icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

tiuska77
7. feb 2012

@mirkave určite to nieje až take hrozne 😉 , ale vidiš maš aspoň odvahu si tu dať fotku..ja nemam ani to xi..

prinzesz
7. feb 2012

@oxiba joj, akurat aj ja som dnes kukala ze aj mne sa otvraju vrecka na mojom kabate, este ho zapnem ale neviem neviem ako dlho.. potom fakt neviem co budem nosit.. ale potesilo ma to ze si aj ty na tom tak ako ja.. hehe.. btw. tiez mam brusko vpredu.. nastastie.. ale uvidime ake to bude na konci!

tiuska77
7. feb 2012

@janusha33 mysliš v PL? ja chodim stale do Noweho Targu...mam to asi 50km z Popradu, tak ak pojdeš urob prieskum 🙂

tiuska77
7. feb 2012

@prinzesz mňa tiež teši, že niesom na tom sama takto 😀 .. davam ešte 2 tyždne max mojim veciam na zimu 😒 ..tiež som sa čudovala, že prečo mam tak vypučené brucho a pritom mam pocit, že som nepribrala nejako brutálne nejakych 8 kg...ale bude to asi tym že mam bruško vpredu..teda aspon sa kus utešujem ked čitam čo pišete 😎

pokito
7. feb 2012

@lunnka mozes, aj ja papam 😉

lunnka
7. feb 2012

@pokito 🙂 no chvalabohu, ani ze fetu a pod. syry balk. typu..

pokito
7. feb 2012

@lunnka no to s tou fetou som niekde citala, ale aj tak papam. Vyhybam sa nive a pod.

alohim
7. feb 2012

@tiuska77 tak laicky - prietoky je ultrazvukove vysetrenie kde sa kontroluje rast a poloha plodu, ci je ok prietok zivin pupocnikom k babatku.
Inak ja mam podobne tiez +9kg brusko dost vpredu a vypukle...som utla a mam uzke boky, tak sa to vyduva dopredu:D takze vyzeram ako pavuk :D bundu uz len na chlp zapnem

fide
7. feb 2012

No mamičky ja som dnes veru ledva vosla do mojho kabata... uz iba na jeden gombik zapnuty...ale pozerala som ze nie je problem ich prešiť aj o 10 cm dalej lebo kabat sa tvari ako tie co su dvojradove ... tak nebudem kupovať nový ..a potom gombiky prešijem naspať 😎 aj tak nechodim vela vonku a za tie peniazky kupim nieco malemu.....
a inč mame maly uspech naša Elišenka sa rada yvpíta na "vecko" teda že nie na nočnik ale do zachodika ... len s kakanim mame este problem... ☹

cimage
7. feb 2012

caute, som rada, ze viacere sme take pavukoidne. Na stastie, bundu mam siroku, ale neviem ci mi bude do konca zimi. Kabat asi ani nezapnem 😒 . Uz sa nam tazko obuva a o upratovani ani nehovorim. Ked chcem s malou metlickou nieco pozametat tak sa musim stvornozky plazit po zemi 😀, uvidime ake to bude do konca.

mirkave
7. feb 2012

@tiuska77 nech sme kazda aka sme.mame okolo seba ludi,ktori nas miluju a im sa pacime 😀

mirkave
7. feb 2012

a ide sa do hajan 😔 .rano ma caka presladena gebuzina a dvojhodinove sedenie na gynde 🙄
krasny den dievcence 😀

danculka24
7. feb 2012

@mirkave taak nech Ti to tam rýchlo ubehne, ja idem o týžden, dobruuuu

janusha33
8. feb 2012

@tiuska77 NIe nepojdem ja tom mam od KE dost daleko a bojim sa zeby som tu cestu nezvladla.Nasi ked idu na maso tak len do Leluchova.Mama chcela ist do Krosna tak uvidim ze co.Ci vobec sa niekam pojde.

