icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

katja_
22. mar 2012

@loralo moj starky sa volal Vendelin...to je tiez paradicka

xtinakc
22. mar 2012

ahojte babusky, tak konecne sa mozem aj ja pochvalit.. triple testy nam vysli v poriadku, tak padol kamen zo srdca...zajtra ideme s drahym okukat kociare.. boli sme uz v stredu ale pani povedala ze v piatok budu mat nove kusky tak som zvedava... rozmyslam nad znackami Dor Jan, Bexa, a Tako.. mate niektora nejake skusenosti s tymito znackami??

19vierka84
22. mar 2012

@miskachrumka ja som chcela Olíviu, alebo Olivera, ale skor by som dala oliviu, len priatel ma poslal dokelu, ze nie. tak som vymyslala dalej 🙂

katja_
22. mar 2012

@xtinakc co sa tyka Takka Jumper napriklad mala som ho dostat uz po jednom babatku od znamej, ale mala ho kamaratka a povedala ze kebyze moze ho podpali a pusti dole kopcom. Mala vanicka, neprakticka sportova cast a viacere dievcata nanho nadavali ze je to riadny shit...Bexa a Dor Jan co maju baby nijako extra nenadavaju

saranata
22. mar 2012

@nessy to ze sa rodia velke deti z vitamínov je blbost, su zeny ktoré to prehanali a brali aj 3 tablety denne, tam sa to mohlo odrazit, teraz predvčerom bol o tom program a nemá to s tým nič, z vitamínov a minerálov sa nedá priberat na váhe🙂 a to je lekársky podlozene 🙂 ja tieto veci stále čítam niekde v diskusiach a sám lekár mi povedal ze to kravina, vzdy je to s niečím spojene , s nejakou predispozíciou matky, zlým stravovaním a podobne
čo sa týka materny tá ti preletí organizmom a je to na nič takze z toho nemáš vitamíny v tele natoz aby ti z toho dieta priberali, najlepšie čo je u nás na trhu aj z pohladu lekárov je Femibion s kyselinou listovou s postupným uvolnovaním (do 12tt femibion 800 a potom femibion 400 s DHA az do doby kojenia
beriem to už roky čo sme sa snazili a čo som bola tehotná pred dvoma rokmi vrátane celej doby az doteraz pretoze som kojila a kojím, dcera mala 3160g a 49 cm

bobi3
22. mar 2012

@trutka no to nahnevalo aj mňa tá správa, dúfam len, že kým my porodíme, nestihnú to schváliť a bude to platiť až od nového roku 😠

saranata
22. mar 2012

@trutka
@ela2710
@miskachrumka
ked sa dieta narodí matka dostava príspevok k narodeniu dietata 151,37 eur, ked sa dieta dozije 28 dní zivota tak dostanete prídavok k príspevku vo výške 679,49 eur. , to sa vypisuje ziadost na príslusnom urade soc.vecí a rodiny🙂 prídavok k príspevku platí na prve druhe a tretie dieta matky.
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...

inak viete ze dnes bolo v mediach ze sa planuje zrušit tento prídavok vo výške 679,49eur? a navyše chcu zrušit aj rodinne prídavky, týka sa to rodín ktorých príjem presahuje príjem 800 eur, čize kazdá normálna rodina kde je jeden prijem + materská o toto príde, hlavne ze naši drahí neprisposobivý občania o tieto príspevky neprídu 😝 😝 😝

dufam ze takýto zakon bude v príprave a schválený az po novom roku aspon😀

19vierka84
22. mar 2012

@bobi3 vacsinou ked nieco robia, tak az od noveho roku. vek aj ked schvalovali tieto prispevky, tak to platilo od noveho roku, ale ked to budu chciet zobrat, tak to mozno aj co najskor, ale najviac ma aj tak na tom vsetkom sere, ze vienocne dochodcom brat nebude, ale mamickam zoberie aj posledny cent. ja ho nemozem ani citit a nie to ho vidiet, nechapem ludi co ho volia, ved to je druhy meciar 😠

19vierka84
22. mar 2012

@saranata tebe tie peniazky musia zobrat, aby ich mohli dat sem : http://www.aktuality.sk/clanok/203567/urad-vlad...

