Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Baby, pridali Vas do sukronky?
napodobne
@duratlicka
@lucia0412 Dostala som odpoveď. Žiadne prijímanie do súkromnej skupiny decembrovčiatok sa nekoná, lebo sa tak baby dohodli. Už pred 4 mesiacmi. Tak sa o to ani nepokúšajte. Je mi z toho trocha smutno, lebo som túto tému mala rada a tešilo by ma to, keby žila ďalej... No ale takto. Už nie. Asi si ju aj z obľúbených vymažem... ☹
fifi284 aj ja som o to chcela poziadat..take super,ze sa tak baby dohodli...ja som sice malo prispievala,ale sledovala som Vas..a Vase deticky...moj maly mal teraz 10.mesiacov cez vikend, zacal chodit, vazi 11kg..celkom mu chuti papat co mu navarim a mame dva zubky...ale chcela som sa Vas opytat ci aj Vase deticky mavaju sopliky ked im idu zubky....je to normalne? lebo nemal kde prechladnut..a uz pred dvomi tyzdnami sme mali riadne a teraz znovu...
@viktoriasz môj malý má 8 zúbkov, ale ani pri jednom sme nemali nejak viac soplíkov. Ale čitala som, že veľa maminiek píše, že majú soplíky ako sprievodný jav, keď idú zúbky. Myslím, že aj zvýšená teplota je ok. Nám sa našťastie predrali bez podobných príznakov. Nočné nepokoje. To bolo naše. Každú hodinu hore cca 3-4 noci a bolo dobre. Hlavne horné 4 zuby. Tie nám šli takmer naraz... Dolné dvojky ani neviem kedy vyšli. Len zrazu boli 😀
@lucia0412 @fifi284 @viktoriasz
kašlite na súkromnú, veď aj tu si môžeme popísať o našich krpčekoch. a nech si to číta hocikto, mne je jedno že toto je verejná. veď si tu píšme iba ako spinkáme, papáme, kakáme 😀 budem rada ak sem z času na čas zablúdite, rada si popíšem s niekym kto má rovnako staré dieťa ako ja. aj keď sa nemajú porovnávať, rada porovnám s vašimi drobčekmi 😉
ja sem nakúkam každý deň, tak si môžme kľudne písať aj o iných veciach. Tiež ma už súkromná nezaujíma. Nebudem sa pchať tam, kde ma nechcú! Mohli ale aspoň dať vedieť, že sa mení téma a tak. No ale jedno je!!!! Teším sa na mamičky, ktoré si dokážu písať aj verejne. 🙂
@gabriellka
@fifi284
Ved aj ja som bola prekvapena ze sukromka, sledujem vsetky prispevky a nepostrehla som kedy sa tema zmenila na sukromnu, mozno niekedy okolo mojho porodu 😒 a ja ze ako to tu utichlo. Ale nevadi este nas tu par zostalo poradime si so svojimi problemami, radostami, ... sami 😀 😉.
Jakub ko ma tiez uz 8 zubkov no u neho to napodiv prebiehalo velmi lahko bez vedlajsich priznakov. No teraz mame aj 4-5x kakanicu a straaasne slinta tak asi tie ostatne zubky aj potrapia.
Najvacsi problem mame asi s atopickym exemom, aj na koznom sme boli ale len kortikoidne a antibioticke maste predpisala a to ani nieak nezabrali a teda ani moc som ho tym nechcela zatazovat.
@viktoriasz jeeej vy uz bezkate 🙂 super, Jakubko zatial len ak sa niecoho drzi.
@lucia0412
asi dva tyzdne bezkame..moj "maly" mal 5050g ked sa narodil,takze je a bol vzdy dost pevny..tak si myslim,ze aj kvoli tomu..uz nechce ani za ruku,vsetko sam...🙂)) no a dalsi problem som mala s topanockami kedze ma dost velku nozicku a topanky na prve kroky robia iba do velkosti 21..a my mame uz teraz 23..😀
Co sa tyka zubkov aj my mame v priebehu dna 3-4 kakanice,ale riadne..takze viem,ze to kvoli zubkom..uz pri prvych zubkoch som si to odsledovala...
@viktoriasz No teda riadneho maleho si porodila, to asi sekciou, hadam ta nenechali trapit prirodzenym porodom 😖 . Si mala co nosit 😅 ale neda sa nieco take male,vytuzene a zlate s laskou nosit od rana do vecera 😵 .
Tusim sme tu len tie ostali co maju chlapcekou.