janusha33
8. feb 2012

@fide No ja som musela kupovat novu bundu a mala som s tym velky problem,lebo vsetko je na take stihlucke osoby.Nakoniec som to vyriesila tak ze v jednom obchode na trhu som objavila pansku pundu, ktora mi je dobra a nevyzera velmi ze je panska.Je taka sportova ale uplne v pohode.Troska su mi dlhe rukavy lebo som musela zobrat vaciu velkost ako bezne nosim ale do konca zimy by mala postacit.Len nech uz skonci ta zima lebo ked si obliekam pancuchy a vsetky tie vrstvy len odfukujem.S ponozkami ani nehovorim aky problem a o obuvani uz vobec nie.Uz som muzovi hovorila ze ma bude obuvat.Keby uz bolo fajne teplucko, supnem crocsy na nohy a idem.Alebo tenisky.

janusha33
8. feb 2012

@alohim No ja mam brusko nejake male alebo akoby rozliate.Keby maly nekopal jak diablik tak ani nejak neregistrujem ze som tehotna.Troska narastlo dopredu ale ja som bola aj predtym taka baculka takze to nejak nevidno.Akurat ze sa mi blbo dycho lebo som dychala do brucha a teraz sa mi neda, tak musim prejst na dychanie do hrudnika, lenze to je plytsie dychanie.A to som zvedava ako zvladnem svoju alergiu lebo obdobie marec-jun je pre mna troska kriticke......lebo kvitnu vsetky tie kriky a travy a vsetky tie blbiny lietaju.......musim zajst za doktorkou nech mi zmeni lieky.Alebo to iba risknem s tablekami zo suseneho kozieho mlieka.Minuleho roku som brala iba tie a perfektne mi zabrali.

oxiba
8. feb 2012

@cobhan čo dokáže láska 🙂, zhodou okolností i ja som sa našla s mojou polovičkou cez net on robil v ZA ja v BA, skončili sme v BA... v Grécku si bola delegátkou CK? ..akurát minulé leto som bola na svadbe kámoške, čo si brala íra, taká typická írskoslovenská svadba 🙂

oxiba
8. feb 2012

@janusha33 venovala si sa ako fyzioterapeutka už i miminkám, či väčším drobcom?

tiuska77
8. feb 2012

@janusha33 normalne berieš počas tehu tabletky na alergiu, ja sa celú zimu už trapim, ja mam celoročnu a vkuse zapchaty nos, a som ani nešla k doktorke si niečo predpisať som si myslela, že aj tak nemôžem nič brať...a to ešte čo ma čaka ked začne všetko kvitnuť 😒

janusha33
8. feb 2012

@oxiba Iba na praxi v skole.V praci som sa s miminkami nestretla.Na miminka by som musela mat Vojtovu metodu a tu nemam.Mam par zakladov, takze ked nedajboze bude treba s nasim cvicit tak sa nestratim, dufam ale ze nebude treba.Ale stretla som sa so 4 rocnymi detmi s tak stuhnutou sijou ze som sa divila ako sa to dalo.....no a klasika krivy chrbat to som cvicila s niekolkymi skolkarmi a skolakmi.

oxiba
8. feb 2012

@tiuska77
@janusha33 čaute alergičky, pripájam sa k vám do klubu, ja som u svojej doktorky bola, jediné čo môžem je staloral, na zníženie citlivosti... ináč nič, ale hovorila mi, že keby bolo vééľmi zle je už pár liekov, čo sa dá brať... neviem, či to bude i u vás tak, no ja som počas minulého tehotenstva a aj počas obdobia, čo som kojila vôbec nemala prejavy alergie.. Mudr. tvrdila, že polovici žien sa počas tehu uľaví, štvrtite zhorší a štvrtine alegia sa vôbec nezmení... tak si držme palce nech sme v tej polovici 🙂

ináč tiež sa radím do klubu mierne chudokrvných, pohár cvikle už mám rozjedený v chladničke + kúpila som i sušené marhule (tiež dobrý zdroj Fe) 🙂

