icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

danculka24
20. dec 2011

@suzan1111 jaj no to Ti verim, vidiš ja som sa dozvedela vysledky dnes, zajtra som zvedava co mi povedia, amniocenteza je akurat to comu som sa chcela vyhnut tak teraz som zvedava co mi povedia, nervy mam v kybli

petra1209
20. dec 2011

mm ešte v práci, akosi sa nudím idem sa ja pustiť do zdobenia toho nášho stromčeka 🙂

fide
20. dec 2011

@lilly15 ja som pribrala kilo a pol v karte sa mi vedu dva 😎 chodim k dr. zuscakovej na namesti oproti hotelu lev

fide
20. dec 2011

@alohim urcite to nezalezi od toho ... ja som pri Eliske priberala hned este som ani kartu nemala ...aj ked som 2-3 t po porode zhodila uplne vsetko teraz som pribrala kilo a pol pri Eliske som v takomto stadiu tehu mala promocie a bola som ako malinke delo a teraz ? este som len zacala nosit tehu gate....keby to bola pravda ze pri slabom priberani je baba to by nam dnes dr neukazovala pipik a vajka 😀 aj ja som toho nazoru ze nech je akekolvek a nech je to cokolvek je MOJE MILOVANE

lilly15
20. dec 2011

@fide Jej ty už vieš že budete mať chlapčeka 🙂 super ! O týždeň idem aj ja na poradnu, to už budem v 21. tt tak dúfam, že sa to aj my dozvieme aj keď manžel nechce vedieť ja som zvedavá. Teda aspoň dúfam, že zasa nebude Dr. len frflať že nevidí poriadne mimi ako by chcel lebo mám veľké brucho 😒 Ak zasa bude riesiť len toto som rozhodnutá, že zmením gynekológa. Viem že mám pár kíl nadváhu ale myslím, že nie som jediná tehulka čo má niečo navyše a sú baby ktoré toho majú viac a nepredpokladám, že im to Dr. neustále vyčíta. Dnes som vypekala ale musela som si dať pauzu bo som cítila ako keby také pobolievanie ako pri menštruácii tak som si na chvílu ľahla a bolo lepšie tak dúfam, že je všetko ok. Neviem sa dočkať poradne aby som si bola istá.

fide
20. dec 2011

@lilly15 pokial citis pohyby tak je urcite vsetko v poriadku...ale ak je to prve babo tak ich este nemusis citit. Ja som pri Eliske ciila az okolo 20-21 tt a to som stresovala ..a teraz bublinkovanie uz od 14 a take male kopanceky uz druhy tyzden co aj manzel nahmata 🙂 ano aj ja som prekvapena ze uz nam to povedala co bude ale tak sa vystavil ze sa nedalo nevidiet🙂 vsetko nam to nahravala aby mohol vidiet aj manzel 🙂 Elisku sme rozoznali az v nejakom 26 tt.Tak sa tesime ze budeme mat parik...A inac pozor na salave teplo ..na brusinko nesmie ist priame silne teplo zo sporaka...!! a co sa tyka kg naviac ... nech ten dr nebude trapny ... ja som stihla a ani moc nepriberam ale zato problemov mam uz druhe tehotenstvo az az ....tak radsej s kileckom naviac ale bez starosti a problemov... 😎

fide
20. dec 2011

Este som chcela otazocku na vsetky mamicky ... moje prve dietetko sa narodilo v zime a to druhe bude tak akosi do leta a ja vobec nemam predstavu aku vybavicku je potrebne mat... myslite ze budu stacit hned od zaciatku bodinka s kratkym rukavom ??ja si to moc nemyslim ale tak ozaj neviem....

lilly15
20. dec 2011

@fide Ja citim pohyby už druhý týždeň🙂 tiež najskôr iba také jemné a teraz občas aj riadny kopanček 🙂 Dakujem za radu s tym teplom , hádam som dnes nič neprepískla a bude všetko v poriadku.

raa2
20. dec 2011

@fide ja mam tiez zimne dietatko a dokupujem body s dlhymi rukavkami, babatka si do 3 mesiacov nevedia regulovat teplotu. a mam neutralne vecicky, tak dokupim iba par veciciek.

stvura
Odpoveď bola odstránená
katuskaaa29
20. dec 2011

Ahojte, ako sa mate, co noveho? U nas vsetko po starom, chystame sa na vianoce, uz skoro vsetko mme pripravene, uz aj stromcek mame. A dnes som bola za sefom, takze uz len v januari robim a potom si budem cerpat nahradne volno a adovolenku az do nastupu na matersku dovolenku.

mirkave
20. dec 2011

@danculka24 nebooooj,vsetko bude ok 😉
@suzan1111 ☹ ten zly sen ma velmi mrzi.ja mavam tiez semtam kadejake bludy vo sne ☹ .vtedy mi neostava nic ine,len sa modlit,aby bolo babatko v poriadku......hlavu hore,bude dobre 😉

alohim
20. dec 2011

@fide suhlasim, tiez si to myslim, mnohe veci su len povery - tvar brucha, stav pleti, chute, atd. atd.. Mne je jedno ci chlapcek alebo dievca, hlavne nech je ok, zdrave a spokojne. Ak sa aj na morfo neukaze, nevadi prekvapime sa, hoci zvedavost je silna 😉

@michalienka25 ja som mala rovnaky problem, mysela sm si, ze je to obycajny tehotensky vytok, nesvrbelo, nemala som s tym nikdy problemy a zrazu lekarka, ze treba preliecit. 2 tyzdne liecby, prv Fluconazol, zabral az Lomexin, ale uz je o prec. Dufam, ze sa nevrati.

