icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

babush
2. feb 2012

@danculka24 ak chces perinku, tak si osobne myslim, ze zavinovacka ti uz bude zbytocna. V maji uz byva zvycajne poriadne teplo, tak aby sa ti babo neuvarilo take zababusene 😉 Tiez som nad tym premyslala, ze ako to budem riesit. Prve dieta mam januarove a to bolo v perinke super, ale takto na leto, to bude chciet asi trosku ine veci. Ale na perinku ja nedam dopustit. Paradne sa v tom kojila a bola kludnejsia, ked bola taka "zosnurovana", aspon sa tymi rucickami tolko nenarobila 😀

danculka24
2. feb 2012

@babush no neviem zvažujem či kupim aj aj, čo počuvam nazory vraj babatka su hned este po narodeni v perinke kludnejšie, samozrejme su aj vynimky ale človek dopredu nevie, zavinovačka sa da využit popripade ako deka,

mirkave
2. feb 2012

@suzan1111 pekne doma,v teplucku,pod perinou by ti bolo najlesie 😒 dufam,ze to nebude nic vaznejsie

mirkave
2. feb 2012

@zlobinka aj ty zasa nadchujes? ☹ uz nech skonci ta zima ☹

mirkave
2. feb 2012

@nena13 vracat ani nie....len ma hodne napina.myslim si,ze u mna to je kvoli zahlieneniu z nadchy alebo ja neviem......

mirkave
2. feb 2012

@danculka24 ja mam aj klasicke krasne perinky,v ktorych sme boli aj my ako babence 😀 a aj zavinovacku.spokojna som bola s oboma.ked bola simonka malilinkata,tak som ju mala len v perinke.az ked bola starsia-pevnejsia,tak som zacala pouzivat zavinovacku,ktora nam posluzila po rozbaleni ako podlozka,deka.......

danculka24
2. feb 2012

@mirkave asi kupim aj aj pre istotu ako pišeš, na začiatku perinka klasika, potom zavinovačkaa ked nebude chciet da sa zavinovačka aj inak využit, kamoška ma zavinovačku so zipsom využila v zime do fusaku ale taku som zatial nenasla

lilianka1199
2. feb 2012

@sisapetrigova... tiez mam 15 maj 🙂...mame krasny datum 🙂

lunnka
3. feb 2012

@petra1209 ahoj ake latkove plienky si si objednala? all-in - one? a kde? vdaka

petra1209
3. feb 2012

@lunnka ahoj, ja som klasické plienky neobjednávala, nechystám sa ich používať 😉

janusha33
3. feb 2012

@petra1209 tak na niektore veci ti bude treba nejaku latkovu plienku.......urcite ich nebudem pouzivat na prebalovanie ale myslim tie velke stvorcove....

lunnka
3. feb 2012

@petra1209 nemyslim klasicke, pisala si ze si si objednala plienky na nete, pozerala som vela druhov ale je tam toho kvantum..all-in-one sa mi pacia len su drahe
@janusha33 suhlasim klasicke som si kupila ze urcite vyuzijem aj na ine ako prebalovanie

janusha33
3. feb 2012

@mirkave No tak som sa tesila a uz zacinam aj ja kychat a nadchovat troska....... 😢

janusha33
3. feb 2012

@babush Tiez som za perinku,ale tak budem mat mozno aj jednu zavinovacku ked bude vacsi....

petra1209
3. feb 2012

@janusha33 no to jasné, mám aj klasické, som myslela, že chceš vedieť na prebaľovanie 🙂 Tie som nekupovala kamarátke zostali tak mi dala plnú taškú úplne nových a dve som kúpila v Kindercentre s detským motívom 100x100 na utieranie po kupkaní.

petra1209
3. feb 2012

@lunnka ale ja som z netu plienky neobjednávala, nepomýlila si si ma s niektorou kočkou? 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
janusha33
3. feb 2012