janusha33
8. feb 2012

@tiuska77 Nie neberiem.Ja inac oficialne uzivam Cetigen aj to len v sezone,teda by som mala.Ked mi je dobre tak ho neberiem.Ale segra objavila tabletky so suseneho kozieho mlieka, prirodny produkt a kozie mlieko je vseobecne zname velmi dobre pre alergikov.Tak som ich vyskusala a vies ze pomohli?Ale uz nemam takze si musim objednat.V lekarni ich http://nedostanes.http://www.capramilk.eu/produ... a ja som s tym velmi spokojna.Cez sezonu relativne pohoda a bez tych liekov od alergologicky.....teraz uz bude asi treti rok co ich berim.Aj to v zime ich neberiem, len zhruba od marca do jula - augusta lebo mam aj na palinu a ta kvitne prave v auguste ale minuleho roku mi z nej nejak nic nebolo

janusha33
8. feb 2012

@oxiba Tak ja iba oficialne som doteraz uzivala Cetigen, ale to uz mi fakt muselo byt zle ked som ho aj zacala brat.Inac som kazdy den zobrala tri kozickove tabletky a vsetko bolo ok...a ked sa mi podarilo zohnat kozie mlieko tak tiez bolo dobre.Ono to kozie mlieko nie je az take hrozne....dobre citit tam kozu a po napiti je troska horkasta chut v ustach ale to treba pit a nie vonat ako hovori moj tatik....tak som sa snazila nim riadit.Ja mam hlavne na travy a palinu a neviem ci uz nemam aj na jelse a tie jarne stromy lebo mi predminuly rok zacalo byt nejak skor horsie.ale teraz pohoda.Len uz nemam tabletky tak si musim objednat.Je to v podtstate vyzivovy doplnok tak ako su naprkilad tie vitaminy pre tehotne, tie ja som napriklad zobrala par krat ale nebolo mi z nich dobre tak som prestala a pokracoval v kozenkovych.

cobhan
8. feb 2012

@oxiba ahoj, no pekne 🙂. Nie, aj ked obcas som jednej CK pomahala ked bolo treba. Studovala som tam VS 🙂

oxiba
8. feb 2012

@cobhan 🙂 fíha, čo také si tam študovala? + tak ma napadlo, čo si myslíš o kríze v Grécku, keď už si tamojších pomerov znalá 😉 mne sa zdá, že to nezvládajú a bolo by asi lepšie, keby sa vrátili ku drachne...

oxiba
8. feb 2012

@janusha33 ja som tiež vysadená na ambróziu, palinu 🙂, kozie mlieko, syr, skrátka hocičo od kozičiek nezvládam ☹ ani sondou by to do mňa nik nedostal..

maskyna
8. feb 2012

@janusha33 no ja som natom podobne,tiez som bola taka baculka a teraz som pribrala dokopy 8 kil ,ale mam to rozlozene vsade,nemam az take velke brusko 🙂 ,ale ked idem do kopca tak fucim ako slon 😝 ,ale ved uz daako to vydrzime,hlavne nech su babetka zdrave 🙂 ,potom sa to vybeha.a co sa tyka alergie tak ja uz teraz od 4,mesiaca beriem zodac,no neviem ako to bude so mnou v aprily,ked zacne vsetko kvitnut 😖 budeme len kychat a smoklit 😠 tak sa drzkajte vsetky 🙂

maskyna
8. feb 2012

@oxiba ahoj,ja som tiez pri prvom tehotenstve nemala ziadne priznaky alergie a potom ako som porodila tak znovu sa to objavilo.teraz sa mi od zaciatku stale kychalo a rezali ma oci 😠 ,ale doktorka mi povedala nech skusim vydrzat do 4.mesiaca a odvtedy beriem zodac,mam aj taky sprej do nosa.no ale toho aprila sa obavam,to sa bude len zhorsovat 😝

tiuska77
8. feb 2012

@janusha33 🙂 niečo som už počula aj ja ohladom produktov z kozieho mlieka, ale nevedela som, že su aj tabletky ...pozriem sa na to... ďakujem za radu 😉

janusha33
8. feb 2012

@tiuska77 Ano su, ja mam s nimi osobne velmi dobru skusenost a dobre je to ze obsahuju aj kopec inych vitaminov a zelezo a tak.....