icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

hrdamamicka
12. mar 2012

@fifi284 No my sme používali Johnsons len pár týždňov. Malému sa z toho vyhadzali svrbiace vyrážky po celom tele. Aj doktorka nám vravela aby sme Johnsons výrobky ani nepoužívali lebo na to majú deti alergicke reakcie. Ale jasné ze je to individuálne. Neostáva nám tak asi nič iné, len byť trpezliví a dúfať ze sa nám to časom upraví. Aj tak ďakujeme za rady 😉

lucylla
12. mar 2012

Ahojte maminky, az sa hanbim, ze sem prispievam po tak dlhej dobe 😅 . Aj ja by som sa rada podelila o to ako rastiem a robime pokroky.
Takze nas maly mal 1. marca 6140g a 58 cm, to mal 2 mesiace a 10 dni,rastie a pribera ako z vody 🙂 . Snazila som sa len kojit, ale bohuzial neuspesne, nestacilo malemu len moje mliecko, tak sme aj na UM ☹ .
No a spinkame velmi dobre, musim si zaklopat, uz sa nam podarilo urobit mu ako tak rezim na vecer , vzdy ho ukladame medzi 20.00-20.30, zaspinka bez problemov a vcera sa napriklad zobudil az o 7.00 rano, co mi skoro oci vypadli, napapal sa a potiahol este tri hodky 🙂 . Toto bol jeho rekord 11 hodin spanku, inak zvykne spinkat v noci minimalne 7-8-9 hodin, ako kedy, pred tym sa zobudil dve noci po sebe o 3.00.
Mozno to vyznie drasticky, ale my sme maleho zacali ukladat spinkat do postielky a sameho do detskej izby uz od 3 tyzdnov a postupne si super zvykol spinkat tam aj cez noc bez svetielka. Ma tam klud, nebudime ho, ked sa prevalujeme na posteli, a ked sa aj v noci mrvi a budi sa, tak potom zase zaspinka a vyberam ho az ked si keca a mrnka v postielke 🙂 ...
Inak ja mam este stale na sebe navyse 9 kil po porode, a nechce sa mi pohnut ani o deko, musim sa zacat trosku hybat lebo mam uz z toho mensiu depku a vlasy mi vypadavaju uz asi mesiac, za kazdym ked si umyvam hlavu, povypadava mi za hrst vlasov, som z toho zufala, mam pocit, ze mam na hlave sotva polovicu vlasov, co som mala a ani pred tym som nemala hustu hrivu ☹ .
Drzte sa maminky, nech vam ratolesti robia len radost, minimalne taku ako nas anjelik doma 😉 .

barborkac
13. mar 2012

@lucylla Aj ja mám ešte 9 kg na sebe, je mi až zle keď sa na seba pozrem.. nemám silu cvičiť, lebo malý ma dokáže tak vyčerpať, že som večer unavená ako nik.. a diéty tiež nemôžem dáko držať, keďže ešte kojím. O vlasoch ani nehovorím, musela som sa ostrihať, až mi je ľúto... vlasy boli všade.. malý ich mal v pusinke v rukách.. no otras... Neviem či sa nám bábatká nenarodili naraz.. náš je 21.12.
FIFI, ja mám z toho také isté obavy, tiež by som to vyskúšala, ale bojím sa že by som nerozoznala kedy chce cikať, kedy kakať.. uuf. musí to byť náročné..

barborkac
13. mar 2012

@dazdovka Ale ako začať?? 🙂

lucylla
13. mar 2012

@barborkac nas maly sa narodil 20.12 🙂 o den skor, on je v celku dobrucky aj cez den, nezvykne velmi plakat, len ked sa mu nieco nepaci, a ked zaspi tak sa snazim dobehnut vsetko v domacnosti, varenie, upratovanie..., takze mi tiez nezostava vela tej chuti do cvicenia, ale budem musiet nieco zacat so sebou robit lebo leto sa uz blizi a nechcem vyzaret ako tulen na kupalisku 😀 ....
Tiez este z casti kojim, tak nechcem nejako rapidne chudnut, ale aspon po pol kilecku by to mohlo ist dole.
Na vlasy som uz vyskusala par veci,. ale nic mi zatial nezabralo ☹ , za chvilu budem plesata.

