icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

suzan1111
26. jan 2012

nemate nejake skusesnoti s hojdacimi kresielkami pre deti..chcem to kupit malinkemu ale neviem ci je lepsie fisher price ci tie bright starts..kazde su do inej hmotnosti a tie fisherprice tusim nemaju polohovanie korytka..ale su zase farebne krajsie..tak nejake osobne skusenosti by ma potesili..aby osm to uz mohla kupit a odfajknut zo zoznamu 😀

tiuska77
26. jan 2012

@mimi no ja som sa tak zle citila ked mi zdvihla davku a nebolo to potrebne z 50 na 100 tak som mavala strašné bušenia a kolísania tepu.... nevravim, že len z toho ..ale mňa na to moja upozorňovala, že môžem max 2 tyždenne...lebo ta dávka je dosť veľka...

tiuska77
26. jan 2012

@suzan1111 🙂 pozeram, že Tebe sa pači všetko čo najdeš na nete 🙂 Ja som na to pozerala tiež...ale neviem či je to až taka potrebné vec, ty mysliš že ano? Že to využiješ? LEbo ked pozeram v bazare to predávaju vo veľkom a skoro všade je , že je to malo využite...tak neviem či je to investícia ktorá sa vyplatí..

suzan1111
26. jan 2012

@tiuska77 ony podla mna pisu ze bolo malo vyuzivane, aby sa mamicky nebali ze je znicene..co som citala diskusie tak je to vyborna vec a aj kamoska si to pochvalovala..mozes varit, upratovat alebo co potrebujes..mas kam babatko odlozit bez toho ze by velmi plakalo, dobre sa v nom zabavi a ja skor dufam v tu uspavaciu funkciu, lebo neviem ako dlho ho vydrzim nosit na rukach..ked som pestovala kamoskine male tak po 15 minutach sa mi klepali ruky ako keby mam abstak 🙂 cize mi urcite dobre padne,ked ho na c hvilku do hojdacky polozim a zapnem ju na nejake jemne kolisanie..len sa neviem rozhodnut kt. znacku a kt. model..lebo je toho hrozne vela a ja som c hcela kupit uz pouzite..tak za 60/80e max, ale nie nejaku haraburdu..tak mam miernu dilemu.xixi..no a paci sa mi urcite vela veci z netu..ale neboj,vsetko kupovat nebudem,lebo by sme sa doma ani nepomestili s tym.

tiuska77
26. jan 2012

@suzan1111 no ja som na tom podobne...tiež pozeram čo existuje, čo by sa zišlo a mam z toho len veľku hlavu...tak ak pišeš, že si to kamoška pochvaluje je fajn... ja som tiež pozerala na to že, by som to chcela aj ked si celkom neviem predstaviť ako to funguje..či to ozaj dokaže tak kolísať..a ďaľšia vec ked je také uplne malinke, ja by som chcela tu šatku, aby som ho mala stale pri seba ako pišeš pri vareni a prataní...a nezaťažuje ti to ani chrbat ani ruky...aspoň mam taku predstavu 😝

zlobinka
26. jan 2012

@suzan1111 ja som nad tym tiez uvazovala, ale niekde som citala, ze tie kolisky nie su moc dobre,lebo dieta sa tak nauci zaspavat a potom je problem s uspavanim,ze chce stale kolisat..tak mam tiez dilema... 🙂 ja som tiez uvazovala aspon o tom kresielku, ze ma clovek babo stale na ociach v kazdej miestnosti,ked potrebuje nieco robit,tak sa to lahko prenesie..dalsia spanielska dolina pre mna...je tolko vyrobkov a kazdy si pochvaluje samozrejme nieco ine...

