icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

oxiba
16. feb 2012

@janusha33 dobré ráno 🙂 no výrok si dala ako z Mrázika, "Marfuška anjelik celý deň podriemkava, večer chúďatko zaspať nemôže" 🙂 neboj všetko bude OK

katkamiki
16. feb 2012

Baby, tie ktore mate uz tie tehotenske ( dojciace ) vankuse... Neviete mi poradit? chcem tie s tymi gulickami, ale ze su nejake gulicky polys a pes... Neviem, ktore su lepsie. Chcem aj na spanie a aj pre babatko, tak sa neviem rozhodnut. Dakujem pekne za rady.

janusha33
16. feb 2012

@danculka24 Ja mam sestru krajcirku a zacala teraz vyrabat textilne hracky 😀 😀 .Ale nechala mi doma jeden starsi stroj lebo otcovi treba stale skratit nieco a mame tiez, takze na to som doma ja.Ale vsetko sa ucim za pochodu.Ale prve co som si usila boli vankuse....take pekne farebne, oranzove a zlte a dobre sa mi po nich teraz vala.Chystam sa este usit si hniezdo do postielky, ved to nie je ziadna veda a nebudem to kupovat.

janusha33
16. feb 2012

@oxiba No hej len ja nepodriemkavala cely den, je pravda ze som si zdriemla poobede lebo sme mali dobru obedik a ma potom tahalo spat.....ale som vcera zasiala papriku, matu a majoranku a este som si aj pozehlila tu kopu co mi tu stala asi 3 dni.Takze som to mala take vyvazene......dnes si vsak nezdriemnem lebo o pol jedenastej mam byt u lekarky a o druhej mame pohreb.Takze na nejaku popoludnajsiu siestu dnes nebude cas.Dufam ze to vsetko nejak zvladneme. ☹

janusha33
16. feb 2012

@oxiba Podla mna nam tym chcu povedat ze dievcata hybte sa, nesedte pri pocitaci lebo budete mat presne takuto prdel.Lenze ja sedim pri PC na fit lopte.....cize sa stale nejak tak kyvkam a hybem.Ale uz by ju mohli dat prec, nie je to pekny pohlad 😝

mimi
16. feb 2012

Dobre ranko 🙂 Tak rannu prechadzku mam uz za sebou. Dnes sme sa s malym doslovne borili snehom a z 10 minutovej cesty bola 30 minutova 😀 Maly sa pekne vyvalal v snehu a kym sme prisli do MS, tak bol cely mokry.

cobhan
16. feb 2012

@janusha33 ja pri pocitaci nesedim, ja pri nom takmer lezim 😀 nohy mam na fotelke, laptop na kline a fungujem 🙂. Nejake velke chodenie a hybanie sa som uz vzdala kvoli bedrovym klbom. Len tak jemne, lezerne obcas kamsi prejdem a neskutocne sa tesim na dobu po porode, ked sa budem moct zase normalne hybat.

Ozaj, aj vy ste uplne vyradene z cinnosti ked je baby aktivne? Lebo mne to pripada, ze bud fungujem normalne ja alebo ono 🙂 Oboje naraz je nemozne..

cobhan
16. feb 2012

@katkamiki ja mam len normalny tehotensky vankus...je to ako dva spojene vankuse (asi 150 cm) a neviem si ho vynachvalit. Ale v nom ziadne gulicky nie su, je to len normalny dlhy vankus.

