icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
20. feb 2012

@lilianka1199 Ja mam najblizsie tu Rastislavku....

danculka24
20. feb 2012

@lilianka1199 no u nas to vyzera tak že až ked ju uvidim jej dam meno 😀 leebo som mala vybrate a dokonca viac mien a vsetko mi ofrflali a už ani sama neviem a priatel tomu sa pači uplne niečo ine ako mne

alohim
20. feb 2012

@lilianka1199 @janusha33 Teda ste z okolia KE? Super. Ja som priamo z KE. Ja mam najblizsie novu nemocnicu (5 min. trolejom), asi tam aj pojdem no par veci mi vadi aj sa bojim...co pocuvam skusenosti, ale asi kazda porodnica ma iste negativa🙂 Aky je vas nazor na kosicke porodnice?

lilly15
20. feb 2012

Baby mám na vás takú intímnejšiu otázočku...Netrápi vás taký biely hustejší výtok ? Ja som bola u Dr. asi pred dvomi týždňami lebo bol tak dohneda sfarbený tak som dostala čípky na 7 dní. Potom to ustalo na pár dní a teraz mám znovu ale už len biely. Sem tam sa objavil aj predtým vlastne od začiatku tehu. Je bez zápachu ani ma nič nesvrbí a čítala som že takýto výtok je v tehu bežný tak či máte aj vy s tým nejakú skúsenosť. ďakujem za každú odpoveď

lilianka1199
20. feb 2012

@alohim ja nejdem v ziadnom pripade do novej nemocnice a to je tam moja sesterka na novorodeneckom vrchna sestra,proste na tuto nemocnicu som nic dobre nepocula,takze si radsej nieco priplatim a idem do Sace,ved rodi sa aj niekolko hodin, tak stihame do akejkolvek nemocnice🙂....a som z Polova-za Peresom-smer USS....http://tlacovespravy.wordpress.com/2011/12/19/n.........

dadaga
20. feb 2012

ahojte.. ani som nepostrehla ze takato tem az je...
prepacte,ze som sa vam sem votrela...ala taka nostalgia ma chytila... jaj takto pred rokom...a takto pred styrmi rokmi... drzim vam vsetkym palec..nech ste zdrave a mate krasne deticky zdrave.....a nech hlavne vsetko prebehne hladko.....

alohim
20. feb 2012

@lilianka1199 no kolko ludi, tolko chuti...Pekne iby, zial ja si takyto nadstandard nemozem dovolit. Je velka pravda ze Saca je lepsie vybavena a prostredie posobi ovela vludnejsie, ale aj nova a rastislavka maju svoje pozitiva, napr. profesionalnych lekarov, zatial ma to taha skor do novej.
Zaujimao by ma, preco mas negativy nazor na konkretnych veciach, kedze tam poznas niekoho - co je tam zle... vdaka vopred za odpoved, mozno zmenim nazor.

http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/3563/sl...

alohim
20. feb 2012

inak ma z vas niekto podobny problem - silne krce v nohach / v lytkach? mne to teraz zacalo, najma v noci, brrr...nechapem, a to beriem aj magnezium. Na najbizsej poradni to spomeniem.

lilianka1199
20. feb 2012

@alohim... no ved samozrejme,ale je tam aj standard izba za 15e a su pekne,ja som si urobila nazor len podla mamiciek co tam rodili,proste pristup,sestricky,prostredie....pytala som sa vela kamaratok,vsetko rodili v ke alebo Saci a je pravda,ze kazda jedna mi povedala,ze keby si mali vybrat,tak idu znova do Sace a som si citala diskusiu tu na MK o porodnici Saca a mamicky su spokojne,preto som sa tak rozhodla,treba si zistit,ci tam nemaju aj izby ktore su zdarma,lebo tie na foto su apartmany a to nechcem ani ja 🙂 ....tiez je to pre mna drahe....mne sa proste paci prostredie,take domackejsie 🙂.....

cimage
20. feb 2012

S tymi menami je to zlozite,lebo vzdy sa najde niekto kto ofrfle meno. Kazdemu sa proste paci nieco ine. Ja ked som sa narodila a nasi oznamili pradedovi,ze maju Simonku, tak on uz vyse 90rocny sa opytal: Silonka to je co za meno? 😀 Teraz to je uz normalka. My sme vybrali klasiku,ziadne novodobe mena. Aj ked mi teraz vrta v hlave Johanka co spomenul muz. To by urcite vsetci zaradili k johanke z arcu,ale mne sa to meno paci.

tinci
20. feb 2012

@mimi zatial nie ale je to stale horsie, tak uvidim co urobi ta Fatra a keby pomohla zatial by som to liekmi neriesila...

tinci
20. feb 2012

@lilianka1199 mne sa z chlapcenskych mien velmi paci Tobiáš...

