Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
dievcata, niektore ste tu pisali, ze spite na chrbte, a to sa v nasom stave uz neodporuca, mne to povedal dr. uz pri prvom tehu, a potvrdila mi to aj terajsia gynekologicka, vraj to nie je velmi idealne pre dietatko ale ani pre matku... najlepsie je spat na boku, s vankusom medzi kolenami... ja tiez takto spavam, aj ked sa kazdu chvilu pretacam na druhy bok, lebo oba klby ma neskutocne po chvili bolia 😠
@petka296 peti ja som kupila asi 4 body, a 1 polodupacky -do nemocnice...mam asi 3 dupaciek tu z bazarika c.56 a ostatne mam od 62..hodne tu z bazarika..aj take na doma aj take na vychadzky...podla mna to ani nevynosi a vacsie cisla - rukavy sa vyhnu..ved nevieme ake sa nam narodia a popripade ak by to nestacilo obchodov je vela..staci muza do tesca poslat 🙂 radsej potom dokupit ako zbytocne..teraz sa kamaratkynej znamej narodila v termine dcerka a meria len 41cm..tiez dokupila vecicky,lebo ich vynosia este.. 🙂
@prinzesz Ja ked zacnem pre nieco plakat alebo som taka ze nervozna alebo podrazdne tak hned si poviem ze pekne so mnou siju hormony, vsetkych doma na to upozornim ze v skutocnosti mi nic nie je len hormon sa chce plakat a potom ked som chvilku sama v klude alebo ma muz pomojka, ukludni ze vsetko bude ok ma to prejde.To aj predtym ked som kramy mala a som bola taka nervozna z toho tak som si povedala ze moje okolie nemusi trpiet kvoli mojim kramom a som im povedala rovno nech ma nechaju na pokoji, zavrela som sa do izby, poplakala si,ulavilo sa mi.....a bolo dobre.....po burke vyslo slniecko......a teraz kolko sa ja narehocem a tak dobre schuti, az sama vidim jak mi to dobre padne.....a moja mama mi asi zavidi, lebo kazdu radost sa mi snazi pokazit nejakou poznamkou ale uz som sa naucila to nepocuvat.....takze ma smolu.....ona je ale zlozita povaha......ked nema problem tak si ho za kazdu cenu musi vyrobit....nudi sa....
@svenka Presne, aj mna bolia po chvili a to nie je ziadne vyhra potom sa celu noc otacat......keby to islo aspon tak lahko......a na chrbte som tiez iba chvilku lebo sa mi zle dycha na chrbte takze ani nespim na chrbte.....tam len lezim kym si oddychnu bedrove klby....casto sa v noci zobudim na to ze neviem ako si mam ulozit nohu co ma boli klb.....a navyse stale citim tie zablokovane stavce medzi lopatkami a ked som na chrbte je to este horsie......cize mam v spanku polohu nieco ako stabilizovanu polohu na boku, to sa mi zatial najviac tak osvedcilo ze vrchnu nohu si dam troska dopredu, aby som sa viac opierala o koleno a odlahcila tym troska bedro na ktorom lezim, lenze to zas musim davat pozor aby som sa neprevalila velmi na brucho cize som oblozena vankusmi jak ....