katkamiki
16. feb 2012

@cobhan Dakujem pekne 🙂, No tento vankus ze je dobry prave na spanie... ale zase ze moc neposluzi pri babatku, lebo je makky.. tak ja uz neviem, co si mam kupit 🙂 Nasla som jeden 180 cm, ale chcela som s gulickami, len neviem, akymi 🙂

fide
16. feb 2012

@svetlusska ja som tiez rozmyslala ze co budeme potrebovat kedze prve je zimne dietatko ...ale vybavili sme to tak, ze kupila som po 1- 2 kusky bodinka s dlhym rukavom a polodupky a zvysok dokupime potom ... pri Eliske sme dostali strasne vela ani nestihala znosit a aj my sme samozrejme nakupili a potom doslo obdobie ze zrazu zo vsetkeho vyrrastla ..este ze sme mali vrece pouzivanych veciciek od jednej tety a od sestry.... 😎 takze teraz tak striedmo a po porode si budeme vychutnavat nakupy kedze teraz nevladzem ani na wc poriadne ...som na rizikovom...a co sa tyka tej mykozy ... mne dala nieco ine take 3 cipky s kremom ...candibene sosom uz nechcela lebo to mi pomohlo tak na 4 dni .... 😠 verim ze tebe zabere...

fide
16. feb 2012

@katkamiki ahoj ja mam sice neviem aky je rozdiel v tych vankusoch ale moj je tiez gulickovy a poviem ti dost je tvrdy ... este medzi kolena sa to da v pohode ale pod brusko za ten svet nie ...hned mi tvrdne... ale tak aspon pri kojeni ho vyuzijem..to by som aja ja chcela vediet ten rozdiel ...

fide
16. feb 2012

@janusha33 ty si inac akcna .. mne tu stoji pradlo uz 3 tyzdne a nema ho kto ozehlit ... v pondelok sa nado mnou zmilovala svokra ... bola na navsteve asi po mesiaci a ja som jej dala zehlit manzelove kosele co potrebuje na kazdy den a tiez vsetky Elišenkyne vecičky no aj tak tam v spalni zostala brutalna kopa... verim že ked moja mala sestricka dorazi na prázdniny z vychodu že mi pomože ....no ale nehrozi u mna zeby som bola taka akčna .. mne hned tvrdne brucho a mam brutalne krce v podbrušku...ledva ze rano malu vychystam z pyzamka...

katkamiki
16. feb 2012

@fide No ja teraz neviem, aky si mam kupit.. boze.. 🙂 chcem aj na spanie.. lebo sa mi zle spi, ale hlavne pre maleho... tak neviem,c o mam robit.. 🙂

mimi
16. feb 2012

@fide mozno blbe otazka, ale ako zistim, ci mi tvrdne brucho? Dnes rano som ho mala take akokeby napnute, tak neviem, ci je to to. Dala som si hned magnezium. Moze sa chodit, ked ti tvrdne brusko, alebo treba byt v klude?

svetlusska
16. feb 2012

@fide aha tak toto je moje prve, takze tu sa popytam tam sa popytam a tak, ale tiez nechcem toho vela nakupovat lebo zatial neviem aky bude maly velky a tiez nechcem moc malych veciciek aby mi z toho nevyrastol rychlo. tak ty si to mala dobre ze si mala vecicky aj od inych to je super pomoc 🙂 tak ja zatial este vladzem ako tak, a s wc som uz asi taky tyzden veeelka kamaratka lebo mi stale treba curat, hoc som bola nedavno za 15 - 30 min musim zas a samozrejme len si tak curknem a tot vsjo. tak ja na rizikovoom nie som ale bedrove klby tie citim obcas len tak troska ale niekedy tak ze si musim lahnut lebo ma bolia hrozne a ked sa k tomu prida bolest krizov tak to je ze uplne lahoda 😒 , .tak uvidim dufam ze mi pomozu tie vag.tablety a ked nie tak nacupkam ku gynekologovi.zatial je to v poriadku ale na ako dlho 😠 to veru neviem :D

tiuska77
16. feb 2012

@katkamiki ahoj ja mam taky s polystyrenovými a je to v poho použivam ho stále ak ma boli chrbat tak ho mam za sebou pri čitani knihy pod hlavou a pri spani pod sebou :D som spokojna.. 😉

fide
16. feb 2012

@katkamiki no vies co ja som si na spanie pomohla normalnym vankusom ...alebo 2 male vankusiky jeden pod brucho a jeden medzi kolena a na dojcenie ti ten gulickovy bude dobrý ... neviem ci zozenies na prvy krat taky co ti bude vyhovovat aj aj ... ja som vselico vyskusala a naozaj na brusinko stacia male mäkke IKEA vankusiky...

