Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@misha8 my sme boli v poradni v utorok,tak nam doktorka kazala davat uz slabsi pomer mlieka,aby sme zistili,ako je na tom reflux.na 120 ml vody sme davali nutrilon:AR 2:2.a teraz skusame uz len jednu odmerku AR.tak uvidime.a vy ste uz uvazovali nad prikrmmi?my by sme chceli skusit kašu od nutrilonu davat uz od ukonceneho 3. mes.vela zien tak dava a nie je problem.neviem aky maju nazor na to ine maminy od konika.....no skusim pomaly davat od aprila a uvidime.ked to ma pri refluxe pomoct.....
@albao naozaj tak isto pouzivame dudlik aj my,vacsinou ho po chvilke vypluje,ale ked ju neuspokoji cecik,lebo z neho furt tece mliecko a ona ma plny bruch 😀 tak nastupi dudlik 😉no super ti spala kraska 🙂 a aka bola noc?aj mne zuzanka vcera pekne spinkala cez den,doobeda vyse dve hodiny na posteli,potom kolo obeda dala len taku desatminutovu doplnovacku energie 😀 a potom od jednej do pol piatej pri okne 😉 zato v noci zas hore o pol noci,o jednej,o tretej,o piatej a o siestej,vstavala o siedmej 😒 😅
@misha8 ze "isli sme pozerat telerano" 😀 ja som si spomenula,jak bola hanka taka mala a buntosila rano tiez,tak som ju nechala tatinovi a ja som sa isla dospat do druhej izby 😉 teraz je zuzka taka ista,ze celu noc halabusi a nemozem ju tatinovi strcit rano,lebo uz jedno dieta na starosti ma-hanku a ta este vtedy spi 😠 😅
@haniula mna ked sa niekto opyta,ci deti posluchaju,vzdy odpoviem:ano,posluchame ich! 😅 😉 sak inak to ani nejde,ked chceme aby boli spokojne 🙂 samozrejme odtial potial! 😠 😅
my neodsavame"uz" tyzden 🙄 takze cakam,ze za par dni zas vytahujem odsavacku 😝 uz aby sa to pocasie umudrilo!a na kasel je dobry aj cibulovy sirup.nakrajas cibulu na kocecky,das do misticky a zasypes krystalovym cukrom-nechas odstat,vytvori sa ti stavicka a tu davas po malych lyzickach 😉 najlepsie je mat to v chladnicke zatvorene,bo to dost pachne 😝 ale pomaha to 😎 mame to vyskusane u nasich "junovciatok 2008 😉 "
@janettan jeeej, potesila si ma! Nerada robim nieco na prikaz, ovela povolnejsia som na "odporucanie" 😀
@janula13 no zelena stolica je vtedy, ked sa maly napije len predneho mliecka, nepotiahol to zadne. Mal by dlhsie zostat na jednom prsniku. Ale ono sa lahko radi, ked mas doma este take male dvojicky, mas teda pekne perny den. Teoreticky idealne je vyhodit flasku, odsavanie a pod. a zaliest si s malym pod perinu nahi (koza na kozu), vtedy sa deti lepsie prisavaju. Ale to sa radi, v praxi je to tazsie a este pri dalsich 2 detoch ... Ale hlavne, ze ma aspon nejake materske mliecko ;) Drzim palce!
@kostri jej, tak ale to celkom dobre spinkala oproti nasej malej potvorke 😀 Zobudila sa o siestej, napapali sme sa, okupali, o osmej sme uz lezali v postielke a snazila som sa ju uspat. Aj uz zaspavala, ked sa zobudila na pocikanu plienku, potom prisiel hlad, a takto to pokracovalo az nakoniec zaspala niekedy o pol jednej. Takze aka bla uzasna cez den, vecer to dobehla 😀 Teraz uz zase spi, musi si predsa dobehnut veselu noc 😀 Ale cez den sa mi celkom osvedcilo 3 hodiny spanok, pol hodina papkanie, hodina hranie a potom uz sme uspavali ... uvidime, ci to bude takto pekne fungovat aj dnes. A teda hlavne vecer, lebo po druhej takejto noci sa zmenim na zombie 😀
Ked najdes recept na vecerne zaspavanie, nezabudni na mna! 😀
tak baby my mame doma obrika, vcera sme boli na poradni a prevazeni a mame 6480g a to ma 2 mesiace a 2 dni :0P no obricatko a zevraj by mal mat teraz v 3meciaci rastovy spurt, tak to uz si neviem ani predstavit a vy ste na tom ako ?