@stvura K nam na vychod na choroba este asi nedosla poriadne, muz len pokasliava, mama sa dostava z toho co som ja mala pred cca 2 tyzdnami, len ja som isla k lekarke a mala antibiotika a ona nepojde k lekarke ani za svet.....a oco ten pokasliava s prestavkami uz od novembra.Takze relativne som na tom najlepsie ja lebo ja len rano troska kycham a potom troska sopliky a cely den pohoda.....lenze ja som aj alergicka takze to moze byt aj z toho..

suzan1111
3. feb 2012

@mirkave no dufam aj ja, som bola rano u doktorky, nic mi nedala,ze ked nemam teploty a kasel,tak len vylezat s cajikom a zbavit sa nejako nadchy..nechala ma do 10PN..tak budem veru lenosit v postielke 😀 len ked ja neviem cez den moc spat a hodinku lezim a uz sa musim ist aspon do kuchyne motat, som sice slaba jak mucha ale uz rozmyslam, ze poobede spravim palacinky, ked pride muzicek z prace, nech mame aj nieco sladke 🙂 ..snad ked budem len takto vnutri v teplucku, tak ma tie sopliky a hlavybol prejdu 🙂

fide
3. feb 2012

@babush naša Eliška je narodena 29.11 a perinku sme využili asi tak mesiac. bola som totiž vela hospitalizovana a mala chodila so mnou kedze som ju kojila....dobre sa mi v tom prenášala a dvíhala z postielky ale ked sme došli domov vobec nebola v perinke iba ked išla do kočíka lebo do auta aj tak musela mat overal na sedacku...perinka je teplejsia ale zavinovacka je jednoduhsia na udrzbu keby sa ti babo pogrckalo ... my sme aj preto rychlo vysli z perinky, ze mi ju aj 4x denne ogrckala...
.sama som zvedava ako to budem riesit teraz. mam 2 zavynovačky take neutralne a klasicke biele šnurovacie perinky, ale len jednu vypln do nich antialergicku...

babush
3. feb 2012

@fide no ja len pisem, moju osobnu skusenost. Mam asi 4 perinky 😀 😀 take uplne klasicke este hadam po mne, aj take na dlzku, aj do stvorca strihanu. Kazdemu vsak moze vyhovovat nieco ine, to je uplne normalne. Neskor som kupila taku zapinaciu deku s kapuckou a to bola akoze zavinovacka, ale z tej sa mala hned vykopala, kdezto v perinke som ju riadne poviazala (znie to inak hrozne 😉 ) a bolo spokojnejsia a nevyrusovala samu seba. Ale rozumiem, ze si maminy chcu pokupit pre svoje babo vsetko a len to naj. Len niekedy ked vidim, kolko zbytocnosti dnes ponukaju a tvaria sa, ze bez toho dnesna matka a babatko nemozu byt, tak ma ide porazit. Je to paradny biznis a vsetko je o marketingu. Ale ked si raz maminy nasetria na to babo a chcu minat prasule pre radost, tak aj to chapem 😎

fide
3. feb 2012

@suzan1111 Ja som mala asi pred 3 t strasne sople. pridruzili sa k tomu krce v pravom boku tak som sla k dr.... nedala mi lieky kedze som jej povedala ze je to urcite alergia na pliesne a tych mame v dome pozehnane 😠 no urobila mi odber a predstavte si vysli mi zle výsledky na zápal teda sedimentácia a leukocity 🙂 nerobila mi kontrolny odber lebo ked som tam dosla uz som nemala ani sopel ani bolesti...no vdaka Bohu nedala som si jednu piulku len som morskou vodov vyplachovala nos a 1x denne som si strekla mukonasal asi 3 dni ...a bolo dobre....