lilianka1199
20. feb 2012

@tinci no krasne meno,ale toto ma manzelov kamarat 🙂,inak som mala alternatívu matias,dost podobne 🙂

danculka24
20. feb 2012

@lilly15 podla lekara ak je bezfarebny, nezapachajuci, nic nesvrbi je to v poriadku, v tehu sa proste vyskytuje, ja som mala ale rychlo to preslo, ak mas takto malo by to byt ok, ale asi by som pre istotu opytala lekara radsej ked si pred dvoma tyzdnami mala aj ine a brala cipky, kedy mas poradnu ?

lilly15
20. feb 2012

@danculka24 Poradňu mám o 9 dní ale už som sa rozhodla, že pre istotu pôjdem k Dr. aj zajtra. Nechcem nič zanedbať aj práve preto ako hovoríš že pred dvomi týždňami tam bol zápal. Radšej pôjdem keby aj zbytočne ako niečo zanedbať. Ale ďakujem...

danculka24
20. feb 2012

@lilly15 veru nech radšej pozrie a budeš kludna, držim palce zajtra 😀

lilly15
20. feb 2012

@danculka24 Ďakujem, dúfam že bude všetko v poriadku!

alohim
21. feb 2012

@lilly15 aj ja mam podobne problemy, tiez nesvrbelo a 3x mi Dr. preliecovala mykozu, nastastie som uz ok, tak drzim palce, aby to nic nebolo, iba klasicky tehotensky vytok.

@lilianka1199 V novej je "nadstanard" za 3,5-24 EUR/noc, ale oproti Saci su tie izby, no nic moc :D No mne vlastne nejde ani tak o izbu a komfort, vselico vydrzim, mozno by som si v novej priplatila za ten nizsi nadstandard, kde budeme na izbe dve so samostanou kupelnou.
Skor chcem aby babatku bolo dobre. Preto ma zaujima pristup k prvorodickam, podpora dojcenia, moznost konzultovat rutinne pristupy. Ak vsetko pojde bez komplikacii by som chcela naturalny porod bez epiduralky, vyvolavania, podavania oxytocinu, pri porode moznost zvolit si polohu, aspon polosed (nechcem lezat proti gravitacii), chcem aby mi babatko hned nebrali a dali este neokupane skin-to-skin bez perinky, dovolili samoprisatie hned po porode nie az po 2 hodinach... ale asi len snivam lebo co pocuvam, nemaju radi prvorodicky co "vymyslaju" 🙄

Inak pozri http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn... - celkom zaujimavy prehlad, ale kazda ma nejake plusy aj minusy.

Otazka pre vsetkych: pise si niektora z vas porodne prianie / plan?

janusha33
21. feb 2012

@alohim Do v novej je vela spolubcaniek.Mama robila predtym na novorodeneckom na Moyzeske a mali ich oni a bezne im tri hodiny po porode zduchli, potom spojili Moyzesku s Rastislavkou a dali ich do monobloku a kedze tam mali menej priestoru nase spolubcanky,teda vacsinu z nich presunuli do novej lebo je tam vacsie oddelenie.A kedze mama robi na rastislavke pojdem tam.Nie kvoli konexiam lebo tie nechcem a nebudem mat ziadne.Ani lekara si nevybavujem na porod, kto bude sluzit ten ma odrodi,ale mam to aj blizsie ako do novej.Keby som nesla do starej zvazovala by som Sacu.Ta je tiez dobra, neviem sice aky su tam lekari, ale v praci som sa stretla s asi dvoma sestrickami ktore tam robia.V novej sa mi celkovo nepaci, velmi je tam prievan, stacilo mu pocas praxe ked som studovala.Celkovo na mna posobi ta nemocnica neprijemne.U mamky na oddeleni som sice nebola a neviem ako to tam vyzera ale je dobre mat aj niekoho blizkeho pri sebe.Aj ked si s mamou nie sme velmi blizke, nemame vztah ako kamaratky ale iba matka s dcerou viem ze o maleho bude dobre postarane.

janusha33
21. feb 2012

@alohim Co viem tak v starej prikladaju babatko hned po porode a potom ho idu okupakt.Ono to prilozenie hned po porode neviem ako to je, lebo viem ze tam sa v kratkej chvili robi testovanie Abgarovej skore.Ale neviem po akom case od porodu.Co viem tak na rastislavke pokial je babatko ok a mamicka tiez tak ho ma pri sebe na izbe, ale to uz asi podporuje vacsina nemocnic.Neviem ako to, nemam s tym este nejake skusenosti.Co sa tyka porodu,tiez by som chcela normalny,bez epiduralky........radsej si chvilku potrpim bolest akoby ma potom mala boliet dva tyzdne hlava a nedajboze mi to nejak blbo pichnu.....clovek nikdy nevie co sa moze stat.Ale ak bude nutne nieco nebudem sa silou mocou branit a hrat hrdinku, tiez to nie je dobre.Snazim sa verit lekarom a zdravotnikom,tiez som jedna z nich aj ked nie sestricka ani doktorka, preto sa im do ich prace miesat nebudem.Takze to necham asi na nich.Vedia predsa co robia,aspon teda dufam.Len dufam ze sluzba vyjde nejakej doktorke a nie doktorovi.radsej by som mala zenu pri sebe ako muza aj ked lekara.

