icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

maskyna
1. feb 2012

caute baby,tak zajtra ma caka glukozovy test,tak sa tam nasedim 😒 ,dufam ze to dobre dopadne 🙂 ,inak aky mate nazor na cestovnu postielku,pretoze rozmyslam nad nou a neviem ci je vhodna na kazdodenne pouzivanie .paci sa nam viac ako klasicka takze ak ma niektora skusenosti tak poradte,vdaka 🙂

janinkad
1. feb 2012

@nena13 a neskusala si Gastrocynesine?je to homeopatikum,mne ho odporucila dr.v tych prvych mesiacoch na pretravenie,ale je tam pisana aj zaha,neviem ci pomoze aj na to

mimi
1. feb 2012

@maskyna ak neznasas sladke vytlac si do vody citron, mne to poradila sestricka, aspon sa to lahsie pilo 😅
Pri prvom sme mali tu klasicku postielku, tak neviem, ci je ta cestovna dobra..

katkamiki
1. feb 2012

@mimi no ja tiez pojdem do toho nadstandartu urcite... bud jendotka izba, alebo dvojka... ale do tych normalnych izieb nepojdem, je to tam hrozne... :(

mimi
1. feb 2012

@katkamiki ja pojdem do jednotky, ak bude volne. Jedna moja znama chcela ist do nadstardartu a predstav si, ze vsetko bolo plne 😒 Ked som bola naposledy hospitalizovana, tak ma dali na stvorku, no otras a o zachodoch ani nehovorim..Cakas tvoje prve babo?

katkamiki
1. feb 2012

@mimi no presne, pocula ze tam je to hrozne... :( Ja som rozmyslala, ze prvu noc pojdem na dvojku, teda ak by bola volna, s manzelom... a potom by som isla na jednotku. Tam vsetky moje kamaratky rodili a je to tam fakt pekne a navsteva ti moze prist na izbu a hocikedy, nie ako tam dole.. :( A zachody su na inej urovni. Ano, cakam moje prve babo 🙂

mimi
1. feb 2012

baby, uvazovali ste o odbere pupocnikovej krvi?

cimage
1. feb 2012

@tiuska77 u nas to je tak, ze lekar mi dal papier, ze ho mam zobrat do roboty a je na mne a zamestnavatelovi aby sme sa dohodli. Cim skor pojdem na matersku, tym skor sa vratim. Takze vacsina buducich mamiciek sa to snazi natiahnut co najviac, aby boli s drobcom dlhsie doma 😒

fide
1. feb 2012

@maskyna Ahoj neviem ci ti poradim ... my mame aj klasicku posteielku este po ockovi ale tiez sme investovali do prenosnej Daily plus obsahuje pevnu prebalovaciu dosku striesku sietku a tiez pri novorodencovi sa da matrac dvihnut vyssie. My vela cestujeme k rodicom a tiez sestra ma v rovnakom veku maleho takze ked su u nas on v nej spi. Neviem si predstavit zeby sme boli bez prenosnej postielky mala si v nej mnohokrat aj poobede pospala, kedze som na rizikovom a nemohla som ju vykladat do klasickej. Tato sa da z boku odzipsovat. Teraz sme jej kupili uz normalnu postel aby si odvykla od postielky ale ak sa maly narodi budeme ju opat vyuzivat intenzivne kedze sa da hocikde roztiahnut aj napr vonku na verande.....Budem mat istotu že mi ho Eli nestiahne z postele alebo gauca. Predsa len dva a pol rocne slecinky su uz riadne mamicky 🙂 my sme do nasej prenosnej kupili este aj matrac lebo tam je taky iba skladaci ako podlozka

martina646
1. feb 2012

@mimi prave vcera som bola na prednaske o odbere pupocnikovej krvi. Aj ked som dostala dostatocne informacie o vsetkom, co som potrebovala, stale som niekde nedzi nazorom, ze je to skvela poistka resp. skvely biznis. Ta cena je na prvy pohlad dost vysoka + kazodrocne skladne, ale zase ked uz by nedajboze nejaka choroba vypukla, dali by sme prve posledne za zachranu zivota, takze nejakych 890€ je to minimum. Ale stale vaham. Co ma prekvapilo, je zemaju aj splatkovy program na 3 alebo 6 splatok a preplati sa velmi malo, pri pol roku tusim len 24€. Takze by sa na to dali pouzit aj tie peniazky, co dostaneme od statu. Dokonca znama, co ma sestru porodnu asistentku hovorila, ze v porodnici v Myjave mali v januari 31 porodov a 28 mamiciek si davalo odber. V sucasnosti je v banke uz asi 40.000 konzerv krvi odlozenych, co je uz dost, takze je to popularne u mamiciek. Ja si na jednej strane optimisticky hovorim, ze to nikdy nebudeme potrebovat, ale na druhej strane sa obavam, aby som si to raz nevicitala, lebo druhu sancu na taketo rozhodnutie nemame. Takze este mam dilemu na par mesiacov.

