icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

fifi284
24. júl 2012

@dazdovka a pasta od Weledy? tá vraj neobsahuje fluor, tak by mohla byť? Či?

dazdovka
24. júl 2012

@fifi284 sliny same o sebe maju schopnost remineralizovat zubnu sklovinu, preto sa v podstate zubna pasta vobec nemusi pouzivat (ani dospelym, je to hlavne pre ten pocit sviezosti v ustach), cize ak sa vycistia zuby kefkou, pre zdravy chrup to staci.. Asi by som to neriskovala este davat detom, kym nevedia vypluvat, ale urob ako myslis 🙂

fifi284
24. júl 2012

@dazdovka ďakujem za názor 🙂

barborkac
24. júl 2012

@janka3591 Ja by som hádam aj prišla 🙂

fifi284
24. júl 2012

@janka3591 tak už máme rezervovanú betulu 🙂)) štvordňový výletík od 8. - 11.8.2012 Jupijééé

janka3591
24. júl 2012

@fifi284 ano tam je stretnutie 🙂 poslem ti link 🙂

janka3591
24. júl 2012

@barborkac poslem link 🙂

janka3591
24. júl 2012

@barborkac
@fifi284
tu je sukromka k stretku, treba napisat chirabell,janastanova a oni Vas pridaju 🙂 tam sa docitate viacej o stretku 🙂

fifi284
24. júl 2012

@janka3591 písala som aj chirabell aj jastanova. Tak hádam 🙂

fifi284
25. júl 2012

@janka3591 tak teraz nechápem, chirabell mi písala, že s tým nič nemá a janastanova mi písala, že ona s tým síce začala, ale v tom termíne má rodinnú dovolenku. Takže som sa vôbec nič nedozvedela. Do toho linku som sa zapísala sama a to je asi tak všetko.

janka3591
25. júl 2012

napisem ja Katke a dam ti vediet 🙂 asi akurat oni 2 nejdu ☹

barborkac
25. júl 2012

@fifi284
@janka3591 Ja som sa tam tiež sama napísala, tak neviem. Ale nič som nerezervovala, bývame kúsok odtaiľ, môžme prísť kedykoľvek v tých dňoch, či? Či bude nejaký špeciálny program?

janka3591
25. júl 2012

@barborkac nieeee..možte kedykoľvek, napíš len do tabulky že prídeš na jeden deň len pozrieť 🙂

barborkac
25. júl 2012

@janka3591 Super tak sa teším 🙂

barborkac
25. júl 2012

Inak, baby som sa chcela spýtať. Sú aj vaše detičky také "umamíkované" ? Ten celý deň len mama, mama.. a zídem mu z očí už začne revať.. Zaspáva tak, že sa ma drží, buď je prištipnutý o moju kožu , alebo sa ma musí držať. Keď pri ňom niesom tak, ma v spánku hladá rukou... neviem čo to má za obdobie...

fifi284
26. júl 2012

@barborkac náš do toho ešte nevletel, ale keďže na to už má vek, tak tiež čakám každú chvíľu... Je to separačná úzkozť. Čítala som, že je to niečo také, že bábo doteraz vnímalo seba a teba ako jednu osobu a teraz mu pomaly dochádza, že ty si druhá osoba a keď ťa nevidí, tak sa bojí, že už sa neobjavíš... Takto si to nejako pamätám, ale dnes mi dojde knižka Magické roky a už budem múdrejšia ;)

barborkac
26. júl 2012

@fifi284 Takže si ešte užijeme vravíš...bože ja vôbec neviem čo mu je, ako sme prišli z nemocnice, tak je taký zarevaný, ukričaný.. och bože...

fifi284
1. aug 2012

maminky, do kedy vám spinkajú ráno detičky? Náš zaspí večer okolo 20:30 - 21:00 a o 6:00 je hore... Potom už nespí, až vonku v kočíku, čo je okolo 9:15. Spinká asi hodinku, niekedy hodinku a pol. To je všetko. Potom spinká poobede asi dve hodinky a večer ešte asi hodinku. Je to takto ok? Mne sa zdá, že nočného spánku je málo...

lucia0412
1. aug 2012

@fifi284 Moj Jakubko chodi spinkat cca o 19h, zobudi sa ako kedy o 4,5,6h, dam mu mliecko, obycajne hned zaspi no niekedy tak po hodinke, ale to len tak na hodinu dve. Potom spi na terase okolo poljedenastej, spi polhodinu a dalsi spanok ma v postielke o 14h, to spi tak polhodinu az 2h. a potom uz len vecerny spanok.

