icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

mirkave
16. feb 2012

@fide ty mas asi ten gulickovy vankus kvalitnejsi ako som ja pozerala v obchode.v tom,co som ja skusala, sa gulicky hned rozleteli-bolo ich tam podla mna malo

mirkave
16. feb 2012

@leonna ja som mala penicilin a ten tehotne mozu.ale mne nezabral,tak som mala potom dalsie dvoje ATB,ktore sa bezne predpisuju tehotnym.

mirkave
16. feb 2012

@cimage ja tiez s pusou cvicim poctivo uz od zaciatku 😀 kazdy den si poviem,ze od zajtra budem cvicit a v tomto tempe sa udrziavam cele tehu 😀 mam super vydrz 😉 nakoniec cvicenie necham po porode.aj po simonke som cvicila kalanetiku podla Edity Sipeky a bola som s vysledkom nadmieru spokojna.ak by som cvicila teraz ako tehula,tak by to skor vyzeralo ako cvicenie podla Edity Papeky 😀 😀 😀

zlobinka
17. feb 2012

@mirkave no tak presne takuto vydrz mam aj ja...kazde rano si poviem: vecer,ked pridem z roboty budem cvicit...vecer pridem, uvarim veceru a som k.o...takze som rada,ze si idem lahnut...ale v noci sa cosi nabeham na zachod, takze ano poctivo svicim v polospanku 😀

janusha33
17. feb 2012

@alohim Baby nerobte hrdinky......mate pravo povedat ze sa necitite dobre a ist si domov lahnut alebo sa dat vypisat na PN......moze aj nemusi byt len prechodne zle.....ja viem mne sa to hovori ked som PN cely cas, tiez mi bolo velmi luto ked som musela odist z prace, najma mi bolo luto nechat tam sefku s tym magorom kolegom,my sme si boli navzajom take butlave vrby.......ale teraz aspon obcas popiseme co nove a tak.Na kolegu sa spolahnut nemoze lebo on je jednoducho magor.....a ja som bola nanho tvrda.......vedel ze ked sa napalim tak zle nedobre takze radsej sekal dobrotu a robil co som mu povedala.....a teraz som ju tam nechala samu,neviem aka je ta nova co nastupila za mna ale dufam ze aspon taka ako ja.Takze ked je vam zle alebo sa necitite najlepsie tak radsej ostante pekne doma a myslite na drobca ze prepinanie vasich sil mu nerobi dobre, pretoze tym prichazda o energiu aj on.

janusha33
17. feb 2012

@mirkave Tiez sa chystam cvicit az po porode ked mi to nas krpec dovoli ale dam si Pilates....je to super a ked som bola na kurze tak som aj schudla.....takze to mozno zaberie aj teraz.A s pusou cvicim poctivo aj ja......a este ked mi vcera povedala doktorka ze cukor je v poriadku...oojojojojooooj to bude cvicenia... 😀 😀 😀 Dnes na obed ryzovy nakyp.Mnamka

janusha33
17. feb 2012

@mirkave Ja ked som brala ATB co som bola chora tak som brala Suprax a ten mi perfektne zabral, co som sa velmi cudovala lebo pred tehotenstvom som na ATB reagovala tak, ze som zacala horuckovat a bolo mi este horsie.Mala som obavy ked mi predpisala ATB ale som si povedala ze moze ten bacil ohrozit maleho a to nebudem riskovat takze ich budem brat a po 3 dnoch som sa citila lepsie.......ale dobrala som pekne ako mi kazala a bola som fit......kdezto moja mama co bola tiez tak chora ako ja sa s tou chorobou trapila este dalsie dva tyzdne lebo klasika zdravotnicka odmietla ist k lekarke, lebo je ich na oddeleni malo a nema kto robit....

janusha33
17. feb 2012

@oxiba Mne ani netreba maj......ja chcem hlavne teploooo, nech mozem vyliezt vonku a posediet si na slniecku......mne to slniecko a teplucko chyba...

janusha33
17. feb 2012

Ma niektora uz postielku nachystanu v spalni alebo je to este skoro?Lebo mna dnes chytila reorganizacia tak som urobila fleka pre nu a ideme ju s otcom poskladat a supnut na miesto kam bude.Len ma napadlo ci to nie je skoro.....

