icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

alohim
21. jan 2012

@katkamiki aj mne sa páči tento typ Bebidoo, pozdávajú sa mi všetky parametre len kde v KE naživo vyskúšať...a nenašla som rozmery hlbokej vaničky.

katkamiki
22. jan 2012

@alohim ja som nic nenasla k tomuto kociku :( tak neviem, ci ho vobec na slovensku maju.

janusha33
22. jan 2012

@tinci Nie som si tym ista pretoze podla toho mi vyslo ze moj maly ma nejaky 570 g ale vo strvtok na poradni mi povedala ze ma cca 700 g.....takze neviem.....

kisasonka83
22. jan 2012

holky nemate niekto doma kocik phill a teds Dash?sestra mi na neho bola pozerat ale jej sa zdal velmi uzky pre babo tak y som potrebovala niekoho kto ho ma pisala som z niekolko krat do diskusie s tymto kocikom ale nikto mi neodpovedal ☹

tinci
22. jan 2012

@fide myslim ze to nie je priemer ale kolko tuku mame aktualne naviac ako pred otehotnenim... Ked som si to vyratala podla predchadzajuceho tehotenstva tak mi to celkom vyslo, mozno 1 kg rozdiel...

tinci
22. jan 2012

@janusha33 urcite to nie je uplne presne pretoze kazda zena je ina, ale pre zo srandy to mozme skusit, nie?
😅

mirkave
22. jan 2012

@janusha33 ale ze mamina je aka "srandistka" 🙄 len dajte pekne podla seba.mojej mamine sa tiez nepacilo,ze sme chceli dat prvej dcere meno simonka.ze u nich na dedine sa tak skoro vsetky ciganky volali 😅 .no mala si vidiet moju maminu,ked prvy krat drzala simonku v porodnici v naruci a oslovila ju menom Simonka 😀 laska na prvy pohlad,na prve pomenovanie.....v tom momente zabudla na vsetky ciganky s menom simona 😉

janusha33
22. jan 2012

@mirkave No tak ja urcite nenecham rozhodovat mamu o mene mojho babatka a tak ako som ju zrusila ked mi isla dirigovat svadbu, tak som jej razne povedala aj teraz ze to meno nedame a nech ma s nim neprovokuje lebo ma to vytaca.......teraz ma napadlo ze ho uz nejake 2 tyzdne nespomenula......uz ju to asi preslo lebo videla ze tym nic nedosiahne.

janusha33
22. jan 2012

Baby nemate niekto skusenosti s nejakom lakom na detsku postielku?Taky aby bol nezavadny pre dieta.....Objavila som totiz doma postielku, len by chcela prelakovat a kupime matrac a hotovo, nebudem kupovat novu.

mirkave
22. jan 2012

@janusha33 sa mi zda,ze nieco take na postielky mali v ikei.ale to sa mi zda,ze mas trosku odruky 😅
jedine sa popytaj,v nejakych specializovanych predajniach farby-laky

janusha33
22. jan 2012

@mirkave Hm tak ikeu mam fakt poriadne od ruky......nevadi skocim do nejekej farbiarskej predajne a sa opytam.

alohim
22. jan 2012

@katkamiki to je skoda tiez ho neviem nikde najst a pozdava sa mi najviac, najma odtien sand a a light grey. Akeho mas dalsieho favorita? Este sa v predajnach, ktore chystam obehat popytam, ci maju, ci sa neda objednat...zaujimave, ze maju vsetky mozne znacky a tento nie.
Ak nie, dalsi favort je Chicco Trio Enjoy Fun - tu na fore som vsak nasla iba recenzie k inym typom Chicca. Lahucky, ma do 12kg, aj celkom ok vanicku (d82 x š46 x v65 cm). Co nan poviete? Nema niekto skusenost?http://shop.babetkovo.sk/index.php/detske-kocik...
I ked zvazujem ci to vajicko mi vobec treba, auto nemame, obcas by sa mozno zislo ak sa niekam pojde autom so svokovcami, rodinou. No neviem... 😕

katkamiki
22. jan 2012

@alohim no ak by si nieco zistila, daj mi prosim ta vediet, ja som obehala vsetko v Ziline aj na nete a nic som nenasla :( Ako druhu volbu mam Casualplay S4, ten je ale drahsi. Tak uvidim, co nakoniec vyhra 🙂

janinkad
22. jan 2012

@janusha33
@janusha33 normalne sa spytaj vo farby-laky.aj moj muz tak spravil pri synatorovi,presmirgloval,nalakoval bezfarebnym lakom,nieco tam zglejil a ako sluzila a este aj teraz bude.tiez som vtedy len matrac kupila,hniezdo,ziaden baldachýn,to je podla mna blbost.

fide
22. jan 2012

@janinkad Baldachýn nie je až taka blbost ... hlavne pre dietatko narodene v letných mesiacoch. My sme ho vyuzili nie na okrasu ale hlavne proti komarom, nielen na postielke pre babatko ale aj na nasej velkej posteli. Neviem si bez neho predstavit leto ...samozrejme ze nie tie latkové baldachýny tie su naozaj drahe a iba pre imidz ale staci ten za 10 eur sietkovy z IKEA....stipance skoncili...

