vas spytat ci aj vy ako ste zostali tehotne mate problem s vysusenou pokozkou. mne sa totizto na pravej ruke a nohe porobili take vacsie suche skvrny, bola som s tym aj u koznej ta mi povedala ze je to len sucha koza dala mi na to nejake mlieko ze to prejde a stale nic.. uz som z toho dost nervozna bo to hlavne v noci dost svrbi ....

bbubinkaa
28. feb 2012

@zuzanapd
@lonelyfrog gratulujem babule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja volam buduci tyzden... 😒

bbubinkaa
28. feb 2012

@xtinakc aj mne sa velmi susi koza.. jatieram sa detskym olejom i viac krat za den....
@mercymay gratulujem zlatino!!!!

@bobi3 suhlasim s tebou, aj mna za vek stale posielaju, ale uz viem ze na 99% nejdem

saranata
28. feb 2012

@xtinakc vitaj , prajem beproblemove tehotenstvo a vela zdravíčka, testy prídu a budu OK 😉
ja som mala take vysušene miesta a pomohla mi Cicaderma je to homeopatická mast, je to na všetky mozne druhy drobneho poranenia alebo zapalenia koze, je to na prírodnej báze takze bez problemov si to kup, je to volne predajne v lekárnach. je to krem na všetko a dávam ho aj detom ked treba od narodenia. 🙂

katja_
28. feb 2012

@xtinakc na suche miesto ti este ako atopik mozem poradit excipial cervene telove mlieko, alebo modru indulonu

lonelyfrog
28. feb 2012

@mercymay no tak fajne ja som mala vysoke Nt vypocitali obrovske riziko na vyvoj. vadu ale vysledky su ok takze ani na amnio nepojdem ja ked ma tam dost tahali...nech si manio nechaju j aby som sa aj tak dietatka nevzdala.....taka som stastna

xtinakc
28. feb 2012

dakujem za info 🙂 myslim ze modru indulonu este niekde doma najdem a asi zajdem aj do lekarne nech mi nieco daju bo tamten tekuty puder co mam od doktorky je k nicomu...

mercymay
28. feb 2012

@bbubinkaa a ty ako vcera na kontrole? vsetko ok? videla si malicke na sone?

mercymay
28. feb 2012

@lonelyfrog no jo, to je tazko takto laikom povedat, a navyse ked hovori aze je to statisticky udaj a nemusi to byt realne poskodenie babatka...treba verit tak drzim palceky a urcite to zvladnete. 🙂

bbubinkaa
28. feb 2012

@mercymay ano bola som... ale nerobil mi sono, iba pozeral, ci sa neotvaram.. to je v poriadku. brali mi odbery na kompletizaciu vysletkov na gen. choroby. v 20 tyzdni mam ist na sono...snad bude i vidiet, co to bude 🙂 ty uz vies? inak som si kupila test na urcenie pohlavia v lekarni, tak si to skusim potvrdit 2x :D

mercymay
28. feb 2012

@bbubinkaa nie neviem este co to bude ale necham sa prekvapit nejak ma to az tak nelaka vediet nasilu, ja to vydrzim kym nam to povedia. 🙂))

bbubinkaa
28. feb 2012

@mercymay 🙂 ved aj ja..aj tak ne najpresnejsie, ked ho mas na rukach a vies, co to je :D , to len na poradni baba jedna vravela, ze do 8 mesiaca jej vraveli chlapca a nakoniec to bude dievca 🙂 a podobne... 🙂 ale ved ako vsetky viem, hlavne nech je zdrave... 🙂

bobi3
28. feb 2012

@lonelyfrog to je dobrá správa 🙂 žene môjho kolegu povedali, že podľa výsledkov krvi je vysoký predpoklad, že dieťatko bude niečo choré, odporúčali amnio, no ona nakoniec nešla a malý má už tri roky a je zdravý ako buk 🙂

@bbubinkaa a koľko ten test stál? funguje to ako klasický tehotenský test? aká je tam pravdpodobnosť, že ukáže správne? 😕 lebo už som o ňom rozmýšľala chvíľu aj ja 😅

lonelyfrog
28. feb 2012

@bobi3 aj ja poznam dost takych ,,100%,, vypoctov ze bude dietatko s vyvojovou chybou a vsetky sa narodili zdravucke...

loralo
28. feb 2012

baby, velmi sa s vami tesim, ze ste mali dobre vysledky, super 🙂

nessy
28. feb 2012

@bobi3 neviem,zalezi asi od dokiho a od nemocnice,napr mam kamosku co nerodila v nitre,tusim v trnave,niesom si ista dvojicky a prirodzene,u nas v nitre ides automaticky na sekciu ked mas dvojicky.takze nemusis ist ani ty 🙂

loralo
28. feb 2012

asi blba otazka, no ale som prvorodicka, tak ma ospravedlnte prosim 🙂)
aj vy mate na dotyk tvrde brucho? ja ho mam ako tvrdu loptu

bodka70
28. feb 2012

ahojte baby, takže tiež už mám po poradni, UTZ mi robil, ale nebolo vidno ešte, čo to bude, či chlapček alebo dievčatko, zatiaľ to vyzerá, že to môže byť aj aj 😉. moč, tlak, bábo v poriadku, PAPP-A tiež vyšli dobré, na tripple mi brali krv až dnes, takže uvidíme. 😉, skorigoval vek o jeden deň, ale to je v poriadku, nechávam si v profile pôvodné čísla, ved to sa môže pri každej poradni trošku zmeniť 😉

bodka70
28. feb 2012

@loralo , nemalo by byť úplne tvrdé, asi ti tvrdne maternica, to má veľa žien a väčšinou je to v poriadku, kým ti netvrdne v určitých intervaloch a nemáš bolesti. Ale určite to povedz svojmu lekárovi, nech ti predpíše magnézium, alebo si ho preventívne kúp v lekárni.

nessy
28. feb 2012

@bobi3 som to pozerala ze si kuknem kedy moje kopne a to je v nemcineee,povedz ako sa to vola kde to tam najdem?

loralo
28. feb 2012

@bodka70 uvidim, co mi zajtra teda povie doktor, ale neviem, ci by som uz nemala ostat doma a oddychovat, stale chodim do prace

nessy
28. feb 2012

@bbubinkaa kolko stoji v lekarni ten test?