Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ahojte my tiez ideme kupovat kocik do polska..v obchodoch maju vacsi vyber.rozne znacky...pekne su aj na trhu..od asi 230,- 3-kombinacia.......urcite veci ako vanicka, zavinovacka, flasky,su tam lacnejsie a ja som v MT v obchodoch videla presne take iste ako su na trhoch, len u nas samozrejme v inej cene..v obchode vyjde matrac od 15eur napriklad tu od 25...klasicke plienky stoja u nas okolo 1,30/ks tam od 0,7-0,9 na trhu, len treba pochodit nekupit v prvom stanku..my uz mame vecicky nakupene, niektore sme dostali..kupujeme skor neutralne farby zatial, lebo zevraj by to malo byt dievcatko, ale doki to nehovoril moc presvedcivo, tak este pockame... 🙂
@mirkave a podla ceny je celkom dostupné... mozes si dokupiť plástenku ze to vizera ako normal kocik... ja nad tym este stale uvazujem ... Eliska bude mat 2,5 roka ked sa babo narodí, ale budem s nimi moct aj sama choddit na prechádzky ... predsa len takemu 2?5 rocnému dietatu nerozkázes ze ma ist po krajicku cesty ... tak mas istotu ze nikde nevybehne kxm ty sa venujes riadeniu kocika...uvidíme ako na tom budeme financne potom ....
@stvura Ale, kto je blbý ohovorí.... moja sestry ma 4deti s rocnym odstupom. Chapem ťa je to aj finančne aj fizicky náročne..ale stále ked na nu pozrem je stastna matka... ja mam jedno ledva ze sa nam podarilo teraz s velkými tazkostami druhe ..ak Boh da ze donosím ....a poviem ti unahanam sa omnoho viac ako ona. lebo jej deti sa prirodzene ucia jedno od druhého a ja svoju musim ucit vsetko sama....ona ked zaveli umyt ruky, kazdy ma vlastný stupienok a tie starsie uz upozornuju mladsich ze: musis vyhrnut rukavy takto lebo maminka sa bude hnevat ked budes mokry... 😎 a to je len priklad vsetkych aktivit a návykov....teraz akurat riesi ci ma dat tych dvoch starsich naraz do skoly lebo si ju zavolala ucitelka ze ta mladsia je velmi vyspela ze uz teraz sa v skolke nudi ....nie je medzi nimi ani rok rozdiel
@stvura ako pozeram ty to budes mat este zaujimavejsie ako ja 🙂 ked sa male narodi tak bude mat dcera 5rokov a 10mesiacov,syn 11mesiacov a novorodena 🙂)) tak som zvedava ci neskoncim na psychiatrii.Syn je kludas a castokrat ani neviem ze ho mam,ale mam strasne hyperaktivnu dceru a niekedy dava zabrat aj za 2deti.Teraz ideme na zapis do 1rocnika tak som zvedava ako dopadneme ,ci ju vezmu alebo odporucia odklad o rok.Drzim palce aby si vsetko v pohode zvladla a mala z deticiek len radosti 🙂a to co si o tebe budu v dedine hovorit hod za hlavu,nech sa kazdy stara o sobe 😝
Jaj mamičky už sa neviem dočkať manželika...išiel do mesta pre objednanu skrinu do spalne. Tak sa tesim uz budem moct ukladat vecicky pre babatko. A cely hrdy mi vraví do telefonu: mam prekvapko pre Šimonka....kupil mu nejake vecičky, keďže ružove po Eliške mu nedáme a ja nesmiem chodiť 😎 už nas tie nakupy chytajú čo?. Ja sa dnes od zaciatku tehu citim asi najlepsie...dokonca som sa po polroku nalíčila 😀
@tiuska77 ja tiez take blede,zelene,zlte..ale uz som nakupila aj nieco ruzove od tialto z bazarika za super cenu ako nove...som si povedala,ze prve v rodine..takze ma kto zdedit..inak my sme uz davnejsie dostali oblecko asi do pol roka..take na doma..takze som kupila len zopar veciciek na navstevy, k dokimu a tak...takze aspon tu usetrime...ja tiez nie som zastanca,ze ruzova - dievcatko, modra- chlapcek..kamoska malej davala iba ruzove veci asi prvy krat som na nej videla inu farbu az ked sla do skloly - a to uz bolo podla mna moc prehnane...
ja som predvčerom našej malej kúpila prvú vecičku 🙂 bolo to na sashe.sk - taky krasny uplet, asi jej bude dobry az ked bude mat tak 6m ale neva 🙂 ešte sa k tomu neviem dostať nakupovať nejake také naozajstne miminkovské veci, stále som si ešte neujasnila koľko čoho vlastne potrebujem (pokukám si tie odporúčané zoznamy).. dediť nemám po kom takže chcem kupovať len to najnutnejšie a potom radšej dokúpim..
Tak dnes ma 5 zubarov poslalo kade lahsie, jedna recepcna sa ma snazila presvedcit, ze ten zub ma neboli a sestricka od gyn.na mna nakricala,ze naco chcem vysledky triple testov... Dnes koncim...
hm, čítam, čo všetko ste už pokúpili... ja toho až tak veľa kupovať nemusím, náš druhý chlapček sa má narodiť cca 2 týždne po narodkách staršieho bráška, takže nám sedí i sezóna 🙂 Musíme kúpiť detskú vysielačku (synátor ju zrušil úderom o stenu, keď mal 8 mesiacov, horšie dopadol už len mobil, ktorý utopil v čaji 🙂 ) a iné ako prebaľovaciu podložku a pod... kočík máme objednaný, zostáva mi 55 pracovných dní do materskej dovolenky...