boise
26. jan 2012

@aduska_ba ahoj, ja chodim sem http://www.medifem.sk/ a som maximalne spokojna 😵 😵 😵

danculka24
26. jan 2012

Ahojte baby

@oxiba no ved ja som už zufala dnes to je 12 deň, hadam do konca tyždna to už bude, a potom kym všetko poupratujem tak sa s mamou aj zblaznim,
synček je dobrý beťár 😀

danculka24
26. jan 2012

@suzan1111
@zlobinka baby ja sa rozrevem za každu hovadinu momentalne 😀, tu babu trubu si si nemala všimat, aj ked viem že aj mne by to nedalo a rozčulila by som sa, ale tak aspon ked si toto mysli ma držat usta a nie takto nahlas, myslim že sama sebe urobila ˇpeknu vizitkuˇ

petka296
26. jan 2012

@zlobinka no tak to bola riadna truba... normalne som sa rozculila, ked som si citala tvoj prispevok... Len dufam, ze aj jej sa to stane ked bude v 2.stave, je to krava. Kam chodis k doktorke?

stvura
Odpoveď bola odstránená
suzan1111
26. jan 2012

@tiuska77 svagrina mala satku ale popravde,moc som ju nevidela pouzivat, podla mna ked raz babo nosich na sebe,tak tu vahu telo citi..ale zase nemam nastuodovane diskusie tak nechcem mudrovat 🙂 zalezi od vkusu..mozes sa popytat potom svagrinej aku ma skusenost so satkou a budem mudrejsia 😀

suzan1111
26. jan 2012

@stvura mala si taketo??
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=787426 lebo mne sa paci ze je male,skladne, ma casovac hojdania a je polohovatelne do lahu..alebo ete nad tymto som rozmyslala http://www.veba.sk/baby-lehatka-pre-deti/20522-... fishers sa nedaju polohovat tuism,tak ked mi tam zaspi,musela by som ho vybrat aby si nekrivilo chrbatik a to sa bojim,ze sa mi zobudi..a kt. by si odporucala z fisher price?ja som rozmyslala nad tym rainforest tusim

stvura
Odpoveď bola odstránená
janusha33
27. jan 2012

@suzan1111 Ja to mam v Kosiciach iste......idem do starej nemocnice, v novej je vela spoluobcaniek a a Sacu mam od ruky a v starej mi robi aj mama na novorodeneckom takze o maleho bude dobre postarane

janusha33
27. jan 2012

@tiuska77 Ja sa to tiez chystam kupit.Svagrina to mala a vyuzila to perfektne pri oboch synoch a verim tomu ze aj ja to vyuzijem, ked naprikald budem sama doma a vkuchyni nemame priestor na dalsiu postielku tak maleho supnem do tej kolisky, polozim na stol a mozem spokojne varit obed a mam ho pod dohladom.....aby nebol vecne iba v postielke a vlacit na rukach ho stale nemienim.Alebo ked budem cosi robit......dam ho do toho kresielka a nech si tam lezi ked nebude spat.......ked bude spat tak samozrejme ze bude v postielke a babyphone uz tiez mame takze v pohode

janusha33
27. jan 2012

@tiuska77 Co sa tyka tej satky, ako fyzioterapeutka by som si ju ja osobne nekupila.Podla mna to nie je dobre pre chrbat toho babatka.Ano ty si nemusis zatazit chrbat a mas volne ruky, lenze na to aby si si vobec nezatazila chrbat by si ho musela mat priamo pred sebou, a novorodenec este nevie drzat hlavicku vzpriamene.....mozno na starsie babo, ktore ma uz pevnejsie svaly ano ale aj to take nositko popruhove a nie satku.Ta sa mi zda byt taka neista a babatko ked je v tom tak nema chrbatik pekne vystrety........neviem ja by som to neodporucila...

tiuska77
27. jan 2012

@janusha33 No ja si necham rada poradiť.... čitala som veľa blogov a nazory sa tam dosť líšia...ale s tou kolískou to asi nebude taky zly napad 🙂

zlobinka
27. jan 2012

@petka296 ku krkoskovej...a ty?

