icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lunnka
27. jan 2012

@katkamiki ahoj nakoniec som si tie kurzy presunula o mesiac skor..aby som stihla

fide
27. jan 2012

@zlobinka
@suzan1111 Ano mnohe su zakomplexovane a reaguju neprimerane.... poznam jeden pripad ked zena co ma 3 deti pred svojimi detmi zacala u mna na navsteve mat narazky na moju sestru ktora cakala vtedy stvrte babo ze kolko ich chcu mat ze ona uz ani toho tretieho neplanovala a take naozaj trapne reci... co mohli byt jej detom naozaj luto .a viete co?! Teraz ona sama ma 5 deti a maju problem z prevozom kedze nedavno kupili 7 miestne auto a este v lizingu na nom jej manzel havaroval.....ja vnimam deti ako dar od Boha aj ked sa sama mozem rozhodnut ze ich mat nebudem, na druhej strane to ci ich mozem mat neovplyvnim ....A tiez poznam babu ktora prirovnáva dieta ku psovi ..resp. ze nechce dieta lebo sa boji ze ho nebude vediet vychovavat tak si kupili psa a chodia s nim na vselijake sutaze. A ked sa nahodov s niekym rozpravame o detoch ona hovori o svojom psovi....

fide
27. jan 2012

@oxiba presne som chcela povedat ze vsetko zalezi od dietatka akej bude povahy.. my mame nosic, satku aj vajko . zo zaciatku bola Eli na stole v perinke ..aspon ked som varila netrvalo dlho a zacala sa mrvit tak som skusala nosic alebo satku ale tam bola ticho iba ked sme sli na vychadzku ... takze vajko to istilo a nosic ked sme chceli ist na taku prechadzku kde sa nedalo s kocikom ...Manzela som mala tiez velmi malo doma cez den ale v noci chudak stale vstaval so mnou po kojeni ju stale odgrgaval on kedze ja som bola po sc....Od rodicov som nemohla ocakavat pomoc kedze este pracuju a moji su 400 km daleko....no zvladli sme to a verim ze to zvladneme aj teraz . Pre mna je najvacsia proirita donosit a porodit zdrave dietatko ....

suzan1111
27. jan 2012

@fide no ludia su rozny...niektori maju zjavne iny hodnotovy rebricek...ale vacsinou to podla mna vyplyva z ich nevyrovnaneho zivotneho stylu alebo maju divneho partnera...ta moja kamoska co moc deti nemusi je chuda dost obezna a este nemala vaznejsiu znamost a podla mna to je dovod pre kt. ona deti nemusi..lebo sa tak brani pred narazkami okolia,kedy si niekoho najde a usadi sa...potom poznam take,ze maju hlupeho partnera s hlupymi nazormi a preto aj ony vyhlasuju,ze este nechcu deti alebo ze deti su obmedzujuce atd...to si netreba vsimat takych ludi...ja si neviem predstavit ze by som deti nemala...co by asi na tomto svete po mne ostalo??deti su zmyslom zivota..tiez sa obavam,ze budem mat menej casu, ze ich mozno nebudem vediet vychovavat atd..ale to nie je dovod aby som ich nechcela mat.

zlobinka
27. jan 2012

@janusha33 to vam aj pookraje..my sme do vianoc opatrovali so svokrovcami starku a pre mna to bolo uz velmi narocne,ked som ju chodila polohovat a aj po psychickej stranke...pre tvoju maminu to bude uplne super,ked budete mat male.. ..u nas sa tesi aj jedna aj druha...kedze moj muz ma este brata,ale on sa neplanuje ani ozenit ani mat deti - asi este nenasiel tu pravu 😀 ale on celkovo nie je rodinny typ..moj brat zase byva u nasich aj so svagrinou,ale este nemaju deticky, ale mamina vari pre vsetkych,takze kym pride domov z roboty a navari im, tak to my budeme pomaly aj kupkat,takze ja sa spolieham hlavne na vikendy,ze dam manzelovi kocik a voditko aja si oddychnem troska...no planovanie mi ide hehe 😀 no ved uvidime ake budeme mat deturence......ja uz sa teraz modlim,aby mala spinkala,lebo ja lubim spinkat a som mrzuta,ked par noci nespim 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
mirkave
27. jan 2012