fifi284
13. mar 2012

@lucylla šikovné dieťa máš ;) ale to isto vieš aj bez mojej pochvali 😉 chcem ale reagovať na to spinkanie vo vlastnej izbičke. Ja som chcela mať malého v našej izbe do konca tretieho mesiaca a je to tu. Budúci týždeň v sobotu ukončí 3. mesiac. Zajtra by mi mal prísť babyfon, a Riško pôjde tiež spinkať do svojej izby. Je to presne z tých istých dôvodov ako píšeš. Nebudeme ho rušiť, bude tam mať kľud a ticho. Priateľ v noci chrápe a to malého (nie len jeho) rušilo a tak spí v detskej na nafukovacej posteli... No budúci víkend sa vráti do spálne a dieťa pôjde do detskej izby. Bude každý tam, kam patrí 😀 Ja som pred pôrodom štandartne spávala so štuplami v ušiach dlhéééé roky, neviem ako to zvládnem teraz, max. nastavím na babyfone maximálnu hlasitosť a kúpim si štuple znova 🙂 Jedná sa samozrejme o nočné spanie. Niekedy by som krpca presťahovala už aj, niekedy cítim, že mi v tej spálni bude chýbať... Takže toto teraz vyznie možno sebecky, ale ja ani nemám obavy, či to "odlúčenie" zvládne Riško ale ja 😅 Ale máme objednanú novú,veľkú,krásnu celočalúnenú posteľ, tak za jej pomoci to hádam zvládnem ľahšie 😀 😀

fifi284
13. mar 2012

dnes sme boli na trojmesačnom očkovaní + rotarix...Očkovanie zvládnuté s minimálnym plačom, cez deň bolo všetko ok, malý spinkal, papkal, aj sa trocha pohral, usmieval sa. No večer, horúčka, panadol baby mu moc nechutil, ale dúfam, že mu pomôže. Malé moje, bol ako radiátor... ☹ Inak váha 5870 gramov a 60 cm. A stav maminky po 3 mesiacoch od pôrodu: kilá navyše 4, vlasy zatiaľ nepadajú, zub ma jeden pobolieva, ale iba sem-tam, no zubárku radšej navštívim čím skôr. Tak asi tak.

lucylla
13. mar 2012

@fifi284 Dakujem pekne, si zlata, vsak aj ty mas doma urcite maleho sikovnicka 😀 ... Tak super drzim palceky, nech si drobcek zvykne co najskor a bez problemov vo svojej izbicke. To si si musela uz aj zvyknut na priatelove chrapanie za tie roky, mozno by si uz bez toho ani nezaspala 😉 . Joj, no ked ti takto pili drevo celu noc, sa necudujem, ze si ho vystahovala 🙂 ...
My sme si s priatelom povedali, ze cim skor s tym zacneme, tak o to lahsie si maly zvykne a teraz zaspinka behom par minutiek bez namietok..., aj ked kolkokrat ho ukladam do postielky a mam chut tam zostat s nim alebo ho vybrat odtial 🙂 ...., takze viem ako sa citis, to je normalne, proste materinske puto s dietatkom robi svoje a bude to tazsie pre teba, ked ho zacnes ukladat do detskej, ale po par dnoch si zvykne maly a aj ty, neboj 😉 ...a zacali sme s tym preto tak skoro, lebo sme dostali vysielacky s kamerkou, takze v noci a cez den ho niekolkokrat cez nu skontrolujem ci je vsetko ok a pozeram ako sladko a spokojne buva, je to super vecicka. Keby sme ju nemali, tak je s nami v spalni urcite doteraz 🙂. A ten babyfon je nieco podobne?
Nas ockovanie este len caka, mam z toho celkom obavy...no a mne zubarka uz pocas tehotenstva robila 5 zubov a teraz ma zase jeden boli 😒 ...

gabriellka
13. mar 2012

@fifi284 to očkovanie čo píšeš ste si dali iba to základné, ktoré prepláca poisťovňa, alebo aj to navyše, kde si priplácaš sama. ja sa neviem nejak rozhodnúť, keďže tomu nerozumiem. a keď som sa doktorky pýtala ktoré odporúča, tak povedala že to by bolo ovplyvňovanie pacienta keby mi niektoré odporučila 😠

baby uzavreli ste niektorá svojmu drobčekovi životné poistenie? ja som to začala práve riešiť. viete mi nejaké výhodné (nie príliš drahé) poradiť?

