icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

babush
11. feb 2012

ahojte,
chcem sa opytat, ci je tu niektora z vas odbornicka cez mzdove veci? Teda ide mi konkretne o dovolenku. Ked mam teraz narok na 29 dni dovolenky, a nastupujem na MD od 2.4., tak mam narok len na alikvotnu cast tej dovolenky, alebo na celu?
Dakujem pekne 😉

fide
11. feb 2012

@prinzesz Ja mam zasa take dni ze pre nic revem 🙂 a moj manzelik ma vyhladkáva a mojka a stale mi len hovorí že nas oboch lubi a ze to bude dobre..Taký je trpezlivý a pozorný až mám pocit, že si ho nezaslúžim...

tiuska77
12. feb 2012

@babush .. no neviem či je to celkom presne, ale som sa bola informovať ako to je mam kamošku u nas na personálnom tak mi povedala, že kedže nastupujeme až po marci k tomu sa priratáva celá materská čo je 34. týždňou počas ktorej ti patri dovolenka, tak by nemali sťahovať nič, možno max 1,5 dňa za december. Dufam, že som to vysvetlila oki :D

janusha33
12. feb 2012

@babush Myslim ze len na alikvotnu cast mas narok.....

janusha33
12. feb 2012

@cobhan No my sme vcera tiez boli troska po nakupoch a potom sme sli este pre kocik a ked som prisla domov, tak raz dva dokoncit kolacik a este postele obliect......a potom ma taaaak boleli chodidla.....som bola normanlne ze skapata.......ale uz mame doma kocik jupiiiiiii, nie je sice novy ale je pekne zachovaly a nam to bude stacit a malemu tiez, pretoze je dost priestranny takze bdue ok.......tak sme boli vcera obaja vyteseny...... 😀

petka296
12. feb 2012

Ake veci kupujete do vybavicky?ja mam zatial body c.56 a62, zopar overalov a ponozticiek.

janusha33
12. feb 2012

@petka296 Ja tiez velkost 62, najprv som nevedela aku velkost, ale mama robi na novorodeneckom tak mi hovorila ze 62 uplne staci.

tiuska77
12. feb 2012

@petka296 ja tiež len paru kusov č.56 košielky mam asi 3, dupačky, body po 5 ks, ponožky a čiapočky, a dve supravy som si teraz objednala, už nič ani neplanujem kupovať ..ešte ak zavinovačky...ja tiež barz nemam šajnu 😀

prinzesz
12. feb 2012

@alohim noo ten sportiak moc velky mi nepride, myslim od ABC, videla som foto kde bolo 1,5 rocne dieta a uz mu bol maly! ta zadova opierka je dost kratka ma tusim len 40cm co je dost malo.. urco sa chod na neho pozriet live a pomeraj si ho! tod moje odporucanie, ale tiez sa mi tan kocik na zaciatku hooodne pacil a bola som pre neho rozhodnuta ale pak som zistila tieto veci a tak som to prehodnotila..
my sme sa rozhodli viac-menej pre baby jogger city select, pri tomto je trosku problem ze ma malu korbicku ale tak dufam ze do tych 5 az 6 mesiacov tam vydrzi a pak ho dam uz do sportiaku a tam bude mat priestoru az az..
ale dnes som akurat videla aj phil&teds to je australska znacka, a musim povedat ze sa mi tiez ratal, len je hodne drahy.. a zas sice je priestranny ale ma zlu striesku podla mna.. ten baby jogger ma lepsiu, na to si vraj tiez mame davat pozor, lebo ked je ta strieska prilis otvorena tak pak fuka moc do kociku.. no ako som uz pisala je to veda!

prinzesz
12. feb 2012

@fide vazne? tak ty budes asi cakat dievcatko hehe.. neviem co si zelate aby ste mali, ale pride mi ze tie co cakaju chlapcov tak sa furt len rehocu a tie co dievcatka tak placu.. ale neviem, to sa mi len tak zda.. podla toho co pisu aj ine holky.. nemusi to byt samozrejme pravda! och.. ale verim ti ze je to hrozne ked zacnes len tak pre nic za nic plakat.. hmm

