icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

danculka24
21. dec 2011

@stvura co vsetci pisu nerozumiem, a stale nerozumiem preco podla tvojho nazoru mam ist na nu ked mi to na genetike neodporuca ked mam vysledky ok

stvura
Odpoveď bola odstránená
mirkave
21. dec 2011

@danculka24 som velmi rada,ze to je ok 😀
ja mam vysledky ok.ale nerozumiem tomu ani prd 🙄 -pozeram na papiere a mam tam pisane:
vysledok skriningu:skrining negativny
riziko down.syndromu:1 v 10000 (v termine)
riziko NTD:1 v 5400
poznamka:aj ked je ocakavane riziko down.syndromu vypocitane podla veku matky vyssie (1 v 760),riziko je fakticky nizsie pre hladinu ms-afp,t-hcg a papp-a
no a teraz mam byt z toho mudra???
ale je to uplne v poriadku 🙂

penelopa
21. dec 2011

@fide
No,ono to nie je celkom v poriadku.Čítala som rôzne štúdie.
Odzrkadlí sa to to na dieťati.Čo sa týka porúch učenie, hyperaktivity,neurologických potiaží a pod.Trošku do toho vidím ☹ .

danculka24
21. dec 2011

@stvura no ja mam 32, myslim že to odporučaju po 35, ja si myslim že jedno porcento je dost ☹ ale ak by mi to zas na druhej strane lekar odporučil tak by som zvažovala, ale tak chvalabohu zatial je vsetko ok a dufam že bude

danculka24
21. dec 2011

@mirkave moja ani nerieš ako lekar povedal že je to v poho tak načo študovat, ja som neštudovala až do vcera, ja mam NTD 1. v 7000, to je ok neviem ale aka je tam hranica, a down ja som mala 1 v 440 a na zaklade tohto ma poslali na genetiku ale lekarka povedala že hranica down 1 v 250 je že by mala byt absolvovana, 1 v 350 od tej hranice odporucaju, toto som sa ja dnes dozvedela, ostatne neviem mne staci ak mi lekar povie že je to ok a nebudem to radsej studovat 😀D je pravda že som zvedava este na ten ultrazvuk, ale uz sa ukludnujem že lakraka mi dnes povedala že je to ok tak je to ok, ostava mi verit tomu a nestresovat sa dalej

mirkave
21. dec 2011

@danculka24 ved to-clovek je zvedavy.ale drzi ma to,ze lekarka povedala,ze je to ok 🙂 nestresujem 😀 babo mi robi radost,dnes sa stale hybalo na uzv,srdiecko bilo v pohode a citim pohyby coraz viacej.tak musi byt vsetko ok 😉

danculka24
21. dec 2011

@mirkave jeejj no super, vidis vsetko mas dobre aj vysledky aj kopka už, tak jasne že je to ok 😀D inak to nemože ani byt, ja som zvedava kedy zacitim pohyby dufam že coskoro 😀

fide
22. dec 2011

@penelopa To som ja zas az tak nestudovala ....ale v mojom pripade je to potrebne kedze mi placenta nalieha na krcok a kazde 2- 3 tyzdne sa ocitnem v nemocnici so silnym krvacanim...tak zrejme sleduju ci nehrozi odlupovanie placenty...kedze som na rizikovom.....

nena13
23. dec 2011

@fide Hlavne sa šetri🙂

@danculka24 Určite je to ok-užívaj si Vianoce-stres nám neprospieva-hodnoty máš dobré🙂
@mirkave Už cítiš pohyby? Ja ešte nič-už sa neviem dočkať.

pifina
23. dec 2011

babule, v januari bude na vychode stretko s porodnymi asistentkami, kto by sa chcel nieco nove dozvediet 🙂
http://babetko.rodinka.sk/system/pozvanky/?tx_r...[cmd]=SINGLE&tx_rtglister_pi1[uid]=12188

katuskaaa29
24. dec 2011

Zvončeky už zvonia,
ihličie nám vonia,
svetlo sviečok mihotavé,
Vianoce k nám prišli práve.
Preto sviatky krásne majte,
v pohode ich prežívajte.

stvura
Odpoveď bola odstránená
danculka24
24. dec 2011

Dakujem baby a želám krásne a pokojné Vianoce 😀

janka9898
24. dec 2011

@kikusa2111 ako ti mohol dat termin porodu na maj ked my sme majovky a sme uz cca v 18tt si musela asi zle pocut.-)

tinci
24. dec 2011

Všetkým maminkám resp.budúcim maminkám prajem krááásne Vianoce a hlavne nech nam ta druha polka tehotenstva ubehne co najskor a hlavne v zdraví detureniec aj nas 😉

lunnka
25. dec 2011

Ahojte dievcata uz kupujete resp. rozmyslate nad kocikom? Mate nejake dobre tipy?