dazdovka
14. mar 2012

@barborkac ak nemas odsledovane, co tvoje babo robi predtym ked zacina kakat/cikat, tak ho skus cely den sledovat - nechaj ho pocas papania, alebo aj chvilu po krmeni rozbelene, ak sa ti zda, ze uz uz potrebuje, najdi si nejaku nadobku (my mame taku vyssiu ale uzsiu plastovu nadobku od tycoveho slahaca) zacvikni ju medzi stehna a drz nad nou babo schulene do klbocka. Ja sedim na kraji stolicky, alebo postele, babo mi je otocene chrbtom a drzim ho za stehienka, opierajuc jeho chrbatik o moj hrudnik. A poviem jej nase heslo, to som zacala odzaciatku, aby si nan zvykla, ked bude treba aby pockala s cikanim a potom ked sa povie heslo, aby veselo spustila (my mame heslo: ciki-caki, ciki-cak, hej hej hej), aj ked sme mimo dom a robime to niekde mimo "nocnicek". Babo sa vzdy takto dobre vyprdka, ma to rado, lebo ma dobry vyhlad na svoje nozicky, vsetko pred sebou vidi... Nam sa to podarilo na druhy den. Prvy den som to skusila mozno 2, mozno 3x a nic, iba kukala co to robim a druhy den uz mala pustila do nocnika a vychvalila som ju prevelice, potom sa nam to uz darilo 🙂 Skus, za vyskusanie nic nedas. Inac nasa mala ma obcas aj strajky, ked jej dam latkove plienky, ktore nema rada, nedava signal, proste sa jeduje odzaciatku, lenze ked niekedy nemam ine, musim jej dat aj tie.

dazdovka
14. mar 2012

@gabriellka prečítaj si tento článok http://ona.idnes.cz/sveho-syna-nenechavam-ockov... možno ti trošku rozkryje problematiku očkovania, ešte Ti odporúčam prečítať http://diva.aktuality.sk/clanok/33077/ockovacie... len tak, pre všeobecný prehľad.
A teraz niečo zo skúseností mňa a mojich blízkych priateľov. Mám kamarátku pediatričku, ktorá nedala očkovať ich bábo proti rotavírusom. Dieťa im skončilo v nemocnici na infúziách, lebo malo také hnačky a dehydratáciu z rotavírusa, že ani sama mama pediatrička s tým doma veľa nezmohla.
Na druhú stranu, moja staršia dcéra mala pred 12-timi rokmi len základné očkovania a okrem toho, že do 4. roku mala strašne vela krát zápal priedušiek a vybrala hádam všetky antibiotiká pre deti, tak odvtedy chorá nebola nikdy, ani chrípku nemáva, akurát občas nádchu, ktorá prejde za 3dni.
Čo sa týka toho očkovania proti pneumokokom, moje bábo má len tú základnú vakcínu, pneumokokov je 90 kmeňov a tie 4 čo sú nad rámec povinného očkovania toho moc nezachránia.

fifi284
14. mar 2012

@gabriellka očkovanie sme dali aj to aj to. Ten rotavírus sme si doplatili, lebo tiež som čítala, že je to pomerne časté a veľmi nepríjemné ochorenie, hnačka, dehydratácia, nemocnica... Ja som dosť často trpela hnačkami a viem, ako ťažko som to niesla, nechcem si ani predstaviť, čo to dokáže spraviť s organizmom takého malinkého človiečika. Tak preto. Dnes je už ale všetko v poriadku, cez noc horúčka krásne klesala a ráno už bol vysmiaty 🙂

emmmuska
14. mar 2012

ahojte!Čítam tu o očkovaní proti rotavírusom. V decembri sa mi narodilo naše tretie dieťatko a asi ho nedám očkovať. Ani tých mojich dvoch chalanov som nedala očkovať a ani neviem či sa pred 12timi a 18timi rokmi očkovalo na také niečo 🙂 a nedám malinku ani proti TBC očkovať. Dúfam, že bude moje rozhodnutie správne. Priznám sa trochu ma ovplyvnil môj známy pediater.