saranata
22. mar 2012

@19vierka84 ak hovoríš o Ficovi tak on zvyšil matersku , on oddelil pracujucich od tých čo zneuzívaju system a on dal peniaze k porodom !
čo som ja doma na materskej tak ten chuj Mihál s SAS mi zobral z rodičovskeho príspevku 65 eur!!! len aby ma zrovnoprávnil s niekým kto celý zivot nerobil tak aby len ciganám išlo viac, na kazdé z ich 10 deti ktoré uz maju v 30tke a keby tam sedel dalej tak siahne na bonusy siahne na peniaze pre prve druhe aj tretie dieta, a podobne príspevky , takze je uplne jedno kto tam je kazdý bere tam kde sa najviac dá z toho mála čo dávaju hlavne matkám !

saranata
22. mar 2012

@19vierka84 toto su dotácie z EU ktoré ani nepojdu inam ako romom, kazdý z tých hore sa bojí Bruselu a nikto si neporadí s romami nikdy, ked im nedaju tak nás začnu zabíjat a oni to vedia , to je bohužial začarovaný kruh , tak si ich system naučil tak nech im len dávaju...raz sa to nabalí a nebude vobec z čoho a potom uvidia čoho su schopní

bodka70
22. mar 2012

@19vierka84
@saranata , moja sestra-dvojička má 4 deti vo veku 7 rokov, 5 rokov, 3 roky a 7 mesiacov a tento zvýšený príspevok k narodeniu dieťaťa nedostala ani raz. Pri prvom dieťatku tento príspevok ešte nebol, pri druhom bol, ale len na prvé dieťa. Tretí chlapček sa jej narodil pol hodinu pred polnocou 31.12.2008 a zákon, že to platí na prvé 3 deti platil od 1.1.2009. A na posledného chlapčeka to tiež nedostali, lebo to už bolo 4.dieťa. 😝

Ja som tento príspevok na prvé 2 deti samozrejme nedostala a tak to vyzerá, že ani na to 3. nedostanem. Takže asi budem solidárna so sestrou 😝 😀 😀 😀.

19vierka84
22. mar 2012

@saranata tak matkam neda nikto, to je pravda, vsetko len starym ludom, ved vacsine to je aj tak, jedno, oni tu uz potom nebudu. nebudem sa o ficovi hadat, lebo ma to dve strany, aj ked vsetkym nieco dal, tak to poznacilo nakoniec cele slovensko, lebo urobil obrovsky deficit a najviac na to doplatila stredna vrstva. a to co matkam dal, tak teraz im to chce zobrat, len preto ze zarabaju 800 eur, takze asi tak. on dava len vtedy ked mu to najviac vyhovuje. je jedno z kade to pojde, ide hlavne o to ze tam sa da tolko penazi, ale na mlade rodiny sa kasle a v tom je ten problem. ty mas makat aby sa platilo na ostatnych, ved preco nie a mi blby to robime

saranata
22. mar 2012

@bodka70 ine ti asi neostane🙂
ja som na prve nemala , vtedy to ešte nebolo, pri druhom som dostala a teraz to vyzerá ze ak sa poponáhlaju tak zase nie
ale to čo bolo dnes v mediach boli len strategie ekonomov čo a ako by mohli vo vláde ušetrit , tak snád hned po volbách to Fico neurobí , ved aj dane chce zvyšit az od roku 2013 , čo už má robit , ktokolvek by tam bol stále by tlačil na nich Brusel , ved my sme tu preto aby sme zivili silne státy a platili ich dlhy, tot vše k našej Unii !!

saranata
22. mar 2012

@19vierka84 toto nebol jeho plán ale formácie ktoré planuju ekonomovia a tí nie su SMER, treba čítat!
a o deficite pomlčím lebo sa smejem , Dzurinda v minulosti a Dzurinda teraz urobil taký deficit ze Fica ukrizuju ludia lebo on nemá vobec na čom stavat, takze toto je politika , vzdy je zlý ten kto vládne ! pretoze vačšinou má už len menšiu možnost niečo zmenit
a kradne kazdý pre seba, a takisto tvorí deficit, lepší je ten kto pri tom myslí aj na slabšie skupiny ako su dochodcovia a matky, a aj ty budeš raz stará a potom už vobec nebude na dochodky tak my už nedostaneme vobec nič

bodka70
22. mar 2012

@saranata , plánovala som za to skriňu a komodu do obývačky kúpiť, aby som mala dať kde veci na bábo, lebo máme málo úložného priestoru - tak to budeme musieť ťahať zo svojeho - no uvidíme, ako sa to vyvrbi, tak či tak človek sa čoraz menej bude môcť spoliehať na pomoc štátu, najbližšia pomoc, na konci nášho ramena. 😝

saranata
22. mar 2012

@bodka70 ale myslím si ze to ešte stihneme , ved toto boli len uvahy, a oni kým sa tam rozhýbu tak to chvílu potrvá🙂 snád🙂

