Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
Ja tiez uz poskulujem po kociku novom, ale urcite sa este nechystam ho kupovat a ani nic ineho 🙂 Manzel by mi ani nedovolil nic dotrepat domov, pri dcerke sme skoro vsetko kupovali na poslednu chvilku
ja tiež kukám kočíky po stránkach ceny a výber ale určite by som nekúpila bála by som sa a aj by mi to zavadzalo tak dlho odložene a išlo by mi tehu pomalšie !my sme tiež kupovali tyzden ppred termínom kočik pri krpcovi ,ale však petulat je to na tebe 😉
@vevuska1 my máme tie prvé detičky rovnako staré 😵 aj tieto druhé budú podobne !ako ti bere malá to že rodina bude mat noveho člena/členku ?malý si uvedomuje že mama čaká babu ale ešte nie v takej miere 🙂
@vevuska1 ináč asi tužiš po chlapovi nie ?či po babe ?
baby držím vám palce nech vám to tehulkovanie dopadne dobre. 😉 nedávno som sa aj ja prihlásila medzi augustovky 2011 a už bambulka je medzi nami. 🙂 tak sa držkajte
@miskachrumka No ona este dako nevnima, ze bude mat surodenca, este jej to nejak nedoslo 🙂 teda sa mi nezda, iba povedala, ze chce braceka a dalej sa uz ani nic nepytala. No a chcela by som asi viac chlapceka, nech je to doma na rovnako 🙂 ale v podstate mi to je jedno, uvidime...
@evikaba Ja som do minuleho pondelka vobec netusila ze som tehotna. Dokonca mi aj 2 testy vysli negativne a aj u lekara som bola a teraz som v 12 tyzdni.
Tak babule ostávam svami dnes nám bolo potvrdené že T.P máme 24.8 2012 🙂 takže som augustovka 🙂
máme aj sono hned ho sem ložim aj ked dr mi tozmenšil neviem preči :/ nieže by naopak to zvačšil " 😒 ale to je jedno sme ok všetko j v poriadku a sme v 8tt a 4d tak že menej o tyžden 🙂 som rada a máme baby už aj tehotenskú knižočku jupííííííííí a dnes bol aj odber krvy a som zvedavá na vysledky ale bude všetko okej ! 🙂
Babulky viete mi niektora z Vas odporucit dobreho gynekologa-gicku v BA ruzinov ?Za odpovede vopred dakujem
baby ináč teraz rozmýšlam že ako je možné že som v 8 tt a ja tak mi vypočítali datum porodu na 25augusta 😕
@miskachrumka a kedy si mala poslednu ms?
ja ju dotávam každých 39 až 47dní !a posledná 20,11 😉
@cicimon
@miskachrumka no podla ms ok... zavisi od dr ako to berie, ale povacsinou to urcuju aj tak podla ms
ok ja som už mešuge z toho pri malom mi to tak nevadilo nevedela som že sa može stat napokon to že ma napchaju vyvolavackami lebo sa mu nechcelo a bodaj by aj išiel ked bol malý o 2tt a 3 dni skor vypočítaný a to bol tiež počítaný z Ms 😒 teraz mám vačší strach ! ☹ nechcem zažit tú istú chybu !
@cicimon
Zdravím vospolok, pridávam sa k Vám, na margo určenia TP, ja som mala posledný menzes 5.11, ale zrejme som mala posunutu ovuláciu až o 2 týždne, tak mi lekár povedal pred 3,5 týždnami, že som v 5 týždni, včera (po 3, 5 týždnoch) mi povedal, že by som mala byť v 10 až 11tt, no hned po ultrazvuku povedal, že som 9tt plus 1, teda začínam 10 týždn,som z toho magor, navyše som sa začala stresovať z toho, že ak je 9tt plus 1 tak potom tých 2,23 cm je málo, aj ked on také nič nepovedal, ale "múdra" som si to hned hľadala na nete. koľko meria vaše bábo v 9tt plus 1?
a to sa nemám stresovať, mala som tlak 158 na 90, tep 120, som na pn ☹
@uzabytobolo ahoj mne hovorí dr všeliako :/ najprv hned 8tt a včera po 3 tyzdnoch sme zas v 8tt a 5den 😒 a máme 1,8cm ja tiež neviem či to nieje malo ale moj malý mal v 11tt 3,2cma som sa bala že malo a a pri porode mal 54cm 🙂 tak ja už neviem a mám najnovši typ knihy kde je písane že v 8tt má dieta merat až 2,5 cm ☹ tak ja už neviem ! tiež som ztoho popletená !aj berem vytamíny centrum -maternu tak ja už neviem !
