Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
baby, tak femibion je asi najdrahsi, ja som mala Acidofolan listovku a su aj ine nie az take strasne drahe ako femibion a tiez su ok
caute baby, ja som brala feminibion 800 ale doktorka mi predpisala klasicku listovku iba kedze spomenula ze z femibionu sa pribera...a ze ak vyvazene jem tak vsetky vitaminy dostavam...takze na zamyslenie....
@lucyferia no ja som tiež zostala prekvapená z toho, povedala, ze mi to odporuca ale ak sa stravujeme normalne, a nemame nejake problemy ze uz ani nepodporuju tabletky, ze na tom netrvajú ale ked uz tak je dobry ten vyrobok aby mal vôbec nejaky ucinok, ze kys.list sa musi na niečo v tele viazat a niečo jej musi pomôct aby sa naviazala a to tie nase tabletky neobsahuju ale neviem aka to ma byt emulzia, len pozrela na zlozenie tej mojej kys.list a hovori, ze tam to nie je ako skoro na ziadnej kys.list....tak neviem, ci pojdem do toho femibionu...
@spajky no ja idem vo štvrtok na krv, ale bola som 12.12 a urobila mi sono bol tam vidiet len vak s hraškom dnu, a objednala ma na 3.1 tak snad uz uvidime viac, tesim sa asi ako kazda z nas 🙂 tak sa skus spytat, čo ti odporuči doky! 🙂
@lucyferia presne to iste som si myslela aj ja, vôbec som neriesila, ze to jeme zbytočne, lebo to hned aj z nas vyjde von...no ktovie ako to naozaj je, či su to vsetko marketing. tahy či troska myslia aj na mamičky, ktoré sú ochotné urobiť všetko pre zdravie svojich detičiek...
@katuch30 to povedala aj mne, ze ked sa stravujeme vyvazene a mame prísun vitaminov v strave, netrvajú na tom aby sme brali vitaminy, potom su len detičky zbytočne velké a sú problémy pri pôrode, ked mame rodiť takych "mackov" malých 🙂 ...najhoršie je, že každý doky ti povie niečo iné...
@hviezdicka2024 jasne ze skusim a potom dam vediet ono ked kazdy lekar ma svoje lieky co odporuca 😒 😒 😒
@hviezdicka2024 tvoja dr ma svojim sposobom pravdu, co sa femibionu tyka, ale nepovedala ti to uplne presne...klasicke preparaty obsahuju kyselinu listovu, ktoru telo musi premenit na inu latku a az tu telo spracovava pre dietatko aby sa dobre vyvyjalo. Bohuzial su zeny, ktore maju geneticku mutaciu, vdaka ktorej nevedia tu kyselinu listovu premenit a tym padom dieta nedostane tu potrebnu latku, ale oni listovku vylucia z tela bez toho, aby z nej nieco vyuzili. Toto sa vsak neda zistit nijak inak, ako genetickymi testami. A tuto latku, ktoru dieta potrebuje, obsahuje len Femibion zatial z dostupnych preparatov. Cize vela lekarov odporuca femibion preventivne, lebo nemaju ako zistit, ci ich pacientka tuto mutaciu ma alebo nema.
Geneticke testy sa robia len zenam, ktore maju za sebou predcasne ukoncenia tehotenstva, ci uz z dovodu potratu alebo z dovodu vyvojovych vad plodu nezlucitelnych so zivotom.
Ak sa im mutacia potvrdi, musia brat femibion a idealne zacat aspon 2 mesiace pred otehu. Ak sa nepotvrdi, mozu brat akukolvek listovku.
Ale tie co tieto testy nemaju, mozu to len risknut s inou listovkou....
DObry clanok k tejto teme je tu http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko... je tam aj obrazok ako sa to v tele premiena a tie pismenka na nom tie MTH...su vlastne ten gen, ktory sposobuje tu premenu.
@katuch30 z femibionu ako takeho sa nepribera...resp pribera sa z neho rovnako ako z akehokolvek pripravku, ktory obsahuje B6 vitamin 🙂 ten podporuje chut do jedla...ale je to individualne...pri prvom tehu som priberala hned, aj po nom...no mam za to, ze to bolo z velkej casti kvoli stitke, lebo to tehu mi ju rozhodilo. Odkedy beriem lieky na stitku, nepriberam uz ani deko asi 2 mesiace a to beriem femibion uz od februara s prestavkou cca 2 mesiace v lete po potrate, ked sme mali nutenu pauzu a mimino nehrozilo. takze nemyslim, ze je to z femibionu, ale skor z toho, ze zena nevie ovladnut svoje chute a povie si, ze je tehu tak moze...no a dobre zhodit to na femibion 🙂 ale aj ine pripravky pre tehulky maju B6 v sebe
Kto ma zaujem o SUKROMNU TEMU tak klik na tento link https://www.modrykonik.sk/forum/spolocny-termin-miesto/porod-v-auguste-2012/ tam je napisane, ze "Toto je súkromná skupina. Ak sa chceš stať jej členom, napíš zakladateľovi skupiny." kliknes na to modre zakladatelovi skupiny a napises do spravy, ze chces pridat do sukromnej skupiny augustoviek 2012, termin porodu mas vtedy a vtedy...
