Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Baby,ako dopadlo stretnutie? My sne tam sice boli od stredy,ale v sobotu okolo 10:00 sme sli domov. Maly mi po troch chladnych nociach zacal kaslat a kychat,no a v sobotu dazd... Boli sme v domceku a aj napriek kureniu nastavenemu na max. bola do rana zima ☹
Richardovi lezú horné zuby. Čo sa mi podarilo nakuknúť, tak 3 určite. Ach jo. Cez deň je celkom ok, úspešne sme naštartovali separačnú úzkozť, tak ma stále naháňa po byte, no v noci... Niekedy je hore každú hodinu. Síce raz-dva zaspí znova, ale kým sa podarí znova zaspať mne, tak už zas plače... ☹
a čo tuto nikto neprispieva??? ako to? chválte sa čo vaše deťúrence dokážu. my papáme už všetko možné, už sa snažím našu stravu prispôsobovať aby som nemusela variť každý deň dvojmo. s našou pomocou chodí a stavia sa pri nábytku, proste všade kde sa dá zachytiť. máme prvý zúbok, ktorý na seba teda nechal poriadne dlho čakať 🙂
dáva papa a robí indiána. obľúbený ksychtík je zajačik 🙂 spinkáme väčšinou celú noc. ráno sa budí a cez deň spinká tak
2 x 45 minút a večer zaspáva o 20-tej. vkuse sa jej treba venovať a dávať na ňu pozor.
a ešte podstatné - stále papá maminine mliečko
@gabriellka ahoj, tak ja sem-tam nakuknem, ale akosi to tu vymrelo. Náš krpec je tiež riadne šidlo. Odkedy začal liezť a zdokonalil ho, tak sa hneď ťahal na nôžky. Všade chcel stáť a pozerať sa... Sedieť ešte nevedel, tak návrat na 4 bol zvyčajne dosť zaujímavý. No ale časom sa naučil aj sedkať. Teraz už je viac na nohách ako v sede, či po štyroch. Presne ako píšeš aj ty. Ja mu ešte varím zvlášť, aj keď ma už tiež napadlo, že bude pomaly dostávať z nášho - ešte neochuteného.
Skúšame sa učiť znakovanie, aj keď musím priznať, že sa tomu nevenujeme toľko, čo by bolo treba... Inak papa a svetielko vie ukázať, asi preto, že sa to dosť podobá 😀 😀 😀 mám pocit, že niekedy robíme papa svetielku 😀
Momentálne ho strašne baví fúkať. Našpúli pery a fúúúúka 🙂 nacvičujeme na 1. narodeninovú sviečku 😎
Spánok máme super, odkedy je vonku všetkých 6 zúbkov, čo sa za 3 mesiace vydrali von, tak spíme ukážkovo celú noc vo vlastnej izbičke, vlastnej postielke. Nedávno sme sa učili zaspávať. Sám v postielke a nie na rukách. Za 2 dni to bolo zmáknuté a 3. večer už spinkal bez plaču, bez mrnčania. Aj cez deň 🙂)))
Tak som sa pochválila a budem rada, ak sa pridajú aj iné maminky 😉
ahojte, tak Jakubko nam dnes oslavuje 10 mesiac, o chvilu uz budeme mat prvy rok ako rychlo to ubieha, ved len teraz ma kopal v brusku 😀 .
ma 8860kg a 79cm, zaciatkom 9 mesiaca sa naucil sam posadit a vzapeti sa zacal plazit, neskor prisiel na co ma kolienka a od vtedy je postrach vsetkeho co mu pride do cesty 🙂 😉 , pri vsetkom sa postavi, najnovsie ked sedi sa skloni a kontroluje ci mama poriadne upratuje pod nabytkom 😀 😀 😀 a velmi rad sa pusinkuje s rurou na pecenie 😅 .
Vie robit tap tap tapusky, len tak vseliak, dat papa ale aj chlapsku 😵 ,ukaze kde su ocka...