mirkave
25. dec 2011

@lunnka no ja mam vyhliadnuty kamoskin 😀 ale hlavne nech ma veliku vanicku,kedze nase babulatka tam budu vo fusakoch a dekach cca polrocne

nena13
26. dec 2011

KRÁSNE VIANOČNÉ SVIATKY VÁM VŠETKÝM PRAJEM🙂
@lunnka
@mirkave Tak ja som si niečo vyhľadla v Poľsku-ale musím si obzrieť ešte tu vaničku-sa mi zdala tak akurát,ale ako píšete,treba nám asi väčšiu-toto jediné som si neuvedomila...Maju tam krásne kočíky-tie kvalitnejšie od 250 eur hore.Tie lacnejšie by som nekupovala.Tieto maju všetulinko čo len kočíky môžu mať-okrem dáždnika-ale to si dokupim🙂

nena13
26. dec 2011

@tinci Ďakujeme-nápodobne🙂

lunnka
26. dec 2011

@mirkave ,
@nena13 aj ja prajem pohodove sviatky 🙂 no ja som sa najskor tesila ze nemusim mat taky s velkou vanickou ze vsak bude leto ale je fakt ze potom na zimu budu len polrocne..len som citala ze od tych 6mesiacov budu chciet sediet a kukat na svet okolo tak ich uz mavaju mamicky v sportovych .. vobec neviem ktory si z toho mnozstva vybrat..a trocha je mozno aj skoro ale zas kym nemam velke brucho a som este plna energie treba nakupovat 🙂 ak mate niektora uz vybrate, dajte prosim link 🙂 kvoli reklamackam sa zacinam odklanat od nakupovania kocika v Polsku..

suzan1111
26. dec 2011

@lunnka ahoj,my rozmyslame nad kocikom brio go..relativne dlha vanicka..aj ked siroka az tak nie;lahky a skladny,chodi pomaly sam..nepacia sa mi lrn tie farby a tvar..trochu hranaty..tak este som su povedalala ze pickan ci neobjavim aj iny typ..ak nie..tak asi kupime tento

mirkave
26. dec 2011

keby som sa mala ako a s kym dostat do polska,tak by som aj ja kupila tam 😅 .cenovo to je vyhodnejsie.kocikov je strasne vela,ale kolkokrat sa mi paci kocik ako taky,ale tie farby a farebne a vzorove kombinacie?no otras 😖 .napriklad bexa sa mi velmi paci(ma aj velku siroku polohovatelnu vanicku),cenovo je tiez ok,ale farebne vzory nic moc ☹ (osobne sa mi velmi paci farebna kombinacia ciernej s nejakou zivsou farbou a mg je tiez farebne ladeny tak ako ja).a urcite musim mat stvorkolesak-vyhovuje nam viacej.inac sa mi velmi paci,ze teraz robia tie stvorkolesaky tak,ze maju predne kolecka blizsie pri sebe,cize to vyzera ako trojkolesak.ale predsalen sa mi styri kolesa zdaju byt stabilnejsie ako tri.no ale do porodu daleko.uvidime.mozno lipnem na nejaku novinku 😉

tinci
27. dec 2011

...dnesny ultrazvuk absolvovany drobcek kopcoval o sto dvesto az som bola prekvapena ze ja to velmi ani necitim hmmmm...Skoda ze moj doktor nejako nechce urcovat pohlavie - ze v 21 TT sa to este velmi neda zistit hehe ale to iste mi povedal aj pri Pajke tak som to nejako cakala a idem sa objednavat na 4D. Ale aj tak mi padol kamen zo srdca ze je vsetko OK, dokonca nam na rozlucku malicke aj zakyvalo tou drobuckou rucickou 😉.

lunnka
27. dec 2011

@suzan1111
@mirkave
ahojte mne sa paci tento http://www.svetkocikov.sk/kociky-dorjan/934-dor... , ale aj Bexa B4x model 2011, ale aj tato nevyzera zle len keby nebola cela cierna- Bexa Fashion Paris 2012. Urcite 4 kolieska, suhlas no a s tym Polskom stale neviem- pri nafukovacich nebudem pri kazdom defekte behat do Polska reklamovat- previezli by sme co sme usetrili..tak sa este uvidi.
Ja som mala geneticke sono min tyzden- vyzera to na dievcatko, vsetko ako ma byt aspon Dr. tvrdil az na to, ze nevedel najst 3. pupocnikovu cievu :( co az tak v poriadku nevyzera...do buducna

nena13
27. dec 2011

@lunnka Aj s reklamaciou som nemala ani moje okolie problemy v Poľsku-aj na trhoviskách maju stále svoje miesta tí istí predajcovia-vždy ich tam človek najde a nie je problem-tiež na tieto kočíky maju internetové obchody,takže aj oni musia dodržiavať reklamácie🙂
@mirkave S tými kombináciami farieb na kočíkoch máš pravdu-slabota.Aj ja chcem len štvorkolesový a trojkombináciu s vajíčkom🙂

Inak žienky myslím ,že Lubka založila tému s kočíkmi,ale neviem presne jej názov-určite Vám napíše🙂

lunnka
27. dec 2011

@nena13 viem ze to tu s kocikmi moc nepatri, len naaahodou ak mate uz vybraty mozte "medzi recou" hodit link ;)

katuskaaa29
27. dec 2011

Ahojte, tak dnes sme boli na sone, vsetko v poriadku, a doktorka povedala, ze to vyzera na dievcatko, takze budeme mat doma LUCKU 🙂

katuskaaa29
27. dec 2011

@lunnka ahojko, ja mam o fotoalbume kocik, ktroy som vybrala, je to polsky kocik, a strasne sa mi to paci, videla som to aj nazivo, kedze to sestra uz kupila,

petra1209
27. dec 2011

tieto sviatky žijem len na koláčoch, až mám obavy sa postaviť na váhu 🙂