fifi284
15. mar 2012

ach jo. Neviem co sa zas deje, ale ako minuly tyzden vstaval krpec o piatej, tento tyzden sa budi okolo 3:00-3:30. doteraz vydrzal s papanim do tej piatej, no dnes som ho musela nakrmit. Dufam,ze je vsetko v poriadku. Strasne sa bojim vedlajsich ucinkov po tych ockovaniach. Viem, ze nie je dobre stresovat sa a ze miliony deti iek su po ockovani v poriadku, no urcite riziko tu je. Najhorsie je,se tie vedlajsie ucinky sa ani nemusia hned prejavit. Boooze,ake myslienky ma hned napadaju a to si maly vypytal jest o 3:00 v noci 😅 som normalna???! Snazim sa na taketo veci nemyslieť,ale strach a obava o zdravie mojho krpceka su silnejsie. Dufam,ze hude vsetko v poriadku

fifi284
15. mar 2012

@lucylla 🙂 áno, babyfon je vlastne vysielačka. Tiež som malého nechcela dať zvlášť bez vysielačky. My síce kamerku nebudeme mať, ale aspoň ho budem počuť. Keby niečo. No a ostáva mu aj monitor dychu, takže bude pod kontrolou. Držím palce, čo sa očkovania týka. Určite to zvládnete.

petra922
15. mar 2012

Ahojte som slobodna 20-rocna mamina, studentka a byvam u rodicov narodila sa mi predcasne dcerka...mala sa narodit 31.12 ale prisla na svet 7.12. Ako sa vam vyvijaju zdvihaju uz hlavku, pretacaju sa uz na brusko?...kolko vam vazia a meraju? dakujem.Petra

lumito
15. mar 2012

@fifi284 moj maly ma 3 a pol mesiaca a prene toto sa nam stalo pred tretim dokonca sa budil aj o druhej a musela som mu dat a predtym tiez ako tvoj a postupne sa to zas vratilo a teraz tak pravidelne o 4 alebo 4 :15 a to sme ani neboli ockovat neviem mozno sa to vsetko este tak meni...

simi251
15. mar 2012

@emmmuska Ja neviem co je a co nie je spravne, na to nemam lekarske vzdelanie, len ti chcem napisat ze zijem vo FR a tu sa za normalnych okolnosti neockuje ani TBC ani rotavirusy.

simi251
15. mar 2012

@fifi284 Tak ako pise aj @lumito aj moj syncek sa zacal budit tesne pred 3 mesiacom aj o 2 v noci, predtym sa budil az o 5. STale papa aj o 2 a verim ze sa to opat vrati do starych kolaji a vydrzi az do 5. A nema to suvis s ockovanim. Nas ockovali len vcera. 🙂

dazdovka
15. mar 2012

Ahojte maminy, nahodte sa do tanecneho, pustite paru zo zehlicky a zapnite zvuk

https://www.youtube.com/watch?v=1n3KtvCs1pA

Pekny vecer 🙂

fifi284
15. mar 2012

@lumito
@simi251 tak to ste ma moc nepotesili ☹ kazdy vecer si idem lahnut s malinkou dusickou dufajuc,co ak prave dnes... A potom vstavam,priznam trocha sklamana, a skusam ho chvilu ignorovat,ak sa ale prebudi uplne,tak idem zohrievat papanie. Uz len preto som myslela,ci to nemoze suvisiet s tym blbym ockovanim, lebo sa mi zda krpec viac umrncany a taky celkovo nekludny. Dufam,ze uz zajtra bude lepsie. Je pravda,ze aj ja som bola nervoznejsia,tak to mozno vycitil.
@lumito ako to,ze mate 3 a pol mesiaca a neboli ste ockovat?? Ci som iba ja nieco zle pochopila?

