Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@luuca1 ahoj,tiež kojím a malá mala v 5 mesiacoch a 2 týždňoch 6690 g a 66 cm,kojené deti tak veľmi nepriberajú,to máte dobré miery a to,že ti malá saje teraz iba 10 min,to nevadí,asi už rýchlejšie to nasaje,moja volakedy papala 8 min,potom 5 a teraz za 3 min. je napapaná,ale ťahá celú dobu bez prestávky
@misha8 ahoj, my sme na zahradkyotoceny na prvomposchodi take tie vysunute balkony,mame taku pasikavu markizu a ked budes vidiet krpcov ako smiruju v diere na zabradli tak to sme my🙂vykrikuju odtial znacky aut co vidia a na ludi co idu okolo:ň mozno sme sa uz aj videli a nevieme o tom🙂a vy ste kam otoceni? na ihrisko ci na cestu? hej mas pravdu mam to komplikovanejsie , doobeda nechodime von, kedze simo haja na balkone alebo v postielke a ja nestiham a teraz detto kedze odplienkuvam, som dnes na prasky🙂 len slipy stahujem, kakanice a cikanice periem, ale je to tak 50:50 zatial, vydrzim do konca tt a ked sa to nezlepsi koncim asi s matuskom a pokracujem len s jakubom, obaja naraz je o drzku do toho simo, domacnost, chodit von..no des bes🙂a matusko nemam pocit zeby uz vnimal co robi bud sa pocika, alebo sa trafim a vycika sa do serblika alebo to nasilu po kvapkach bytlaci, co je nanic:(ale tak rad splachuje🙂
ozaj a aky mas kocik?🙂ked ta zbadam zakyvam🙂
Tak my jsme doma. Adélka už má 7.870 gramů, dostala poslední injekci, další až v roce. 🙂 Za měsíc prý zavedeme nějaký ten příkrm. 🙂 Zase klasická otázka, jestli už se točí na bříško, tak říkám, že jo a jestli i zpátky, tak to jsem jí řekla, že ne - to má podle rehabilitace čas do 8. měsíce. Tak ať si dr. škubne. 😀
baby mne sa vôbec nedarí schudnúť stále mám brucho a neviem ako sním het... 😒 ☹
baby zvažujete niektorá ísť do práce skor ako po troch rokoch?? kam dáte deti ak ano...
@knedluska Tak to je riadna vaha....🙂 Oproti nasej myslim....🙂 Krasne....🙂
@luuca1 O tom mi ani nehovor - ja stale vyzeram ako v piatom mesiaci a mam stale 8kg navyse....☹ A nejde dolu ani gram....☹ A co sa tyka prace - rada by som, az ked skonci materska. Chcem si to poriadne uzit, ved sa to uz nikdy nezopakuje...🙂 Jedine, ze fakt nevyzijeme, co je dost mozne......ale rada by som doma ostala co najdlhsie...🙂
@luuca1 Tak ti poviem, ze my uz teraz nevychadzame a to mam este rodicovsky, takze potom fakt neviem, asi budeme s polovickou na chlebe a masle a vsetko pojde na malu. Fakt je to svinstvo v tomto state.....matka ma byt doma s dietatom a ma mat na to aj prostriedky a nie toto, co tu robia!
ak by sme nevyzili alebo mali fin.suchoty, tak samozrejme neostane ani mne nic ine ako sa vratit do prace. Ale uzit a vychutnat by si to chcela asi kazda, ak by mala na to podmienky.
Baby a kolko miniete mesacne na babo a naco? U nas je najvacsi vydavok plienky,mlieko a len tieto dve veci stoja cca 100,-eur mesacne . Ako je to u vas?
dnesna poradna dopadla na vybornu,drobec bol ako zive striebro 😀 som mala problem ho udrzat na stole,ale na konci mu to sestricka pokazila 😠 dostali sme vcelicky do oboch noziciek,ale boli sme obaja statocni a mamina ani neplakala 😎 a mame krasnu vahu 7,32 kg a cm nevieme lebo nas nemeraju 🙂 🙂 🙂
@sesilia U nas dame mesacne na mlieko a plienky asi tak ako aj vy. Plus uz sme zacali s prikrmamy, zatial papala len pohariky a to tiez vela stoji, stale nove oblecenie, pretoze vsetko jej je o chvilu kratke a male, choditko sme teraz kupovali,. ohradku, jedalensku stolicku....no stale nejake prkotiny - ked som to ratala, tak tento mesiac nas to vsetko na naseho drobca stalo okolo 400,-eur - co je neskutocne.....ale tak zas choditka a stolicky nekupujeme kazdy mesiac, ale je to aj tak hrozne narocne......
@sirael to hej, ale kazdy mesiac treba nieco ine. My pohariky nekupujeme, lebo uvarit jednu mrkvu,zemiak a kusok maso nemam problem.Zda sa mi to horzne drahe a nasi maju zahradu, takze mame cerstvu zeleninu od nich. Ale co sa tyka toho oblecenia to mi pripada horzne drahe, vsak tie ceny sa daju porovnat s ceny dospelackoho oblecenia. A to nakupujem takmer vsetko oblecenie pre maleho v tescu, co je asi najlacnejsia alternativa. Ale tiez je zo vsetkeho vyrasteny, teraz vecer som mu obliekala pyzamko na 3-6 mesiacov a neviem, ci tam rano nebude mat na palci dieru, je mu tak,tak. Cakam,ze bude v tom tescu nejaky vypredaj. 🙂
inak maly bol teraz dva dni u mojich rodicov, dnes ho doniesli a mlady pan nechcel spat, zaspal az o 21:30. A to este zaspavame v kociku a musim ho kocikovat. Hruza 🙂 ,ako som si ho naucila na ten kocik,sama sa na seba hnevam.
@sesilia Jasne, to bude stale nieco.....☹ A pohariky - ja som kupovala len tento prvy mesiac, ale uz mam pekne porobene svoje zasoby v mrazaku a od zajtra zaciname papat co som ukuchtila....🙂 Ved to by sa nedalo takto... A oblecko - my tiez kupujeme v tescu, ale uz som si aj vela zvykla tu na bazariku - vecicky su ako nove....🙂 Ja som zasa pred dvoma tyzdnami skusala Saske pyzamo, co jej kupili nasi a bolo jej straaaaasne velke - skusila som jej ho dnes a je jej tak akurat.....takze o chvilu jej bude male - a to je tak so vsetkym.....☹ Ale poviem si, ze keby nemal clovek hypoteku, tak by sa to aj nejak dalo, ale este aj toto, tak to klobuk dole tym, co to zvladaju....🙂
Jeeejo a ty si vedela co s casom? Ja si ani neviem predstavit, co by som robila, keby som bola bez malej dva dni...🙂
len toľko, že tu nedostávame nijaký príspevok. Materská je 4 mesiace, po predošlom platení min. pol roka a koniec! aj príspevok pri narodení dieťaťa je úplne zrušený.
@sirael no vedela som co s casom,lebo pri malom toho moc neporobim. A mam to stastie,ze pracujem aj popri materskej, ale vychadza to tak na 3-4 dni v mesiaci. Kedze tiez mam hypo a banka sa nepyta, ci mas alebo nemas peniazky. A popri tom este stale nieco prerabame a dokoncujeme,takze fakt sa nenudim. 🙂

V piatich mesiacoch ma nasa Saska 7000gramov a 70cm...😀