@suzan1111 Neboj nic, tvoje malicke bude urcite zdravucke, ja tiez neviem vysledky, maju dovolenku, musim cakat do zac. januara. Sny aj ja mavam divoke, najma o porodoch, raz sa mi narodil chlapcek a raz som rodila doma a dievca:D

danculka24
20. dec 2011

@mirkave dakujem, ja uz som dnes taka urevana, ak ma odporuci na amniocentezu tak neviem co urobim

mirkave
20. dec 2011

@danculka24 viem,ze to je tazke ☹ .ale nic neni stratene.svagrinka bola dokonca pri obidvoch tehu na amnio a vsetko dobre dopadlo.chalani su v poriadku.a znama bola tiez teraz nedavno a vsetko dopadlo ok.viem,ze sa mi to lahko pise,ale hlavu hore.zajtra myslim na teba,aby bolo vsetko ok.

penelopa
21. dec 2011

Ahojte,babenky!
Chcem sa opýtať koľko krát ste boli doposiaľ na ultrazvuk.
Mne ho lekárka robí každý mesiac a nezdá sa mi to o.k.
Díky.

amiruska
21. dec 2011

@penelopa Ja som teraz 19+4 a na ultrazvuku som bola 4x a 2x na morfologickom ultrazvuku. A zajtra idem tiež na poradňu a určite ma vyšetrí aj so sonom. Prečo sa Ti to nezdá?

pifina
21. dec 2011

@penelopa ja som 19+0 a zatial som bola na utz len raz - v 12tt ... najblizsie ma caka morfo o dva tyzdne ... poistovna preplaca 3 utz pocas normalneho tehu (cca 10, 20, 30tt), tolko by malo stacit, ked nemas ziadne problemy ...

penelopa
21. dec 2011

@amiruska Zdá sa mi to nejako moc,ak je všetko o.k.
Každý zásah je zásah a určite to nie je celkom o.k.

pifina
21. dec 2011

@penelopa skus sa porozpravat s lekarkou, ze ci ma na to dovod ... mozno si mysli, ze ta tym potesi, vela dievcat je sklamanych, ked im nerobia utz kazdu poradnu ...

penelopa
21. dec 2011

@pifina
Určite sa jej na to opýtam,veď každé tri týždne mám ultrazvuk,síce aj keď lekárka je dosť nepríjemná,ja to risknem 😉 .

pifina
21. dec 2011

@penelopa este by som ti odporucila, ak mas moznost, pozriet si cez svoju poistovnu vsetky ukony, co boli na tvoje meno vyuctovane ... lebo poistovna sice plati len 3 utz, ale ak lekarka vykazuje nejaky umely problem, tak potom jej to poistovna preplati, takze moze to byt aj cisto o peniazoch z jej strany, ak si to vie na poistovni obhajit ... drzim palce, nech dobre pochodis ...

fide
21. dec 2011

@penelopa co sa ti na tom nezda ?? ze ti ho robi casto ??? mne ho robi na kazdej poradni...ak dojdem po 2 tyzdnoch s problémami tak mi horobi po 2 tyzdnoch ...Je super ze ma dr. ultrazvuk v ambulancii a nemusis sa trepat este na ine miesto kde tvoje ulrazvukove vysetrenie vyhodnocuje niekto uplne iny... 😎

danculka24
21. dec 2011

ahojte, baby dnes som bola na genetike, lebo ma tam poslal lekar, vysledky neboli nejak zle ale podla lekara - tak na hranici - a dnes sa ma tam lekarka spytala ze co tam robim vraj mam vysledky uplne dobre, tak mi po konzultacii napislala že amniocentezu neodporuca, čo sa straaasne tešim, na druhej strane nerozumiem prečo ma tam lekar poslal

stvura
Odpoveď bola odstránená
danculka24
21. dec 2011

hmm no neviem mne amnio neodporucila, mne vyslo down 1:440 a hranica je 1:250, tak neviem preco ma tam lekar poslal, tym ze vysledky su ok mi amnio neodporuca, co mna potesilo, a co to bude chalan alebo baba mne to je nejak jedno len nechj e vsetko ok a nech ma drobec nestresuje :_DDDD

danculka24
21. dec 2011

@penelopa ja tak isto ako pise pifina, zatial len raz a druhy zaciatkom januara v 20.tt

adikasala
21. dec 2011

@danculka24
@stvura ahojte kocky zo skusenosti pisem svagrina mala gen,testy 1:250 nebola na amnio a mala mla sydrom trisomia 18....racej tu amnio podstupte 😉

danculka24
21. dec 2011

@adikasala
@stvura ahoj ale 1.250 je hranica ,ja mam 1.440 a na genetike mi tu amniocentezu neodporuca tak nevidim dovod ju podstupit, skusim sice este zajtra informovat lekara, uvidim co povie ale sama od seba ju nemienim len tak podstupit, nie som uplne s tym stotožnema nakolko je tam riziko potratu

stvura
Odpoveď bola odstránená