Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
ahojte maminky 🙂 už som sem dlho nezabludila bo malinka a skola da dost zabrat a este k tomu mi blbol net... ale cudujsasvete asi nám idp zubky!!! stale daco...už sme asi tri tyzdne len na umelom, museli sme prejst z nutrilonu na bebu(nutrilon bol redsi a mala jak ma ten reflux zacala zasa vracat aj napriek sirupceku,no a ta beba je hustejsia)... na 3mesacnej poradni sme boli minuly tyzden a natali važi 5800 g 🙂 cize zasa pribrala krasne jeden kg za mesiac 😀 rastie ako z vody...dufam ze ste vsetci zdravi a deturence posluchaju...
@ellahop Tak zatial som dnes davala 3 kvapky, tak mozno zvysim...🙂
@zuzu1983 Aj ja som to uz parkrat chcela vyskusat, ale bojim sa toho, ze by sme sa ani my nevyspali, ani Saska...🙂
@lavazza - No sikulka...🙂 Saska si tiez uz dudlik parkrat vybrala sama, ale este si ho spat dat nevie...🙂 Ani hracky ju nezaujimaju, ona by stale len "kecala" a kecala a hracky nula bodov...☹
@verca84 😀 😀 😀
@louisiana Jeeeej, krasnucke....🙂 Skerinko malinky...🙂 Strasne sa tesim, ked sa aj Saska zacne nahlas rehotat...🙂
@misha8 Juj, chudatenko malinke....☹ A kvoli comu? Co je malinkej?
@sirael ja som nemala na výber. mne už nechcel v tej zavinovačke byť. tak sa mi strašne začal jedovať, že mi nedal na výber. prvé dve noci si aj poplakal, lebo ja som ho chcela nechať v zavinovačke, lebo som sa bála že sa nevyspíme, ale predvčerom som ho už vôbec nedala a dopadlo to náhodou dobre. síce počas noci prejde asi celú postielku, ale spinká. 🙂
@cara.m
@macina_
@haniula my mame vekovy rozdiel 12 rokov medzi detmi, tiez som sa bala, ako to bude mala zvladat, ked budem v porodnici, ked bola este malinka, potom sa dlllho nedarilo otehotniet, a ked sme to uz vzdali vsetci tak zrazu hop a mame starci 😀 miminko!!! a ked sa zadari isla by som aj do 3tieho 😎
ahojte holky, chci se zeptat, jak u vás probíhaly tří měsíční růstové spurty??? Zrovna čtu o nočním kojení - viz: http://kojeni.net/clanky2.php Děkuji Klárce za odkaz na to kojení, pořád to studuju 😉
@sjussi No bojím se toho jak to na tom kojeni.net popisujou, že dítě si na to zvykne a pak chce pít spíš ze zvyku než z potřeby pít... A jak teď často Zuzi kojíš? My furt natahujem ty dvouhodinové pauzy a už mám taky podezření, že pije (cucá) spíš ze zvyku než z hladu ☹
@monik1 no ted tak po dvou hodinach kdyz sme doma a kdyz dem ven tak po 3 ale vcera i doma spal 3,5 hodky tak se mi zda ze se to fakt s vekem zlepsuje v nedeli sel spat o půl 8 a vstaval na jidlo ve 3 rano a pak v 5 ale vcera zase byl vzhuru uz v 1 a to sem si rikala jak sem mu to pekne natahla ze se mi to podarilo jak radi na kojeni.net ohledne natahovani nocniho kojeni protoze tak vstaval cely vikend a ono nic,no uvidim jeste dneska.Vy ste na tom jak s dennim a nocnim kojenim?
@sjussi No my přes den kojíme klidně i co hodinu, nejdýl vydrží 2,5 hodiny.. klidně řve i v obchodě nebo i venku, že má hlad, takže kojím všude.. My totiž už přes den moc nespíme.. i v kočárku spí max. 1 hodinu, dýl už ne 😝 přes den si to dává po dvacetiminutách spánku, no prostě je přes den hoooodně vzhůru, když sečtu to co přes den naspí, tak jsou to tak 3 hodiny spánku denně.
