icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

mirkave
22. feb 2012

@lucyfuk77 mna sa jedna kamoska normalne bala,ze som bola ako zombik krizeny s angorakom 😀

lilianka1199
22. feb 2012

inak,mate tu niektora skusenosti s gelom Dianatal na ulahcenie porodu a epino balonikom na pripravu pred porodom,lebo ja som schopna investovat aj posledne peniaze do cohokolvek,co mi ulahci porod 😖 ......

lucyfuk77
22. feb 2012

@lilianka1199 z vlastnej skúsenosti viem, že len čo lekár povie : ideme na to, tak to ani nebolí a je to šup šup .. takže u mňa žiadne krémiky ani podobné veci 😵

tinci
23. feb 2012

@lilianka1199 mne moj gynekolog nedalani vychadzkove hodiny,vraj ak sa zastavia a nebudem doma, mam mu zavolat...len neviem ako by to bolo cez vikend prip.sviatok.Najskor som sa stresovala ale potom mi to uz zacalo byt jedno...a klop klop zatial nebola ani jedna kontrola a to som PN od novembra..

janusha33
23. feb 2012

@lilianka1199 Som na PN od septembra a ani raz som nemala kontrolu.Vychadzky nemam a ked som sa na nich pytala sestricky aj doktorky tak mi povedali ze na moju diagnozu vychadzky nie su, ale ze tehotnym kontroly nechodia.Iba v pripade ak by ta niekto zahlasil a isli by cielene.Ale v takom pripade verim ze tvoja doktorka by nemala problem ti dat potvrdenie ze si bola u nej alebo niekde na klinike ze si mala problem.

janusha33
23. feb 2012

@mirkave Hej to som pocula ze oci maju byt zatvorene, no budem sa snazit.A prave toho nastrihu sa bojim.Ked som to videla v skole na videu ked sme pozerali porod, uz len to bola dokonala antikoncepcia.Ale nejak to budem musiet rozdychat.Svagrina hovorila ze sa ani nebala toho nastrihu ale toho zosivania.Ze to dost citila.Kamosku zase slabo nastrihli a roztrhla sa.Takze to mala este horsie.Tak dufam ze u nas bude vsetko ok.Neviem si predstavit ako budem potom fungovat.Ale radsej prezit toto ako cisarsky.Toto sa zahoji skor ako rana na bruchu.

janusha33
23. feb 2012

@mirkave No to ja sa zase velmi rychlo pre vsetko rozcertim a po chvilke vychladnem a potom ma to uz absolutne netankuje.Ae niekedy ma take veci dokazu zbytoce rozhadzat .....a take co by ma mali rozhadzat beriem ze sak dobre.Predtym som take veci nemala.Hormony su hormony.Nas maly bude teda riadne akcny ako tak sledujem.Posledne dni je pekne aktivny,ze sedim v polohe budhu na gauci a pozeram na brucho a len sa smejem.Tu poskoci,tam poskoci....no zabava... 😀

janusha33
23. feb 2012

Este otazocka ked si budete chystat veci pre bambinko,budete ich prat v normalnom prasku alebo pre deti?Su aj ine prasky deti ako Persil sensitive?Nemam s tym zatial skusenosti a zda sa mi logicke prat to v nejakom takom prasku,aby sa mi drobcek nevyhadzal.

petra1209
23. feb 2012

@janusha33 ja som si kúpila prášok aj gél na pranie Lovela na detské vecičky 😉

janusha33
23. feb 2012

@petra1209 Lebo som pozerala tak je toho viac,aj praskov aj avivazi.No uvidime co bude u nas dostupne....

lunnka
23. feb 2012

@janusha33 aj ja pojdem do lovely- zaregistrovala som sa na babybonus v DM drogerii a tam je tusim aj nejaka zlava nan, aj ked ja periem len s gelom

lunnka
23. feb 2012

@lilianka1199 ja nad nimi spekulujem, bola som presvedcena ze zacnem s epinom, ale trocha sa bojim lebo mam streptokoka B..tak teraz zas dumam nad dianatal gelom..

lucyfuk77
23. feb 2012

Moj drahy manzel isiel dnes so mnou na " cukro krv" po svojej nocnej, teraz tu v cakarni drieme vedla mna s kapucou na hlave, no este poharik pred seba a vyzera ako homeless ;)

lucyfuk77
23. feb 2012

@janusha33 prasok / gel Lovela, avivaz moc nepouzivaj hlavne nie v prvych mesiacoch, nie len kvoli vyhadzaniu ale hlavne, ze su parfumovane, nie sice tak moc ako dospelacke, ale mojmu prvorodenemu vadilo aj to...

tinci
23. feb 2012

@janusha33 tiez mam skusenot ze Lovela je najlepsia dokonca kamoskin maly ma koznu chorobu a v inom prat bez vyhadzania ani nemoze....

oxiba
23. feb 2012

@janusha33 ahoj ja všetko periem v Lovela sensitive (tekutý prací prostriedok pre deti), je ešte i iný prášok pre deti no ten nekupujem, ja som dokonca musela malému prať v mydlových vločkách - rozpustiť v sedemdecke s horúcou vodou, pridať praciu sódu a ocot - taký stredoveký spôsob - malý mal extra citlivú pokožku, aviváž sa neodporúča - Lovela vonia tak príjemne detsky, že aviváž ani netreba (už som oprala prvú várku - aby som mohla otestovať komodu 🙂)

tinci
23. feb 2012

@lucyfuk77 ja som to absolvovala vcera a teda skoncili somnou pred jedenastou ale to sa mi od hladu a smadu uz zahmlievalo pred ocami, esteze ta voda mi pridala trosku energie 😉 drzim palce nech mas dobre vysledky ja som si veru bez ovocia nevedela predstavit zvysok tohetenstva...