A 8 zubov. Spinkat zaspinka len pri flaske alebo mama 😖 😢 .A gebri tolko ze ani podbradniky nestacia, otecko sa smeje ako mi pomaha upratovat, ze je ako mop najskor si namoci a potom utrie a vylesti 😀 😀 😀.
Ahojte mamičky...Od kedy som porodila 21.12.2011,ani sem veľmi už nechodím na forum...Občas zájdem kuknúť na bazár a to je všetko...Minule som si prečítala,že niektoré mamičky sa tu vedia dobre pohádať...ostala som z toho prekvapená a smutná 😢 Co sa to tu porobilo?
Náš chlapák už bude mať čoskoro 10 mesiacov...Máme 4 zúbky,teraz v deviatich sa naučil loziť po štvornožky,dovtedy sa po zemi plazil ako vojak... 😀 išli sme sa na ňom popučiť...Nechce mi vôbec sedieť na šerbliku,aj ked mu dám hračky dookola aj sa s ním môžem ja zabávať,vrieska ako by ho z kože drali... 😉 Vieme ukazať papa,ťap-ťapušky,aký bude veliký,povie mama a baba a tak zvláštne vrčí so slinami ako keby vravel rrrr..ja to ani neviem nepodobniť... 😀 Je strašný hladoš,papáme všetko čo varím,len tak neochucujem do hrca až na tanieri...Dokáže sa všade postaviť sám bez pomoci a naučil sa už aj padať na zadok...V noci spinkáme teraz ako tak...trošku sa nám to prekazilo,ked bol chorý,mal herpesy na perách a ručičke..Dovtedy spával celé noci...teraz máva výstrelky aj 2-3 za noc...Hádam to čoskoro prejde...Ozaj dievčence neviete mi poradiť detské veľkosti...Na niektorých vecičkách som našla len L,alebo M a neviem čo je to za veľkosť.....Tak Vám prajem veľa úspechov z deťúrencami a hlavne zdravíčka...Papa
ahojte. my sme mali v stredu 10 mesiacov 🙂 lea je sikovnica. vsetkemu rozumie a chodi si po styroch kam chce. sa postavi ku gaucu. chodi okolo neho. za rucky chodi pekne az beha. aj zdravy sme. zub ani jeden :D
ahojte 🙂 za tých pár dní, čo som písala nám pribudli ďalšie dva zuby 😀 takže momentálne nás baví najviac hrýzť. Ale tak, že to už prestáva byť vtipné. Aj vaše deti vás hryznú do ramena, kolena, prsty ani nespomeniem... Už som aj chrastu mala 😅 Zubadlo malé. Dúfam,že ho to prejde. Náš napríklad vôbec nerobí ťap ťap ťapušky... Aj to dúfam, že ho to prejde 😀
@fifi284 tak koľko má teraz zubov. naša laurika má stále 1 😀
@gabriellka naše malé zubadlo má 8. Hore štyri a dole už tiež štyri. Fakt je to úžasné, keď sa mi zahryzne do ramena alebo prsta... Au. 😅
@fifi284 no to verím, naša dokáže zázraky aj s jendým 🙂
@gabriellka neboj, onedlho bude určie aj druhý a potom tie ostatné. 🙂
Aj vaše deti milujú smetiaky???? Náš sme už schovali do komory, ale akonáhle krpec začuje, že tam otváram dvere už je tam a ide sa za ním zabiť...
@fifi284 moja miluje všetko kde môže urobiť zlotu. smetiaky, zástrčky, trieska s ovládačmi, mobilmi, vyberá si iba veci ktoré sa dajú jej manipuláciou pokaziť 🙂 ale je to chutné...najnovšie sa doplazí do záchoda a umýva si v ňom ručičky 😔
Baby kolko krat spia vase deturence cez den, Jakubko vstava okolo 7h polosmej a doteraz chodil spat okolo 10h a potom o 14h, no v poslednom case ma problemi zaspat poobede a niekedy aj vecer tak uvazujem ci to uz prenho nieje vela a ci ho mam davat uz len raz za den.A este by ma zaujimalo kolko UM za den vypiju.
