Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@vcielkamaja kde si bola v nemocnici? Ja som bola v 8tt tiez v nemocke v NZ, lebo som mala spinenie (nieco ako hnedu krv) a pustali ma po tyzdni.
Teraz som uz ok. Vecer som si dala Ascorutin a zatial je to v pohode.
Baby ked vam brali krv po ukoncenom 12 tt na vrodene vyvojove vady babätka aj vam povedali vysledky? lebo ja som dnes volala a sestricka mi povedala ze este na konci 15 mi vezmu krv a potom mi povedia aj vysledky. To sa tak robi?
Ahojte. obycko aj mne povedala sestricka ze mi vezmu krv este v 15 tt a potom mi povedia obidva vysledky.
@obycko ja som lezala v nemocnici v Nitre, lebo akurat sme vtedy boli u nasich v NR. ale aj tak mi je NR blizsia ako NZ, tam nic a nikoho nepoznam. sem som sa prestahovala minuly rok v septembri po svadbe. aj rodit chcem v NR. tiez mi davali Ascorutin, nejake injekcie a preslo to. vysledky po odbere krvi, ktory mi robili v 13 tt, mi este nepovedali, vlastne mi ju brali len minuly piatok. a krv mi este raz vezmu 9.3., to bude 16 tt a vtedy mam aj poradnu, a vtedy mi lekar povie, ako dopadli tieto vysetrenia. dovtedy musim cakat...
@obycko
ahoj. Tie odbery su na zistenie vývojových vad, dawnov syndróm. Do 12 tyzdna Ti spravia NT screaning - presvetlenie nosovej kosticky, zoberu krv a potom berú ďalšiu krv v 15tt. O pár dni po porovnaní hodnot Ti povedia výsledky- pravdepodobnosť, či budeš mať choré dieťa. Čím vyššie číslo tým lepšie, napr. 1:3000 je super, ale 1:20 znamena vyssiu moznost ochorenia babatka. Vtedy sa odporuca amniocenteza. ALE pevne verim, ze sa to žiadnej z nas nestane! Mne v piatok volal doki, ze mam výsledky v poriadku.
Inak, dnes zacinam 5ty mesiac, to letí.. 🙂
@obycko mam taky pocit ze niektore sestricky to beru ako samozrejmost ze take veci vieme, ja to viem lebo jednej mojej kamoske volali ze prvy test ma pozitivny a musi prist este raz, ta bola z toho hotova na prasky a sama je sestricka - a malicka je zdrava ako buk - dost casto sa stava ze jeden z testov je pozitivny na genetiku. Take veci si asi clovek z prsta nevycucia 😀 , mne tiez nepovedali len ma objednali na dalsie v 15 tyzdni
@obycko na poradnu idem 1.3 uz sa neviem dockat,co nove a dufam ze uz aj vychadzky dostanem,lebo doma je to sem tam na nervy a bez pohybu strasne priberam.niekedy by nebolo zle keby vam u doktorky vysvetlili vsetko a nemuseli by ste sa pytat,ako prvorodicka neviem o vysetreniach nic
mna sa minuly tyzden doktor opytal, ze ci viem, co je NT screening. a ja, ze neviem. a on, ze "najdite si na nete, tam je o tom popisane." nieco mi o tom sice aj hovoril, ale robil uz sono, tak som ho vobec nevnimala, sustredila som sa na "miminko"
@nela258
ja osobne som bezplienkovu metodu neskusala, ale kamoska ano. Ja nie som za to, ale verim, ze vies časom na babatku vykukat, ze chce na zachod. Neviem, či to na nieco je, lebo ten chlapec ma o tyzden 3 roky a nepýta sa.. Je to asi individuálne. Nechcem to ale spochybnovat, ak sa o to zaujimJe as, tak tu na fóre je o tom téma..
@nela258
ja osobne som bezplienkovu metodu neskusala, ale kamoska ano. Ja nie som za to, ale verim, ze vies časom na babatku vykukat, ze chce na zachod. Neviem, či to na nieco je, lebo ten chlapec ma o tyzden 3 roky a nepýta sa.. Je to asi individuálne. Nechcem to ale spochybnovat, ak sa o to zaujimas, tak tu na fóre je o tom téma..
@koviivana
@vcielkamaja
@obycko
NT je šijove prejasnenie, nakolko v tomto období sa v oblasti zátylku plodu uklada tekutina a tento priemer sa meria , nesmie byt viac ako 2.5mm , niekde sa uvadza norma do 3mm.
Dalej sa hladá prítomnost nosových kostičiek ,detičkám s DS tato kost chýba alebo je uplne malinká , a preto sa do istej miery ich prítomnostou vylučuje DS. neskor sa ešte meraju a to v 20tt pri morfologickom ultrazvuku.
len tolko k NT a NB screeningu, dalej sa beru sučasne odbery na AFP testy, a neskor v 16 týždni tripple testy.
ohladom genetickeho usg je viac tu http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
@trutka no meraju to naviac krát aby si boli istý, lebo stačí ak má babatko trochu naklonenu hlavu a ten priemer je iný, mne robil teraz tri merania a mala som to okolo 1,88mm vzdy takze je to ok
ak by tam našla vačší nameraný priemer tak ta pošle už na dalšie vyšetrenie, takže ak by bolo niečo zle tak by ti to povedala, moj lekár posiela priamo do nemocnice.
@nela258 ahoj ako sa máte ?
@nela258 mne o tomto povedala gyndarka zas hned, kolko ma mat tekutina a tak my sme mali 1,6 + ze sa k tomu robia aj krvne testy, uz to mame za sebou a kontrolovaliaj nejaku cievku na branici, nosnu kosticku a sijove prejasnenie, organy pozrel ktore sa dali...vraj sa to da len do 14 tyzdna ten skrining

@nela258 tak nema kde zavadzat, ale ja stale zvazujem ten Jane trojmobinacka so vsetkym na tej nemeckej stranke bol bol min. mesiac v akcii za 599 - to nie je najhorsia cena dovoz 9 eciek, horsie to bude potom s reklamaciami ale kamoska odtial objednavala a super pristup sa jej sportova cast pokazila to nafotila a hned jej obratom novu poslali. Musim to cele premysliet - HT3 to asi aj prvykrat pocujem ...Raz som naladane a raz tak ..ja uz neviem baby...ved aky sa kupi a taky bude musiet byt dobry