@gabriellka
@fifi284
@lucia0412 tato tema sa nezmenila na sukromnu... to je mylna informacia... sukromna tema decembroviek bola vytvorena paralelne v zhruba rovnakom case ako tato verejna 😉 takze sa tu proste nepise... nie ze su vsetci v sukromke 😎
@lucia0412 @fifi284 @gabriellka Ahojte, aj ja som tu 🙂 mame mierny sok, nasa drnda mala ma prve dva zubky, ani sme si nevsimli kedy vysli.. zaskoceni sme zostali v tom, ze su to horne dvojky! Ale uz som tu nasla v teme, ze sa to obcas stava... Teraz ja mam nejaky psycho-blok z toho, bo vzdy citim tie jej zuby pri kojeni, az sa jej bojim drndy malej... A inac sme ok, este sama nechodi, ale riadne veselo okolo nabytku, vyskriabe sa uz na stolicku, stale super spinka vonku. Dnu tak max tristvrtehodiny, vonku dava aj dve hodky. Ake velkosti oblecka nosia vase deticky? Moja mrna uz ledva 80, skor vsetko 86 a viac... @fifi284 videla som ta v teme o ockovani 🙂 Dnes som to rozoberala s kamoskou, ktora sa nad ockovanim nikdy nepozastavovala.. dnes ma pochopila, ake je dolezite aby rodicia mali moznost rozhodovat o ockovaniach svojich deti, lebo je to len ich vec, ci chcu podstupit riziko v ockovani, alebo prisposobit svoj zivotny styl tomu, ze dietatko je neockovane a davat vacsi pozor na niektore veci (poranenia, drobne priznaky chorob, ktore treba zachytit vcas), ale ved kto pozna nase vlastne deti najlepsie.... to len tak, ze som Ta tam rada videla 🙂 🙂 🙂
@fifi284
@lucia0412
@viktoriasz
@gabriellka
Ahojte, nic sa nerusi, nepresuva, nemeni. Zhodou okolnosti existuju dve temy december 2011, z toho jedna je sukromna a jedna verejna. Takze to, ze sme sa v sukromnej dohodli, ze ju uzavrieme sme nemali dovod oznamovat, pretoze to nijakym sposobom neovplyvnuje chod tejto temy. A za ten rok a pol, co tema existuje a doteraz ludom z verejnej temy nechybala - neviem preco to teraz beriete tak, ze "nebudem sa pchat kam ma nechcu".
Neberte to nijako v zlom, nie je to osobne, jednoducho v sukromke sme davno presli z tem o detoch ma temy dovernejsie, intimnejsie a to je dovod, preco sme temu uzavreli. Verim, ze ma chapete. Dakujem
@dazdovka ahoj 🙂 gratulujem k prvým dvom zúbkom. Neboj, ten blok určite prekonáš, moja sestra kojila a vydržala aj zuby 🙂 a keď ona vydržala, tak vydrží každý!!! Ako pokračujete inak s bezplienkovou komunikačnou metódou? Nám sa to moc nedarilo... Teda skôr ja som neodhadla hlavne to cikanie... Kakanie viem teraz hlavne na 100%, tak rozmýšlam, že ho možno pomaly zoznámim so šerblom. Ešte síce žiadny nemáme kúpený, ale už mám aspoň vykukaný. Určite ho naň nebudem nútiť, ale zas ani ako hračku ho nebudeme používať!
Náš malý je také malé šidlo. Tiež ešte sám nechodí, ale okolo nábytku ho veru nedobehnem! Hlavne keď zbadá niečo, čo chce. Za ruky ho vôbec nedvíham, neťahám, ani mu nepomáham k chôdzi. Vlastne to ani žiadna pomoc nie je. Pekne si počkáme, kým sa sám rozchodí. Vtedy bude určite ten správny čas!
Veľkosť oblečenia máme práve na prelome 80 a 86. Vážime 9,6 kíl a meriame asi 77 cm. Odvážiť ho ešte viem, ale odmerať... ťažká úloha!
No a téma očkovanie... Tak ako píšeš. Je to vec rodiča, či chce alebo nechce očkovať. My sme sa rozhodli neočkovať. Keby človek vedel, čo je správne. Keby tí lekári boli trocha chápavejší, úprimnejší a možno podaktorí aj realistickejší. Je to strašne ťažké rozhodnutie. Hádam zatiaľ najťažšie a je smutné, že človek sa o ňom musí rozprávať s cudzími ľuďmi na fóre a nie s niekym, kto mu rozumie, chce pomôcť... No ale čo už. Som si vedomá, že skôr alebo neskôr krpec niečo pochytí, ale dúfam, že to nebude nič životohrozujúce. Keby bol nejaký následok z očkovania - človek si to nikdy neodpustí, lekár si to nikdy neprizná. Ak príde nejaká choroba, isto ma napdne: mohlo tomu očkovanie zabrániť?