tinci
23. feb 2012

@lucyfuk77 ja som to absolvovala vcera a teda skoncili so mnou pred jedenastou ale to sa mi od hladu a smadu uz zahmlievalo pred ocami, esteze ta voda mi pridala trosku energie 😉 drzim palce nech mas dobre vysledky ja som si veru bez ovocia nevedela predstavit zvysok tohetenstva...

lucyfuk77
23. feb 2012

@tinci ja uz som tehu-cukrovka ☹, toto som na pravidelnej dvoj tyzdnovej kontrole... A este mam pred sebou kazde dva tyzdne do porodu. Ovocie mi moc chyba, mozem len jedno denne, co je pre mna zufalo malo. Ale odkedy mam dietu trosku som schudla a drzim si vahu uz 3 tyzdne ;)

oxiba
23. feb 2012

vonku je ták hnusne ponuro, hmla a mrazivo a ja som k tomu vstala asi hore zadkom, mrzutá som ako stará mačka 😒

pochválim sa, konečne som prelomila zakliaty kruh a začala som s cvičením, dokonca som oprášila eliptikal a dala 20 minút tempom zmrznutého Eskimáka (normálne tak spravím 10km, teraz 4,5 ale i to je super... dúfam, že mi to vydrží), ďalší deň som objavila, staré CD Zorababy, no najviac mi asi sedí tehulkovská jóga - také vorvanie prevaľovanie sa a pomaličké tempo... 😉
Bambulky cvičíte nejaké tehulkovské cviky? čo najviac sedí vám?

zlobinka
23. feb 2012

@mirkave dakujem....ja uz budem len pozitivne mysliet...pockam na to sono a uvidime 🙂

oxiba
23. feb 2012

@lucyfuk77 pánečku to ti nezávidim, ja som sa skoro dozvracala keď som degustovala ten sladký sirup 😝 a ty to máš každú chvíľu, no tá stabilná váha je aspoň malý bonus 😉

svenka
23. feb 2012

baby, prosim vas, mate absolvovat v ramci tehu poradne aj interne a plucne vysetrenie?
lebo mne vcera moja gynda dala vymenne listky, ze po 28 tt mam ist na interne vysetrenie (aj s vysledkom toho glukotestu) a po 30 tt na plucne vysetrenie... ze je to normalne v ramci preventivy... 😕 vy ste boli niektora? z coho pozostavaju tieto vysetrenia?
dik moc 🙂

janinkad
23. feb 2012

@mirkave moja dr.asi hned po takom prvom dokladnejsom sone zmenila termin porodu..lebo podla posl.menstruacie by to bol 8.maj(co som urcite nemohlo byt),a podla sona mi aj prepisala na 24.maj,lebo potom by len stresovali vsetci ze nie je take velke a tak...aj na 4D to hned zaznamenal ze hej,tento datum je ozajstny pravdivy,dokonca mozno aj posunut na neskor.Tak neviem preco to aj ostatnym babam tak neregistruju a len ich potom stresuju..

janinkad
23. feb 2012

@mirkave a ja som zase mala pri Davidkovi oci pri tlaceni zatvorene ,nejak tak automaticky a tak som ho ani hned nevidela☹,lebo ony ho asi na sekundu ukazali oteckovi a hned brali na umytie a mne az potom ukazali...A ja som veru o nastrihnuti vedela lebo strihli ked som nemala kontrakciu,nejak to nevystihli,este som sa aj spytala..ste ma nastrihli🙂ale aj to sa dalo vydrzat...akurat to sitie zvnutra,ked som sa viac potrhala,lebo sa maly tlacil inym smerom ako mu robili cestu 🙂 bolo veru horsie asi ako pôrod...

zlobinka
23. feb 2012

@janinkad vidis kolko bab ma aj dva, tri terminy a ja mam iba jeden podla mens. a ziadny podla sona aj ked od zaciatku sme mensi stale o dva tyzdne......a doktorka sa toho drzi ako kliest...vcera som bola s kamoskou, co konci medinu-gynekologiu a ta mi pozerala vysledky a povedala, ze to vyzera v pohode (som aj vo vyskume u jednej mladej doktorky-tak ta mi dala 2 vysledky zo sona, co robila a tam merala aj prietoky,cize placenta je v poriadku),ze rastieme a len sme mensi,ale ze dolezite je, ze stale rastieme....no ved uvidime..nejdem sa ani stresovat...mala kope. 🙂 .rastie zatial..tak pevne verim,ze to dobojujeme do stastneho konca....

janinkad
23. feb 2012

@janusha33
@zlobinka a asi nevies ci si otehotnela tak,aby ti sedel termin porodu aj podla poslednej menstr.?ale ona to na sone podla merani musi vidiet na aky datum to dieta skor pasuje...A vy ste s mg mensi?mozno to bude chrustik??rodinne...ale neboj

lucyfuk77
23. feb 2012

@oxiba nie, nie, chvala bohu nepijem stale tu hnusnu vodu...rano donesiem moc, pridem na pol siedmu nalacno odpichnu ma, dam ranajky a okolo 9 odpichnu znova. Potom idem domov a okolo 13 si zavolam pre vysledky

oxiba
23. feb 2012

@lucyfuk77 ešteže tak, chvalabohu tie odbery sa dajú vydržať, som sa zľakla, že vždy musíš popíjať tú sladkú gebuzinu 🙂

lucyfuk77
23. feb 2012

@oxiba to sa celkom da, ale to skore ranne vstavanie ma zabije ;)