Přeju hezké ráno. I když u nás se o hezkém počasí nedá mluvit ☹ Venku chvilkama sněží, chvilkama prší! Hrůza, už aby bylo jaro! Jinak jsme měl dneska ukázkovou noc. Večer malá popapala okolo půl 8, usla na gauči, jak jsem se dívala na Cesty domů, tak jsem ji pak jenom přenesla do postýlky a krásně spinkala až do čtvrt na 5. Je to naše zlatíčko. I když má trošičku rýmu, je zlatá, jak hezky spinká. Tak jsem ji nakojila, ale pak se jí moc spát nechtělo, tak jsme se dívali v 5 na Stefanie 😀, ať nebudíme zbytečně tatínka, který vstává o čtvrt na 6. Když odešel do práce, přestěhovali jsme se zpátky do ložnice a spinkali dál až do 8. 🙂 Kdyby to tak zůstalo, vůbec bych se nezlobila 😀
@albao Vůbec to není provokace 🙂 Ta to bude, až takhle bude Domča spinkat aspoň týden v kuse. To dneska bylo výjmečně, protože třeba včerejší noc se budila co 3hodiny 🙂 Ale je pravda, že když se večer pořádně nadlábne, je to spáč 🙂 Má taky být po kom....já i manžel bysme prospali celý den 😀
@albao no to teda je a poriadny asi mam dake super priberacie mliecko alebo co :D latkovanie nam ide super to, ze mam najma stvorce je pri mojom obdikovi aj vyhoda, lebo o chvilu by mi boli vsetky Ska male :D len si budem musiet kupit este zopar dobrych nocnych plienociek a nove vlniaciky 🙂
@kamusek no my sme boli u doktora tak preto to viem tak presne, inak moj maly obrik uz asi 6 dni spinka tak, ze ked sa vecer nadlabne tak zaspi okolo 8-9tej a buvka do tej pol 3tej a potom buvka este dalsie tri hodky do tej 6tej, potom sme hore, cez den uz zacal hadzat tak 4hodinovy slofik okolo obeda 🙂
@zuzkaro fiha, obdivujem, ze stvorcujes! Ja som sa odhodlala nanajvys dat stvorec do flipky, lebo Hanicka ma mega sportebu plienociek. Ale trochu sa to zlepsilo, uz neplace pri kazdom ciknuti, v noci ani neprebalujem. Tak aspon to je ulava trochu, ale aj tak sme na spotrebe 12 plienok na den (oproti 14 plienok predtym 😀). Tu sa potvrdzuje ako ej kazde dieta ine - ja by som pri stvorcoch sa zblaznila zo zehlenia a vam vybrone sadnu ked tak rychlo rastiete. Ja mam prave "stihle" dieta, takze aj flipky su dost siroke, najlepsie nam sedia AIO Tots Easy Fit, tie su akoby vyformovane na jej zadocek 😀 No uvidime ako pokrocime so spotrebou plienok, ale na jednorazovkach by sme skrachovali!
@zuzkaro Super! Takhle bych si to taky představovala 😀 Ale už se nám to taky daří čím dál lépe, tak to nechci zakřiknout 🙂 Naše malá ale spinká dobře i přes den. Teď od rána byla vzhůru asi jenom necelou hoďku, to si tady "podívala" s babičkou a smála se (což ji asi vyčerpalo 😀), takže od té doby zase chrupká. Ale za chviličku už bude mít hlad. Je to hladovec 🙂 A nejlépe se jí spinká okolo 4 odpoledne, to by spala až do nevím kdy. Musíme ji už pak budit na koupání a papání, protože by pak vůbec neusla a mě doslova snědla 😀 Protože ona když se vzbudí po delší době, tak se pak neumí dojíst 🙂
@albao inak flipky su dobre aj nam 🙂 pouzivam ich na stvorce a aj tots easy fit je fajn, len ja ich pouzivam ako repre plienky 🙂 na noc pouzivam vacsinou BBH alebo aj tots bots stretch a na to vlniaky 🙂 a stvorce mu vydrzia asi tak na dve hodky, od jedneho papania po druhe takze sa to da 🙂 Samusko zatial po precikani neplacka ale ked polozi naloz tak sa ozve, ze mama uz som tak ma prebal laskavo 🙂 ale teraz kakame tak raz za 3-4 dni 🙂
@kamusek tak to poznam, aj Samusko ked dlhsie buvenka tak sa nevie dojest ale on buvenka tak najnajvys do tej 4tej poobede a potom do kupkania o 7mej uz je hore a bavi sa🙂 v poslednej dobe zacina buvkat aj doobeda aj teraz buvka od 10tej 🙂 uvidime ako mu to pojde aj dalej 🙂 on sa zrana tiez potrebuje vykecat a pohrat ale aj tak je take zlaticko tak to robime vsetci s laskou 🙂
Teď jsem koukala do průkazky a Ondra měl ve třech měsících 6 960 g, takže taky řádný macík 😀 A to jsem jen kojila. Malá myslím tak moc nepřibírá...v neděli bude mít 2 měsíce a má teď 5 200 g.
@annmarie vracka či grcká tak dva razy za den ale nie ako predtým len včera dosť ☹ my ms enato dostali len to zahusťovadlo Nutriton ale kedže to spôsobuje problémy s kakaním tak zatím to nedávam ...rozmýšlam nad tým sirupom máš ten gastrotuss??a koľko prosím ťa stojí??,
no reflux by sa mal upraviť pri prechode na tuhšiu stravu , ale môže sa aj zhoršiť 😒 tak dúfam ,že sa to zlepší 😉
@ajkalc a nie je hladný??? ked ste mu znižili dávku??? ozaj a davaš mu aj zahusťovadlo??? no ja sa s príkrmami nebudem môcť ponáhlať , lebo predčasne narodené detičky majú začať o to neskôr koľko im chýba týždnov ☹
Ahojky všem.
Teda, koukám, že s lékaři je to všude stejné. ☹
@zuzkaro Gratulujeme. Krásné míry. 🙂
My jsme včera byli na 6.ti týdenní KO a Táda měl 5,96kg - a to už byl vyhladovělý, protože jsme tam dlouho čekali - a 60,5cm. 🙂
Co se spánku týče vám moc závidím, my papáme max.každé 2hodiny ve dne v noci.
@haniula na zoubky taky můžu jen doporučit viburcol čípky, nebo ještě cammomila vulgaris a pulsatilu.

@misha8 este stale vrackate?nam ten sirup pomaha, neskusas ho davat? viem je to sice vela po kazdom krmeni, ale mala zacala krasne priberat konecne uz z nej mam malu mishelinku, a vracka mi hadam raz dva razy za tyzden... cize oproti predtym je to 100%tne zlepsenie...a ono ked sa prechadza na tuhu stravu, tak ten reflux sa vytrati? pretoze ma minule stryko vyplasil s tym ze jemu sa to nenapravilo a trpi tym doteraz a musi brat ten isty sirup co malinka len v dospelackej verziii... 😖