icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

nati04
5. apr 2012

@miskachrumka tak ja si to dnes pôjdem kúpiť ďakujeme Za radu

oranzada
5. apr 2012

dakujem vsetkym za gratulacie 🙂 hned som bezala ku PC zistovat co vetrky cakate 🙂 vela nas bolo v tychto dnoch na ultrazvuku 🙂 take radostne dni. Povodne sme chceli dievcatko, ale teraz ked vieme, ze bude chlapcek, tak len o nom basnime. najradsej by som brala duplikat nasho maleho Martinka, bo to je zatial moje najvacsie zlaticko

miskachrumka
5. apr 2012

@vevuska1 ja verím zeleninkovú zemiaky ,čerstvá kapusta a mrkvička a jemná zapražka taká na osvieženie 🙂

miskachrumka
5. apr 2012

@nati04 pokial ti to nepovedal gynekolog tak nemusiš !

miskachrumka
5. apr 2012

@oranzada tak konečne chlapček gratulujem a meno máš ? 🙂

miskachrumka
5. apr 2012

@miskachrumka ale ja som dost prekvapená však každá mamička bere aspon posledné tyždne tehu magnezium !

dulkagabulka
5. apr 2012

@nati04 určite by som bola opatrna s magneziom v tehotensvte
v zahraniči sa to takto nerieši a už aj okolite krajiny to začali eliminovat
skusene zahranične PA vystihaju pred použivani magnezia v tehotenstve..ale nebudem sa tu rozpisovat...to je nadlho

miskachrumka
5. apr 2012

@nati04 ked pojdeš najbližšie do poradni tak sa opýtaj

nati04
5. apr 2012

@miskachrumka nepovedal ale mne on nic nehovorí a myslím že áko prevencia by to nemalo uskodit aj ked sa má stat zle sa stane ;( no ale momentálne som veľmi zle náladana :(

pekosita
5. apr 2012

@miskachrumka co sa tyka tych cien aj ja som zhrozena...magnezium beriem 3x denne cele tehotenstvo,musim brat aj zelezo a este si kupujem femibion 400 za 22 E...sila

oranzada
5. apr 2012

@miskachrumka ja som vobec nebrala magnezium ani pri prvom a ani teraz, len kyelinu listovu som brala prve tri mesiace, ale teraz berem Pregnacare Original a tam je kopa vitaminov, nemam totiz velku chut do ovocia a zeleniny, pri prvom som sa toho dozrat nemohla, no teraz by som stale len chleba jedla 😝 uz som pribrala 9 kilov, co je uz hadam viacej ako za cele prve tehotenstvo :D

miskachrumka
5. apr 2012

@dulkagabulka nie napíš prečo nech viem!
moj dr mi odporučil magnezium b6 že je kvalitnejší !
a ako ja viem tak aj v cechách aj v nemecku aj dánsku normálne predpisujú magnézium

nati04
5. apr 2012

@dulkagabulka a prečo sa to neodporúča?

dulkagabulka
5. apr 2012

@nati04
@pekosita
skusenosti zo zahraničia však vravia opak...nie je to len aky "vitamin" ktory nemoze mat vedlajšie učinky...

miskachrumka
5. apr 2012

@nati04 aj mna to velmi zaujíma.....musím to potom povedať gyndovi !

oranzada
5. apr 2012

@miskachrumka no mne sa paci Andrejko alebo Adrianko, ale mojmu a celej jeho rodine az prehnane nie, takze s nimi nepocitam, ale Oliverko je este v rezerve 🙂 no nevieme este isto

miskachrumka
5. apr 2012

@pekosita ja som pri malom brala len magnezium ako tu každá matka a to od cca 26tt a teraz mi dal skor lebo som po sekcii a dietatko rastie ...........ale teraz berem aj maternu ale aj ta ževraj škodí .......už mi je na grc zo všetkého čo škodí vždy bude 1000ludi 1000 chutí a 1000 názorov ! 🙂

pekosita
5. apr 2012

@dulkagabulka no ja sa riadim tym co mi predpise doktor...a snazim sa to radsej nespochybnovat 😒

miskachrumka
5. apr 2012

@oranzada aj mi sme rozmýšlali nad Oliverom ale máme už dvoch v rodine tak nie ........
a potom chcel moj mm Tobiasa a ja Denisa ale máme babu tak sme vybrali pre malú Sofinka 🙂