janusha33
21. feb 2012

@alohim Skus si robit striedavu sprchu na lytka.Najprv si ich osprchuj teplou vodou potom takou vlaznejsou.....toto zaopakuj aspon 4x a posledne si ich sprchuj studenou.Vola sa to cievna gymnastika.Pris tudenej vode sa ti cievy v nohach stiahnu a pri teplej roztiahnu, cize cievna stena cvici.Vyuziva sa to najma proti a pri krcovym zilam.Ja to zacinam teraz praktizovat lebo sice mam take jemnucke krcove zily ale tie mam uz asi od 17.Ale mne zacinaju puchnut nohy.Takze tiez musim nieco so sebou robit.A sediet cely den s vylozenymi nohami ma tiez nebavi.

janusha33
21. feb 2012

@cimage Presne preto neriesim ako ofrflu to meno, je to moj syn a ked sa im nepaci to meno maju smolu.Moja mama tiez ofrflala najprv a teraz Risko toto, Risko tamto.A to sa este ani nenarodil.Ale sa ho opovazi nejak skomolit.

janusha33
21. feb 2012

@cimage Brat ma napriklad starsieho Jakuba a mladsieho Mateja.Lenze oni napriklad nechceli aby sme to skracovali na Kubo, Kubko......tak ho volame normalne Jakub, co sa aj mne viac paci.A mladsieho nevolame Mato ale Matej, Matejko.Ono casto urobi aj to aku skratku si z toho rodina a pribuzny urobia.Preto mam radsej mena ktore sa velmi nedaju pokomolit, aj ked Riachard medzi ne nepatri ale aj Risko je pekne.

tiuska77
21. feb 2012

@lilly15 ahoj 🙂 ja to mam od začiatku a dr. vravel, že je to ok, stale mu to pripomeniem na poradni pozrie a vždy povie, že tam nieje žiaden zapal, že je to ok 🙂

janusha33
21. feb 2012

No baby tak ja mam dnes den.A to je este len rano........najprv ma zobudil manzel o pol osmej(ked som konecne po dlhom case ako tak dobre spala, ale to nic)ze v praci havaroval s nakladnym autom.Ze nejaka zenska donho naburala a jeho auto je v priekope, nastastie sa jemu ani jeho kolegovi nic nestalo, ta zena neviem ako dopadla.Ale bojim sa ze v praci to bude mat zle nasledky, aj ked to nebola jeho vina.Na to,aby toho nebolo malo sa nam prederavil kotol na tuhe palivo.Este ze je otec doma, lebo keby som bola doma sama asi si otrepem hlavu o stenu.Musi teraz vypustit vsetku vodu z radiatorov, cize tu bude zima ako v psinci.A tak sa mu to snad podari opravit.A ja cakam co sa este dnes zle stane, lebo ked sa raz zacne nieco kazit, tak to neostava len tak .. 😕

oxiba
21. feb 2012

@janusha33 tak držím palce nech to dnes nejako prežiješ, nie nadarmo sa vraví, že na posratého i budar padne.. 😖 takže nech už nič horšie nepríde a nepresiľuj sa..

prinzesz
21. feb 2012

@lilly15 ahoj, ja mam tiez taky vytok.. vlastne uz od zaciatku, ale nesvrbi, nezapacha nic.. a ked som sa dr pytala ci je to ok, povedal ze hej 🙂 ze pocas tehu je to tak.. takze to vlastne ani neriesim.. hoci obcas sa citim az mokra 🙂 /sorry za takytom prispevok ale chcela si nazor tak tu ho mas 🙂/

@janusha33 tak to mi je nesmierne luto! to je teda fakt blby den! drzim palce aby to dobre dopadlo..

oxiba
21. feb 2012

Ináč i ja som doma na OČR, minulý piatok som sa s kolegyňou bavila, že som už dávno nebola na OČR (skoro rok), tak som to akosi uriekla, v nedeľu sme pozerali s mužom na toho nášho mrzúňa a zhodli sme sa, že niečo naňho lezie (inak je to taký smieško)... a máme zápal spojiviek, soplíky a kašlíky... vychytávka

No musím sa i pochváliť už mám komodu na detské vecičky, sobotňajší záťah na Ikeu bol úspešný 🙂, chlapci (manžel + synátor) ju hneď večer poskladali, boli ták sladkí, keď spolu študovali návod, hlava vedľa hlávky, malý využil svoje počty to desať a podával tatovi presne stanovený počet šrúbkov 🙂 škoda, že bol na totálku vybitý foťák.. 🙂 🙂

oxiba
21. feb 2012

@lilly15
@prinzesz presne ako vravíš, tento výtok má asi väčšina tehuliek, je úplne normálny a neškodný (biely až číry bez zápachu a pocitov svrbenia), nič iné nezostáva len každé ráno vlepiť do gatiek intímku 😉 nech nie sme ako pocikané 😒