cobhan
1. feb 2012

@cimage aj u nas je to tak. Ja pojdem na matersku az dva tyzdne pre porodom, teda pokial mi to zdravotny stav dovoli. A potom tahat co najdlhsie s miminom 🙂

cimage
1. feb 2012

@cobhan ja planujem mesiac pred porodom, ale zalezi aj od toho ako sa budem citit a aka velka budem 😀

cobhan
1. feb 2012

@cimage tiez si tak hovorim. Ak bude zle tak pojdem na PNku a len dva tyzdne pred na matersku. Ja mam matersku len na 26 tyzdnov a chcem byt s malou podla moznosti celych 6 mesiacov.

tiuska77
1. feb 2012

@fide Dcérke si dala aké meno ked ju oslovuješ Eli? 🙂

oxiba
1. feb 2012

žienky toto stojí za pozretie 🙂 : http://hipsterhitler.gulas.sme.sk/14544/take-ne... 😉

maskyna
1. feb 2012

@fide dakujem,asi si ma presvedcila ze si ju kupim 😉 ,ved mozno aj tak bude babo spavat medzi nami ako nas prvy syncek 🙂 a ten matrac si tam tiez kupim ,ved praveze my tiez stale niekde cestujeme,takze sa nam to aj vyplati 🙂

maskyna
1. feb 2012

@mimi vdaka vyskusam,dufam ze pomoze,mne nachvilku pomozu aj tie cmulacie tablety,ale nechcem si ich stale davat,to len pred spanim,aby som zaspala 🙂

lucyfuk77
1. feb 2012

@nena13 ;) mi hovor ... A to mame este vela pred sebou :-P

fide
1. feb 2012

@tiuska77 Eliška sa volá.....mnohokrat jej poviem aj Eliz ...alebo Elinka či Elišenka 😉

fide
1. feb 2012

@maskyna co sa tyka babatka a spania medzi vami ....moc neodporucam z vasej vlastnej aktivity, lebo potom vam nebude chciet spinkat vo vlastnej posteli ako starsi...mam take kamosky co koli tomu 2-3 rocne deti uspavaju na rukach aby ich nemuseli mat pri sebe .. napr ze uz maju druhe babo ...My sme našu Elišku nikdy k sebe nedávali spat ale ráno ked sa zobudila dali sme si ju k sebe a pomazlili sme sa ....zvykla si ze to tak je a teraz uz ked spinka na velkej posteli pride k nam sama ale je to o 7.00 ...
Ked malemu ukazes ze je jeho miesto pri tebe na posteli tazsie mu ako starsiemu vysvelis ze ma na to svoju vlastnu postielku. Myslim ze je to takto spravne aj z psychickeho hladiska dietata. neviem si predstavit zeby som teraz okrem toho ze som na rizikovom a nemozem sa jej tolko venovat, zeby som ju dala od seba akoby som ju odstrcila... a poviem ti je to vymodlene a milovane dieta najviac na svete...

alohim
1. feb 2012

@maskyna aj ja idem zajtra...dufam, ze mi z toho nebude zle 😨 drz sa! 🙂

Inak co hovorite na kocik Cybex Callisto 2011? Velmi sa mi pozdava dizajnom, funkciami, lahkostou (iba 9kg) (byt, 3.poschodie, mhd), nasla som nan dobre referencie no iba na sportak, vanicka ma vsak 78*30cm (snad je to dost) a kolieska su odpruzene, ale nie nafukovacie iba pogumovane a trochu mensie, snad preziju rozbitejsie chodniky...no rozmyslam, ze ist don uz od narodenia, aj cena sa da. Aky mate nazor? Alebo tip na lahsi a cenovo vyhodny kocik? (v piatok sa ide na nakupy)

A uz aj ja sa vytesujem sa z prvych detskych mini veciciek, doteraz som totiz nic nemala kupene - no v Tescu mali fajn akciu na bodycka, pyzamka, tak maly bude zladeny neutralne do biela, zltucka, bezova, ziadna svetlomodra...🙂 Aku velkost ste kupovali? staci 56 ci 62 alebo z kazdeho trosku? ja aj 56 ale asi viac z c.62., keby bol nahodou valibuk.

mirkave
1. feb 2012

@oxiba ked som tu fotku "tehuliek" videla na fb,tak som sa rehotala jak najata 😀

raa2
1. feb 2012

@alohim z vlastných skúsenosti by som do toho kocika nesla,po jednej zime bude KOCIK úplne rozhegany,kolieska sama osmicka,ja teraz používam Chicco litte way,co mapodobne kolieska a je úplne zničený,rozhegany ,kvôli kolieskam a váži okolo 7 kíl.budem rada ak do porodu vydrzi v kope.uz sa teším kedy vytiahnem casualplay.