cimage
12. feb 2012

ahoj holky, tak uz aj my mame kocik a dokonca necakane aj postielku s matracom. Vcera sme si boli vyzdvihnut moju lasku. 2roky som o nom snivala a teraz je u nas 😎 , snad sa malemu bude pacit a ze nam bude vyhovovat a najazdime koooopu kilometrov spolu. Kupovali sme pouzity kocik, co na nom vobec nie je vidiet, kolieska v poriadku ani jeden skrabancek, latka krasna cista, nevyblednuta. A k tej postielke nemam slov, tu sme dostali skoro zadarmo ku kociku, majitelom sme nechali posledne peniaze co sme mali v hotovosti zo sebou, aj to nechceli zobrat. Normalne sme to museli predychat ked sme odchadzali od majitelov, to sa len tak nevidi, ze vam niekto da nieco len tak zadarmo, este aj deky a plachty nam teta nabalila. Postielka a matrac su skoro nepouzivane, lebo to mali pre vnukov ked k nim dosli na navstevu. Som rada a vlastne aj prekvapena, ze taki ludia este dnes ziju 😉

cobhan
12. feb 2012

@janusha33 my sme dnes boli v lese trosku potrenovat na buducotyzdnovu sutaz. Po hodinke a pol som mala celkom dost a nejake plany, ze sa potom stavit v meste a popozerat nejake baby veci uplne padli. Ale ako sa tam pozeram na nasho psa, tak nie som jedina, co ma dost 😝. Mam pocit, ze ta najtazsia cast tehotenstva sa este len zacina...

fide
12. feb 2012

@prinzesz No cakame chlapceka ...uz to mame 3x potvrdené 🙂 asi sa to plosne neda takto diagnostikovat. Je to uplne ine tehu ako pri Eliske ...no poviem ti je to neprijemne ze mas pre nic za nic slzy v ociach ... amnohokrat ani sama nevies preco...

fide
12. feb 2012

@cimage Aj my mame kočik od ruky. A to nebol pouzivany ani pol roka dali sme za neho tiez nie vela a este posluzi pri druhom babatku.Ked sme ho kupovali bol este na 1,5 roka v zaruke...Pamatam si ze som dostala vrece znackoveho oblecenia od jednej tety uplne zadarmo ..velmi ma prekvapila lebo to boli naozaj malo pouzivane vecicky po dievcatku zijucom s rodicmi lekármi v Norsku ..a teta len poznamenala" oni si to mozu dovolit a mne je to luto vyhodit " niektore veci aj s vysackou H&M, next, gap . No moja mala bola vyobliekana...Tiež som sa cudovala ze uplne cudzia osoba...

cimage
12. feb 2012

@fide no veru, niekedy nas cudzi ludia prekvapia viac ako znami a rodina. Nemyslim si, ze deti potrebuju vsetky vecicky nove, strasne rychlo rastu a je to kopa vyhodenych penazi. Nemaju sancu to ani znicit, ked uz zacnu lozit, tak to je ine, vyderu na kolienkach, ale taketo malinke si len krasne hajaju, papaju a tak 😉

mirkave
12. feb 2012

ako tak pisete o tom bezdovodnom smiati sa.ja sa pre zmenu len tak, z nicoho nic trosku zamyslim nad nejakymi smutnymi vecami a taaaaaak sa rozplacem 😖 alebo ked je nieco smutne alebo nieco romanticke v telke alebo........ja som proste teraz taky maly gulaty placko niekedy.
vcera som bola u kadernicky jupiiiiii,konecne vyzeram zas ako clovek 😅 mohla som si hned aj fotku zmenit 😕

a ozaj : ako ma dnes videl mg sediet na gauci,tak sa zacal smiat a nazval ma malym budhom 😀 no neni zlaty 😅 😉

danculka24
12. feb 2012

Cafte kočky, chcem sa spytat kolko planujete použivat monitor dychu ? Union požičiava na pol roka, treba aby obaja maminka aj tatinko boli poistencami Unionu, maju to uvedené na ich stránke