hlavne že mám 8tt a tu na ?Mk mi ukazuje 10 tt a podla vypočtu terminu porodu co je rovnaky aj tam aj tam 25.8. 😕
@miskachrumka
asi sa necháme prekvapiť, dúfam, že všetko bude ok a to len doktori nevedia merať a rátať 🙂
@uzabytobolo no uvidíme 😨
@uzabytobolo a ty čakáš prve že ?
hej, už bolo načase, v júni sme mali svadbu, uvažovala som aj nad zmenou zamestnania, takže prišlo to vhod. inak za posledných 25 dní som schudla 4 kilá, doktorovi sa to nepozdáva, lenže mám v žalúdku pocit, akoby tam bola veľká guľa, ktorá bráni tráveniu a tosom bola veľký jedák (mám totiž takmer 30 kíl nadváhu ☹) , pred tehotenstvom aj kávičkár a fajčiarka, teraz káva mi nechutí, nefajčím samozrejme, nechutí mi jesť, len jednu vec by som jedla stále, vyprážaný syr, ale to sa mi len zdá, lebo ho zobnem a už nemožem ďalej.všetko mi smrdí a podobne
@uzabytobolo ja mám tiež nadváhu resp .od tehu mojho syna pred tehu som bola akurát aj váhou a pri prvom tehu som pribrala 20kg 🙄 a ostalo my aj po troch rokoch 12-15kg 😔 a aj som skusala diety aj zumba a kadečo a nič 😔 teraz my dr povedal že si mám dat pozor na váhu mám ju dost vysoku a nemožem pribrat viac ako 5kg viac nemám dovolené !tak sa musím posnažit ale mám pocit aj ked zjem cokolvek všetko sa namne drží 😠 neviem ako idem bojov teda stou vahou som na začiatku!ked ma mamíčka chut na niečo no nedaj si to 😀 ach jaj bude to tažké ☹ a ja som schudla pri malom na konci tehu asu 4kg čiže z pribratých 23kg som rodila pri 19kg 😉
@uzabytobolo ja niesom kávičkár ale fajčiar áno pri malom so fajčila minimum aspon jedna večer musela byt ! ☹ nedalo sa to ovládat a teraz nefajčim ale mám vela krát chut 😵 ale musím vydržat 😅
@miskachrumka
vieš čo je zvláštne, mne doktor práveže na tú pôvodnú váhu nič nepovedal, ale ja som skoro odpadla... trošku mi to nechcel veriť, lebo na to číslo, ktore váha ukazovala nevyzerám, hold, ale čísla nepustia, asi mám ťažšie kosti 🙂 jasne, že som pri sebe, ale ja to mám tak nejak strategicky uložené, ale pravdou je, že asi mi tlak stúpa už len z vedomia koľko vážim. myslela som, že práveže tie 4 kilá dole nebudu taký problém, ale doktor bol dosť nešťastný a hrozil mi nemocnicou. predpokladám, že to bude tak, že v prvom trimestri 4kg dole, v druhom 20 hore 🙂
ja som tých 30 kíl nabrala v pribehu 3 rokov, len tak, hovorím, že z lásky, lebo som začala priberať, odkedy som začala chodiť s manželom
@uzabytobolo ty si presne ako ja musím hned reagovat na hned prvu tvoju vetu ja som tiež včera stála na vahe a sestrička veru tiež nemohla verit ale čo už veru čisla nepustia ☹
@uzabytobolo ja som sa aj opýtala dr či baby nema malo cm na ten pomaly 9tt že nei ze vsetko je v poriadku mi povedal 😒 tak neviem !
idem ja variť a niečo zbodnúť nech sa teda nestrácam pred očami , 😀
čaute baby, ja som tiež mala MS 20.11. a teraz sme približne v 8 - 9 tt. zajtra idem k doktorovi, na kontrolu, bola som po novom roku a jedine čo mi povedala, bolo že sa tam niečo deje. Bola som strašný kávičkár a dokonca aj fajčiar, ale ako mi bolo jeden celý týždeň totálne zle, že som nemohla ani nič zjesť, tak ma prešla na to chuť. Najväčší problém bolo zohnať lieky na nevoľnosť v lekárni, aspoň tu v DS som to nevedela zohnať, ale nakoniec sa mi podarilo, lebo mi poradila jedna pani v lekárni, čo s tým tiež mala problémy a odvtedy je všetko v pohode a kľudne môžem jesť skoro hocičo, len sa musím vyhýbať pečenému mäsu a rybám.

ahojte augustovky =) myslite ze by bolo moc skoro kupit kocik uz teraz? prehanam to az moc? 😀 mam poznost kupit taky ako by som chcela o asi 400 € menej.... tak som v rozpakoch =/