@danculka24 nastastie som mala vysledky od pluciara v pohode 😀 ani si nevies predstavit ako som sa bala 😕 robili mi aj testy na plucne chlamidie-tych som sa bala najviac.chlamidie su neni ziadna sranda.ale vysledky boli negativne a ja som najstatnejsi clovek 🙂 len ma vcerajsia navsteva poliklliniky vycerpala,ze ma bralo cely den na spanie a ani som pocitac nepustala......vyspinkala som sa ako babatko 😉 dnes som sice sla so simonkou lekarke,ta ma zas zapalene hrdlo ☹ .....no proste stale musim nieco mat 😉 😀 😀 😀

mirkave
27. jan 2012

@nena13 ved to,ze sme doma,inac by som aj ja bola v keli s tehu oblecenim

janusha33
27. jan 2012

@zlobinka No to ja sa tak vytesujem ze dam maleho dedovi na krk, lebo ked som videla ako sa vyzival v bratovych synoch a zase sa mi to pacilo ze ich nerozmaznaval.Mama ano, pri nej mozu vsetko aj po lustri sa vesat ale pri dedovi nemozu, takze on sa bude v tom tiez vyzivat.Brat sa odstahoval do Nemecka cize mamke odisli dvaja vnuci a nema teraz co robit.Tak ju troska zabavim s malym a hotovo.

janusha33
27. jan 2012

@zlobinka Ked bude maly po tatinkovi tak sa nemusim bat toho zeby nespal.Nejak to zvladneme.

janusha33
27. jan 2012

@stvura Co sa tyka toho varenia byvame v rodinnom dome, my s muzom na poschodi a nasi na prizemi a zatial este nemame svoju kuchynu, takze aj varime spolocne.Takze je to jednoduchsie ale casom chcem urcite svoju kuchynu a mozno vtedy bude aj druhe aj male.Uvidime to je este daleka buducnost, kedze nam bude treba veeeela peniazkov na prerabanie takze musime setrit troska dlhsie ako sme planovali, ale nevadi.

mirkave
27. jan 2012

vcera som si spravila radost a kupila som supravku tobiaskovi,ked pojdeme z porodnice 😀

miskahanesova
27. jan 2012

dievcence ako tu citam tak ja mam skoro vsetko pre babätko,aj veci aj postielku ,aj ostatne veci okolol toho...ja som toho nazoru ze radsej skor ako neskoro pretoze nikdy neviete co sa moze stat ..

suzan1111
27. jan 2012

@mirkave to je super ze mas dobre vysledky😉 aj si papala to bronchicum ci ti nakoniec pomohla ina medicina?hlavne ze je vsetko ok🙂

petra1209
27. jan 2012

dnešná poradňa dopadla dobre, len sme mali nižšie hodnoty v krvi, tak sme dostali na užívanie železo ale inak všetko ok 😉

cimage
27. jan 2012

caute buduce maminy, ja som sa konecne odhodlala pridat k vasmu foru. My mame termin 3.5. a cakame chlapceka Miska 🙂 . Vybavu pomaly nakupujeme, ale postielku a tie vacsie veci nechavame na koniec. Este planujem, ze vymalujeme, aspon 2miestnosti max do aprila a potom mozeme aj nabytok kupit. Uz mame vybrane, len nechcem aby nam to tu este zavadzalo.

mirkave
27. jan 2012

@suzan1111 pomohoooooool,musim ti podakovat 😀 a dokonca mi aj chutil ten sirup 😅 .sice som mala aj sprej od lekara,ale z neho som leda tak,zachripnuta 😒 ,tak teraz uz len cakam,ci mi odoznie zachripnutie......
ale este raz velikanske diky za dobry tip 😉

mirkave
27. jan 2012

@cimage vitaj medzi nami 😀

katkamiki
27. jan 2012

@lunnka tak to uz v aprili budes hotova 🙂 no ved lepsie aby si to mala cele za sebou, potom napises 🙂 inac, kamoska mi hovorila,z e sa mam pripravit na nejaku strasnu sekeru sestricku, ale ze si ju nemam vsimat, ze bude hrozne tvrda, ale ze nauci :D tak som zvedava :D

