icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

strihalka
11. jan 2012

no ja asi tak taky 😀

@danculka24 a uz vis kde budes rodit?a kam chodis k dr?

danculka24
11. jan 2012

@strihalka ja chodim na Antolsku a tam budem aj rodit

strihalka
11. jan 2012

@danculka24 a mas nekoho vyhlidnuteho ci to nechas nahode?

petra1209
12. jan 2012

@mirkave veď to že som na rizikovom u gynekológa 😒

oxiba
12. jan 2012

@alohim ahoj, ja som mala pred mesicom bolestive klby a krče do svalov, ale zmenila som rošt pod matrac - z pevného na predpätý lamelový a už je bolesť fuč... u teba to vyzerá fakt na to dlhé státie, nedá sa ti prednášať spoza katedry po sediačky? Odchod na materskú - naozaj je to tých 6 týždňov pred termínom. Ešte by ti mohol pomôcť horčík - napr. magne B6 (to beriem ja sem tam, keď ma chytnú krče do nôh), alebo papaj viac banánov (horčík, draslík) a hlavne veľa odpočívať s vyloženými nôžkami, predsa tlak na panvu bude čoraz väčší... + ešte by ti mohlo pomôcť - kúp si zo dva malé vankúšiky a keď ideš spať jedným si podlož bruško a druhý šupni medzi kolená - mne to dosť pomohlo... 😉

oxiba
12. jan 2012

@strihalka ahoj, ja som tiež z Petžalky 🙂 pozerám, že máš za sebou glukózový test, aké to bolo? mňa to čaká budúcu stredu 😝

suzan1111
12. jan 2012

@danculka24 no ved prave ze brio ma tak 4 farby, ziadny vzor a je strasne hranaty na mna..my sme sa nakoniec ro zhodli ze dneska ideme objednat ten hartan..v nemecku som pozerala ale vychadza to len o 50e lacnejsie ako v babymarkete, tak sme sa rozhodli objednat to tam..vcera som bola este v kike ale tam maju astronomicke ceny 😖 v babymarkete objedname sportovy kocik 613 s bielym podvozkom..asi racer gt alebo to vip-ko alebo muzovy sa velmi paci ze je malinky..a vanicku si vyberiem st. oliver 659..dufam, ze ta tmavomodra s bielym lemovanim bude na bielej konstrukcii krasne vyzerat a ten sportacik bude mat sivo bielu korbicku..ta sa pacila zase manzelovi a bude to aj vyzerat ze mame novy kocar..ked bude kazde inej farby 🙂 plus kupime este adapter na maxi-cosi a dokopy to vychadza nejak.770eur a sedacku kupime pouzitu, svagrina mi chce dat slnecnika a tasku a ost. vecicky kupim postupne univerzalne..juj tesim sa. 😀

suzan1111
12. jan 2012

@alohim podla toho co som sa ja bavila s kamoskami velmi zalezi od lekara..kamosku nechal dokino doma(taky mladik, vraj strasne super) ked sa parkrat postazovala..napisal jej rizikove..a dovod tusim neustala nevolnost alebo take nieco s nevolnostou ...ja si tiez neveim predstavit ako budem v kancli sediet az skoro do porodu 🙂 viem ze sediet je vyhoda ale ked sedim od rana 7:30 do 16:30/17:30 ako kedy...tak mna strasne boli zadok ,krize, krcna chrbtica..od tohoto pc a clovek sa ma potom este sustredit na nejaky pracovny vykon..ja ratam minuty kazdej hodiny kedy pojdem domov..ked pridem...lytka mam opuchnute..no som cela dolamana a to som pribrala len 4kg..ked naberiem tak 10 a brusko bude riadne velke...neviem si predstavit ako tu budem tak dlho vy sedavat ☹ Zial mam tiez taku doktorku, ze ked aj poviem ze ma niekde picha alebo nieco mi je...malokedy sa o to zaujima...a velmi pochybujem ze by ma nechala na rizikovom..je to stara skola a kym fakt nebude zle..tak asi budem musiet chodit do pracicky..alebo sa hodit na pn 😒 .

cobhan
12. jan 2012

@suzan1111 fakt to zalezi od lekara. Tu sa mi zda, ze by ma nenechal na PNke nikto...mna zase napadlo si vybrat dovolenku pred nastupom na matersku, ale na druhu stranu, materska mi skonci v novembri a chcela by som este v decembri ostat doma. Takze musim hladat ine sposoby 🙂. Nastastie robim len od 9-14 ale dakedy je aj to dost.