@petka296 ja poros absolutne neriesim, viem ze to bude boliet a dufam ze nebude musiet byt cisarsky lebo to je horsie ako normalny.....ja si stale hovorim ze ked to zvladla svagrina ktora je stihlejsia ako ja, tak to zvladnem aj ja 😀 😀 😀 Nejak sa nad tym este nezamyslam,v tomto ja mam este dost casu,ved to az v maji a ja mam v tomto nejak stale januar, aj ked je uz februar ale to nic.......ja ako sa poznam ja budem mat aj v maji este januar, este dost casu.....naco sa budem stresovat, ze jak to bude boliet a ci pojde vsetko OK.....neriesim to teraz aby som sa nezostresovala lebo stres len zosilnuje bolest aj vsetko.......ja sa teraz radsej bavkam s postielkou ktoru chystame a take prkotinky ze co mi este treba a s malym sa rozpravam......najnovsie uz zacal manzel.....doteraz sa k tomu nejak nemal......ale teraz uz aj brusko hladka a maly samozrejme vtedy kopat nebude ani sa nijak neprejavi......sa smejeme ze tajnos agentos
No vcera co sa mi stalo.Boli sme u svokri na navstevu a svagrina ma taku malu 4-rocnu dcerku.Ked jej povedali ze budeme mat babatko,tak najprv chcela hned vymenit svojho 2-rocneho braceka, ze my nech jej dame babatko a vezmeme si braceka.A potom tak pozera na mna a pozera a sa ma pyta ze kde mam to babatko.Tak sme jej vysvetlovali ze v brusku teraz spinka este a ona musi pockat do leta a potom jej ho prinesiem ukazat.No nijak raz jej to neslo, ze kde je to babatko.Zaklincovala to tym ze si sadla ku mne a zacala mi dvihat mikinu ze kde tam mam skryte babatko pod mikinou ci kde ho tam mam.No sme sa tak zacali smiat so svokrou......A maly ako narocky vtedy asi spal, keby sa aspon hybal tak jej prilozim rucku aby ho citila....ale nic....ale niekedy tak maly kopne ze ked mam ruku na brusku tak az mi ruka podskoci...
Baby mňa tak nenormálne bolia kríže 😒 ani sedieť, ani ležať ☹
jáj dievčatá aj mňa táák strašne bolí chrbát cca v strede, najhoršie je že mi to už vystreľuje až do brucha... jedinou útechou mi je, že nie som v tom jediná... asi budem večer gooogliť a cvičiť až dokiaľ to neprestane (obávam sa však, že to bude až po 9 mesiaci 😉 ).. už sa ma v práci pýtali, že kedy mám termín, keď tak chodím .., no choďte tanečným krokom keď vás tak sakramentsky kľaje v chrbte... 😠
my zatial vieme dobre spat, len ked sa otocim na lavy bok, tak citim ako maly kope do postele, asi ho to tam tlaci 🙂 . Ale celkovo od zaciatku sa viac zdrziava na lavej strane, aj teraz ho tam vieme nahmatat. Chcela by som vediet ako je ulozeny, ale UTZ uz mat nebudeme 😒 . My sme si kupili take odpocuvacie vajicko, tak ho pocuvame skoro kazdy vecer. Uz je to poriadny rozdiel oproti 20temu tyzdnu. Teraz ked kopne, tak ideme ohluchnut, ale je to zlatucke.
@janusha33 tak ja som to na stastie myslela vseobecne o rodine, ale viem ze su taki co nepomozu. A urcite ta tvoja postielka je ovela kvalitnejsia ako nova. Nas maly tiez bude mat u oboch babiek stare postielky po nas ked ich pojdeme pozriet 😉 .
@tiuska77 ma tesi, ze si zo saly mala dobry pocit. 🙂 Ja budem rodit cisarskym, tak patram, skumam, ze pre aku anestezu sa rozhodnem. Dnes som mala super den, prisli mi vecicky, co som kupila tu na MK, moje prve babetkovske nakupy. Potom som bola u endokrinologicky a vsetko je OK, mam sa ukazat az po porode a potom uz mozem vysadit lieky, huraaa.
@oxiba ked som bola naposledy u gynekologa, tak som sa nevedela usadit na koze, co ma tak chrbat bolel, chudak lekar, musel cakat, kym som si nasla svoju polohu 😀
Jaj,mna uz uplne chytila nakupna horucka,zacinaju mi pravidelne chodit zasielky,pani postarka ma radost ,ked ma stale nahana,ze mam balik 🙂 ale od vcera mam tehu vankus a to je na nezaplatenie,stale som dookola davala len nejake vankuse a teraz si vyskladam vankus tak ako treba.... 🙂 ....
@tiuska77 vraj ked zena lezi na chrbte, tak maternica (brucho) tlaci na nejaku dolnu zilu... ale nepamatam si to uz presne, prepac... ale mne doktori nezakazali striktne, ze nelezat na chrbte, len ze sa to neodporuca... ved sa skus spytat svojho, mozno ti povie ze sa tak lezat v pohode moze...
