Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@kinsli náš malej se při ranní dávce Nutrilonu vždycky pokaká, už je to pravidlem 😀 Tak ho vždycky radši na to krmení ještě nechávám v pyžamku, protože občas je to taková dávka, že to plínka nepobere, tak aby si nenadělal do čistýho oblečení 🙂 Zkoušíš po menších dávkách nechat malýho odříhnout? Nám to pomáhá, jinak by taky vypil podstatně míň... 😉
@kinsli já kojím a kdybys viděla jak si u jídla ulevuje a kadí,dospělej chlap je proti němu nic,nechápu jak takové malé tělíčko tohle zvládne,je pořád v pohybu takže nemáme ani bolesti bříška,ještě se mi nestalo,že by jeden den nekadil,ani se nedivím,že tolik nepřibírá,když kadí o 106 a hlavně během jídla,má rovný trubky 😀
@vilca tak to mi povídej o tý dávce v plínce,nám to věčně plínka nebere,pořád namáčím,aby to pustilo z věcí a jak je kolikrát pročůranej,přitom mu rovnám pindíka,aby mu to nešlo stranou
A kolikrát se mi stalo,že když sem odklopila plínku,že začal čůrat a bylo mokrý naprosto všechno a teď už sem vychytala,kdy chce čůrat,tak mu přidržím plínku a nic není vedle
Ahojky 🙂
@monik1 - my máme doma asi 5 druhů a taky nechce ani jeden. Mamka včera koupila takový úplně obyčejný, tak jsem jí ho zkusila dát a vypadalo to, že se z toho pozvrací.
Dneska ráno se v půl 7 vzbudila, tak jsem si jí vzala do postele, že jí nakojím vleže. No, vytuhly jsme u toho obě, já jsem se vzbudila v půl 9 a vyndala jsem jí prso z pusinky a v tu ránu byla taky vzhůru. Potvůrka. 🙂 🙂 🙂 Takže já jsem její dudlík.
Čerstvé pečivo a zelí bych si dala taky, ale netroufám si.
smeju sa uz vase deti nahlas? lebo s mamickou, ktora rodila v ten isty den som sa o tom bavila a jej vicktor sa uz vraj smeje ako deti v reklame...
@cara.m my sa kupeme tiez okolo siedmej vecer, ale maly o siedmej zaspal a tak sme to posunuli na pol osmu ale s tym ze potom dostal papat a o osmej uz bol v postielke, a tak chodil spat aj po starom case a dnes rano uz bol nastaveny tak ako v sobotu pred zmenou casu, takze nebolo to az take strasne... 😉
@monik1 Moni, je pravda, že já jsem kojila s kloboučkama a dudlík nám nedělá problém. Vzal si hned první, který jsme mu dali a jiný už jsme ani nezkoušeli. Máme Aventky. Teď zrovna budu objednávat na 3-6 měsíců, když 0-3 nám vyhovují.
@cara.m O parním hrnci uvažuji, ale ještě nejsem úplně rozhodnutá. Jinak budu zeleninku mačkat. My sterilizátor využíváme hodně, ale to je tím, že ty kojíš a my už bohužel ne. Tak jednou za den sterilizuji lahvičky. Hrníček budu nejspíš pořizovat od Aventu (máme od nich skoro všechno a jsme spokojeni) http://www.detskyraj.cz/zbozi/12231-avent-kouze...
@markysek2 Já jsem to s tím čajem asi zakřikla. Ze začátku ho pil v pohodě a teď už ho třetí den plive a nechce si ho vzít. Zkusím to taky těsně před krmením, když bude hladový, jestli si aspoň trošku dá.
Jinak my jíme pořád 7x denně. Přes den po třech hodinách, večer vydrží od 18 do 22.30, pak ve 2,30 a pak už zase po třech hodinách. Dělám mu 90ml (tři odměrky) a vážíme přibližně 4,5 kg (jdeme k doktorce příští pondělí). Přes den mi dýl jak tři hodiny bez jídla nevydrží, tak si na krabičkách s UM můžou psát co chtějí, přeci ho nenechám trápit hlady 😉
Už jsem sem nahodila fotečky z víkendu... Tady je odkaz https://www.modrykonik.cz/fotoblog/haniula/albu.......