janinkad
22. jan 2012

@fide nas Davidko je narodeny v juli,teda letne dieta a nemal ani jeden stipanec,pretoze mi sme okamzite dali vsade sietky na okna!ale samozrejme na kociku mal sietku vzdy.ja som tentoraz myslela na baldachyn, ked ho niekto vyuziva ako pre tmu a tak okraasa🙂takto sa ti to mohlo osvedcit.

janusha33
22. jan 2012

@janinkad Hniezdo kupovat nebudem, to si viem usit,to je uplne ze jednoduche a baldachyn uvidim, mame sietky na oknach ale na balkonovych dverach nemame,takze to este uvidim, nejak to prespekulujem

fide
22. jan 2012

@janinkad
@janusha33 Baby to mate super ze mate sietky na oknách. My sietky nemáme a nebývame vo svojom takze si ich ani nemozeme dat. Vyzeralo by to z vonku strasne kedze su to eurookna takého blbeho rozmeru....a navyse mozno sa v lete budeme opat stahovat 🙂 tak radsej investujem do baldachýna ako do sietok na vsetky okna.... 😢 A Este ked byvate vo vinárskej oblasti tak v septembri je kopec tych malýh musiek :(

janusha33
22. jan 2012

Aky mate nazor na farbenie vlasov v tehotenstve?Uz mam po krk svojej farby teda tej co mam teraz a aj tak mi nejak divne odrasta a mam chut na taku peknu fialkovu tmavu ale neviem ci je vhodne farbit teraz alebo radsej pockam a az po porode?

oxiba
23. jan 2012

@katkamiki casualplay S4 vintage som mala a bola som s ním spokojná, nič sa na ňom nerozpadlo, nebolo potrebné kupovať iný, drobec sa doň v pohode zmestil i väčší - používali sme ho cca do 2,5 r. + mal dosť veľké kolesá u chicca sa mi zdajú kolieska dosť malé- sneh a nerovný terén mu robí problémy...

lunnka
23. jan 2012

@katkamiki ahoj si zo ZA? ak ano rozmyslas o planujes chodit na predporodnu pripravu do nemocnice? 🙂

oxiba
23. jan 2012

@fide v ikei sa mi zdá, že sa to predávalo ako moskitiera...

katkamiki
23. jan 2012

@lunnka Ahoj , ano, som, a urcite tam budem chodit 🙂 Aj ty si? 🙂

katkamiki
23. jan 2012

@oxiba Dakujem pekne, dufam, ze bude ok. Bojim sa len toho, zevraj vanicka je dost kratka... tak neviem :(

zlobinka
23. jan 2012

@petka296 ahoj my sme boli tiez u grochala..bol mily...ale uz k nemu nepojdem...v sobotu som dostala kontrakcie a bola som na pohotovosti-mal sluzbu biringer-on robi v domceku sono..aj to 3d a povedal, ze on peniaze nezoberie dokym nespravi video a fotky, ze teraz tam bola pani a az na treti krat hej to spravil, a ze maju uz lepsie sono ako grochal a tiez sa tam objednava,kedze to trva viac ako polhodinu..my sme u grochala platili 30 a nemame ani jednu fotku..

zlobinka
23. jan 2012

@janusha33 asi taky lak ani nie je, ale urcite balakryl - ten je na detsky nabytok a hracky a moze prist do kontaktu aj s potravinami a splna normy eu..ak by ti poradili nieco lepsie daj vediet, aj my ideme lakovat postielku 😉 kazda rada sa zide

janusha33
23. jan 2012

@zlobinka No com som sondovala vcera na nete tak od Chemolaku Natrima na detsky nabytok by mal byt tiez taky........ale v stredu idem do mesta na glukozovy test tak zajdem aj do nejakych farieb a pozistujem.

zlobinka
23. jan 2012

aj ja idem na glukozovy v stredu.. 🙂

oxiba
23. jan 2012

@katkamiki neviem aké sú vaničky teraz na casualplay, no keď sme ho kupovali v 2007, mali jednu z najväčších vaničiek na trhu, no čo som sa rozprávala s predajcom kočiarov, tak ten mi vravel, že tie kombi kočíky - hlboká vanička stačí dieťatku tak do 4-5 mesiacov viac nie (i keď výrobca píše 9 mesiacov - možno pre číňanov), možno u takých nedonosených detičiek resp. detí do 3 kg vystačí vanička i dlhšie, môj špunt sa narodil 4 kg / 52 cm a jemu stačila vanička do 4-5 mesiacov, potom šiel do šporťáka (narodil sa posledný aprílový týždeň)

oxiba
23. jan 2012

práve som sa dočítala, že dnes začal v Číne rok vodného draka, takže čakáme malých vodných drakov a dračice 🙂