Želám si, aby som sa nikdy nedozvedela, či sme sa rozhodli správne. Dúfam, že sa mi to splní! Ale dosť o očkovaní! Toto je iná téma, ktorá som rada, že ŽIJE! 😀 😀 😀
este nieco mi napada, nasa mrna sa boji zvukov rychlych hlasnych, z vysavaca ma zabavu, za nim beha... no ked cukne klucka, alebo hudbu niektoru neznasa, to ju vie riadne rozhodit... akoze nie ze place hned, ale je skor dost vyplasena a dava sa na utek 🙂 je taky pokakanec trosku
@fifi284 nocnik je celkom fajn zabava, dnes mrna povytahovala odlicovacie vreckovky, krasne ich potrhala a vylozila si nimi nocnicek... lebo videla, ako ked nieco donho vypusti, tak ju poutieram vreckovkami a zanesiem vykydnut aj s vreckovkami.. uplne super chape, co ma donho robit, ked sa mi chce, tak jej ho navrhnem a vycurka sa len tak, ze aby mi urobila radost... niekedy jej nadoma ani plienku nedavam a zas ked ideme von, pol hodiny ju nahanam aby som jej ju namontovala, cize som zufala viac z plienkovania ako z bezplienkovania..
Dobre robite, ze sa s malym nenatahujete, mne uz odchadzaju krize ako sa mrna furt na mna vesia 😝
@dazdovka no my zase nechodime na nocnik vobec..moj maly sa ho boji alebo neviem co...proste ho tam neviem dostat..takze neviem ci postupne a on to pochopi..co by ste mi poradili?
@viktoriasz Ahoj 🙂 neviem, mozno ho zobrat tiez na wc, ked ides ty, posadit ho pred seba na nocnik a kukat na seba ako v zrkadle, ukazat mu dielo, co kam patri, splachnut a tak asi... Neviem fakt, moja prva dcera mala nepriatelsky vztah k nocniku, i zachodu, kvoli tomu, ze mavala casto zapchy ako babatko.. U druhej dcery som uz nieco take odmietala prezivat, zacali sme bezplienkovku 4 tyzden po narodeni s nadejou, ze sa vyhneme zapcham, ked sa nebude bat pustit do nocnicka, potlacit a tak... Podla teorii je vhodne zacat praktizovat bezplienkovku do pol roka od narodenia, lebo potom uz tie male rozumceky vyhodnotia ako spravnu cestu pre kako tu, ktoru prave maminka praktizuje. Ak povazuje za zachod plienku, tak podla tejto teorie velmi tazko naucis dieta na nocnik. Ale da sa to, mozno aj cim skor zacat ucit na nocnik, tym lepsie 🙂 Ked sa to podari raz, dietatko si zapamata co sa dialo, nejako to vyhodnoti...