cobhan
17. feb 2012

@janusha33 ahoj, my este nemame nachystane nic 🙂. Odkedy som zistila, ze som tehotna, tak hovorime, ze spravime najmensiu izbicku pre mimino, ale este k tomu nedoslo. Mam pocit, ze sa nam do toho ani jednemu nechce 😝 Ked sme sa do tohoto domu stahovali tak sme vsetko znasali do tej izbicky s tym, ze to bude provizorny sklad a ked bude nieco treba, tak sa to odtial zoberie a ulozi na nove miesto. Samozrejme, ze tam zavitame tak raz za mesiac, ked nieco nevieme najst a posledna sanca je, ze to mozno bude tam 😀. Ale buduci tyzden ideme ku kamoske pre nejake veci po jej malom a hrazdicky a cojaviemcoeste 🙂 tak tam budeme musiet spravit miesto. Vsetko pre mimco pojde tam a par dni pred porodom sa to vytiahne a da do spalne...teraz by som este asi nechcela mat postielku na ociach.

mimi
17. feb 2012

@mirkave dnes rano sa ani mne nechcelo ist do skolky, ale maly mi tu nariekol, ze on chce ist, tak som sla. No dnes mi nie je moc dobre, uz som sa napchala deganom a este ma caka poobednajsia cesta pre neho..

alohim
17. feb 2012

@danculka24 ...prepáč, večer som už písala ako hotenot :D na rozhodnutí je, že kedy chce odísť na materskú..či 8, či 6 týždňov alebo menej.

mimi
17. feb 2012

@janusha33 ja som pozicala nasu postielku, ale uz ju pytam spat, lebo ja si to chcem pomaly chystat, nech nie som pripravena ako pri prvom 😅 Planujem este komodu dokupit, ale akosi sa nam nechce ist do IKea, tak mam vecicky pohodene na posteli. Vsak v tomto pocasi sa neoplati ani cestovat.

cobhan
17. feb 2012

@mimi my planujeme navstevu IKEI zajtra. Jedina prilezitost, potom sa uz nedostaneme. Drahy uz teraz narieka, ze nech nekupujeme nic velke, lebo sa nezmesti do auta, ale to este chudak netusi, co vsetko mam uz ja napisane na zozname 🙂 Komodu uz spominam 2 mesiace 😀

alohim
17. feb 2012

@cobhan my to máme podobne..manžel má v detskej izbičke náradie z prerábok bytu, máme tam plátna a farby na maľovanie, sušíme tam prádlo, no hrôza 😀 treba sa dokopať k tomu upratať to a presunúť to do šatníka a pivnice, hoci postieľka nám tam už stojí...tú potom ako sa bábo narodí, presunieme do spálne. Tiež mi kopec vecí chýba dokúpiť pre malého...najmä kočík, z čoho som zúfalá kvôli mojej nerozhodnosti 😕

mimi
17. feb 2012

@cobhan ved aj ja to dookola omielam, ze treba tu komodu, ale Ikea je pre nas 200 km, tak sa manzelovi moc nechce, tak asi niekoho oslovime, ci by nam ju nekupil 🙂 Ja milujem Ikeu, ale neviem ci by som to tam vydrzala pri mojom komplik.tehotenstve...

alohim
17. feb 2012

@mimi aj ja milujem Ikeu...ale pre nás je to vyše 400km, škoda.

janusha33
17. feb 2012

Nevadi, tak budeme mat uz postielku v izbe, aspon sa mi lepsie bude merat na hniezdo.To si idem totiz usit sama a kedze je rozlozena tak este neviem rozmery a takto to aspon lepsie prespekulujem ako to vlastne dam a tak......a pomalicky do nej moze chystat veci.Nemozem povedat zeby som sa plasila alebo co, lebo donedavna sme nemali absolutne nic a teraz uz aspon nieco mame.Tiez nechcem byt nepripravena lebo co ak sa nahodou bocian ohlasi koncom aprila?Co nechcem ale tak istota je istota a my si nevyberieme.Ja som taka ze radsej sa skor na vsetko pripravim a mam pokoj potom.....takisto bolo aj so svadbou....tiez som rok dopredu volala do firmy co nam mali varit a mama hned ze naco tak skoro, ale dobre som urobila lebo uz mali obsadene na terminy okolo nas.Takze radsej skor ako neskor.....ved sa to tam ani nepokazi ani nic...

mimi
17. feb 2012

@alohim tak to je riadna dialka, to sa tam asi casto nedostanes, vsak?

