Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@tiuska77 Včera bola jedna kočka v Poľsku-trhy sice neboli,ale v obchode nakupila za 300 eur všetko od periniek cez baldachýn ,hniezdo,kočík ,fľašky...a vyzerá,že je veľmi spokojná-tak som rada,že potvrdila moje skusenosti s nákupmi v Poľsku🙂Sa mi zdá,že ešte lepši nakupila ako na trhu...
@cobhan B6 aj mne predpísala gynek.ale ja som to nebrala,lebo som o tom čítala niečo ,že to oslabuje svaly babatka-viem,že to znie čudne-ale som s bála riskovať-aj ked asi by som mala počúvať lekárku a mala by som to magnezko začať brať...Možno by som sa teraz na klby nesťažovala...
Neviete na čo je dobré ešte to ma?gnezko B6
@nena13 Ahoj, no mna tu uz musia mat za odluda. Zasadne s doktorkou nesuhlasim a neriadim sa tym, co mi hovori - najprv atb, ktore som nebrala, potom som odmietla ockovanie proti chripke a naposledy som jej povedala, ze rozhodne nebudem brat teh.vitaminy pocas celeho tehotenstva 🙂. Ja si myslim, ze najdolezitejsie je riadit s podla seba, ved samy citime, co je dobre a co nie. Samozrejme, ked je clovek chory tak moc na vyber nema, ale myslim, ze tehotenstvo je u kazdej zeny ine a ona najlepsie citi co potrebuje. A pre mna je lepsie si zadovazit dany vitamin spravnou stravou ako by som mala hltat nejaky synteticky vyrobeny.
@cobhan uplne s tebou suhlasim, ja som tie vitaminy tiez odmietla. Viem proste, ze moje telo potrebuje vitaminy, ci uz z masa, ovocia, zeleniny alebo mliecnych vyrobkov, tak sa to snazim jest. Takisto aj rybu si sem tam dam, ale tabletky cele tehotenstvo teda jest nebudem. Mala som problem ked som jedla kyselinu listovu prve tri mesiace 🙂
@katkamiki Ja zase rybu nie. Nikdy som ryby moc nemusela a teraz ako som tehotna mi neuveritelne smrdia. Navyse drahy ich ma rad take polosurove, co ja fakt nemozem 🙂. Inak mam stravu viac ako vyvazenu - vela zeleniny a ovocia v surovom stave, mlieko, jogurty, syry, obcas maso. A raz do tyzdna kavu, kvoli problemom so zapchou 🙂
@mirkave aká zlatá beťárka 😀, podarená, no myslim dnes na Vás
babulky a @danculka24 😀 aj nam sa usiel chlapik 😀 ak pojde vsetko dobre tak ako ma,tak budeme mat zdraveho pokracovatela rodu 😀 neskutocne sa tesime.ja som sa rozplakala,ked som videla to krasne stvorenie na obrazovke 😅 aj simonka bola dojata a pomrncala si aj ona trosku-hold je to uz velka slecna,ktora uz zacina chapat rodinne stastie a lasku 😵 a mg? ten si uz drobceka predstavuje v krasnom chlapcenskom macherskom obleceni 😎 ejha,ale mi to neda a pojdem este raz poriadne pokukat tie chlapcenske vecicky,co som triedila pred par dnami 😀
ja som tak neskutocne stastna 😀 dakujem vsetkym,ktore ste na nas mysleli.mate u mna velikanske cmukyyyyy 😉
a mam posunuty termin porodu na 2.juna,tak som zvedava 🙂
@mirkave ja si to tu len tak citam,co tu pisete,vela problemov sa tyka aj mna,a trosku ma to tu ukludni...a tebe gratulujem,parik.kde si bola na 3D?ja v HC v pondelok.nam zase ukazalo dievcatko 🙂 a preto ti pisem ze mame rovnaky den terminu porodu,este aj ta moznost posunutia porodu do 3.6 je tam,ale to uz hadam nie. 😉 po skusenostiach s 1 tehu,ktore sme sa snazili udrziavat s nohami vylozenymi az na plafone 😀 ale dopadlo ok,tak hadam teraz sa mi skore otvaranie vyhne.majte sa
@fide tak to ti závidím 🙂 my máme doma takého vitalija nezmarčenka, v 9 mesiacoch chodil, v 12 mesiacoch už lozol po nábytku - našla som ho stáť na kuchynskom stole (teraz by chcel byť ako princ s Perzie - skákať a robiť saltá) do troch rokov bol neskutočná vrtuľa, nechcel ani ísť spať aby mu dačo dôležité neušlo 🙂 dostať ho do postele, ťažký to údel... však už nie som mimino... som zvedavá aký bude druhý špunt, malú bambulu máš rozkošnú
@nena13 No co sa tyka magne B6 alebo samotného magnézia je dore nie len proti kontrakciam s ktorími ja kazdy den bojujem, ale nedávno bolo aj v reflexe ze herecka jaj neviem ako sa vola co hrala v ordinacii v ruzovej zahrade slobodnu mamicku co chodila s tym robom🙂 a ona ma nejaku nervovo- psych chorobu ktorá sa prejavuje prave nedostatkom horcika...