gabriellka
1. aug 2012

@fifi284 naša laurika chodí spinkať tak cca o 20-tej niekedy neskôr, ráno sa budí tak 7.30. potom spinká od 10-tej takú hodinku - dve a potom o 14-tej zase hodinku. už spí vlastne iba raz doobeda a raz poobede

fifi284
2. aug 2012

@lucia0412
@gabriellka ďakujem vám baby 🙂 skúsim ho dávať spinkať o čosi skôr, lebo on dlhšie ako 6:00 nespí vôbec a denný spánok si potom už upraví, teoreticky by asi mal postupne upustiť z toho o 17:00. Ten spánok už aj tak je len taký max. hodinka, ale viac menej sa zobudí niečo medzi pol a trištvrte hodinou. Občas sa stane, že ho vynechá, ale to je zatiaľ iba náhoda 🙂

gabriellka
2. aug 2012

@fifi284 to sa vám upraví. hlavne ho nenúť a on si urobí režim sám. mne laurika tiež zvykla hodiť polhodinového šlofíka ešte okolo 18.00 a potom bola aj do 21.00 hore. a keď som ju zabávala aby nešla spať o 18-tej tak som ju potom o niečo skôr okúpala a asi o 19.30 uložila do postielky. lenže ona si to mýlila s tým šlofíkom a väčšinou bola po pol hodinke vyspatá a potom sme aj do polnoci pozerali telku. teraz je to fajn, ale ideme od soboty na týždeň na chatu a neviem či sa jej to tam celé nenaruší, obávam sa toho. no ale čo už...

fifi284
2. aug 2012

hej, nechávam ho tak, ako on chce. Keď chce spinkať, tak ho nechám, nezvyknem ho ani budiť. Väčšinou večer, keď zaspí, tak do hodiny, hodiny a pol určite zaplače, tak ho pohladkám, upokojím a spinká - často až do rána. Nemusím ho vyberať ani z postielky. Budúci týždeň ideme aj my preč, na 4 dni, tak tiež som zvedavá, ako dopadneme so spánkom. Trocha sa aj toho nočného obávam, lebo malý spinká od 3.mes. vo svojej izbe a teraz budeme všetci v jednej izbe... Som zvedavá, ako dopadneme...

nikki28
3. aug 2012

@fifi284 moj drobec spi od 19:30-20:00 do 6:00 niekedy aj skor.... a cez den spi max hodinu, vacsinou sa mi po pol hodine zobudi, takze vam ticho zavidim 😀

nikki28
3. aug 2012

a este som zabudla dodat, ze sme uz 5 dni zubati, hned oba dolne naraz vykukli 🙂

hanahsuza
3. aug 2012

Ahojte žienky, tak po dlhom čase sa navraciam 🙂 Ako to rýchlo prebehlo tých sedem mesiacov, že? A pri tých mojich dvoch starších ani nepíšem.
Čas letí a všetko má určité trvanie, preto v ťažkom čase nezúfajme a dobré si vychutnávajme a nechajme sa viesť, urobme nádych a žime svoj život.

Beata est vita conveniens naturae suae ( Šťastný je život v súlade s vlastnou prirodzenosťou)

gabriellka
3. aug 2012

ahojte, tak po dnešnej poradni máme 7670 g a 70 cm. zatiaľ bez zúbkov 🙂

fifi284
5. aug 2012

zajtra poradňa. Som zvedavá, ako dopadneme. Či ešte Riško vôbec vydrží na váhe a či sa nechá odmerať. Odkedy lezie, tak už aj stojí a driape sa všááááde, kde sa len vie ručičkami zakvačiť. Dnes pilne trénoval ako sa vráti zadočkom na zem, keď už nevládze stáť. Keď sa mu to podarilo prvý, druhý krát, tak obehol všetky miesta, kde sa mu podarí postaviť sa a skúšal si sadnúť. Strašne bol zlatý 🙂 Po každom úspechu sa usmieval od ucha k uchu 😀 A ja s ním, lebo si konečne bude o niečo menej búchať hlavičku 😉 teda aspoň dúfam!

fifi284
6. aug 2012

takže vážime 8620gramov a meriame 76 cm, dva zúbky. Horné ďasienka naznačujú, že sa pomaly ale iste budú drať von zúbky. Riško na váhe celkom dobre obstál,zahladel sa na žirafku a ostal nehybný. Váha stihla zapípať a Riško sa rozmrvil 🙂

zfidorka
8. aug 2012

prepacte, ze vam tu skacem, mohli by ste mi prosim odmerat nozku vasho babatka? chcem hackovat topanocky pre kamoskinho syna a ma to byt prekvapenie... dakujem.