Juuj a v nedelu mi chudacik moj zletel s posteli, tak aj prvu modrinku sme mali.
@lucia0412 my sme boli na tom rovnako, presne ako píšeš aj budíček a doobedný aj poobedný spánok o tej istej hodine. a zrovna tento týždeň mám pocit že prechádzame na jedno spanie. ešte to je také chaotické, napr dnes mi spala 2 krát, ale už 3 dni po sebe sa zobudila až okolo pol 9-tej, potom išla o pol 12-tej spať a potiahla nejaké 2 hodinky a potom bola až do večera hore. s UM ti neporadím, my sa kojíme 🙂 aj keď už plánujem odstaviť, lebo mám pocit že jej moje mliečko nestačí ☹
@lucia0412 Nas krpec vstava okolo 6:00 a do 7:00 sme este v nasej posteli. Okolo 7:30 dostava mliecko 240ml a potom si este pochutna na masielkovom chlebiku. Dostane asi polovicu krajca. Spinkat ide okolo 10:00 a spi cca tristvrte hodinku, max hodinku. Poobede to vyzera tak, ze spinkat ide okolo 15:00 a spi cca 2 hodinky. Mliecko dostene az pred nocnym spankom a je to tiez 240ml. Obcas mu dam cez den to ochutene nestle mliiecko s kasou 200ml. Ale to asu tak dvakrat do mesiaca. Takze dokopty za den pije 2x240ml. Ty davas kolko?
No tak sme zacali spinkavat 1x za den, prvy den to bolo uplne v pohodicke po obediku pekne zaspinkal vo svojej postielke co som brala ako uspech lebo v postielke zaspal len pri flaske, no v poslednej dobe flaska nezaberala tak som si musela lahnut k nemu. A spal len 30 min. no do vecera bol uplne fit.😅. Druhy den isiel po obede ale zakazdym sa postavil a besnil sa, tak som zase musela nastupit. Treti den pohodicka sam po obediku. No a vcera nam to pokazil posun casu a isiel spat 2x lebo pred obedom zaspal vonku v kociku. Dnes sme vstali o hodku skor ako zvycajne ( zrejme posun casu) tak spinkal vonku v kociku uz pred 10h a o pol tretej flaska nezabrala tak som opat uspavala. A tak som sa tesila ze uz vie aj sam zaspinkat 😒 🙄 . Tak teraz uz uplne neviem ako ho dat spavat lebo on sa ani po 6h netvari ze by si potreboval pospat, iba ak je vonku na hojdacke, to je overeny prostriedok 😀 , ale uz je zima na nu 😠 .
@fifi284 No ja davam rano , zarabam 180ml vodu, ked chodil spat 2x za den tak druhe spanie zas 180ml, ale teraz ako chodil spat len raz za den som mu nedala a pred vecernym spanim 180ml, skusala som vecer aj 210ml no to nevypil.
Pytam sa preto, lebo som citala ze 7 mesacne dieta by malo mat za den 500ml mlieka, no neviem ci aj v tomto veku. 😉. To mas dobreho spachtoska, kde su tie casi ked mi Jakubko spal 3h v kuse.
Ale musim ho este pochvalit kazde rano ho davam na nocnik uz nieake 2 tyzdne a pekne sa vykaka iba 3x sa stalo ze nie. 😀
@lucia0412 aj moja kaká do nočníka. juj ako sa z toho teším 🙂
No aj mi si zatlieskame, ale cez den sa zadari aj do plienky. Ale ved casom na to pride, ze sa ma pytat. 😀
Jej tato tema este zije?Ja som myslela,ze ste vsetky v sukromnej skupine,v Decembrovkach.
@duratlicka nooo, nie sme. Nikto nás nepozval 😀

@zfidorka ak ti nikto neodmeria, tak ked prideme domov,odmeriam. Ale to az v sobotu vecer.