miskachrumka
5. apr 2012

@pekosita pekne napísané treba im veriť si myslím že určite nechcu zle a oni nás kukaju a maju pod dozorom a vedia čo máme brať a čo nie 😉

dulkagabulka
5. apr 2012

@miskachrumka tam , pokial mam ja informacie z Nemecka , Holandska , UK
sa zdravym ženam žiadne magnezium nepredpisuje...pisala tu jedna mamina z Belgicka, ktorej muž bol lekar ,ze žiadne tvrdnutie brucha sa tam nerieši..
@nati04
magnezium sa uklada v tkanivach a udrži sa tam dlhu dobu..oslabuje maternicu a hrozi, že vela žien potom pri porode nema dosatočnu porodnu činnost..okrem toho tu pisala jedna mamička z Francuzska, že su porzorovane u novorodencov "abstinenčne priznaky" vo forme neutišitelneho plaču ,alebo trasu bradičky...

riešila by som to skor kludovejšim režimom, dostatkom tekutin, pripadne stravou - para orechy, pit magneziu, plus tokolyticky olej na bruško...

vevuska1
5. apr 2012

@miskachrumka mne sa mala narodila v 38 tt hned v prvy den, takze skoro koncom 37 tt, takze mne ani magnezko nestihli na tie posledne tyzdne dat, ale mne brusko netvrdlo nejak, tak mne dr ani nedavala len tak pre prevenciu
a co sa tyka zeleza to som brala dlho po porode, ja som aj chudokrna tak som potom mala problem s krvou trosku, ale vsetko sa upravilo na normal

pekosita
5. apr 2012

@miskachrumka ja som prvorodicka, ked ma z centra poslali v siedmom tyzdni naspat k mojmu dokimu okamzite mi predpisal magnezium B6 2x denne a zelezo 1x denne ( to mi ale vyslo z krvi nizke). pred tromi tyzdnami som mala par dni bolesti na lavej strane v slabinach, ale take ze som nemohla chodit,potom mi zvysil davku na 3x denne.. co sa tyka femibionu to uz len doberem a nebudem si kupovat vitaminy ziadne

miskachrumka
5. apr 2012

@dulkagabulka ja som zdravá žena a tu to beru všetky dojedného a mna čakaá sekcia tak že ja sa nedostatku porodnej aktivity nebojím
a samozrejme že to ovplivnuje porodné stahy však magnezium je na to aby sa stahy skor nevytrvorili a aby sa babo narodilo tak ako má nie skor !

miskachrumka
5. apr 2012

@vevuska1 no to si porodila skor a keby si brala to magnezium možno by si ju donosila aj do 41tt ale nazaručujem samozrejme nikto nevie !
a magnezim sa bere cca od toho 27tt až do toho 35tt potom sa vysádza pomaly !
kedže stahy maternice su doležité pri porode

nati04
5. apr 2012

@dulkagabulka dakujem Za odpoved takze sumivy magnezium si mozem kúpiť?

miskachrumka
5. apr 2012

@pekosita a pomohlo ani?
to zvýšenie dávky myslím !
ja mojmu verím a myslím že bys om ho mala počuvať !čo mi káže a ja berem dva krát denne magnézium rano jednu a večer jednu 🙂

miskachrumka
5. apr 2012

Babule drahý mi kupil štvorilku zmrzlinu dáte si niektorá ? pošlem ? 😀 😀 😀
aj možnosť vyberu podla chuti :D

vevuska1
5. apr 2012

@miskachrumka jj narodila sa o 3 tyzdne skor ako mala, ale nik nevie preco. kamoska tiez orodila prvu derku o 2 tyzdne skor a teraz zase tyzden prenasala a to uz jej ale vyvolavali porod

pekosita
5. apr 2012

@miskachrumka bolesti presli ale ci z magnezka to neviem 🙂 .... ja tiez verim mojmu dokimu ked sme nemohli otehotniet 2 roky sa mi snazil pomoct roznymi metodami,potom mi robil lapraku a ked uz sa ani po laparke nezadarilo poslal ma do centra. on je aj porodnik takze si ho aj zazmluvnim...ja sa proste snazim verit, ze vie co robi 😀