katkamiki
16. feb 2012

@tiuska77 dakujem velmi pekne, presne nad tym som rozmyslala, len som sa bala, ci nie je tvrdy moc... Tak si objednam ten 🙂 Dakujem este raz!

svetlusska
16. feb 2012

@mimi no mna to tiez zaujima lebo ja mam tiez taky pocit ako keby som ho mala napnute, ako keby mi malo strelit.ja si vtedy na chvilku lahnem (cca pol hodky) a potom je to v pohodke.

fide
16. feb 2012

@mimi no tvrdnutie bruska je v podstate stahovanie sa maternice ... podla sily moze a nemusi obtiahnut obrisy babatka...je to taky neprijemny tahavy pocit alebo ja krcovity co nie je dobre ...ak je bez bolesti je to este celkom ok ale treba lahnut alebo sadnut ... ja musim momentalne na chrbat a rozdychat bolest ... to je v podstate kontrakcia ... takze sup magnezium a oddychnuť...

mimi
16. feb 2012

@svetlusska mnoho zien hovori o tvrdnuti bruska a ja neviem ako to mam rozpoznat 😒 ja si lahnut ani nemozem, lebo potom moj zaludok sa hlasi 😝

tiuska77
16. feb 2012

@katkamiki vďačne 🙂 ..ja som si ho objednala tuto od jednej mamičky za 14€ veľmi zachovali ako nový a vkuse s nim cestujem z izby do izby... drahy už začina aj žiarliť 🙂

tiuska77
16. feb 2012

baby a magnezium si kupujete same alebo Vám ho predpisuje lekár?

svetlusska
16. feb 2012

@fide aha no ze to je tvrdnutie bruska, ja mam zas dakedy pocit a som si myslela ze to je tvrdnutie ako keby som do seba nahadzala veeela kamena a to ma ako keby tahalo niekam dole a do stran, ale tak ako bolestive to nie je ,len neprijemne.hmm a magnezium to pocujem prvy krat ze take cosi mam brat.ja uzivam uz dlhsiu dobru femibion teda asi rok.

svetlusska
16. feb 2012

@mimi fuuf tak to je nem prijemne ☹ ja uz nastastie problemy so zaludkom nemam asi tak od 4 mesiaca by ma asi piclo, stacili mi tie 4 mesiace ze som ho mala taky vseliaky 😒

fide
16. feb 2012

@tiuska77 ja mam tiez odtialto za nejakych 8 ...skoro nepouzity 🙂 a tiez ho pouzivam na podkladanie krizov a tak ale spat s nim neviem...neviem si ho pod brusinko poskladat...

fide
16. feb 2012

@svetlusska femibion su vitaminky ale ked ti tvrdne brusko dr. odporucaju magnezium ... to je na uvolnenie ..a aj zena ktora pride s hroziacim predcasnym porodom prve co jej pichnu je 2 g magnezia na zastavenie...

mimi
16. feb 2012

@tiuska77 mne ho lekar predpisal. No, to asi budem mat tvrdnutie brucha, je to taky neprijemny pocit.
@svetlusska ja stale bojujem s nevolnostami, uz som sa s tym zmierila, ze to ustupi az po porode. Pokial som doma, som OK, ale nerada by som sa do nemocnice opat dostala 😝

svetlusska
16. feb 2012

aha to som netusila, a to predpisuje lekar alebo sa da kupit volne v lekarni?

oxiba
16. feb 2012

@tiuska77 no kupuješ si ho sama, to sa nepredpisuje (aspoň mne ho nik nepredpisoval), máš na výber šumivý, tabletový (napr. magne B6)