icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

albao
23. máj 2011

@louisiana my v noci tiez v pohode - tak cca 3 razy. Len cez den je spanok horor 😝 😀 Aj rozmyslam nad prikrmami stale viac a to z dvoch dovodov
1. ked sa predtym zobudila, tak vydrzala 15-30 minut a potom "musela" jest. Teraz sa akoby budi na hlad a chce jest ihned.
2. je to dobre na reflux a ked si mam vybrat ci jej dam mrkvu alebo lieky, tak sa mi ta mrkva zda ok
Dnes som kupila ryzovu kasu a mrkvicku, este si to rozmyslim, kedy to otvorim. Chcela som silne vydrzat do konca 6 mesiaca, ale ak jej to pomoze s placom, tak urobim hocico...

louisiana
23. máj 2011

@albao este vas tak moc trapi reflux? tak to asi budu prikrmy vhodne, a neboj ved teraz je ta nova teoria, ze aj kojene deticky maju poznat prikrmy po 4. mesiaci 😀 a ak vam to ma pomoct este aj na reflux tak nemas co riesit 🙂 ved po mrkvicke mozes kludne dokojit 😉 zelam aby ti uz tolko neplackala a bola zase spokojne babatko 🙂

my sme to mali naopak, ked bol malicky, tak musel ihned papat, teraz vydrzi po zobudeni, najlepsie je ked mu niekto robi "opicky" a on sa moze bavit 😉 na prsku dlho nevydrzi, uz to vidim ake my ideme mat problemy s jedlom 🙄

albao
23. máj 2011

@louisiana neboj sa, to sa mozno zmeni. Teraz ide teplo, bude viacej pytat 😉 Hanka este nedavno papala 3-5 minut, teraz vystriedam obidva prsniky a papa aj 15-20 minut. Toto sa nam zmenilo. Len tazko sa mi odhaduje, ci je to vekom (potrebuje viac papat), teplom (je smadna) alebo ma proste babetkovsky rozmar 😀 Simi si nepyta teraz viac v teple? My sme kojili len po zobudeni a teraz uz potrebuje aj pred spanim, ale tak to je uz urcite teplom, lebo si iba za minutku cucne predneho mliecka a je spokojna.

A mame uspech - naobed zaspavala tazko, ale teraz spinka v hojdacej sieti a nebol ziaden plac!!!! 😀 Jupiiiiiiii 😝 😀 Iba som neuveritelne trpezlivo nahadzovala cumel a hojdala. Mam radooost!

haniula
23. máj 2011

Byli jsme dnes na neurologii a paní dr. nás poslala na rehabky cvičit bobatovu techniku plus chce sono fontanely. Dala nám dologran a pyridoxin. Snad už to bude vše redy. Jinak jsme ted skoro furt venku, tak moc nestíhám číst a psát. 😉

kostri
23. máj 2011

@sirael kuknem ti to,jak sa vola ten krem,ked to volakde vyhrabem v tom bordeli na povale co mame,teda co nam nekdo vytvoril pri stahovani 😀

kostri
23. máj 2011

mam otazku:pri kupani pouzivate aj take to sedatko niektora?lebo ja sa chystam na dome uz kupat vo velkej vani zuzku a chcela by som ju posadit do takeho nejake sedatka,len neviem ktore by bolo vhodne...hm? 😨

sjussi
23. máj 2011

@kostri ja nepouzivam nic,nekdy teda manzela 😀

kostri
23. máj 2011

@cara.m ty vies co,nam sa to tak nejako strieda,raz ma noci ze sa budi kazdu hodinu,ale zaberie aj dudlik niekedy,raz ma noci,ze je hore dva krat a ma aj take noci,ze je v noci hore aj hodinu 🙄 tak ja neviem co to mame my,ale to spurtik urcite nie je 🙄 😀 a co to mate vy,sa uvidi..ale mozu to byt aj zubky nie? 🤐 neskusila si mu dat na noc tie koralky?
@zuzu1983 to je zaujimave 😕 a kolko potom este vypije?a skusila si si aj stlacat prsniky ked papa?a mozes aj vystriedat prsniky viac krat.zuzka sa tiez vecer niekedy jeduje,ale ona zato,ze ja jej pcham prso a ona nechce 😅 ona si sice potiahne ale jeduje sa pri tom,tak ju polozim,dam cumlik a je dobre
@sirael my autom cestujeme len rano a potom kolo piatej siestej a je tam vypek 😝 mala ma len tricko a teplacky
@monik1 neviem,ci to vstavanie je ozaj kojenim...poznam maminky ktore koja a deti im prespia celu noc,a maminky,ktore koja a deti sa im budia kazdu chvilu..kamoska tak odstavila osemmesacneho chlapceka,davno prikrmonvaneho,lebo sa jej budil casto,zacala mu vecer a v noci davat UM a maly do roka a pol sa aj tak stale tak budil,takze myslim,ze tym UM to asi nebude 😕