@dazdovka hehe, tak s tým pokakancom, akoby si o mojom malom písala. Ten sa tiež zľakne všetkého nového. Ani to nemusí byť hlučné... Vysavač je aj náš obľúbenec. Naháňa ho, vypína a zapína mi ho... Proste vysávame vždy dvaja. No ale napr. kúpili sme vláčik na diaľkové ovládanie. Neskutočne sa ho bál. Asi dva dni trvalo, kým sa s ním skamarátil. No a keď dostal Sofinku - žirafu, tak to bol rev!!! Podľa mňa sa zlakol tých čiernych očí, alebo neviem. Tiež to o dva dni prekonal. Hojdačka je dodnes viac nepriateľ ako priateľ. Máme síce len takú izbovú, čo má konštrukciu - nie takú čo navŕtaš. Vydrží v nej cca 20 sekúnd. A to som už rada, že neplače ale občas sa aj usmeje 🙂 Takže pokakanec 😀 Ale čomu sa teším, že sme ani nemali a dúfam, že už ani nepríde obdobie, že by sa rozplakal od cudzích ľudí. Moje usmievavé slnko 🙂 Včera v kauflande sa na nás usmievala každá predavačka, lebo Riško papal rožtek a usmieval sa akoby vyhral hlavnú cenu v Športke 😀
ahojte maminky, sledujem túto tému a som rada že žije! naša Stellka má o tri dni 11 mesiačikov a máme len dva spodné zúbky, radi papáme a neradi spinkíáme max. 2 x po pol hodke cez den, stále sa kojíme cicka je jej kamarát. staviame sa všade kde sa dá a myslím že do roka budeme už chodiť určite..vieme robiť ťapušky, napodobniť kravičku, psíka, ukázať kde je svetielko, zakývať a tatino ju naučil kde má cicku tak to je zábavy. sme strašne ukecaní len čo sa nám ráno oči otvoria už to ide celý deň. cez deň grófku musím uspávať v babyvaku inak mi nezaspí.. vysávač je taktiež náš kamarát a tiež vysávame vo dvojici ... stále sa usmievame a máme radi spoločnosť, ked k nám niekto príde na návštevu koho pozná teiší sa tak že hrozné pišti a krúti sa na zadku okolo vlastne osi,n o proste zlatíčko... 11 novembra nás čaká tretie očkovanie a bojím sa viac ako predtým.. nosíme veľkosť 80 a tiež máme strach z hlučných veľkých vecí... 😉
@lenulienkat ahoj 🙂 tak rada bu som si pozrela to tocenie na zadku okolo svojej osi. Musí to byť rozkosne 🙂 onedlho máme aj my 11 mesiacov a ja stale nechápem, kde sa nabrali... Vždy som naokolo počúvala známu vetu : ako ten čas letí...akosi mi to bolo jedno. No teraz ako mám dieťa, prijala by som aj keby mal deň 48hodin. Proste áno, ten čas strašne letí a niekedy mám pocit, že nič nestíhajú... Ráno staneme a zrazu je večer. 😝
To očkovanie by nás čakalo 3.12. a ja som sa tiež strašne bála. Až tak, že sme sa rozhodli už neockovat.
A to s tým spánkom. My spime najnovšie ráno do 7:00-8:00 a potom cez deň este dvakrát. Doobeda niečo medzi 1,5 - 2 hod. Poobede hodinku. Tak som rada, že si mám kedy vydýchnuť a poupratovat vybrakovane zasuvky, skrinky, botniky... 😀
Baby, máte už nejaké nápady na narodeninove a vianočné darčeky?
@fifi284 určite dostane nejaké hračky, kozmetiku, oblečenie. a keďže to musím nejako podeliť po celej rodine, tak som sa rozhodla že od nás dostane na narodeniny fotenie. veľmi sa mi páčia tie atelierové fotky, tak to bude darček k prvým narodeninkám. už teraz sa na to teším 🙂
Ahojte, tak dnes mame 11 mesiacikov, uz len mesiac a bude mat rok, ozaj to strasne leti.
Baby kontrolovala som Jakubkovi zubky, lebo uz dlho ho trapia ocne a namiesto zubku som mu tam objavila fliacik taky do fialova ako modrina je to bezne??? Stretli ste sa s takym niecim?
@lucia0412 nemusíš sa báť, to je taká podliatinka keď sa mu nevie zúbok prerezať. naša to nemala, ale počula som o tom...fakt to letí neuveriteľne, ešte pred rokom nás tam kopali a tlačili, teraz často myslievam na to čo bolo pred rokom, lebo ten posledný mesiac bol najhorší, aspoň pre mňa...
@gabriellka Dakujem, si ma upokojila, som si aj myslela, ze to nic nebude, ale trochu som mala aj obavy, ved nejde o mna ale o moj pokladik, verim, ze chapete. Ja som mala cele tehu bezproblemove a krasne a obcas si zaspominam a aj mi to chyba 😅 . Pozeram, ze si tiez z okolia Nitry, nechodila si nahodou na par hodin do predporodneho kurzu pani Jahelkovej? Sa mi podobas na jednu kocku.
@fifi284 No my sme si nakazali sanky, drevenne pucle,navlecky do postielky, autosedacku (ale tu uz uzivame teraz),odrazacie auticko, oblecko.No a vraj od strika dostane nieaky velky traktor tak predpokladam, ze ten bude uzivat tak o 2 roky (lebo stryko vie len take darky kupovat 😒 ).
A uz ste rozmyslali aku tortu? Ja mam dilemu skor nad nou, lebo ju budem robit sama.

@fifi284 Ak by ste chceli byt, napiste na alenka600. Je to uz davno, co sa tato tema zmenila na sukromnu.