Ozaj, aj vas uz chytili tie take upratovaco-prerabacie nalady? Ja som draheho v nedelu donutila prestavat celu obyvacku 🙂 a v plane mam aj dalsie izby.

suzan1111
12. jan 2012

@cobhan ja som dostala zas na vianoce sijaci stroj lebo sa chcem naucit sit nejake vecicky a cez vianocne sviatky sme museli utekat kupovat zaclonu a zavesy, manzel musel namontovat nove garnize a uz som sila na stroji ostosest svoju prvotinku...nevydarilo sa to dokonale ale som hrozne happy ze som si sama usila zaclony a zavesy do izby..este ma drzi napad,ze dokupim rovnaku latku ako na zavesy a usijem pokryvku postele a dve male podusky 😀 len to by som fakt musela byt pn,lebo ked pridem vecer z prace..uz sa mi nic nechce 😒

danculka24
12. jan 2012

@suzan1111 noo ako dobre si to vymyslela 😀, ja idem kuk dnes este gesslein

danculka24
12. jan 2012

@strihalka u svojho co chodim k nemu na poredne budem 😀

cobhan
12. jan 2012

@suzan1111 tak to aby si sa dala dokopy s mojim manzelom...tiez dostal na vianoce sijaci stroj 🙂 a uz ho aj skusa. On je z krajcirskej rodiny a bavi ho to...ja sa zase k stroju moc nemam, ale mozno sa casom volaco poducim. Toho mojho skor bavi sit dobove oblecenie a la Robin Hood, aby sme mali v com chodit na vsetky stredoveke akcie. Aj mne slubil, ze mi usije nejake prekvapko, ale az neskor, teraz sa aj tak do nicoho nezmestim a par mesiacov to tak este aj ostane 🙂

strihalka
12. jan 2012

@oxiba no ze by to byla nejaka namka se rici neda.....ale dalo se to prezit, celkem mi v tehu zacalo chuttit sladke, ale je pravda ze toto je az moc, pulka se da vypit, na zbytek se premlouvas 😀
a ty presne petrzalka, kde se nachazis😀

oxiba
12. jan 2012

@strihalka na skok od Technopolu..

strihalka
12. jan 2012

@oxiba to ja to mam dva skoky, ja jsem na vlasteneckem namesti...snazim se najit nekoho na kocikovani...

oxiba
12. jan 2012

@suzan1111 klobúk dolu, ty si asi trošku hyperaktívna... mňa by asi nikto neprinútil šiť, na to som absolútny antitalent 🙂 ešte,že kika šije za nás 😉 menej šikovné

oxiba
12. jan 2012

@strihalka keď budú naši špunti vonku sa môžme dohodnúť... v pekné obdobie sa nám narodia ta ne? 😉

strihalka
12. jan 2012

@oxiba hej hej, sak to ze nebude mrznout a bude to krasne leto...

suzan1111
12. jan 2012

@cobhan wow to je aky sikovny manzel..ja som este neni tak daleko ze by som sila oblecenie..ale urcite zacnem na materskej nieco skusat 🙂

suzan1111
12. jan 2012

@oxiba vies co ani nie som hyperaktivna ale pracujem v legislative a to je stale len o citani a kontrolovani pravnych predpisov,teda aspon v mojom pripade a tak ked som doma,rada robim nieco take kreativne..na sport moc nie som, ale take rucne prace ma bavia..robila som si gelove nechty vacsinou ale teraz nechcem ohrozovat maleho tymi vyparmi, tak musim nieco ine..bavi ma varit ,piect a teraz uz aj sit..nieco kde robis ine ako len rozmyslat o zakonoch 😀