danculka24
12. feb 2012

@mirkave takže maly budha s novým učesom 😀

mirkave
12. feb 2012

@danculka24 na pol roka by to malo stacit.
a ano-novovlasovy budha 😀

janusha33
13. feb 2012

@cimage No tak o tej rodine mozem nieco povedat....dlho sme sa rozhodovali ako budeme riesit postielku,z muzovej strany svagrina ma relativne novu postielku, ale ani raz nam nepovedala ze nezhanajte ja vam dam moju, maly ju uz nebude potrebovat.....tak sme si to vyriesili po svojom a vcera ked sme tam boli tak svokra mi hovori ved tu je skoro nova postielka......tak som jej povedala rovno ze ta my uz mame moju staru osmirglovanu, uz ju len nalakovat a ma jadnu stranu stahovaciu a moj tatik kutil na nu vymyslel este aj kolieska, lebo ja sa pamatam ze tam boli kolieska.....tak on ich tam vymyslel ako ich tam prirobi.....takze parada.....mame postielku skoro ako novu, len ma cca 30 rokov....takze svagrina si moze svoju nechat......aspon ze svokra mi povedala ze nech oblecenie nekupujem ze tam su veci po svagrininych detoch takze to nam da.....lebo tie najmensie fakt....to maly z toho rychlo vyrastie a nestihne to ani znicit......takze aspon tolko usetrime....a samozrejme este budem mat od brata nejake veci,sestra sa uz chysta na nakupi....

janusha33
13. feb 2012

@mirkave No ja ako budha nevyzeram, ale za to sa tak citim......zacinam mat problem s ubuvanim ponoziek,o strihani nechtov na nohach ani nehovorim, ale nejak to na mne nevidno.Vcera som sa odvazila odvazit......a z povodnych 80 ktore som mala na zaciatku tehu je to zrazu 90 a moj muzik zlaty sa ma pyta ze to kde mam tych 10 kil.....ze ci to brusko vazi 10 kg lebo ze na mne nejak nevidno aby som pribrala......ta potesilo to..... 😀

cobhan
13. feb 2012

@janusha33 ja uz na vahu radsej ani nestupam, aby som sa vyhla zbytocnym sokom 🙂. Obuvanie ponoziek teraz vyzera fakt komicky, vytocenie pravej nohy na pravu stranu, pritiahnutie k telu...lavej na lavu a to iste, pomaly ako na kurze jogy 😝 Dnes v noci skoro hadka s drahym..vraj som chrapala, nehovorim, ze nie, zle sa mi dychalo tak moze byt..tak ma stuchal a dufal, ze to pomoze. Dostuchal ma az do uplneho prebratia a dve hodiny som potom nemohla zaspat. Este mi rano hovori, ze som sa potom metala ako ryba na suchu, tak siel nakoniec spat vedla do izby. 🙂. Tak som mu rano, znacne nastvane vysvetlovala priciny, ze preco...na pravoboku palila zaha, na lavoboku sa mi najprv chcelo zvracat a potom sa ozyval hlad, na chrbte sa prebudilo baby a zacalo tancovat (a na nejaky spanok som mohla zabudnut) a na bruchu sa mi spat neda 😒

tiuska77
13. feb 2012

@janusha33 @cobhan 😀 ste zlaté baby 🙂 aspon sa zasmejem ked to čítam lebo ked to všetko vidim na sebe až take smiešne mi to nepride..keď môj drahy ma nazýva pingue 🙂 no to je krasa a to by malo to naj obdobie ešte len prisť 😒 ... ja zas v noci spim ešte super nebudim sa (musím poklopkať) a ked som sa pytala doktora, že ja necitim až tak intenzívne pohyby skôr je to take príjemne jak na začiatku take šteklenie, sem tam ked si priložim ruku tak mi ťukne, takto spolu komunikujeme..tak mi na to povedal, že mam dosť plodovej vody tak, že tam ma ešte dosť miesta, že si pláve...a ked čitam na nete, to že mam veľa vody nieje veľmi super...môže to mať za príčinu aj tehu cukrovka (zajtra mam vysledky) ale aj ine choroby...ste na tom niektorá podobne? Dik...

cobhan
13. feb 2012

@tiuska77 ahoj, je to sranda toto obdobie tehotenstva 🙂. Nasa aj teraz vystraja v brusku, ale kedze som hore, tak mi to az tak nevadi. Co sa tyka vysetreni v tehotenstve tak tu je to uplne inak, ziadne tripple testy, morfologicke scany alebo testy na cukrovku. Posledne mi brali krv asi pred mesiacom, aby zistili, ci su vsetky hladiny v normale a najblizsiu kontrolu mam az zaciatkom aprila (ked nepocitam pokec so sestrickou u obvodneho koncom februara).