Mne to pride do spravy (Alebo mozes, aj priamo poslat spravu, len potrebujem ten text, lebo a spravujem viac skupin, neviem kam chcete, ak to nenapisete). No a pridam vas a na tom hore uvedenom linku nas najdete...okrem diskusie mame aj tabulecku, ktoru po prihlaseni je dobre vyplnit cim skor 🙂
Debata aj tabulka je cisto sukromna a nik kto nema pristup sa k udajom nedostane.
ja som bola včera u dr. a konečne tam už bolo vidieť embryo. Síce také maličké, ale bolo vidieť aj srdiečko rýchlo biť. Včera som bola v 7tt+0. Takže mi posunul termín pôrodu z 1.8 na 6.8. A tiež mi dr. odporučil femibion, tak poctivo beriem.
ahojte, dievčatá... ja som bola u dokyho 13.12, okrem maličkej bodočky nebolo vidieť vôbec nič, tehotenské testy pozitívne, príznaky všetky. Tak som sa rozhodla, že k nemu pôjdem až začiatkom januára, nech je aj niečo vidieť a počuť srdiečko... Inak som v 6tt a 3dni... Myslíte, že stačí ísť až v tom januári k nemu?
Ahojte. Tak ja som dnes bola u lekára.Ale som msutné. Vo vaku "ešte" nebolo poriadne nič vidieť. mám prísť na kontrolný UZV o týždeň. Som z toho smutná.. Podla velkosti vaku je to 5-6tt.od ovulky by to sedelo.. ale aj tak..som cakala,ze bude srdiecko... po dvoch drobcoch a jednom potrate na zaciatku som myslela,ze to budem brat v pohode. Ale je mi do placu aj ked je to uz tretie mimi ☹
@chirabell presne si to napisala s tym femibionom 😉... ale tak ten tiez nie je pre vsetky... hlavne ak je problem so stitnou zlazou, nesmie sa brat jod, ktory zrovna ten femibion a aj vacsina ostatnych pripravkov, ako napr. Calibrum, obsahuju... po potrate mi zistili problem so stitnou zlazou, odvtedy sa liecim a femibion mam kvoli jodu zakazany... jedine povolene vitaminy mam Acidofolan... cistu listovku 😉
takze neda sa vobec zovseobecnovat.... pre niektore femibion, pre niektore nie 😉
@hiva nechcem zovseobecnovat, ale nemozem s tou stitnou zlazou uplne suhlasit, co pises, ja mam tiez s nou problem, resp presne ako ty po potrate. Ked som sa na to pytala endokrinologicky, povedala mi, ze jednoduchsie je nebrat ho pre lekara, lebo nemusi nic riesit, ale kedze ona lieci stitnu zlazu a ja ho mam femibion pre iny dovod (a kamoska tu od vedla z mesta ma dokonca tu mutaciu a aj problem so stitnou tak pre nu nebola ina moznost, inak by nikdy nedonosila zdrave dieta) tak ona ako lekarka, mi nastavi liecbu podla aktualnych liekov, cize aj s femibionom, ze ta davka jodu tam nie je az taka strasne vysoka. Problem je, ak zena chvilu berie a chvilu neberie ten liek, potom to skace a ona to nevie nastavit, kedze pri stitke trva niekolko tyzdnov, kym sa da overit, ci liecba je ok alebo ju treba upravit.
Takze ja to beriem aj s vedomim endokrinologicky a ked sa nad tym zamyslim (a v suvislosti s tou mojou kamoskou spominanou) tak mi to pride celkom logicky argument 🙂 Lebo ak to dokaze dr v pripade potvrdenej mutacie ked ina cesta ako femibion nie je, preco by to potom bez potvrdenia nemal dokazat liecit?
Ahojte dnes som bola na gynde,tak som 6+4 tt. a mame SRDIECKOOO 🙂))Strasne sa tesime a toto budu pre nas tie Najkrajsie Vianoce.Budem sa len modlit,aby babo pekne rastlo.
dievčatá, tak ja neviem, ktorý príznak u vás je najhorší, ale ja by som len spala, spala a spala 😀 aj tera ma to v práci chytá, držím hlávku tesne nad klávesnicou 😔 😔 😔 😀 😀 😀
Kočky, nezúfajte, ak u lekára ešte nič nie je vidieť. Možno podla posledneho menzesu ste v 6.tt, 7.tt, ale možno ste boli oplodnené neskôr a čas ukáže. Ako u mňa, v 6.tt nič nebolo vidieť, lekár ma chcel poslať na výškrab, vraj odídený plod....vyčkala som a mám teraz 1.5 ročného krásneho synčeka 🙂 @doory držím palčeky, @babatenko taktiež 🙂
AHOJTE TAK DNES SOM BOLA U DR RANO SOM MALA TROCHU SPENI S KRVOU DAL MI TABLETKY NA VKLADANIE POVEDAL ZE SOM 5-6TT MAM PRIST 4.1 VRAJ BDE VIDNO VIAC TAK SOM DNES TROCHU V STRESE
@tannia87 v prvom rade sa skus ukludnit, lebo stres je to najhorsie co mozes pre babatko urobit...a potom mysli pozitivne...je vela zien,ktore spinili cely prvy trimester, vela stravili v nemocke a maju dnes zdrave babatka...treba mysliet pozitivne a byt co najviac v klude 🙂 drzim palceky

@hviezdicka2024 Aj ja sa ešte len chystám k doktorovi,tak sa na to extra spýtam,dík 😉