kostri
23. máj 2011

@albao neviem,co na to povie lekarka..mozno to maju deticky nejake obdobie,ktore potom zmizne,vyrastu z toho,ze sa s tym neda nic robit 😔 ako to obdobie vzdoru,ktorym teraz prechadza hanka 😠 😀 😀 😀 🙄
@janula13 no to je ,co? 🙄 uchvatne noci 🙄 a mne sa zuzka vcera v noci pokakala o pol jednej,tak som ju prebalila,dala papat a ona nezaspala,zacala vykecavat jak biely den 😕 a kecala tristvrte hodinu 🙄 😅 tak aj zaspavanie sa vam pokazilo?inak hanka mala take obdobia,ze zaspavala pekne,potom sa to na par tyzdnov pokafralo...potom zas dobre..sak ty si vacsa bojovnicka jak ja 😎 😉
@cara.m aha citam ze uz sa vam polepsilo spanie😎 😉
@albao zaujimave co vsetko sme schone vymyslet a jak nam funguje fantazia pri vymyslani,jak tie drobule uspat 😅
@louisiana jeeejdanenky 😖 a co sa stalo simimu? 😨 ☹ co som vas niektorych nakazila zlym zaspavanim? 🤐

kostri
23. máj 2011

@haniula co vam to dala dr? 😕 to je na co? 😕

kostri
23. máj 2011

@albao zuzanka tiez papa z oboch prsnikov ked sa zobudi a potom este aj pred spinkanim odkedy su take tepla,takze prikrmy neries,myslim,ze jej mliecko nateraz staci..to s tym zaspavanim je o nervy,ale nam sa to strieda tie dobre a zle zaspavania,vidim,ze aj vam,tak to nebude v tom,ze by bola hladna.ja si myslim,ze zuzku raz boli brusko,raz zubky,nevie zaspat..tak je mrzuta 😔 ale nad kupou prikrmov som uz aj ja rozmyslala,priznam sa 😒 😉

albao
23. máj 2011

@kostri juuuj, no tak ja to nechapem, ale dnes poobede aj vecer uz zaspavala bez plackania! Sa picnem 😀 Ja uz fakt neviem ... tak ale mame kupene ryzovu kasu a mrkvicku 😝 😀 Rozhodla som sa, ze to predsa len este na chvilu odlozim.

cara.m
23. máj 2011

@albao jj ještě to odlož 😉 schovej to někam daleko, ať ve slabé chvilce nepodlehneš 😀

@kostri nooooooo nebudu říkat hop 😀 uvidím, jaká bude dnešní noc 😀

zuzu1983
23. máj 2011

@kostri no potom vypije ešte tak 50ml. Zaujmavé, že dnes aj včera to bolo už v pohode. Aj stláčam, aj striedam. 🙂 Možno musím fakt viacej piť v týchto horkách. Ale znova mám pre istotu v mrazničke odstriekané mlieko. 🙂 Rada by som aby mi to mliečko vydržalo aspon do toho polroka. dúfam.

kostri
23. máj 2011

@zuzu1983 urcite vydrzi 😎 aj dlhsie,len sa neboj 😉 ja som hanku,ked sa zacala odstavovat desat dni nekojila,potom si zmyslela,ze chce vecer mliecko,nacucla sa a mliecko bolo tam 😎 😵 tak 50ml nie je ani vela ani malo..hm hm,zaujimave,ze sa nedotvorilo.ale vyriesila si to dobre 😎

kostri
23. máj 2011

@cara.m no som sa ti chcela zacat vysmievat,ze stara moja,uz aj ty mozes spavat na bruchu 😀 😅 a prd z toho 😠 😀 tak len si pospi,to je dobre na krasu 😅 ..a ja sa neham pooblivat s majovym dazdom,aby som volak vypadala 🙄 😀

sirael
23. máj 2011

@haniula A co? preco? Nieco nie je v poriadku?
@kostri Kasli na to....🙂 Nechaj bordel bordelom...🙂 K tomu kupsaniu - ja nepouzivam ziadne sedatko a ani neplanujem...🙂

sirael
23. máj 2011

Inak dnes sme boli u detskeho ortopeda - Saska este nema v jednom klbiku vyvinute jadierko, ale este ma na to vraj pol roka cas....☹ A lekar sa ma pytal, ci pritahujeme za rucicky a ze ci si sada mala a ja som mu povedala, ze teda skusala som to len parkrat a uz sa pritahuje, ale nechcem to skusat, aby sa jej neposkodila chrbtica alebo co a on na mna kuka, ze ale to by ste ju uz mali pritahovat! Hm....takze dalsi nazor....🙂