oxiba
17. feb 2012

@mimi jéj aj my sa cez víkend chystáme kúpiť komodu do Ikei, mne zo všadiaľ vypadávajú igelitky s vecičkami pre mimčo 🙂, ale si vravím kúpime komodu potom to upracem..., tak to zatiaľ usilovne zatláčam do skríň 🙂

oxiba
17. feb 2012

@cobhan júj toho sa do auta zmestí, my sme tak kúpili v Ikei kuchyňu a celú sme ju narvali do firemnej Fabie 🙂 moja drahá polovička je produkt matematickej triedy, takže si prepočítal m3 a vyšlo mu, že sa to musí zmestiť, dokonca som i lampu opatrovala po ceste v lone... 🙂

cobhan
17. feb 2012

@alohim som rada, ze v tom nie som jedina 🙂. My kocik asi prevezmeme stafetou od kamosky a potom kupime uz len nejaky sportovy. Na zajtrajsiu navsetvu IKEI sa uz tesim ako male dieta, ale netusim ako sa odnesieme domov, zvlast ked nas povodny ciel je sutaz..ta IKEA je len cestou 🙂. Dnes som cele rano spekulovala, co si dam na seba do auta a dosla som k zaveru, ze musim ist na nakup pokial nechcem cestovat v rifliach alebo v pyzamovych nohaviciach 🙂

mimi
17. feb 2012

@oxiba to zatlacanie poznam. Po malom mam dajake vecicky, teraz som ich vytiahla a trebalo by to uz dajako preorganizovat 😅 Ked si predstavim co este vsetko pribudne, ja uz ani tu komodu nemam kam do izby dat 😀

cobhan
17. feb 2012

@mimi nieco mi hovor...my mame IKEU 250 km - v Dubline. Jedina zachrana je, ze ideme na sutaz asi 60 km za Dublin, inak by sme sa tam nedostali.

zlobinka
17. feb 2012

@janusha33 no presne..aj my uz mame nieco..teda vecicky...a zopar drobnosti..tu postielku mi bude natierat manzel..na meniny som dostala krasnu latku na obliecky a aj hniezdo z nej vyjde (mamina ma cely bal toho joka ci ako sa to vola,tak si myslim,ze kupovat je strata penazi) a mozno aj nejaka drobnost este vyjde....to sa chcem pokusit usit sama,tak dufam,ze to nebude skoda latky,ze to nepokazim...ja som narodena aj s bratom zaciatkom osmeho mesiaca a preto radsej chcem mat aspon nieco doma..nech sa potom nestresujem,ze nic nemam... 🙂

mimi
17. feb 2012

@oxiba wow, kuchyna sa Vam zmestila do auta??? My planujeme do noveho domceka kupit tiez kuchynu z Ikea. Chcem sa spytat, to byva hned k odberu? My si budeme musiet objednat nakladak, uz ked sa dotrepeme do BA, tak nech to stoji za to 😀

mimi
17. feb 2012

@cobhan tak tiez to mate daleko, no ja to mam z vas asi najblizsie 😀

oxiba
17. feb 2012

@mimi to sme na tom podobne, aj detská by sa zišla kus nafúknuť, vyzerá to na poschodovú posteľ 😖 , chystáme sa urobiť plánik izby do budúcnosti, lebo čochvíľa budeme mať doma školáka (bud. rok má 6) a stolík je treba kúpiť... Petík nás počul o tom hovoriť a reku "mamka daj mi kladivo ja tú izbu zväčším", to by teda dopadlo..
ja mám tiež odložené škatule s vecami po Petíkovi, musím skrátka kúpiť komodu, aby som zistila, čo tom mám vlastne dokúpiť 🙂

cobhan
17. feb 2012

@oxiba ono by sa to zmestilo, ale my uz pojdeme nalozeni z domu. 3 luky s prislusenstvom, nejake veci na prespanie, k tomu strelecke oblecenie, co sa moze umazat 🙂. Ono auto uvezie a Passat je nastastie dost velky, aj ked zistujem, ze drahy uz poskuluje po kombicku alebo este lepsie nejakom 7 seater-i, aby bolo viac miesta. Ale hovorim si, ze pokial dohliadnem na jeho balenie tak by to hadam aj slo. Uz teraz mam z toho trosku nervy...v sobotu rano z domu, 3 hodiny cesta do Dublinu, tam obehat IKEU, potom stretnutie s kamoskou nedaleko miesta, kde bude sutaz..potom hura do hotela a v nedelu rano o 9tej uz je registracia na sutaz. Tercov je tam az moc, takze tipujem koniec tak na 6tu vecer a potom 4 hodiny cesta spat domov...ale kym to este zvladam tam idem do toho, predstava, ze o par mesiacov budem uz len sediet na zadku ma desi 🙂

oxiba
17. feb 2012

@mimi hej, to si len doma s plánovačom Ikea vytvoríš svoju zostavu, uložíš na stránku Ikea, v Ikei vytlačíš a šup dolu do skladu po to, poprípade si najprv v Ikei dohodneš odvoz domov (môžeš si i prenajať dodávku), vychádza to lacnejšie ako keby si si objednávala inú firmu, sem tam majú akciu odvoz zdarma, len to treba vymáknuť...