@petra1209 Aj mňa strašne bolia kríže, ale mne to začalo hned na začiatku, asi v treťom mesiaci...Ledva sa postavím z postele, fakt si neviem predstaviť, ako s tým budem rodiť...joj...
No a v poslednom čase ma ide v noci poraziť. Ja neviem, čo robiť z nohami. Oni ma akosi šteglia, neviem, kde ich dať, najradšej by som ich zahodila...Proste mi zavadzaju...Ťažko to opísať, ale mám z toho nervy.. 😒
cafte kocky tak GTT negativny, hor sa na zakusky 😀 😀 😀 tesiiiim
@katkamiki dakujem. Dnes som sa dovolala nasej mzdarke a je to tak, ze mam narok na plnu dovolenku, ktoru si bud budem cerpat teraz pred nastupom na MD, alebo po skonceni MD a nastupom na rodicovsku. Dolezite ale je, ze mam narok na celych 29 dni, co sa mi teraz neskutocne hodi (manzel po uraze len lezi a dcerka je chora). Takze hurra! Aspon jedna dobra sprava 🙂
Toto som nasla o spanku na stranke Najmama 😉 : Spánok – nájsť si polohu na spánok s tak veľkým bruškom nie je vôbec jednoduché. Každej žene vyhovuje trochu iná poloha, i keď za najvhodnejšiu ku koncu tehotenstva sa považuje poloha na ľavom boku (kvôli lepšiemu prietoku krvi). Mnohé ženy si medzi kolená vložia menší vankúšik, ale poslúžiť vám môže aj dlhší relaxačný vankúš (časť si podložíte pod hlavu, pod bruško a časť medzi kolená alebo ako vám vyhovuje). Na tento účel možno použiť aj vankúš na dojčenie.
MUDr. Radka Gregorová:
Spanie na chrbte v pokročilejšom tehotenstve žene nevyhovuje tým, že maternica tlačí na dolnú dutú žilu a tým sa porušuje krvný obeh ženy. Prejaví sa to tak, že žene príde zle, až na omdletie. Preto ženy v pokročilejšom štádiu tehotenstva ani nevydržia dlhší čas na chrbte a musia ležať iba na boku.
@janusha33 no to je asi najnovšia zábavka bábatiek, všetko tajiť. To moje nie len že tají aktivity pred svojím tatom ako tvoj drobec, dokonca ale tají aj to, čo bude. Vždy si nájde takú polohu, kde to nie je možné vidieť, už som z toho zúfalá. V konečnom dôsledku mi je to jedno, čo to bude, len by som to rada vedela, už len kvôli tomu, aby som vedela, ako mám to naše malé tajnostkárske čudo oslovovať. Ale dala som mu ultimátum, kým neukáže, nekúpim už ani jednu vecičku. Všetko máme doma zatiaľ také neutrálne nakúpené a v obchodoch sú také krásne vecičky pre chalpcov alebo dievčatá..

@janusha33 ja som si uz pred mesiacom kupila tehotensky vankus. Bez neho by som bola stratena. Drahy sa uz smeje, ze mam milenca 🙂 ako sa k nemu stale tulim. Ja mam problem zaspat, potom sa uz da. Aj ked idem v noci na zachod, tak potom v pohode zaspim..ale on do mna stuchal vzdy ked som zaspavala a po nejakom case ma uplne prebral. Nasa je akcna pomaly stale...v noci, rano, teraz trosku klud, len obcas ju citim ako sa otaca. Mne tiez ludia hovoria, ze mam male brusko a ze ani nevidno, ze som tehotna, ale ja to citim. Rychlo sa zadycham, bedrove klby a panva sa mi pravidelne pripominaju, ked sa pozriem do zrkadla tak si pripadam ako nafuknuta babka a som nemotorna ako kacka. Navyse do roboty uz chodim s tym, ze co som zase zabudla, neurobila a kto mi co zase pripomenie ☹