petka296
27. jan 2012

@zlobinka ja k Malikovi.Aj tam chodia niekedy take cuzy...

stvura
Odpoveď bola odstránená
janusha33
27. jan 2012

@stvura Tak ja si kupim radsej to kresielko polohovatelne, pretoze si neviem predstavit mat maleho pred sebou ked budem varit napriklad, alebo ked budem upratovat.....zda sa mi to troska aj riskantne a viem ze moj chrbat to dlho nevydrzi.A to dieta ma bude potrebovat aj v buducnosti a ked si uz teraz znicim chrbat tak asi nebudem valdat s nim ist v buducnosti napriklad do lesa opekat a tak.....

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
janusha33
27. jan 2012

@stvura Moj robi tiez od rana do vecera, ale zase mame vyhodu ze byvame u rodicov a mama sa uz nevie dockat vnucika,takze mi ho postrazi ak nebude v praci.A ak bude v praci tak si nejako poradim

oxiba
27. jan 2012

@stvura fakticky je to čisto individuálne s tými nosičmi, my sme kúpili tiež nosič údajne najlepší svojho druhu na trhu(upevňoval sa na trup zpredu) a drobec jačal na raty, keď sme ho tam dali - dokopy bol v nosiči 20 minút, tak som ho buď nosila všade so sebou na rukách (po byte) a keď som dačo potrebovala robiť, tak som ho dávala do vajíčka - bolo to vajíčko a hojdačka v jednom (chicco).. veľmi to všetko záleží od temperamentu dieťatka.. som zvedavá aký bude môj druhý borec, či sa ten nosič nakoniec zúžitkuje 🙂 (ino ine tiež som mala v tej dobe tak vyťaženého muža - odišiel o 7 ráno a vrátil sa o10 večer, a žiadne príbuzenstvo na blízku 😉 )

zlobinka
27. jan 2012

@janusha33 tak to je ine,ked ti ma kto pomoct... 🙂 ja si tiez myslim,ze kazda mamicka je ina a kazde babetko a kazdemu vyhovuje nieco ine..ja napriklad budem doma sama -manzel chodi vecer tiez a tiez rozmyslam nad satkou alebo nosicom,alebo nad kresielkom, aby som mala drobceka pri sebe,ale aby som bola schopna aj nieco urobit...tiez sa stale rozhodujem a myslim,ze tych moznosti je tolko,ze kazda si najde to vhodne pre nu a babetko a kazda sme v inej situacii..mne napriklad nehrozi pomoc cez den ci od jednej buducej babky alebo od druhej nakolko obe pracuju...esteze existuju taketo fora, ze si mozeme navzajom poradit..inak by som bola uplne stratena 😉

zlobinka
27. jan 2012

@petka296 u mojej doktorky je super,ze jeden den v tyzdni ma vyhradeny pre tehulky..len obcas pride niekto iny napr. na krv alebo tak...nevies nahodou, ci su v mt nejake predporodne prípravy?

petka296
27. jan 2012

@zlobinka aj moj ma vzdy v piatok len tehotne a objednane, no mna vzda objedna na stvrtok 😒 O predporodnych pripravach neviem, planujem sa spytat ked tam najblizsie pojdem.

janusha33
27. jan 2012

@zlobinka Moja mama tiez pracuje ale na smeny takze mava aj volne dni takze kym mi postrazi maleho ja mozem navarit alebo ked bude doma ja budem s malym a ona bude varit alebo dame maleho dedovi a budeme si robit kazda svoje.Z manzelovej strany nehrozi zeby mi svokra maleho postrazila nakolko je tam svagrina, slobodna mamicka dvoch deti a cela vychova je v podtstate na svokre, takze ju zatazovat ani nebudem.Ale moja mama sa uz nevie dockat vnucika takze jej dobre padne.Aspon sa nebude nudit , doteraz sa starala o choru mamu ale uz zomrela a teraz mama zrazu nema co robit........nestiham kupovat krizovky.