emmmuska
15. mar 2012

@simi251 Slovensko bolo jednou poslednych krajin kde sa ockovalo povinne TBC od januara 2012 to uz povinne nieje

fifi284
16. mar 2012

@petra922 ahoj. V prvom rade ti poradim,aby si prilis neporovnavala tvoje dietatko s inymi. Priznam sa,ze ja som to zo zaciatku dost robila a nerobilo to dobre. Ked niekto pisal,ze uz sa babo usmieva,ze uz blaboce,ze je vesele a moje nic z toho nerobilo,tak som bola smutna. Navyse som hned googlila,co moze znamenat napr.ked sa babo neusmeje,az som sa dogooglila k chorobam z ktorych mi aj zaludok stiahlo... Sama sebe som tym robila zle. Prestala som s tym. Maly sa zacal usmievat,je vesely a aj hlavicku dviha. Ma dni,ked je lenivsi a dni, ked sa mu rucicky a nozicky nezastavia hadam ani v spanku 🙂 Vaha a dlzka su tiez velmi individualne. Niektore maminy pisali ze ich deticky vazia aj nad 6 kil a este nemali ani 3.mesiac ukonceny. Nas vazil 5,8 kg a to mu este chybal tyzden do konca 3.mes. Kazde babo je ine,jedinecne,inak rychlo rastie,niektore su kojene,ine na Um. Vsetko ma svoj cas. Tes sa z tvojej princeznej a z kazdeho jej pokroku,aj keby mal prist hoci aj o cosi neskor. 🙂

gabriellka
16. mar 2012

ahojte kočky, u nás dnes bolo 20 stupňov a mám dilemu. malú som vybrala z fusaka total spotenú. neviem vôbec ako ju mám obliekať. čo vy obliekate svojim krpcom a dávate fusak, deku alebo ako to riešite?

barborkac
16. mar 2012

@fifi284 aj náš mal taký týždeň, že vstával okolo 5hod.. a teraz sa zas budí okolo 2--a potom o 4 a tak... Tak to možno ani nebude tým očkovaním.. bábatká sa menia, možno to bude tým..
Aj ja rozmýšľam nad Rotarixom, a od marca je ževraj zľava 3 dávky za cenu 2.

barborkac
16. mar 2012

@gabriellka sme na tom podobne, aj mne sa malý dnes spotil ako nik.. ja som tiež úplne mimo z toho, lebo neviem čo mu mám obliekať, keď je takto...

barborkac
16. mar 2012

@petra922 Ahoj! Náš malá má už skoro 7 kg, a už ide mať 3 mesiace za pár dní. Hlávku drží ako jeden, v polpohe na brušku ju má zdvihnutú aj 10 minút a pozerá okolitý svet. Je veľmi silný.. Už sa mu podarilo veľakrát prevátiť z bruška na chrbátik a naopak. Takže tak.a čo Tvoja malá?

@dazdovka Musím to dáko odsledovať, skúsim od zajtra 🙂
Baby balíte vaše detičky ešte na široko?:? Koľko máte po 3 mesiacoch kilogramov? Dávali ste bábatkám už aj niečo iné ako mliečko?

fifi284
16. mar 2012

@gabriellka aj ja sa veľmi ťažko rozhodujem, do čoho krpca obliecť. Hlavne, keď to oteplenie prišlo takmer zo dňa na deň. Dnes som už zrušila fusak a pod krpca som dala deku, krátkorukávnaté body, svetrík a tenký kabáti, pančušky a nohavice, na nohách mal ešte papučky a na hlavičke čiapku. No a chrbátik bol spotený, chodidlá spotené. Zajtra mu nedám papučky, a dám asi iba svetrík. Je mi to fakt zvláštne, lebo pred týždňom mal ešte aj overal... a teraz bude skoro ako doma 😅 No budem mať aj deku, keby mu náhodou bolo chladno. Je to fakt ťažké. Niekedy neviem, ako sa mám ja obliecť...

fifi284
16. mar 2012

@barborkac my ideme zajtra na kontrolu s bedrami, pokiaľ bude všetko ok, tak už nebudem baliť na široko. Zo začiatku som ho balila dosť často, no priznávam, teraz za deň 3 hodinky. No dúfam, že sa mi to nevypomstí... Zajtra uvidíme. Inak máš šikovného krpčeka, keď už sa tak prevracia. Náš sa iba z chrbátika prekotúľa, ale aj to iba náhodou 😀 veď to raz príde.

barborkac
17. mar 2012

@fifi284 ale to sa mu tiež si myslím , že len náhodne podarí 🙂..ale podarí sa mu.. mne pripadá ako keby už mal 4 mesiace.. strašne je taký aktívny či čo..
Ináč dávate bábatká na bruško spinkať?