oxiba
12. jan 2012

@suzan1111 skoro cela manželova rodina sú právnici 🙂 , švagrinka ide striedať jednu tehuľku legislatívnu... takže ako sa vraví, máš tvrdý zadok... ja som tiež kancelárska krysa 🙂 no keď pozerám na svoje staršie koleginky budem dlllho mlada 🙂

suzan1111
12. jan 2012

@danculka24 ja som kuk len dva gessleiny v poluse a este svagrina ma pouzity..zdali sa mi trosku viac masivne ako hartany..tak ma moc neoslovili..ale zase nepozerala som vsetky modely na nete..a uz sa aj bojim zacat..lebo ked zacnem uvazovat este o dalsom modely kocika a chodit za nim po vsetkych predajniach tak moj muz asi skolabuje 😀 ..daj potom vediet ci si si niektory z nich vybrala 😉

oxiba
12. jan 2012

@suzan1111 ozaj, keď sa smiem spýtať, z ktorej BA časti si?

suzan1111
12. jan 2012

@oxiba zo ziadnej 😀 cestujem kazdy den do ba 70km za pracou a potom zase naspat 🙂

suzan1111
12. jan 2012

@oxiba hehe..no mlady vzhlad mam aj ja..ale to mi asi neprinieslo vzdelanie, skor genetika 🙂 tak to mas doma pekne pravne zazemie 🙂. Legislativa je ok ale bavilo by ma aj nieco akcnejsie..mozno sa mi casom podari najst si pracu niekde u nas v okoli..mam vysnenu pracicku v malom meste niekde u notara, kde by som sa vsetkemu zaucila a potom pekne rozbehla svoj business..rano by som si vstavala ako by sa mne chcelo, ritka by ma nebolala od sedenia v kancli, cestovala by som iba kusocek...jaaaaaaj to by bolo..no mozno raz v inom zivote sa mi to podari 🙂 kam ide svagrinka na legislativu robit??

cobhan
12. jan 2012

@suzan1111 ja sa zase odreagovavam vyrobou naramkov a podobnych veci 🙂. Co take robis v legislative? Ja som sice vystudovala pravo, ale robim vo firme managerku 🙂. Zistila som, ze ma to stoji menej nervov a je to pohodlnejsia robota.

suzan1111
12. jan 2012

@cobhan jeeeej aj to moze byt krasne..naramky 😉 V legislative robim MPK-medzirezortne pripomienkove konania na MF SR .Jeej..tak robit managerku moze byt zaujimava pracicka..ale ja si prave pod nou predstavujem vysoke pracovne nasadenie, moj manzel je projektovy manager a on sa nezastavi..furt nejake maily aj mimo prace..stale kopec roboty..mas fajn ze si si tak dobre nasla..ze aj ked taku poziciu tak menej stresujucu 😉 stres nei je dobry pre miminko..ja som predtym mala job na mdvrr sr na vecnom odbore,kde sme riesili zakon o postach..stale rozporove konania dokola a debilna riaditelka k tomu, tam som mala dost stres..teraz to je viac pohodove..vklude si sedkam a pripomienkujem 😀

petra1209
12. jan 2012

Glukózové testy za nami, dúfam, že výsledky budú o.k.

fide
12. jan 2012

@kisasonka83 asi najdvolezitejsie je to v akej cene si mozes dovolit surodenecky kocik su aj lacnejsie ale aj drahsie samoska kvalitnejsie...napr moja sestra ma 4 deticky po roku a ma nurse znacku co je z tych lacnejsich...drahy si dovolit nemohla. A v podstate teraz mi ho ponukala ci nechcem pre nase deturky keby ideme na výlet aby mi Eli vladala... tak nad tym rozmyslam ze ak babo vyjde z hlbokeho ze zoberem henten od sestry.. naozaj je v super stave a to po 4 detoch...