PS. tiež som neodolala svetložltým pyžamkám s kačičkami...mothercare má výpredaj -30%, takže ceny sú cca ako v Tescu
baby ako čitam, tak mame riadnu nakupovaciu horúčku 😀 keby nás pustili do jedného obchodu všetky tak im to tam určite celé rozoberieme 😀
@oxiba jeej dobre vediet o tom Mothercare..dnes som sla okolo v Auparku, kukam ze maju zlavy ale hovorim si ze asi to aj tak furt bude mega drahe, ze ani tam nejdem kukat neh ma to nedrazdi..ale ked vravis ze uz sa to po tych zlavach da zniest tak tam nabuduce nakuknem :D do Auparku by som normalne skoro vobec nechodila ale kedze mi tam pracuje manzel som tam celkom casto 🙂
@mirkave Nejako to zvladneme;) U mna to sice boli, ale da sa zvladnut, ale co o dva mesiace:D Ak to bude na nevydrzanie, dam sa na PN.
@cobhan Fuh, dva tyzdne, nezavidim...no treba vytrpiet koli nasim pokladom. Nech sa t to zlepsi, drz sa 😉
@nena13 Tak vidim ze v tom nie som sama, drz sa. Ked nebudem vladat, dam sa urcite na PN.
@oxiba Matrac aj rost mame zdravotny a novy a doteraz sa na nom spalo vyborne, ale diky za tip-skusim tie vankusiky. Zial nemozem sediet a prednasat spoza katedry, ucim totiz VV a musim stale sa prechadzat po triede a kontrolovat cinnost ziakov, radit im, ale ked mam skupinku 4-5 rocnych deticiek , tak to lietam:D
@suzan1111 Ooo to ma mrzi, ze to mas tak, veru ani sedava praca ani statie vkuse nie je vyhrou. Ja mam tiez iba +5kil ale ctim sa ako slon. Ja mam miu doktorku, tieto veci mi tiez prehliada si pripadam ako hypochonder. Ale jasne,ze sa pytam, nie som zvyknuta na take bolesti, vsak cakam prve babo, skusenosti s tym nemam, ze to tak ma byt 🙂 No nic musime vydrzat.
@fide Diky za odpoved. Veru ktovie cim to vsetko je, asi babo si robi piestor 🙂
@tinci Toto je fakt dobrý napad ten skejt🙂
@tiuska77 No v Poľsku maju aj matrace -asi 10 eur,ale to je ten klasický rozmer.Hlavne nekupuj hned v prvom ,ale popýtaj sa aj v iných stánkoch a hlavne v tých od ruky-rozdiel napríklad na perinke do krstu je 5 eur a body 1,50 eura(ja som kupija po 2 eura).Tak potom daj vedieť ako si nakupila a či si spokojna keď pôjdeš🙂
@stvura &no tak ty to máš tiež perne s toľkymi bambuliatkami-ty si asi poriadna super mama🙂
@kisasonka83 Jej ja vas fakt obdivujem-aj ja som chcela vždy viac detí a teraz budem rada ak stihnem aspon dve-a ešte ani toto tehu nemam vyhraté a už riešim ďalšie-som ja ale optimista🙂
@petra1209 Ja už som po polovičke nakupnej horučky-už mam skoro všetko 😀 😉
@fide Aj ja so dostala darček v piatok 13-aspon den ma neboleli klby a bolo mi fajn-a ževraj nešťastná 13🙂
@iukapiuka Ja tiež nemam pokom dediť u nas posledne dieťa bolo pred 17 rokmi,ale zas dostanem určite veľa darčekov🙂
@petka296 Uf,tak to si nemala na rozdiel odo mna dobrý deň...Dufam,že tie nakupy v Poľsku dopadnu dobre🙂
@alohim Veru budeme musieť vydržať 🙂Držím prsty aj ja Tebe🙂
@nena13 Jejda pozeram ako skoro si tu uz bola 🙂 u nas by to nehrozilo... mala spi do pol deviatej a potom sa este hra na maciatko (pride k nam do postele a chce aby sme ju hladkali a ona nas bozkava )mnohokrat este zaspi 😀 vyhovuje mi to hlavne ked som s nou sama doma ...no len potom vecer nie a nie zaspat. Este stastie ze ona ma pravidelny ritmus o 20.00 uz v posteli...
zajtra o 11:30 mame 3D 😀 neskutocne sa tesim a neskutocne som nervozna...... 😅 babulky,myslite na nas 😉
@mirkave mna to napadlo dnes ako som zapla MK 😀 držiim palce
@mirkave tak drzim palce nech je vsetko kde ma byt a ako ma byt 🙂 Chceli by ste parik alebo je to jedno ?
Teda muzi asi skoro vsetci chcu nastupcov, ale ak to nevyjde tak potom su dievcatka ich maznacikmi, teda aspon u nas to tak je..."tato ma oblecie", "tato pod sa so mnou hrat " a takto dokola. Ja osobne by som pristala aj druhu babu lebo by mali k sebe blizsie ale na druhej strane by som aj rada vyplnila muzov sen...no ale tato vec velmi nie je na nas aspon mame nejake prekvapenie, nie?
...inak baby beriete vysledok ultrazvuku chlapec/dievca na 100 percent ? Aka je asi sanca ze im to nevyjde ? Mate nejaku osobnu negativnu skusenost.... lebo ked sa dozviem pohlavie tak ma uz v nakupovani tych chutnuckych veciciek nik nezastavi 😀

@stvura ona je skor na male trasy okolo domu alebo na pieskovisku tam vydrzi donemoty, ale napriklad do obchodu ju to peso moc nebavi takze este aj teraz chodime na bugine kedze na mojom bicykli sa uz neda...A viem si predstavit co to bude rano za frmol vychystat dve deti z toho jedno par mesacne rychlo rano do skolky, tam pojde myslim ze o minuty 😀