V noci je to lepší - koupeme mezi 18-19h a jde spát kolem 20h a odbouráváme uspávání u prsa, celkem se to daří (jeden den jo, druhý den ne) a vstáváme většinou v noci tak 2x - třeba včera šel spát hned ve 20h, byl vzhůru ve 23,30 pak v 5,00 a vstávali jsme v 6,30. Výjimečně vstává 1x za noc, nejčastěji 2x a sem tam se stane, že i 3x... takže tak to máme my 😉
@misha8 Tak na brusku nechce byt ani nas drobec velmi, akurat tak po kupani to znesie...☹ Tak to vam nezavidim obom, ale zvladnete to a urcite to Laurinke pomoze. Drzim palce 🙂
@zuzu1983 A v noci ako krmis? Lebo ja som vzdy v noci malu pohodlne v zavinovacke nakojila a ona si tam aj zaspinkala a len som ju dala do postielky. Teraz neviem, ako to bude, ked ju dam mimo zavinovacky. V naruci mi este nikdy nezaspinkala, takze ked ju po papani vratim spat, tak to bude asi boj...🙂 Ako to ty riesis?
baby už mesiac berieme nutriton a stále vrackáme, beriete niektorá gastrotuss?
@luuca1 My jsme Gastrotuss brali snad prvních šest týdnů, teď už tolik neblinkáme, ale zkus se na ten reflux podívat tady: http://kojeni.net/databaze.php?mc=56
@sjussi No už nám ty děti tolik přes den spát nebudou, ale kdo ví, třeba se jim to právě teď otočí.. Maty vypadá, že bude spinkat dobře, ne? 😉
My jdeme odpoledne podruhé na kyčle, tak snad to bude zase OK 😉 Mějte hezký den, páá
@sirael mne tiež vždy zaspinkal v zavinovačke ked som ho nakrmila a už som ho len položila do postielky. Ale teraz o 19h kúpeme, do 20 h sa napapáme, musíme ale odgrgnúť a položím ho do postielky. Chvílku si len tak mrnká ale do pol hodinky zaspinká. Potom sa mi budí okolo 3h. Dám mu papať, musíme tiež odgrngnúť (predtým ked bol v zavinovačke sme ani negrgali). a Znova ho tam položím, chvílku len tak pozerá, mrnká a zachvílu zaspinká. A ráno sa budí okolo 7 h. Takto spíme zatial dve noci. Ja dúfam, že mu to vydrží a bude to takto. 🙂
@zuzu1983 Tak to je super...🙂 Takto si to aj ja predstavujem...🙂 Saska vzdy zaspavala tiez po kupani 19.00 okolo 20.00, ale pri nas na gauci v obyvacke, ale uz dvakrat som ju po kupkani, papani a odgrgnuti dala do postielky, chvilku si tam brblala a sama zaspinkala. Som na nu hrda...😀 No len treba to o chvilu poriesit aj s tou zavinovackou, lebo mi z nej stale vyleza. Tak snad zaspi aj v noci tak ako aj Matejko. To by bola paraaaada...🙂
Ahojky maminky. Chtěla bych se zeptat, jestli máte některé nějaký tip na opalovací krémik pro dětičky. Mamka se mi včera ptala v lékárně, co bych měla pro malou používat i když je jenom v kočárku (na sluníčko ji samozřejmě neberu). A lékárnice poradila, že určitě nějaký krém s faktorem 50 protože i když je jenom v kočárku, tak i ten vzduch opaluje a když se jednou kůže poškodí, tak pak bude špatně celý život. Tak se chci zeptat, jestli nějaká něco už používáte? Slyšela jsem totiž ve zprávách, že teď je nějaká tenká ozónová díra a že sluníčko opaluje jako v létě. Děkuji za tipy a přeju krásný den 🙂
@monik1 prave citam na kojeni.net co robim pri vecernom kojeni zle...nechavam maleho zaspat na prse....tak to by mi nikdy nenapadlo ze mozno preto sa tak casto budi. dnes ho skusim dat do postielky este nez zaspinka, uvidime co mi na to povie 🙂

@skubanekka za chvilku zblajzne mě, tátu i ten barák, otesánek jeden... dneska dostala do mrkve i brambor, tak se na něj netvářila dvakrát nadšeně... 😝
@cufinka děkujeme!! bude to jedlík... ze začátku nechtěla papat a ted by snědla i tu flašku mnohdy...