Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@raa2 , tych 40 kg to je skor extrem a take velke dieta uz netreba nosit, je to len priklad ze šatka vela udrzi a nemusi sa nikto bat ze by nebola dost odolna., ja mam viac nosicov a uz ziadny nekupim lebo dietatu tak trcia nohy a ruky a je to cele divne, satka je THE BEST a mozem tam mat uz hned novorodeniatko a potom ked rastie nosit na vela sposobov ako prave dietatu vyhovuje ,,ci v predu na bruchu alebo vzadu na chrbte ked je vecsie a ideme napr,. na plavaren ,,,nemusim trepat kocik a prejdem sa peso,,,,nosice u mna rozhodne NIE 😉
@cobhan @lunnka manducu ma kamoska a mala jej v nej reveeeeeeeeee a reveeeeeee a ani za nic na svete v nej nechce byt.cize v tomto je panom v prvom rade drobec........
ja som mala pri simonke nosic-"klokanku" a boli sme nadmieru spokojni -simka,ja aj mg.dost dlho som ju balila nasiroko,cize mi v nej len-tak nevisela.vzdy v nej pevne sedela a hlavicka jej nelietala-na to som bola az moc hakliva.teraz som si kupila red castle sport,tak uvidime.
osobne sa mi nepozdava mat malilinke dieta na chrbte,preto som tuto moznost nemala v kriteriach vyberu pri kupe.
az neskor sme kupili turisticky nosic na chrbat s uloznym priestorom a s polohovatelnou vlozkou na sedenie-cize ako simka rastla,tak sa jej prisposobila aj velkost nosica. je lahky a viem s nim sama manipulovat a nikoho ineho k manipulacii nepotrebujem.bol celorocne vyuzivany.
oba nosice vyhovovali ako aj dietatu,tak aj nam-rodicom.simonka sa velmi rada nosila,nam to nerobilo ziadne zdravotne problemy............
ale musim podotknut,ze simonka je drobec.vzdy bola skor pri spodnej hranici vahy.mozno by som pisala ine veci,ak by bola nejaky maly "tučko" 😅
@danculka24 diky 😉
@petra1209 Jedz cviklu.Ta je dobra na krv ........som darca krvi a mala som s tym problem ze som mala casto malo zeleza a ma preto vyradili a mi poradili ze ked mi take umele zelezo nerobi dobre, ze mam jest cviklu, ta sa odporuca aj onkologickym pacientom a odvtedy ma ani raz nevyradili a mam aj teraz dobre hodnoty.Tak preventivne si urobim bud salat alebo k nejakemu masku si dam zavaranu cviklu.
@alicia28 Kazdy ma na to iny nazor.Mne sa ta satka nevidi a nebudem ju ani kupovat.Svagrina ju ma a vyuzivala ju akurat teraz ked ma maly uz vyse pol roka aj to ked isla s detmi von a kedze nemala kocik prestahovany v Nemecku tak dala mensieho do satky ale hovorila ze ziadna slava.Neviem aku ma ona.Mozno keby som to videla tak by som zmenila nazor ale takto si neviem predstavit nejak zeby som do toho dala svoje dieta.Kazda sme ina...
inac co pozeram na bazariku tie niektore "klokanky"?som normalne zhrozena ake su niektore otrasne 😖 😨 akoze ziadna opora ani nic.do takej obycajnej handernej by som teda dieta nedala ani za nic na svete.......by som sa bala,ze sa mi v nej dieta pokrci a zlomi 🙄
@alicia28 pozri moja, v manduce je dieta bezpecne, tiez ma tam novorodenecku vlozku a je to podla mna lepsie a sikovnejsie ako satka, i ked osobne nic nemam proti satke, vyskusala som ju, aj moje kamaratky, nenadavali ani na jedno ani na druhe, v obidvoch su deti v pohode, ale lepsia manipulacia je s manducou a hovor si co chces, ak si mala nejake klokanky tak sa vobec nedivim ze mas zle skusenosti s nosicmi. a ja osobne dieta do 4 mesiacov nepotrebujem davat do ziadnej satky, klokanky alebo ergo nosica. a dieta ma praveze super nohy v manduce, tie klbiky nenadarmo sa viazu na siroko do nejakych 3-4 mesiacoch. my sme sa v manduce nanosili tiez po vyletoch a kade tade, preto mi nemusis vypisovat kde budes satku pouzivat 🙂 😉 manducu mozes davat tak isto z predu, z boku a zo zadu, ako ti len vyhovuje a nejako si to nedomyslela ze ked isdes sama na plavaren s malym babatkom tak potrebujes vela veci, a vtedy ti je predsa len kocik praktickejsi, lebo tam vela veci odvezies, neviem si predstavit ze by som sla niekam sama s malym a mam ho v satke a ostatne veci este vleciem v taske alebo tak 😉
@raa2 ja mam nosic hauck a teraz ked pozeram manducu, uz chapem preco sa da mouzivat do 5 r. Nasej slecinke po 6. mes. neprsli nozicky cez otvory a tak sa zapína, ze ani vo vetrovke mi tam nevosla...samozrejme vdaka Bohu ze bolo leto. potom sme ju dali do turistickeho nosica .Rozmyslam nad nou......