oxiba
13. feb 2012

@tiuska77 myslím si, že nemusíš mať strach, množstvo plodovej vody je i geneticky dané..aspoň bude princeznička dobrá plavkyňa 🙂 a po pôrode ti prudko klesne váha 🙂
myslím, že v tomto mesiaci už sme v rodine tučniačikov všetky, mne k tomu stačí 1-2 chôdze po obchodoch, poprípade dlhšie státie pri šporáku a už sa kymácam pri chôdzi ako kačička na výlete 🙂

oxiba
13. feb 2012

@cobhan presne o tom som sa rozprávala s kámoškou, čo žije v Írsku, že u nich je to s preventívnymi prehliadkami v tehu tak poslabšie, vraj tam u vás dávajú prednosť prírode a dulám, že je sociálny systém tak nadstavený, že tam berú i dieťa s prípadnými anomáliami ako bežné (vraj je ich tam dosť, údajne Írky viac nasávajú ako muži - možno preto), neboj nechcem ťa strašiť, len tlmočím čo mi bolo povedané...
ináč môj malý je tiež taký akčňák, že v niektorých momentoch (keď ležím) vidno i celú jeho siluetu, tak sa dokáže vytlačiť, ja vtedy len jajkám a škúlim od bolesti 🙂 dokonca i Petík mu dohováral (4r.), nech mi toto nerobí, že to mamku bolí.. 😉 (zo začiatku povedal, že keď ma tak kope, tak ho kopne i on - to sme mu pravdaže hneď zatrhli 🙂)

cobhan
13. feb 2012

@oxiba No je to tu trosku ine, nechavaju to na prirodu a tam, kde by uz na SK bolo rizikove tehotenstvo sa oni tvaria akoze, ked to ma byt, tak to bude, ked nie, tak s tym aj tak nic neurobime. Hodne postihnutych deti sa tu rodi hlavne preto, ze je to ostrov a svadba medzi bratrancom a sesternicou je stale povazovana za normalnu (zvlast na dedinach). Neviem ako to je u deti s anomaliami, pretoze sa tu velmi staraju o postihnutych ludi...ale na druhu stranu vidavam jedno dievcatko - Down ako vysity ale chodi normalne na strednu skolu a vsetci ju podporuju. Oni sa tych ludi snazia zaclenit do normalneho zivota, pokial sa aspon trosku da.

oxiba
13. feb 2012

@cobhan presne to som mala na mysli.. tiež si myslím, že občas by sme niektoré veci mohli nechať viac na prírodu a nebrať život až tak tragicky, však o tom je evolúcia..
ale i u nás sa to už zlepšilo s tým začleňovaním postihnutých ľudí (kedysi sme ich nevideli vôbec, držali ich pod zámkom), teraz už sú deti viac konfrontované s reálnym životom

katkamiki
13. feb 2012

@babush Mne moja mzdarka povedala, ze mam narok na celu dovolenku, ja nastupujem 7.4. Ze materksa sa rata ako odpracovane dni... A kedze na meterskej budeme nejako do konca novembra alebo tak nejako, tak mas odpracovane mez jedneho mesiaca skoro rok a je to tak nejako , ze ak mas odpracovane nieco vyse 200 dni, tak mas narok potom na plny pocet dni dovolenky. Takze bude si to teraz zacnes cerpat, alebo vkuse si zoberies, pred nastupom na MD, alebo potom ... je to na tebe.

janusha33
13. feb 2012

@cobhan Ja mam so spankom tiez problem, nevydrzim lezat na jednom boku lebo ma zacne boliet klb, tak sa prehodim ako tulen na druhy bok, tam tiez iba chvilku pre klb, tak musim ist na chrbat,tam sa mi zase tazko dycha co mi je divne, takze idem zase na bok.....a vnoci sa zvyknem zobudit na to ze si neviem nijak ulozit nohu lebo ma boli klb ked na nom lezim dlhsie,co sa tyka chrapania tak u nas chrape manzel takze aj keby som chrapala tak to nevnima a na jeho chrapanie som uz zvyknuta,ked je to uz silnejsie alebo mi to vadi len donho postucham nech sa otoci na bok a spim dalej.Maly je akcny az rano......ja ako tulen este nevyzeram ale sa tak citim......