Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@louisiana jaaaaaj my hnačkujeme od rana už 6 krát ☹ a doki ma dovo tak som volala zastupujucej doktorke poradila banan lenže ten mi vygrcala a mrkvový odvar alebo ryžový....a kulišek... tak kuliškujeme a ešte k tomu 30 stupnov 😠 a mali sme isť na pohreb tak si vieš predstaviť kytice vybrať objednané vezeme našich ..... no nič musela som zostať s malinkou doma 😖
baby na brutalne vyštipanú riťku???? čo je dobré mame z hnačky 😠 davam sudocrem bohužial nemôžme byť na holo bo kadíme v kuse 😠 😠 😠
Ahojte, neviete mi poradit kedy mi konci materska? Maly sa mi narodil 13.1.2011 a neviem kedy mam ist vybavovat tych 199eur. Akurat vcera mi este normalne materska prisla, bola uz posledna? 😕
...ja som bola 6 tyzdnov pred porom bolo to posledny novembrovy tyzden. Som z toho jelen normlane...neviem kolko ju budem este dostavat....a kedy ist vybavovat 199eur.
@iwusa14 Ja som na materskej od 1.12. a mala sa narodila 25.1, cize 34 tyzdnov mas matersku, ja mam do 26.7. od 27.7 mi zacina rodicovska. Ale oni ti na socialke povedia presne - mne presny datum tam povedali.....🙂 Len pozor, mne sa tetuska pomylila, lebo ma mala v PC zapsanu od decembra a vtedy sa brala materska kratsiu dobu a zabudli ma preklopit, tak mi chcela ukoncit matersku uz v juni! Tak si daj pozor na ten datum - urcite aspon cca si ho vyrataj...🙂
@sirael Ja som na matersej od 23.11. a my sa narodil 13-ho ...tak asi kedy zhruba? Lebo na tyzdne to aj mne vychadza, ze by som mala dostavat do jula a teda za jul by som posledne peniaze mala dostat v auguste. Ja som bola totiz dobrovolne nemocensky poistena a mala som 660eur mesacne. Ale urcite tam pojdem daky den, ked bude mat priatel poobedne aby bol s malym ..akurat dnes v noci nas sopliky zacali trapit, tak nechcem ist vonku aby sa mu to nezhorsilo... 😒
@iwusa14 No si na materskej o tyzden dlhsie ako ja, takze tak do polovice jula si myslim, ze by si mala mat este matersku. Ale hovorim, presny datum ti tam ta teta na socialke povie...🙂 Len tam ti daju asi najprv nejake papiere na vypisanie, lebo ja som tam bola uz s vypisanymi papiermi, ktore mi len potvrdili (teda mama tam bola)
@misha8 simino mal tiez, kedsa to troskuusali tak samozrejme vetrat, inak ja som davala repikovy odvar, umyvat len vodou, aj ked ja som utierkami ale pouzivam neparfumovane, sudokrem som davala tiez ten pouzivam normalne ale na noc ale aj na den tenku vrstvu imazol pasty, vraj by sa mala 2x za den ale ja som davala aj 3x ..mas doma?keby nemas skoc k nam:ň ryzovy odvar keby potrebujes mam presny recept aj mrkvovy mam od dokiny dietu pre dojcata pri hnackach..samozrejme vea vody a tiez mam doma od hipp taky napoj mrkvovo ryzovy...poslem ti tc do Ip pre pripad...
banan si jej mixovala? a je dobre aj nizkolaktozove mmlieko, ja som kupila a simo akurat prestal hnckovat🙂vyhodenych 16E ale ved ked zase bude aspon mam doma🙂
@louisiana dakujem za opytanie noc ako ine, teplotka, dala som cipok a dnes ok:ň ale sa mi nepaci ze on sa ked zaspi vecer aj 5x zobudi sice staci dudu dat a spi dalej ale to nerobil a vcera otras zaspavanie chudak bol 4 hod hore vonku mi nezapal a potom ani za..sa ulozit ani na rukach, nakoniec sa podarilo po 40 min mi odkvacol na rukach chudacik moj🙂

@zuzik28 Takze fakt je ten cukor len o tom, aby si nan nezvykli a neboli z nich mackovia...🙂 No ja som tiez nasla len dve vyzivy zatial, kde je ze bez obsahu cukru, co je nic moc, ale tak zasa ze nemaju sa davat jahody a detska vyziva jahodova od 4.mesiaca.....:-) Je to take divne, nema sa davat to, hento, tamto, ale vsetko to tak vyrabaju, ze sa tomu clovek velmi nevyhne...🙂