janusha33
3. feb 2012

@fide Ja som mala zase CRP na antibiotika vyssie aj po antibiotikach a u gyndy mi sestricka povedala ze to nic ze v tehotenstve je to normalne ze vtedy su aj leukocyty vyssie.Ale ze to je normalne

fide
3. feb 2012

@janusha33 aha tak si ma ukludnila..lebo uz som rozmyslala ze si vyziadam aby mi urobila znova odbery.. ale tak ak to nevadi tak super...ako obvodna mi povedala ze som mala prist skorej ze nemam dobre vysledky krvi. Ja som rizikova a nedovolim si ani po byte viacej pochodit nie to este cestovat 30km a potom nazad..

fide
3. feb 2012

Ozaj mamicky urcite tu nie som sama co v tomto obdobi sa snazi odplienkovat dietatko....alebo aspon mate skusenosti ... nasa Eliška uz nema cez den plienocku no na 80% sme to my co sa jej musime pýtat ci nechce cikat alebo kakat. Niekedy nam aj protestuje ze nechce a ked ju posadim momentalne cika.ked ide spinkat samozrejme aj 4x pribehne z izby ze chce cikat takze vie co to znamena len sa este zabuda ..neviete mi poradit nieco motivujucejsie ako lentilky???

janusha33
3. feb 2012

@fide No u nas to fungovalo asi takto....teda u nas pri bratovom synovom.....oco teda dedo nieco opravoval na wc a do steny tam vyrypal velku dieru.....tak sme ukazovali tej diere ako vie Jakubko pekne cikat.....v lete zase pes vyhrabal taku malu jamku tak sme mu urobili z toho senzaciu ze ideme cikat do jamky....nepouzivali sa u nas nejak lentilky alebo nieco zato.....ale tiez ked bol maly u nas tak sme sa ho stale my pytali ci netreba cikat.....alebo ci ideme ukazat dedovej diere ako cika.......tak bud tam daj na stenu nejaku nalepku ja neviem ze kacicku a ze ukaze kacicke ako vie ona pekne cikat alebo tak nejak to vymmysliet....mozno to zaberie.....ked sa brat odstahoval do nemecka tak maly mal tam problem ist na wc......teraz si uz vyspevuje lebo svagrina mu stale povie ze ci si idu zaspievat lebo sa im to tak ozyva......a to sa malemu paci

tinci
3. feb 2012

@stvura ano a navyse je Halmesova velmi mila - tu je krasna pusinka,rucicky,prstiky jednoducho same zdrobneninky a tak 🙂...mozno ten ultrazvuk nie je az na takej vysokej urovni,pretoze sme to nemali moc akoby zaostrene, fotky boli styri ciernobiele a takmer totozne ale malu mi prezrela niekolko krat uplne dokladne a pri zhasnutom svetlea na velkej obrazovke /muz tam po pol hodine skoro zaspal hehe/.

stvura
Odpoveď bola odstránená
fide
3. feb 2012

@janusha33 ako ona sa mi mnohokrat vycika aj sama len to sa mi nezda ze na to myslim ja a nie ona .... ci to mam brat tak ze to same casom pride????

oxiba
3. feb 2012

@fide no môj drobec prestal nosiť plienky sám od seba, keď mal 2 roky a jeden mesiac, tým pádom odmietol i detskú stoličku aj brindák, s tým že on už nie je "bábo"..(nehodu mal iba 2 x - myslím tým počúranie sa 🙂) ja som ho motivovala tak, že som si povedala, že bude mať taký režim ako ja, čiže ráno, keď vstal, vysadila som ho na WC (nočník nemal rád), tak isto po jedle a pred spaním, brala som ho so sebou na WC (pripadala som si ako cvok), keď mal úspech tak som ho pochválila, nejako extra som to nekomentovala, nech vie, že je to normálne...toto trvalo cca 1-2 mesiace a úspech sa dostavil 🙂 plus večer som ho už nejako extra nenadájala čajom, aby sa večer nepocikal... každé dieťatko je malá individualita, držím ti palce nech nájdeš ten správny štýl pre svoju princeznú 😉