19vierka84
22. mar 2012

@saranata ja som to citala a pravda je ta ze fico nie je o nic lepsi oproti dzurindovi. radsej sa k tomu uz vyjadrovat nebudem, lebo mame kazda iny pohlad na to. 🙂 volievala som SDKU a viem aj preco, len ma sklamali ako si podrazali nohy a SMER ja vazne nemusim, ale tak kazdy sme iny.

porinka
22. mar 2012

kočky, zbytočne sa budeme rozčuľovať, škodí to mimi a aj tak si nepomôžeme 😉

19vierka84
22. mar 2012

@porinka ja sa nerozculujem, kazda mame na to iny nazor a to sa stava a zmenit sa to neda 🙂

bodka70
22. mar 2012

@19vierka84 , vierka, ja som toho roku nestihla odvoliť, ale pravdupovediac nebolo veľmi čo - ja nemusím ani Fica, ani Dzurindu, ale predtým som volila SDKU.
Ale nechcem aby sme sa tu poharkali kvôli politike, na to sú tu iné témy 😉 . Tak či tak osobne si myslím, že odhliadnuc od korupcie a kradnutia, s ktorou má každá vláda nejaký problém, by teraz bolo ťažké vládnuť akejkoľvek strane. Slovensko je malá krajina a sme závislí od toho, čo sa deje vo svete.

saranata
22. mar 2012

@19vierka84 ja som nikdy nepovedala ze jeden je lepší ako druhý, len som poukázala na to ze ked už kradli obaja tak obaja nemysleli sociálne , to len jeden , tot vše
je uplne jedno kto tam je kazdý hrabe len pre seba, a dalšia vec čísla neklamu Drurindová vláda narobila za posledne krátke volebne obdobie raz taký deficit ako Fico za cele volebne obdobie tak to už o niečom svedčí nie? vedeli ze koncia tak nahrabali čo sa dá , ja som SDKU nevolila nikdy aj ked Dzurindu osobne poznám , pre mna je ktorýkolvek politik jedno a to iste -len človek ktorý stratí zasady a hrabe len pre seba

saranata
22. mar 2012

@bodka70
@19vierka84 a ja sa nehádam kazdý mame svoj názor a určite sa kvoli tým volom hádat s nikým nebudem 😉

bodka70
22. mar 2012

@saranata , veď ja viem, si myslím, že sme sa tu zišli celkom dobrá partia a to je nás dosť veľa a určite každá sme trochu iná, s inými názormi - ale všetky sú tu pohodové, inteligentné baby, aspoň ja to tak beriem 😉 .

saranata
22. mar 2012

@bodka70 názory musia byt a aj tie opačne, ved takto funguje v celom zivote, aké by to bolo keby všetci boli za všetko nie?

trutka
22. mar 2012

@saranata v to dufam aj ja ze ked sa to nahodou schvali,tak to bude platit az po novom roku
@bodka70 ja som dufala ze si za to budeme moct kupit tiez nejaky nabytok do domceka,lebo staviame a po porode by sme sa uz radi stahovali tam,aspon nejaku tu sedacku 😒

19vierka84
22. mar 2012

@bodka70 @saranata a k tomu ziadny politik za to nestoji aby sme sa hadali 😀 kazda sa na to pozerame inak. 🙂

bodka70
22. mar 2012

@trutka , ja sa na to radšej nespolieham a keď náhodou to ešte dostanem, tak budem milo prekvapená 😉

mishuu
22. mar 2012

Ahojte augustovky 🙂 včera sme sa dozvedeli, že čakáme dievčatko 😵 a dnes cítim kopkanie našej cicušky 😵

čo to tu riešite, politiku? ale baby, kašlite na to, máme zaujímavejšie témy 😉 🙂

19vierka84
22. mar 2012

@bodka70 a budes si moct kupit skrinu 😀 😀