Sama niesom zastankynou nejakeho liekovania, ale som Bohu vdacna ze sa moje prve dieta nenarodilo predcasne ... naozaj nechybalo vela ...a teraz mi to hrozi rovnako... nicim inym neviem kontrakcie zastavit 😝
@mirkave Gratulujem k chlapčekovi;) Inak Tobiáško ale so "š" je aj v našom zúženom výbere mien, už len sa s manželom dohodnúť. Na dievča sme mali meno už dohodnuté, tu je to ťažšie :D Držte sa v zdraví. A veru, aj chlap sa dá štýlovo vyparádiť...tiež sa na to teším 😉
@oxiba Prepáč za šifry, áno je to výtvarná na zuš 🙂 Ver, ak chlapíka vidno na 3D, je to isté. My sme to zreteľne videli, dokonca aj na klasickom usg mi dr. povedala, že "z toho už dievča veru nebude" :D
@janinkad jej 🙂 dufam,ze budes mat klud pocas tohto tehu.boli sme aj my v hc a vysetrenie prebehlo v total super atmosfere,perfektny pristup,srandista lekar,vsetko je v norme,ziadne odchylky-no co viac si mozem priat? 😀 ja som prve tehu prenasala 11 dni a to bola sila 😅 ale malinka sa narodila v poriadku a to je hlavne 😉
@alohim Tobiasko vybral mg (simonka bude aj tak hovorit Tobiáško) a ja mam vybrate dievcenske meno Naďa (Nadinka)
@mirkave ahooj a gratulujeeem, tešim sa velmi, tak mamča a teraz vyberat tie vecičky aby bol frajer riadny 😀
@danculka24 uz sa tesim,ako sa budem prehrabavat v obchode medzi chlapcenskymi vecami 😀
@mirkave Jeeej,ale sa stebou teším-tak aj ty budeš mať chlapa🙂
@oxiba Na nrvy babatka či naše je B6 dobrý?Lebo ja som moc kľudna a sa mi zda,že aj to moje chlapisko akosi nedáva o sebe vedieť-pohyby okrem občasných bubliniek žiadne,tak aby som ho ešte viac neutlmila 🙂
@fide Joj moja dufam,že Ti bude už len lepšie-.moc ti držím palčeky....Tak až budem mať krče a tak budem ho brať-ďakujem za radu🙂
@alohim Veru-ten naš tiež poriadne vytasil tie bamvrlce na obrazovku-to sa s dievčatkom nedá zameniť🙂
@danculka24 Veď to vyber si-brať či nebrať....Mam len problemy s klbami,ale inak nič...
@katkamiki hehe, ja takisto..ma z tych vitaminov prehanalo..tiez som to prestala jest..(femibion) a neskor som sa zas bala tak som si kupila calibrum do druheho trimestra..no a z toho som zjedla tak 10 pirul dokopy hadam..fakt si dam akurat ked citim ze na mna nieco lezie alebo sa mi spravi kutit..inak to nejem..ale ako pisete snazim sa papkat vsetko mozno, kym mi chuti 😀
@tinci ja dufam, ze sa doktor nemyli..ved on ti na 3d aj ukaze kde vidi ze to je chlapcek alebo dievcatko..podla mna sa skor da pomylit pri dievcatach,lebo ked je to chlapcek a zvacsi ti to na ultraz.tak to je pekne vidno 😉 ..a ja som uz veru zacala nakupovat vecicky ..este aj tento vikend som dokupila a svagrina mi nabalila velku tasku chlapcensky veciciek po jej malom..tak sa nam to pekne hromadi..uz som mu malemu vyclenila skrinu a tam to peken vsetko ukladam a triedim si podla velkosti na policky 😀 ..pred porodom uz len poperiem co bude treba a pozehlim.
Baby pozerala niektora z vas uz plienky?Ja som si to len tak rozklikla teraz a mam v tom riadny chaoz..tolko druhov..nechapem ktore sa ako pouzivaju..tie z tymi vkladacimi vlozkami..to sa tie vlozky daju prat ci sa vyhadzuju??..popr.ak uz mate deticky neviete mi poradit ktore su najlepsie?Ci len pampersky stacia 😕
@suzan1111 nuz tak to som veelmi zvedava co vo stvrtok uvidime, ale tu pani doktorku co mi bude robit ultrazvuk chcem aj pri porode takze pripadne reklamacie mozem vydiskutovat na mieste 😀
Inak mne sa osvedcili z plienok najviac pampersky a to sme vyskusali fakt vela druhov, nesposobovali zapareniny a to ani vtedy ked som nevymenila plienocku za celu noc...takze pri druhom uz n ebudem robit ziadne pokusy 🙂

@danculka24
@tinci u nas uz mame takeho tatinkovho maznacika 🙂 tatinko je proste tatinko a simonka si ho chcela vziat aj za muza.ale teraz ma v skolke frajera filipka,tak tatino je len na mojkanie,steklenie,vymyslanie "nebezpecnych" veci.a najlepsi su,ked vyparatia nieco s cim az tak moc nesuhlasim a zakazdym si daju za mojim chrbtom "pasticku na to",ze ako zas so mnou vybabrali 😉 ale samozrejme,ze o vsetkom viem a ze sa len robim,ze nechapem 😀 vtedy ma simonka neskutocnu radost,ze maju s tatinkom tajomstvo 🙂 brali by sme skor chlapika ako pokracovatela rodu.ale ked bude dievcatko,tak v pohode 🙂 hlavne,nech je babatko zdrave a vsetko v poriadku 😀
mam znamu,ktorej pocas celeho tehu a aj porodu tvrdili,ze ma chlapca a nakoniec-jeeeeej ,ved vy mate dievcatko.....