cara.m
23. máj 2011

@kostri 😀 😀 😀 😀 no já si myslím, že to byla dneska náhoda, uvidíme uvidíme, ale nějak tomu nevěřím, že by to už bylo ok 😀 zítra Tě budu informovat 😀 a vylezu na déšť s tebou myslím 😀

kostri
23. máj 2011

tak ja idem drichmat...alebo jak sa to vola...lezat na posteli..oneee 😝 no,idem!seruste 😀

albao
23. máj 2011

@cara.m 😀 😀 😀 odlozene! Mas pravdu ... to len uz som bola zufala, vies 😉

@sirael no vidis, dalsi nazor. Ja teda obcas Hanku pritiahnem, lebo ona sama sa taha a paci sa jej to, tak ju necham ... ale podla knizky o cviceni s detmi, sa ma chytt babo za zapstie a maximalne do 45 stupnov, takze to dodrziavam. A ma clekom radost, lebo jej do toho hovorim "hore hore hore", "dole dole dole BUC" 😀 Obcas to podla mna nemoze uskodit. Uz som fakt jelen z tychto "odporucani" a niektore veci riesim radsej instinktivne

markysek2
23. máj 2011

@kostri : taky koupu ve velké vaně a mám takový to klasický dráty a látku mezi tím...sice z toho leze dolů ale asopon mám jistotu že neskončí ve vodě hned a já mám aspon minutku na rozložení ručníku 😀 😀 😀

mám dotaz je tu některá, která krmí UM a ještě nezačla s příkrmy nebo plánuje vydržet pokud možno až do 6. měsíce????

sirael
23. máj 2011

@albao Ved to - jeden povie tak, druhy tak....🙂 Ja som si povedala, ze pritahovat nebudem, ale mama s tym zacala a malej sa to strasne zapacilo a uz som to ale 5x skusala a veeeeeelmi sa to Saske paci...🙂 No a ked uz ortoped povedal, ze by som to mala skusat, tak budem....ale nebudem prehanat samozrejme...🙂

cara.m
23. máj 2011

@albao jj znám to, ale vždy se mi to upravilo a věřím, že tobě taky jo. Adík teď taky pije často, ale myslím, že je to tím horkem. Mají častěji žízeň 😉

cara.m
23. máj 2011

@albao
@sirael já to teda sem tam zkusím, ale jen abych zjistila, jestli už se Adík snaží a zjistím, že nesnaží. Nechává hlavičku na podložce 😀 ale přitom v nestřeženém okamžiku, když ho přitáhnu když je opřený na klíně, tak hezky drží, takže bych řekla, že u něj je to zhnilostí 😝 🤐

sirael
23. máj 2011

@cara.m Fakt skus a uvidis....🙂 Som najprv zamrzla, ked som videla co mama robi, ale ked som videla, ako to Saske islo a ako sa skerila pri tom, tak som to potom aj ja obcas musela vyskusat a tak snad jej neublizi clovek, ked to aj lekar odobri....🙂

albao
23. máj 2011

@cara.m 😀 no Adik sa predsa nebude namahat, ked nemusi 😝 To Hanka ma privela energie, ja musim vymyslat vselico aby to vybila. Len nechapem, preco si kusok tej energie nenecha aby mala faldiky, takto ma nozicky stihle ako modelka 😀 A mne by s atak pacili faldiky 😝 😀 😀 😀

Inak uz zacinam vyradovat aj velkost 68! Niektore veci fakt velmi neponosila, nechapem ako to siju, urcite nemame 68 cm. Ale zase z velkosti 74 mame krajsie vecicky 😝 😀

misha8
23. máj 2011

@sirael a musíš aj baliť na široko či nemusíš???
@haniula no pevné nervy ak je to niečo ako vojtovka 😒

sirael
23. máj 2011

@misha8 Nemusime balit nasiroko, ani sme nemuseli - no tak uvidime, snad sa to do polroka spravi....☹
@albao Aj ja som dnes kupovala kratke bodynka a ze velkost 68 - oznacenie ze pre deticky od 6-9 mesiacov. Hm, Saska nema este ani styri a je jej to tak akurat....🙂

cara.m
23. máj 2011

@albao nj přece je to chlap že ano 😀 hele faldíky mají nevýhodu, se v létě jednoduššeji můžou zapařit, takže Ti odpadá jedna starostlivost 😉
My museli o víkendu zajet nakoupit 74, nic jsme neměli a už pomalu neměl v čem chodit 🤐