icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

louisiana
31. mar 2011

@kostri neboj, za 5min si mala urcite vytiahne kolko jej treba 😉 a ked ti vydrzi 3hodky, tak to je v pohode. mne šimi papa presne 3min ☹ ale 3 hodinky vydrzi len ked je v kociku, doma mu ponukam po 2hodinach lebo sa bojim ked tak malo pije...

janula13
31. mar 2011

@louisiana ahoj🙂neboj nezvykol si, ale prijemnejsie mu isto je hlavne teraz ked je uboleny chudatko, my ideme tiez 13.4 uz sa "tesim" ☹ inak nas simo spava so mnou teda do prveho nocneho kojenia je v postielke a potom uz nemam silu ho vratita ktovie co by spravil, mala by som skusit, ale zase je take prijemne mat ho vedla seba, dvojky sme mali ln v postielke..oni boli na UM...inak sila, ja kojim niekedy 5 min aiekedy aj 30 min a potom ked mu dam um tak 120 vypije estea toked si stlacim po kojeni tie mi este v pohode ide mlieko, ale on sa 100x odtrhne po chvili...asi som to pokaslala prikrmom, ale neva ved este stale dostava moje a to je hlavne...

ellahop
31. mar 2011

@haniula no moj si tam teraz vopchal prsty az ho naplo.. zubak zubaty.. a co hryzatka? chce ti ich?

ellahop
31. mar 2011

@cara.m tak vydrz ten rev,,, kamoska tak mavala noci, maly mal asi pol roka a za noc si raz zratala ze k nemu isla 15x. a tak si precitala nejaku prirucku a nechala ho v tej postielke revat... normalne ze maly plakal v jednej izbe, ona v druhej ale pomohlo to a jakubko spinka normalne celu noc...

haniula
31. mar 2011

@ellahop ta naše hryzallka si vždy drapne náš prst a narve si ho do pusy a začne hryzat... už jsem uvažovala o ceduli "Pozor, kouše!" 😀 .... jinak tu svoji ruku má snad v té puse pořád...

neposedna
31. mar 2011

@vikaki uz tolko nesledujem a uzivam malu 😀 😀 😀

neposedna
31. mar 2011

@misha8 aj ja sa pytam 😀 😀 😀

ellahop
31. mar 2011

@haniula tak tak, veru poznam to doverne.... 🙂

neposedna
31. mar 2011

@haniula
@neliq
@cufinka
@janettan
pribera fajne, vaha super, ale uz mi je tazka pri kojeni 😀 😀 😀 , uz som zacala kojit aj po leziacky 😀 😀 😀

neposedna
31. mar 2011

@lolelole pokial ti pribera a prospieva, tak je super!!!! treba verit, ze vsetko uz bude OK!!! 😉

haniula
31. mar 2011

@ellahop a za chvilku to poznají i ostatní 😀 ... hlavně mívá často hořčici místo špenátu, když kadí... 😝

neposedna
31. mar 2011

@kostri to vecerne zaspavanie nie je moc potichucky, niekey raa jek tur, bo sa nevie docucat a ulozit..... a zaspava tak 1,5 hod 😠 😠 😠 tak si polezim 😀 😀 😀 , nastastie v noci zaspi potichucky a do pol hodky 🙂 🙂 🙂
doobeda spi tie 3 hodky, ale dnes sa jej nejak nechcelo a nespala mi skoro vobec ani doobeda, tak som zvedava na zajtra 😠 😠 😠 a to ju samozrejme musim vozit von v kociari, poobede uz nebojujem a ked je moc unavena, tak dam na prso a necham spat tu polhodku, bud drzim na rokach abo lezim vedla..... ale to len ked uz je vazne hrozna, nak snazim ukecat k spanku v kociku 😀 😀 😀
urcite mas dost mlieka!!!! inak by vyvadzala horsie, niec jej proste na vecernom zaspavani nesedi a inak to nevie dat najavo.....je mi jasne, ze je to na nervy, ale vydrz!!!!!
doktorke som o prikrmovani nehovorila, vsak naco 😖 😖 😖 len by ma zvozila
ja som si uz tiez velakrat vecer pri zaspavani hovorila, ze mam asi malo mlieka a ze skusim dokrmit, uz som velakrat stala v obchode pred UM a zatial odolavam, hovorim si, ze kym nebude doma kupene tak odolam, keby som ho mala doma, tak uz davno skusam.... 😉 😉 😉
prajem pevne nervy!!!!!!!!!!!!!! a vela trpezlivosti!!!!!!!!!!!!!!!!!
vak z toho vyrastu!!!!!!!!!!! len kedy ☹ ☹ ☹