lunnka
27. jan 2012

@katkamiki tak to aj ja :D radsej som chcela skor, ja mam termin zac. maja a nikdy nevies, kamoska takto nestihla vsetky kurzy dochodit a potom mala zaznam ze nepripravena rodicka..neprijemne

alicia28
27. jan 2012

@janusha33 , ja by som ti odporucila tu satku vyskusat, 😉 vela zien napr. v Indii nic ine ani nepozna,,,babetko tam ma tak fixovanu hlavicku ze ju ani nepohne, prave ze to je vhodne uplne uz od novorodencov,,,tie babyvaky nesplnaju podmienky na zdrave nosenie deti, mam ich doma viac, chicco a ine nazvy ,,,nebudem menovat,,nakupila som toho vela a poviem rovno ze je to hlupost,
dieta je tam natrepane a hlava mu lieta hore dole aj ked tam pisu ako to hlavu fixuje a prd makovy,,
nie je nic lepsie ako satka ale ta prava co ma aj test kvality / cena plus minus 100 € /za satku,,,
je to poriadne draha vec ale udrzi 40 kg vahy a mozete v tom nosit aj 3 rocne dieta,
ze je satka nevhodna 🙂 je mytus,, a som prekvapena ze fyzioterapeut toto napise, sama ich poznam viac a vsetci to odporucaju,,treba sa naucit satku viazat a potom zistite ze je to super vec, dieta tam ma maximalny komfort a je ako u mamicky v brusku co sa v babyvakoch nemoze stat lebo su otrasne

raa2
27. jan 2012

@alicia28 vyskusaj sa kuknut ergo nosic, napr. manducu, tam ma novorodenecku vlozku a je do 18 kil, neviem si predstavit ze by som vlacila v satke 40 kil... ja manducu len doporucujem, dobre sa s nou manipuluje, dobre sa nosi,,

katkamiki
27. jan 2012

@lunnka ja mam termin 20.5 tak toho 3.4 mam podla mna v pohode termin 🙂 Teda uvidime 🙂

mirkave
28. jan 2012

ja som mala pri simonke nosic a kupila som si aj teraz.inu znacku a kvalitnejsiu.do satky mi chyba odvaha 😒 .ked bola simonka starsia,tak sme kupili taky ten turisticky nosic na chrbat a neviem si vynachvalit obe veci. je na "nosicovi" ,ci sa rozhodne pre nosic alebo satku alebo vak.zastancov aj odporcov jedneho,druheho alebo tretieho je dost.treba sa sam rozhodnut.

lunnka
28. jan 2012

@mirkave a aky nosic si si teraz kupila? posles link? ;)

cobhan
28. jan 2012

ahojte holky, prave som si spravila test Boy or girl? kedze lekar si nebol celkom isty a zafarbilo sa to na ruzovo 🙂
Ozaj, zacali ste uz nakupovat vybavicku? Lebo vcera som stretla kamosku, co ma termin v polovici maja a ta mala nakupene pre malu za 100 euro dupacky, body, ponozky, plienky, vlhke vreckovky, dokonca aj zimnu bundicku, lebo bola v akcii len za 2 Eura. Od toho stretnutia rozmyslam, ci som by som aj ja uz nemala cosi zhanat 😝

@mirkave tiez sa pozeram po manduke, ale mozno pre novorodenca bude lepsia klasicka satka, kamoska si ju nevie vynachvalit, tusim hovorila, ze sa to vola Meitai.

danculka24
28. jan 2012

@cimage ahoj 😀

danculka24
28. jan 2012

@mirkave no chvalabohu je všetko ok, Simonke skore uzdravenie a Tobiasko bude fešaak teda 😀

tiuska77
28. jan 2012

Tu je toho dosť popisane ohladom nosičov a šatiek http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/vyhody_...

lucyfuk77
28. jan 2012

@suzan1111 tiez si ideme kresielko kupit ( z druhej ruky ) pri prvom som ho nemala a teraz to lutujem, kazdopadne, varis mas ho pri sebe, mozes mu rozpravat, chces si v obyvacke vylozit nohy, tak si ho prinesies a nemusis ho odtial stale vytahovat ako z postielky ... Takze, my urcite kupujeme ;)