@fide ja som dostala tiez hauk a dva nosice chicco a poviem ti ze som ich posunula, vobec som ich nevyuzila, teda min. som ich vyskusala a tahalo ma to a zle sa to davalo a potom maleho kym som tam dala, tak cista maturita 😒 a ked som prvy krat videla manducu, tak som si povedala ze tu musim mat. ja som upratovala, vysavala s malym a vyuzila som ju velmi vela. aj pri prvych krokoch, ked sme ho ucili, aj po dovolenkach, aj po vyletoch, aj na nakupy. tiez tam najprv nechcel byt, ale velmi rychlo si zvykol. ja ked som otehotnela, tak som normalne bola nestastna ze uz ho nemozem nosit a to dost casto som aj kocik vyuzivala.. a dokonca som ju pouzivala aj ked maly vecer nechcel spat, som ho supla do manducy 5-10 minut poskakala a on bol tuhy, potom som ho len prelozila a nemuseli sme s nim hodinu vylihovat v posteli 🙂
@raa2 tak my sme nasu slecinku sice nikdy neuspavali na rukach... zo zaciatku ked mala koliky manzel sa postaral ale potom iba zhasit svetlo chvilu pomrncala a zaspala.... ten hauck sa mi super zapinal aj som ho naozaj vyuzivala ale nasa bambulka mala po polroku take hrube nozicky pri ritke 😎 ze to slo potom ltt.... ved teraz ma 2 r a ja jej gaturky musim kupovat na 3-4 roky ...ritku nema velku a ani tucna nie je len ma proste hrube stehienka, tak nenecham aby ju to tlacilo...Len sa mi zda ta manduca draha....pozeram aj na bazaroch a v podstate mamicky ju predavaju len o 10-20 eur lacnejsie ako novu 😝 Asi to poriesime za chodu... zo zaciatku dame maleho do haucku a ak budu peniazky od starých rodicov kupime manducu...
@mirkave matkovi sa tiez potom pacilo v manduce, zo zaciatku sa mu nepacilo v manduce, lebo bol zvyknuty sa nosit cisto na rukach, ale rychlo si zvykol 😉 a aj moj chrbat, lebo to zatazenie bolo na tych bedrovych kostiach 🙂 a ako si pisala, strasne vela zalezi od dietatka, a my si to nemozeme naplanovat 😉
Ja som kupila klokanku s oporou ,aby bábatko bolo pekne uložené a nie pokrútené-ale to až bude trolinku väčšie🙂A nad hojdačkou tiež uvažujem🙂
baby ahojte...poslite mi prosim nejaky link, de su volajake cvicenia...a moze pri cvikoch asistovat aj FIT lopta....dakujem
@rybarybata no to by som potrebovala aj ja, uz som hladala ale zatial nic nenasla, tak som sa rozhodla, ze budem chodit na preporodnu pripravu tam je aj cvicenie pre tehotne 1-1,5 relaxacne, dychove cvicenia a este aj na chrbticu, uz sana to tesim zacinam 6.2.2012
@raa2 , nepis mi prosim ta pozri MOJA,,ja nie som tvoja, nastastie, to by ma jeblo...., a predstav si ze chodila som s rocnym dietatom plavat a pouzivala som satku,, ty si to nedomyslela ked mi tu pises kraviny,,,a nevidim v tom problem ziadne tasky zo sebou som nevlacila,,,neviem preco ked napisem nejaky nazor musis to hned spochybnit, ,,,mas pravdu mam viac klokaniek a nosicov a uz nie som ochotna investovat do ziadnej manduci alebo co to je,, satka mi vyhovuje a to je cele..kazdy si moze predsa napisat svoj nazor a ked to tebe nevyhovuje mne je to jedno ..pappa
Ahojte baby. Nemavate aj vy niekedy take pocity, ze sa nieco deti s vasim babom? Ja som vcera stresovala, lebo sa mi zdalo, ze sa menej hybe ako obvykle... Tak uz sa kontrolujem, dnes rano stale ani jeden kopanec, uz som nervozna z toho.. :( Strasne sa sledujem, co sa tyka tych pohybov. Nie ste niektora na tom rovnako? Dakujem

@lucyfuk77 presne tak, len by som chcela také čo samé aj hojdá... už máš nejaké vyhliadnuté?