macina_k
31. mar 2011

Ahoj holky tak po dlouhé době jsem zase tady. Malá mi bere veškerý čas a ještě jsme byli všichni u všech rodičů a prarodičů. Určitě to znáte, není na nic čas. Snad už to bude lepší.

Chtěla jsem se zeptat, vidím, že dětičky si rády cucají prstíky. Ta naše princezna si strká do pusinky palec místo dudlíku. Mám ji nechat nebo striktně vytahovat a dávat místo palce dudlík? A taky vám miminka tak slintají? Naše má 2,5 měsíce a slintá jako kdyby už jí měly růst zuby.

Jinak všechny vás zdravím. Možná., že už jste tahle témata probíraly, alá já jsem neměla čas vás přečíst, tak moc díky za odpověď.
Doufám, že teď už budu mít víc času si s vámi povídat. 🙂)

haniula
31. mar 2011

@macina_k určitě jí ho vytahuj a strkej dudlík... pak bude mít problém se to odnaučit... si představ, když ji budou tři a bude si cucat palec na ulici... dudlík odučíš snáz... 😉

kostri
31. mar 2011

@cara.m no tak na navsteve budes mat prso furt vyvalene a hotovo 😀 ja som ho dneska v cakarni vytahovala hned dva krat 😅 ti poviem,ti pubescenti len tak cumeli 😀 a niektore mamicky s malinkymi babatkami tiez 😕 nechapala som 😕 vrhali na mna take divne pohlady 😕
dnesne kojenie bolo:rano o piatej,o pol osmej,o stvrt na desat,o pol jednej-to som si myslela,ze mi odtrhne prso,ked sa zobudi a figu borovu,len tak popotahovala,neviem,ci si aj volaco vytiahla 😅potom o pol stvrtej,to sa uz napila pekne,potom pytala este o pol piatej a to tiez dost dobre tahala.o pol siedmej zas,trochu sa hnevala,lebo sa jej uz neskoro spustalo mliecko,to som kojila uz treti krat z toho isteho,ale spustilo sa a napila sa tiez celkom dobre.potom pred spanim uz nechcela a teraz si vypytala zas.spala od osmej.

kostri
31. mar 2011

@haniula ta keliska jedna 😀 😀 😀

kostri
31. mar 2011

@cara.m inak presne aj zuzanka toto robi,ze prsko len tak pozvatlava..sama sa pusti,ked ju chcem zdvihnut,tak zacne plakat,tak zas dam prsko do pusy,trochu potaha a potom uz hadze usmevy 😵

kostri
31. mar 2011

@lavazza hanka prvy krat mala kasel ked mala osem mesiacov a to som s nou nesla hned,len ked jej to nepreslo po dvoch dnoch.ale asi s takym malinkym by som sla 😕 boli ste?

neposedna
31. mar 2011

ahojky babenky.... tak citam ze cucanie palca a prstov je oblubene 😀 😀 😀 ajmala cuca palec, ae len ked je nekludna, horsie je, ze cumlik uz nechce vobec, ale za ziadnu cenu.... tak pomaha len prsnik 😠 😠 😠 , palec cmula,ked chce zaspat resp. sa chce ukludnit, uz somskusalaju nechat culat a zaspat, ale nezaspala.... takze vyberame atlacime cumlik neuspesne a ked mi uz dojdu nervy.....tak vopcham prsnik 😖 😖 😖 som mekka ☹ ☹ ☹
a tiez mi vyzaduje casto prsnik, ale to este odolavam, snazim sa, ale ten rev je hrozny 😒 😒 😒

kostri
31. mar 2011

@louisiana no miminka sa ucia rychlo,tak som zvedava ako ste dnes zaspali a snad bez teploty 🙂 zuzanku ockovali dnes tak som zvedava,ci jej nevybehne este 😕

albao
31. mar 2011

@neposedna jej, vidim, ze nasa nie je jedina, co ma vecer vlci hlad a nevie sa dopapat. Nase zaspavanie je vecer tiez take dlhe kvoli tomu 😉