janusha33
2. feb 2012

Joooj ja uz chcem maj.......ja sa uz neviem dockat toho mojho futbalistu......taky je akcny posledne dni.....a uz chcem aj teplo......Postielocku pomalicky chystam.Nakoniec nebudeme kupovat novu ale oco mi nasiel jednu co sme mali doma, som ju vcera vycistila parnym mopom a zacala smirglovat dole stary lak a ked bude teplo ju pekne vonku prelakujem a kupime matrac, baladachyn nakoniec ma svagrina takze pohodicka....a hniezdo si usijem, to je najmenej.Ako mam rada mrazy ale to mali byt v januari a teraz uz nech sa pekne otepluje aby sa dalo vyjst von, posediet.......ta zima ma zacina ubijat.....stale doma zatvorena aby som nahodou neprechladla a este aj ta chripka zuri.......jooooj....

oxiba
2. feb 2012

@alohim ahoj, moja skúsenosť s vecičkami: ak máš normálne donosené dieťatko cca 3 kg/50 cm, tak tú veľkosť 56 si kúp iba do pôrodnice, 62 veľkosť - rukáviky zahneš, nekupuj s týchto veľkostí nejako extra veľké množstvo - tipy koľko čoho treba nájdeš na nete, myslím že to bolo i na stránke www.mamaaja.sk - pod typmi, keď sa nemýlim, bodíčka sú super - hore musia byť buď rozopínacie alebo typ obálka, inak tam hlavičku nedostaneš.. mne sa osvedčili pyžamkooveraly, ak u vás máte mothercare obchod sú tam i - 50% zľavy, kvalitné vecičky; čiapočky sú lepšie podľa mňa tie čo sa dajú zaviazať pod briadkou a sú tvarované - keď máš akčné dieťatko tú bez viazania má stále zosunutú... prajem ti príjemné nakupovanie a úspešný lov na vecičky... 😉

oxiba
2. feb 2012

@janusha33 júj ja tiež snívam o vani plnej horúcej vody... a o spánku na bruchu...nuž nedá sa... ešte nás to pekne vymrazí, tak sa len babušiť musíme, teploty majú byť také nízke, že pomaly stanné právo pre menšie deti... môj špunt je tiež taký divoch, mám pocit, akoby sa rúčkami držal pupočnej šnúry a robil si u mňa v maternici súkromný bungee jumping, resp. skoky a la tarzan.. 😉

janusha33
2. feb 2012

@oxiba Moj robi mexicke vlny......a najradsej vecer ked si lahnem.....a rano take kopance dava vtedy hra futbal asi......o tom spanku na bruchu snivam tiez lebo sa neviem poriadne vyspat.....na jednom boku nemozem dlho spat tak sa prevraciam na druhy, to sa uz ale preberiem lebo ma ten jeden bok zacne boliet a neviem ako si ulozit nohu.......no asi vymyslim postel respektive matrac pre tehotne.......bude nehorazne hruby a v strede bude mat otvor na brusko.....ako je napriklad na maserskych stoloch otvor na tvar, nos tak na tom matraci bude makkucky otvor pre brusko aby zena mohla lezat na bruchu a netlacila si nanho svojou vahou......lenze to bude musiet spat celu noc na bruchu......a ja som sa prevracala z boka na brucho......

bambulla
2. feb 2012

@maskyna ahoj my mame cestovnu postielku jednu u maminy taku klasicku a doma mam tiez cestovnu od baby dream taku ze ked je este babo male pokial same sa nevie postavit je taka zdvihnuta aby si sa nemusela zahynat az na spodom postielky a potom sa to da zvesit 🙂 a som s nou spokojna

suzan1111
2. feb 2012

jeeeeej baby ja som asi zas chora..ako su tieto mrazy a chodim z prace tak mi nafukalo do nosteka a uz treti den soplim, boli ma hrdlo a uz aj hlava ma z tej nadchy zacina boliet..tak si davam paralen a homeopatikum homeogene, ale musela som chodit do prace..dneska som si povedala, ze uz posledny den, ze zajtra ostanem doma..no dnes musim este dokoncit jeden spis..tak som si to nemohla dovolit..no a rano ma muz zjazdil, ze ci mi je praca prednejsia ako nase dieta a ze co ked bude postihnute..boze ja sa teraz tak bojim..nemam teploty..tak ja dufam, ze mu nic nebude a od zajtra uz len lezim v posteli..myslite, ze mu nieco moze byt ??fakt ma nastrasil ☹

petra1209
2. feb 2012

Tak sme si dnes zas niečo objednali 😉