@vilca zuzanka tiez tak nejako po dvoch mesiacoch prestala dobre spavat v kociku,ked som ju tam dala,plakala a plakala,kym sa nejako neulozila a po pol hodine uz bola hore..a tak je to doteraz 😒 celkovo prestala dobre spavat cez den,dava len take polhodinky.a myslim,ze tym,ze maleho dodojcis,nic nepokazis 😉
@cara.m ja sa tiez snazim tak do pol osmej dat malu spat,lebo potom musim hanku ist dat spat,ked je muz v robote-v nocnej,takze ja musim dost aj hanke prisposobovat cas.a zabudla som reagovat na tvoj hrncek 😔 😅 -budem davat pit malej s lyzickami cistu vodu po jedle ,alebo vyvar z tej zeleniny, co jej uvarim na obed,alebo zo stamperlika 😀 tak mi aj hanka pila 😉 potom neskor som jej kupila flasu s naustkom
@haniula co,keliska nemala doma vzruchy,tak sa jej nelubilo,co? 😀 😵 😵 😵 zlata babika 😵
my máme soplík ☹ ☹ ☹ takže su zasa boje pri vytieraní nošteka
Ahojík holky tak dneska sme byly na rehábce s tím jak malá točí hlavičku k jedný straně /ale už týden jí pěkně točí na obě :- ) ) Tak se na ní neuroložka koukla a byla tam i rehabilitační sestra -ukázali mi co sní a za 14 dní jdem na kontrolu. Jinak máme od nnarození ty hemangiomy jsou to takový červený flíčky -(céfky vystouplí) tak se plala jesli jí dělali v nemocnici ultrazvuk a Já říkám že ne . Tak půjdeme na ultrazvuk mozku a břicha jestli to nemá i na orgánech ,ale jinak prý to nic není má to prý hodně miminek a do roka se to stratí ale musí se hlídat jestli to se nezvětšuje.
Byly sme za odměnu na nákupech v C&A a Nelí bude v létě kočanda přikládám fotku 🙂 Kraťásky jsou už v 74 řaději 😀 ) a ty botičky sou fakt úžasnééé 😀
@kostri no a práve čítam že ked nema babo aj teplotu ma byť radšej vonku v kočíku ako doma že je vlhkejši vzduch vonku lebo práve riešim či môžem isť s ňou von 😲 televíznej hvezde už pár dní odolávam proste jej nahadzujem dudlík a nechavam ju v postieľke niekedy zaspí a niekedy kuká na kolotoč a je ticho 😕 ako dnes vydržala mi tam do 8 🙂 🙂
@cufinka máš nádhernou princezničku!!!🙂... Oblíká se ráda? Moje Terka oblíkání úplně nesnáší:o), tak ji raději nic nezkouším 😎
@ellahop no, u nás je to takový polo-smích🙂... vždycky přemýšlím, zda-li se řechtá, nebo něco povídá🙂, jak v té reklamě ještě nejsme, ale už se na to moc těším... Terezka se mi vždy hrozně směje, když na ni mluvím a hladím po tvářičkách - to je prostě k sežrání 😀
@kostri jojo, to počasí to je děs, dneska jsem opět vytáhla zimní fusak.. na sluníčku je docela dobře, ale když jdu kolem vody, tak bych si nejraději vzala rukavice... Dneska jsem ale někde četla, že od 01.04. má být už hezky, tak už aby to bylo!!...
Mamči - mám prosbu, když vám dítka spinkají přes den déle než 4 hodiny - necháváte je, nebo je budíte na kojení?

@cara.m hrneček určitě s pítem...my máme netekoucí hrneček Avent...byla to sada, kde byl hrneček, ouška, takové gumové pítko a ještě nástavec na pití (dudlík). Z hrnečku s brčkem ještě neumí pít ani Ondra (21 m) 😀