Inak hlasim "uspech" s dennym spanim, ak sa to da povazovat za uspech. Trvam na troch spankoch cez den, takze kocikujem jedna basen, budem nadherne opalena toto leto 😀 😀 😀 Ale mala je aspon kludna a vesela. Vzdy ju necham hore maximalne tych 1,5 az 2 hodinky a sup do kocika, pospinkat si. Doma mi pospi tak maximalne tristvrte hodinku, tak radsej beriem kocik. A paradoxne mam viac casu na domace prace, pretoze ked je taka ukludnena a spokojna, mozem robit svoje aj ked je vlastne "hore" 😅 😀

Inak sme boli ockovani tento tyzden, radsej to ani nebudem popisovat, chudatko moje zlate ☹ Ked si predstavim, kolko este nas toho caka ☹

neposedna
31. mar 2011

@kostri aj ne sa drobec casto bavi s prsom, niekedy ju necham a niekedy vytihnem a to je rev..... takze cakam, kym pusti a skeri sa na mna 😀 😀 😀
sranda s tymito detmi......
inak tiez sa vie najest za 5 min, co inokedy trvalo aj 30 min

neposedna
31. mar 2011

@albao ono toani nie je vecer o hlade, ale skor o ukludnovani sa.... ona ani netaha cely cas, len si tak dudle, kedze cumel mi neberie 😖

kostri
31. mar 2011

@neposedna len jej davaj cecik tak casto ako pyta,v tretom mesiaci to byva velmi casto,potom sa to ustali,uvidis 😉 a ako zaspavate bez cumlika v kociku?hanka tiez vobec nechce cumlik,ukludnujeme sa na ceciku,alebo na rukach a do kocika jej ho podopieram plienkou 😖 😝 lebo tam sa mi cecik nezmesti 😅 😀

kostri
31. mar 2011

inak nase miery su 6300gr a 64cm 🙂
po ockovani strasne prestrasne revala,myslela som ,ze ju uz neutisim,obzerali sa za mnou vsetci naokolo 😕 😅
a zuby nam vraj nejdu 😕 😅

haniula
31. mar 2011

Malá zaspí přes den jen v kočáře, doma jen na pár minut.... Jinak v noci spí dobře... Ten náš večerní rituál jedeme stále... Mezi 22-23hod se napapame a pak spinkáme zhruba do šesté ranní... Pak si ji vezmu do postele k sobě a já ještě dřímu tak dvě hodky a ona vedle mě kope nohama, vykládá si, směje se a sem tam si i ještě na chvilku zdřímne se mnou... Málokdy pláče, takže se ještě dospím.... 😀 😵

albao
31. mar 2011

@neposedna aha, no tak u nas asi obojo. Nakupila som cumliky vsetkych tvarov a materialov a vsetky mi rad radom vypluvala nadhernym efektnym oblucikom 😀 😀 😀 Len jeden jediny si OBCAS vezme, ale aj to len niekedy. Takze mame doma cumle za 15 eur, ktore vsetky raz olyzla 😀 A take su krasne niektore! 😀 A ona si vybrala taky uuuuuuplne jednoduchy za par centov 😀

neposedna
31. mar 2011

@kostri v kociku bez cumlika ked je kludna tak ju uvozim..... a ked je nekludna, reve na cely buýtovku a to ju tiez uvozim, akurat mi pomoze, bo sa placom unavi, len ja sa viac vystresujem..... uz neviem, ako inak ju donutit cez den spat...... bo ked ju necham dlho hore, tak je strasna ☹ ☹ ☹
a najhorsie je, ze ked jej dam ciapku, tak sa strasne rozreve 😠 😠 😠 😠 musim na to nieco vymysliet 😖

haniula
31. mar 2011

@kostri já jsem zvědavá, jak bude ječet keliška v pondělí... jdem taky na očkování a asi ještě i na náušnice... chceme na pojistku, tedy budem píchat uši.... 😒

albao
31. mar 2011

@kostri fiiiha, krasne miery 😵 😵 😵 My mame len 5650 g a 62 cm 😉